Veckans hjärnmask

 
Det brukar kallas för hjärnmask, fenomenet när man får en låt "på hjärnan" som man tvångsmässigt går och gnolar på typ flera dagar i följd. Själv har jag gått och gnolat på samma låt i en vecka nu. Låten heter Me and My Broken Heart och har under den senaste tiden dansat runt på Facebook i en coverversion gjord av sångerskan Andie Case. 
 
I videon sitter Andie Case i en bil tillsammans med sina två kompisar där den ena kör bilen och den andre sitter i baksätet och spelar gitarr. Videon är hur cool som helst. Oftast brukar ju de enklaste lösningarna bli de allra bästa. Jag menar, vem tänker på att sätta fast en kamera på instrumentbrädan, ge sig iväg på en åktur och sedan filma medan man sjunger?
 
Fast någon kanske protesterar och ifrågasätter hur trafiksäker en sådan övning är. Om man tittar på videon så ser man dock att båda som sitter i framsätet har bilbältena på sig (dock inte killen i baksätet) och killen som kör verkar ha ögonen på vägen hela tiden. Så jag tror det är ganska lugnt. 
 
Jag har tittat på den här videon ett antal gånger och konstaterat att de verkar köra på en spikrak landsväg. Killen som kör vrider nämligen inte på ratten en enda gång. Genom sidorutan ser man träd och några enstaka villor skymta förbi - de verkar inte passera några tättbebyggda områden eller vägkorsningar. 
 
Jag har dock inte lyckats luska ut av vilket fabrikat bilen är som de färdas i. Fast det kanske inte är så viktigt.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hjärnmask, Andie Case, musik

Fototriss: arkitektur

Veckans tema hos Fototriss är arkitektur. Samtliga bilder har jag tagit idag i Sundsvall. Första bilden har jag tagit på några arkitektoriska figurer på taket på stadshuset. 
 
Den andra bilden tog jag i parken Vängåvan. Bilden visar en detalj i fontänen som finns där. 
 
De centrala delarna av Sundsvall kallas Stenstan och består av ett antal kvarter med vackra stenhus. Sista bilden visar ett kvarter som ligger i närheten av Stora Torget.
 
Bilderna har jag också lagt upp på Instagram.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, arkitektur, Sundsvall, Stenstan

Var sak har sin tid. Även vädret.

 
Och nu över till vädret.
 
Den här veckan har varit premiärernas vecka. I förrgår hade jag skinnjackspremiär för säsongen och igår var det skrapa-rutorna-på-bilenpremiär. Med andra ord har vi här i Medelpad genomgått en klimatförändring från skönt sensommarklimat till nollgradigt senhöstklimat. Inte så kul, tycker jag. 
 
Den här veckan pågår också International Street Market i Sundsvall, den turnerande matmarknaden där man kan köpa mat från väldens olika hörn. Precis som förra året lyckades man även i år pricka in Sundsvall under en vecka då det var ganska kallt. Detta gjorde att det inte var speciellt inbjudande att sitta utomhus och äta.
 
Jag gick dit på lunchen idag för att köpa något spännande att äta. Eftersom det var kallt i luften dissade jag stånden med långa köer och valde istället ett stånd med nästan ingen kö alls. Det blev matståndet från Polen. Där köpte jag en förpackning med jägargryta och en med polska piroger. Sedan skyndade jag mig tillbaka till jobbet där jag satte mig i lunchrummet och avnjöt de polska delikatesserna. Det var riktigt gott.
 
Så mycket mer finns inte att säga om vädret just nu. Det är bara att tända en brasa i öppenspisen och gilla läget.
 
Bilden: Så här såg det ut i morse när jag skulle åka till jobbet. Man fick stå där i kylan och skrapa rutorna. Usch.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Höst, kyla, frost

När storyn inte håller måttet

 
Det var härom dagen.
 
Klockan var typ sju på kvällen och jag satte mig vid datorn för att skriva ett blogginlägg. Det var tänkt att handla om grillverktyg - alltså såna som man använder för att placera, och vända, kött på grillen. 
 
