Vi är alla värda en applåd ibland

 
Så till det här med passagerare som applåderar när ett flygplan landar. Jag har alltid undrat varför.
 
Är passagerarna så imponerade över att piloten lyckades landa så att man i nåt sorts spontant lyckorus börjar klappa i händerna? Själv har jag inte räknat med något annat än att piloten ska lyckas både starta och landa flygplanet. Det är ju hans/hennes jobb, typ (såvida vederbörande inte är berusad förståss, vilket uppenbarligen händer).
 
Fast egentligen kanske vi skulle behöva lite mer av spontan feedback i vardagslivet. Exemeplvis när vi varit och handlat på ICA och kassörskan slagit in alla varorna i kassan och meddelar det totala priset - då apploderar kunderna i kön.
 
Eller varför inte på lokalbussen. Jag tror säkert det skulle lätta upp stämningen om busspassagerarna börjar applådera när bussen efter ett par timmars busstur når busstationen i någon svensk stad.
 
Jag skulle bara kunna gå till mig själv. Tänk om jag och min kollega skulle mötas av applåder i korridoren på jobbet varje gång vi gett ut ett nytt nummer av personaltidningen. Vilken energi sånt skulle ge. 
 
Bilden ovan tog jag i planet på väg till Kroatien tidigare i sommar. När planet landat i Rijeka utbröt spontana applåder bland passagerarna. Herregud! 
 
Jag har tidigare bloggat om mina funderingar om applåder i flygplan. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om applåder, semester, resor, flygplan
#1 - BP

Alltså jag har bra upplevt applåder på charterresor å då bara vid landning på semesterorten, aldrig vid hemkomsten till Arlanda.

Ja åsså har jag varit med om en gång när alla applåderade när piloterna lyckades landa i urusla väderförhållanden.

PS. Å japp, jag har t o m mötts av applåder i matsalen på ett av mina jobb då jag hade gjort en kundtidning till mitt dåvarande företag. Kändes ju inte lika riskfylld som en landning med ett flygplan direkt, men var roligt ändå. DS.

Svar: Applåder på jobbet låter trevligt.
Per-Anders

#2 - Mia

Oj gör man det fortfarande? Är det på charterresor? För inte har jag hört någon applådera efter landning på väldigt länge trots att jag flyger en hel del...

Jo, visst är det knepigt... Men å andra sidan läste jag häromdagen att ett flyggäng, både pilot, andrepilot och två flygvärdinnor hade stoppats av polisen som larmats när de gjorde sig redo för att äntra sin arbetsdag i flygplanet. Samtliga fyra hade för hög promillehalt i blodet! Detta hände på Gardemoen.... där jag mellanlandar titt som tätt.

Svar: Det var en olustig historia det där med besättningen som var berusad. Jag länkade till en artikel om det i mitt blogginlägg.
Per-Anders