Veckans hjärnmask

 
Det brukar kallas för hjärnmask, fenomenet när man får en låt "på hjärnan" som man tvångsmässigt går och gnolar på typ flera dagar i följd. Själv har jag gått och gnolat på samma låt i en vecka nu. Låten heter Me and My Broken Heart och har under den senaste tiden dansat runt på Facebook i en coverversion gjord av sångerskan Andie Case. 
 
I videon sitter Andie Case i en bil tillsammans med sina två kompisar där den ena kör bilen och den andre sitter i baksätet och spelar gitarr. Videon är hur cool som helst. Oftast brukar ju de enklaste lösningarna bli de allra bästa. Jag menar, vem tänker på att sätta fast en kamera på instrumentbrädan, ge sig iväg på en åktur och sedan filma medan man sjunger?
 
Fast någon kanske protesterar och ifrågasätter hur trafiksäker en sådan övning är. Om man tittar på videon så ser man dock att båda som sitter i framsätet har bilbältena på sig (dock inte killen i baksätet) och killen som kör verkar ha ögonen på vägen hela tiden. Så jag tror det är ganska lugnt. 
 
Jag har tittat på den här videon ett antal gånger och konstaterat att de verkar köra på en spikrak landsväg. Killen som kör vrider nämligen inte på ratten en enda gång. Genom sidorutan ser man träd och några enstaka villor skymta förbi - de verkar inte passera några tättbebyggda områden eller vägkorsningar. 
 
Jag har dock inte lyckats luska ut av vilket fabrikat bilen är som de färdas i. Fast det kanske inte är så viktigt.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hjärnmask, Andie Case, musik

Fototriss: arkitektur

Veckans tema hos Fototriss är arkitektur. Samtliga bilder har jag tagit idag i Sundsvall. Första bilden har jag tagit på några arkitektoriska figurer på taket på stadshuset. 
 
Den andra bilden tog jag i parken Vängåvan. Bilden visar en detalj i fontänen som finns där. 
 
De centrala delarna av Sundsvall kallas Stenstan och består av ett antal kvarter med vackra stenhus. Sista bilden visar ett kvarter som ligger i närheten av Stora Torget.
 
Bilderna har jag också lagt upp på Instagram.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, arkitektur, Sundsvall, Stenstan

Var sak har sin tid. Även vädret.

 
Och nu över till vädret.
 
Den här veckan har varit premiärernas vecka. I förrgår hade jag skinnjackspremiär för säsongen och igår var det skrapa-rutorna-på-bilenpremiär. Med andra ord har vi här i Medelpad genomgått en klimatförändring från skönt sensommarklimat till nollgradigt senhöstklimat. Inte så kul, tycker jag. 
 
Den här veckan pågår också International Street Market i Sundsvall, den turnerande matmarknaden där man kan köpa mat från väldens olika hörn. Precis som förra året lyckades man även i år pricka in Sundsvall under en vecka då det var ganska kallt. Detta gjorde att det inte var speciellt inbjudande att sitta utomhus och äta.
 
Jag gick dit på lunchen idag för att köpa något spännande att äta. Eftersom det var kallt i luften dissade jag stånden med långa köer och valde istället ett stånd med nästan ingen kö alls. Det blev matståndet från Polen. Där köpte jag en förpackning med jägargryta och en med polska piroger. Sedan skyndade jag mig tillbaka till jobbet där jag satte mig i lunchrummet och avnjöt de polska delikatesserna. Det var riktigt gott.
 
Så mycket mer finns inte att säga om vädret just nu. Det är bara att tända en brasa i öppenspisen och gilla läget.
 
Bilden: Så här såg det ut i morse när jag skulle åka till jobbet. Man fick stå där i kylan och skrapa rutorna. Usch.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Höst, kyla, frost

När storyn inte håller måttet

 
Det var härom dagen.
 
Klockan var typ sju på kvällen och jag satte mig vid datorn för att skriva ett blogginlägg. Det var tänkt att handla om grillverktyg - alltså såna som man använder för att placera, och vända, kött på grillen. 
 
Utgångspunkten i inlägget var en diskussion sambon och jag haft om grillverktyg. Sambon hade tidigare under kvällen grillat, och placerade då köttbitarna på grillen med en vanlig gaffel. Hon konstaterade att det inte var ett optimalt verktyg pga den höga värmen. 

"Jag skulle vilja ha en riktig, och lång, grilltång så jag slipper bränna mig hela tiden", sa sambon.

"Men vi har ju en lång grilltång. Den brukar jag använda", sa jag.

"Men jag gillar inte den. Den är precis som alla andra grilltänger man hittar i affärerna - otymplig att använda. Antingen är de för sladdriga så man inte får något grepp om köttbiten, eller så är de för hårt spända så man inte orkar klämma ihop klaffarna", sa sambon. 

"Men som all annan teknisk utrustning kräver en grilltång rätt kompetens. Tänk om du exempelvis skulle hamna bakom spakarna på en helikopter. Den skulle du inte kunna flyga utan att först fått både utbildning och träning", sa jag.

"Helikopter..? Jag vill naturligtvis ha en grilltång jag kan börja använda på en gång. Man ska väl inte behöva gå en kurs för att kunna hantera en grilltång. Då är det ingen bra grilltång", sa sambon.
 
Där nånstans kom jag inte längre i skrivandet. Det var då jag bestämde mig för att det inte skulle bli något blogginlägg om grillverktyg.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kompetens, grillning
 
 
 

Fototriss: vägar

Veckans tema hos Fototriss är vägar. Jag har alltid varit fascinerad vägar, särskilt sådana som är breda och nyasfalterade. Finns det egentligen något vackrare än en nyasfalterad bred landsväg med nymålade vita linjer? Ovanstående vackra väg fotade jag idag i Timrå. 
 
Min andra bild har jag också fotat idag i Timrå. Den vägen fyller uppenbarligen störst funktion på vintern eftersom det då är en skoterled. 
 
Den sista bilden är även den tagen i Timrå idag. Efter några försök lyckades jag ta en bild på mig när jag cyklar på en cykelväg. 
 
Bilderna na har jag även lagt upp på Instagram
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, vägar, foto, Timrå