Utgångspunkten i inlägget var en diskussion sambon och jag haft om grillverktyg. Sambon hade tidigare under kvällen grillat, och placerade då köttbitarna på grillen med en vanlig gaffel. Hon konstaterade att det inte var ett optimalt verktyg pga den höga värmen. 

"Jag skulle vilja ha en riktig, och lång, grilltång så jag slipper bränna mig hela tiden", sa sambon.

"Men vi har ju en lång grilltång. Den brukar jag använda", sa jag.

"Men jag gillar inte den. Den är precis som alla andra grilltänger man hittar i affärerna - otymplig att använda. Antingen är de för sladdriga så man inte får något grepp om köttbiten, eller så är de för hårt spända så man inte orkar klämma ihop klaffarna", sa sambon. 

"Men som all annan teknisk utrustning kräver en grilltång rätt kompetens. Tänk om du exempelvis skulle hamna bakom spakarna på en helikopter. Den skulle du inte kunna flyga utan att först fått både utbildning och träning", sa jag.

"Helikopter..? Jag vill naturligtvis ha en grilltång jag kan börja använda på en gång. Man ska väl inte behöva gå en kurs för att kunna hantera en grilltång. Då är det ingen bra grilltång", sa sambon.
 
Där nånstans kom jag inte längre i skrivandet. Det var då jag bestämde mig för att det inte skulle bli något blogginlägg om grillverktyg.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kompetens, grillning
 
 
 

Fototriss: vägar

Veckans tema hos Fototriss är vägar. Jag har alltid varit fascinerad vägar, särskilt sådana som är breda och nyasfalterade. Finns det egentligen något vackrare än en nyasfalterad bred landsväg med nymålade vita linjer? Ovanstående vackra väg fotade jag idag i Timrå. 
 
Min andra bild har jag också fotat idag i Timrå. Den vägen fyller uppenbarligen störst funktion på vintern eftersom det då är en skoterled. 
 
Den sista bilden är även den tagen i Timrå idag. Efter några försök lyckades jag ta en bild på mig när jag cyklar på en cykelväg. 
 
Bilderna na har jag även lagt upp på Instagram
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, vägar, foto, Timrå

Jag är en sann Sverigevänn

 
Sverigevänner.
 
Som så många andra har även jag konstaterat att gårdagens valresultat blev en smärre chock. Sverigedemokraterna fick nästan 13 procent av rösterna och en känsla av obehag griper tag i mig. 13 procent av Sveriges vuxna befolkning vill alltså att vårt land ska ledas av ett parti vars företrädare ägnar sig åt näthat och att hota folk med järnrör. Det bekymrar mig väldigt mycket. 
 
Igår satt jag hela kvällen framför TVn och såg på valvakan. När det slutgiltiga valresultatet stod klart inledde SD-ledaren sitt tal till sina partiarbetare med "Sverigevänner". Jag blev provocerad av det.
 
Jag betraktar mig som Sverigevän. Jag är stolt över att vara svensk. Men för den skull är jag inte emot mångkultur, och jag är definitivt inte rasist. Därför blir jag förbaskad när SD försöker utse sig själva till Sverigevännerna framför andra. 
 
För mig står svensk kultur för öppenhet, solidaritet och och allas lika värde. Det är värderingar som ligger långt bort från SD. Därför betraktar jag inte Sverigedemokraterna som riktiga Sverigevänner. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Politik, val2014, SD, Sverigedemokraterna
 

Fototriss: en del av mig

Veckans tema hos fotoutmaningen Fototriss är en del av mig. Här kommer några väl valda delar av min kropp. Vi börjar uppifrån. Överst en närbild på min tunnhåriga hjässa. 
 
Nästa bild visar ett av mina ögon.
 
Sista bilden har jag tagit på min kind.
 
Vanligtvis brukar jag ta nya bilder för varje Fototrisstema. Men den här gången fick det bli några bilder från arkivet som jag vässat lite i appen Snapseed.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, selfie, en del av mig

Låt inte hatet vinna valet

 
På söndag är det val. Då bestämmer vi vilket parti, och vilka ideologier, vi vill ska företräda oss i politiken.
 
