Fototriss: From where I stand

Den här veckan snackar vi Instagramtaggar i Fototriss. Coolt, tycker jag. Temat är #fromwhereistand och det handlar om att fota sina fötter i olika situationer. På min första bild har jag fotat mina fötter tillsammans med vår katt.
 
På den andra bilden har jag fotat sambons betongfötter (som hon gjutit i ett par gummistövlar) intill rabarberodlingen på vår gräsmatta. 
 
Tredje bilden tog jag från utsiktstornet på Norra Berget i Sundsvall. Sambon står stadigt på marken. 
 
Bilderna ovan har jag även publicerat på mitt Instagramkonto.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, fromwhereistand, foto, Timrå, Sundsvall

Gunnar Hökmarks tecknade look-a-like

Man ska inte ägna sig åt lyteskomik. Jag vet det. Men jag kan ändå inte låta bli att notera att en av våra mer kända EU-politiker har en gansk lustig look-a-like - i seriernas värld.
 
Detta upptäckte jag härom dagen. Jag var på väg till jobbet och stannade för rött ljus i korsningen E4 och Norrmalmsgatan. Lite förstrött slängde jag en blick på valaffischerna på sidan av vägen, då tanken plötsligt slog mig: Moderaternas toppnamn i EU-valet, Gunnar Hökmark, påminner ju faktiskt en hel det om karaktären Montgomery Burns i den tecknade serien The Simpsons (i serien är Mr Burns Homer Simpsons chef och ägare till det lokala kärnkraftverket).
 
Visst. Mr Burns har inte glasögon, och frisyren är inte riktigt densamma. Men leendet och blicken tycker jag båda i hög grad har gemensamt (lite typ "he he, här kommer jag - och jag tänker äta upp era små barn...").
 
Det här är andra gången jag hittar moderatpolitikers kopior i The Simpsons.Tidigare har jag bloggat om migrationsministern Tobias Billströms slående likhet med Bart Simpson. Kanske finns det ännu fler som jag inte tänkt på. Tipsa mig gärna!
 
För övrigt har jag idag gjort min medborgerliga plikt (som också är min medborgerliga rättighet) och röstat i EU-valet. Ikväll blir det uppesittarkväll framför valvakan på TV. Kanske får vi då svar på frågan: ska skräckscenariot infinna sig och vi blir representerade av sverigedemokrater i EU. Själv hoppas jag så inte blir fallet.
 
 

Fototriss: ätbart

Veckans Fototriss: ätbart. Min första bild tog jag på grillen idag. Förutom fläskkarrén grillade vi också champinjoner. Stora champinjoner.
 
Den andra bilden tog jag på Island för några veckor sedan. Bilden visar en tomatodling där växthuset värmdes upp med hjälp av varmvatten från heta källor.
 
Sista bilden tog jag idag, lördag. Här kan man säga att det är ätbart - på sikt. Bilden visar det blommande körsbärsträdet på vår gräsmatta. Snart övergår blommorna till att bli körsbär. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, ätbart

Inte ett lik i garderoben, men...

Nu känns det som om sommaren gjort entré på riktigt. I helgen var det riktigt varmt och skönt, och jag njöt av att kunna vara utomhus endast iklädd t-shirt och trekvartsbyxor.
 
När sommaren brister ut på riktigt, då växer också gräset. I helgen begick jag därför även säsongspremiär med gräsklipparen - kanske en lite trist sysselsättning men ett bra tillfälle att få lite motion.
 
Men mitt under min gräsklipparupplevelse hände något väldigt oväntat. Plötsligt, mitt på gräsmattan, så... Ja, kolla in videoklippet ovan och ta del av det något omtumlande intermezzot på min villatomt.
 
 
 

Slät och fin betong i rampen

 
Här kommer en färsk lägesrapport från skateparkbygget utanför mitt jobbfönster. Nu har man kommit så långt i arbetet att mycket av betongen är på plats. När jag gick förbi där i eftermiddags noterade jag att betongytan var väldigt slät och jämn. Antagligen är slät och fin yta en förutsättning för att det ska gå bra att åka skateboard där. 
 
Manskapet som för närvarande jobbar på byggplatsen ser inte riktigt ut som vanliga svenska byggjobbare. De verkar inte ta några pauser utan röker och äter hamburgare samtidigt som de jobbar. Dessutom anländer de till jobbet med skateboard på mornarna samt har en stor bergsprängarstereo som det strömmar rockmusik ur dagarna i ända. 
 
Någon sa att de är från Kanada. Gissningsvis är de kanske inkallde specialister på skateboardramper som ska säkerställa att betongytan blir korrekt gjuten. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Skateramp, skateboard, BMX, Sundsvall