Själv tänker jag rösta på socialdemokraterna och hoppas naturligtvis att det partiet ska vinna valet. Men jag röstar inte bara för att vi ska få en ny regering - min röst är också ett bidrag till att hålla Sverigedemokraterna så långt bort från politiskt inflytande som det bara går.
 
Varför?
 
Jo, för om vi släpper krafter lösa som grundar sina värderingar på hat, och på ett fördömande vi-och-domtänkande, ger vi oss in på en fullständigt livsfarlig väg. Historien har många exempel på vad kan hända om man släpper hatet fritt, allt från nazitysklands folkmord på 1940-talet till dagens vidrigheter som utförs av Islamiska Staten.
 
Jag vill leva i ett Sverige byggt på omtanke, demokrati och mångkultur.
 
På Aftonbladet debatt kunde vi för några veckor sedan läsa ett oerhört viktigt inlägg av Christian Thorén om just detta. Läs det här. Jag kunde inte sagt det bättre själv. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Politik, val2014, Sverigedemokraterna, Socialdemokratrerna, valet

Fototriss: mönster

Här kommer tre bilder på Fototrisstemat mönster. Den första bilden har jag tagit på en bordsduk av plast. Duken är belyst av två ljuskällor; min sambos mobil samt ett levande ljus vid sidan av duken.
 
Den andra bilden har jag tagit på en sån där järnlucka man ibland kan träffa på vid sidan av vägar och trottoarer. Under luckan gissar jag att det finns utrustning som har att göra med telefonnätet.
 
Den tredje bilden har jag tagit på en matta i ett förtält till en husvagn vars ägare vi hälsade på under lördagskvällen. Genom att fota på väldigt nära håll kunde jag se ett mönster träda fram.
 
Denna veckas omgång av Fototriss är också en tävling där man med hjälp av sina inlämnade bidrag har chans att vinna priser från Coolstuff.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, mönster, foto

Gratiskonsert med Mikael Wiehe i Timrå

 
"Hon springer på taniga ben..."
 
Ikväll bjöds det på gratiskonsert här i Timrå. Och artisten som spelade och sjöng var inte heller vem som helst. Ingen mindre än självaste Mikael Wiehe var det som gästade scenen på torget, inbjuden av Vänstern i Timrå. 
 
Väldigt många människor som hade samlats för att lyssna till den gamle progghjälten, som berättade att han varit aktiv som artist i hela 51 år. 
 
Att Mikael Wiehe fortfarande har ett glödande engagemang för politik och rättvisefrågor råder det ingen tvekan om, det framgick både i låttexter och mellansnack. Bland annat framförde han Valet som handlar om att ta ställning mot rasism - innan det är för sent. Låten gav han ut på sin och Björn Afzelius gemensamma skiva från 1986, en låt som är minst lika aktuell idag som då.
 
Som extranummer framförde Mikael Wiehe Flickan och kråkan, för dagen i en tuff och lite bluesig version. Den blev kvällen bästa låt.
 
Skön musik och härligt väder. Onsdagskvällen i Timrå blev med andra ord alldeles utmärkt.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Mikael Wiehe, Timrå, musik, politik

Hackade bilden på mig är bara fejk

 
Idag har vi kunnat läsa i media att en hackare i USA tagit sig in i Apples iCloud och där kommit över ett antal nakenbilder på kändiskar. Bilderna ska hackaren sedan ha spridit på nätet. De drabbade kändisarna känner sig kränkta och är väldigt upprörda.
 
Jag kan nu avslöja att även jag är drabbad. Bilden ovan har under dagen cirkulerat i olika sociala medier men jag vill härmed betona att den är falsk! Bilden är ett montage! Vem som har spridit bilden har jag ingen aning om, men troligen är det någon pervers beundrare som på detta sätt försökt visualisera sina snuskiga fantasier om mig.
 
Jag betraktar det som ett kränkande övergrepp mot min integritet. 
 
Alla som tittar på bilden ovan är snuskisar!
 
 
ST:

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter