Vårpremiär för motorsågenNu är sysselsättningen räddad under den kommande sommaren. Ikväll fällde vi nämligen en stor tall på baksidan av vårt hus. Fast egentligen var det inte vi som utförde själva fällningen - en professionell trädfällare var på plats och sågade ner tallar både på vår gård och hos grannen (se bilderna nedan).

När tallen var fälld tog jag vid med min egen motorsåg för att kvista och kapa upp stammen i mindre bitar (se bilden ovan). Nu återstår arbetet med att samla ihop riset för bortforsling och att klyva bitarna till vedträn.

Ovanstående beskrivet arbete är en alldeles utmärkt sysselsättning för den som bantar, och bantar är ju som bekant det jag håller på med. Viktkurvan går ju både upp och ner, men den långsiktiga trenden pekar ju ändå nedåt. Att min viktminskning går lite sakta är helt ok. Det viktiga för mig är att jag mår bra - och det gör jag.

Själv tror jag att mycket av mitt välmående beror på att jag kommit igång med ett regelbundet motionerande (långpromenader).

   


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Så nätverkar du - på konferensen och på dansgolvetNätverka.

Så kallas det när folk inom näringslivet träffas på konferens och blir bekanta med varandra. Och när man blivit tillräckligt bekant med någon konferensdeltagare, då byter man visitkort. Till slut, när man fått tillräckligt många visitkort, då har man upprättat ett nätverk (typ som på Facebook, fast med papperslappar).

Under den gångna veckan har jag varit på en tvådagars konferens i Stockholm och förutom många givande föredrag fanns där även rikliga möjligheter till nätverkande. Vid konferensmiddagen fortsatte nätverkandet, som då kallades för mingel, och vid eftersnacket i baren blev det många skratt då en av deltagarna berättade om sina eskapader genom åren på dansgolvet.

Vi konstaterade att dansbandskulturen har regionala skillnader och att det är stor skillnad hur man dansar i södra och norra Sverige.

Att gå ut på dans är ju också ett sorts nätverkande, fast lite mera handgripligt. Det fanns en tid då jag ofta var ute och dansade, och det var ju faktiskt på dansgolvet som jag träffade min nuvarande sambo. Hur det gick till går att läsa om här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Dags att ta plats på Norra BergetLäser idag i Sundsvalls Tidning och Dagbladet att rockgruppen Roxette ska gör Sverigecomeback i Sundsvall den 7 augusti. Spelningen i Sundsvall blir den första gruppen gör i Sverige sedan 2001. Scenen blir på Norrporten arena mitt i stan.
 
Det här låter kul, och självklart kommer jag att finnas på plats den dagen. Men jag tror inte jag kommer att köpa biljetter och se bandet från publikplats, utan istället väljer jag nog att se konserten från det intilliggande Norra Berget. Det valet gör jag inte av snålhet, utan för att det helt enkelt är häftigare att se rockkonserter uppe från berget. Jag hoppas bara att scenen kommer att placeras på ett sånt sätt att man ser och hör bra.
 
Genom åren har jag sett ett antal utomhuskonserter från Norra Berget, exempelvis Gary Moore, Rocktåget och Gyllene Tider. För så där 20 år sedan satt jag på berget, tillsammans med hundratals andra fans, och såg Roxette när de spelade i Folkets Park (som också ligger intill Norra Berget). Jag minns det som en oerhört häftig upplevelse, och från min plats både såg jag rakt ner på scenen och hörde musiken perfekt.

Bilden ovan är från 2004 och konserten med Gyllene Tider i Norrporten Arena (som på den tiden hette Sundsvalls idrottspark). Sommarkvällen var ljum och skön, och med picnickorgen laddad gladdes vi åt sittplatsen på berget. Därmed slapp vi trängas i publikhavet nere på Arenan. Förutom musiken fick vi även njuta av solnedgången och utsikten över Sundsvall.
 
När det gäller internationellt kända svenska artister tycker jag Roxette är bland de bästa, mycket bättre än ABBA. Medan ABBAs musik präglas av plastig tuggummipop, känns istället Roxettes musik som om den kommer från hjärtat. Men mycket av Roxettes storhet handlar naturligtvis om att Marie Fredrikssons är en duktig sångerska. Utan henne skulle nog Roxette bara vara en något rockigare variant av Gyllene Tider (som egentligen inte tillhör mina favoriter). 

Jag ser fram emot den 7 augusti.


Aftonbladet:
Roxette spelar i Sundsvall

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Nu förstår jag hur det känns att korsa Grönland på skidorJag fortsätter att dela med mig av upplevelserna från helgens fjällresa.


Som jag skrev i helgens inlägg från Trysil så är jag ingen stor skidåkare. Med mina skidor inköpta på Fyndlagret i Sundsvall (300 kronor inklusive pjäxor och stavar), gav jag mig ut i spåret för att, tillsammans med sambon, erövra Trysilfjällets snöklädda vidder. Trots att jag är otränad, och trots att det var brant uppför, kämpade jag tappert på de bakhala skidorna.

Efter en timmes åkande, som kändes som flera mil, kom vi fram till ett korsande skidspår och en skylt som visade vägen. Skylten visade också hur långt vi åkt, vilket var betydligt kortare än vi trott: 0,9 kilometer.

Och jag som trodde jag var på väg att korsa Grönland, när vi i själva verket bara åkt en bit bortom bilparkeringen. Vi stannade till vid skylten, och vilade en stund, innan vi fortsatte vår mödosamma färd över de vita vidderna. Efter skidturen var jag helt slut, men samtidigt skönt avslappnad, och jag insåg att det faktiskt är riktigt skönt motionera.

Efter en dusch och god mat i vår hyrstuga somnade jag sedan gott i soffan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Tillbaka på ruta ett igenNu är jag tillbaka - i flera bemärkelser.

Dels är jag tillbaka i vardagen igen efter en trevlig helg i Sälen- och Trysilfjällen. Dels är jag tillbaka på ruta ett i mitt viktminskningsprojekt.

Vi hade en jättehärlig vistelse i fjällen med fint väder, skidåkning och god mat. Med på resan var också min sambos dotter med fästman, en kille med stort intresse och fallenhet för matlagning (till vardags äger han en hel restaurang).

Under vår vistelse i fjällstugan försåg han oss med massor av god mat (och även god dryck) vilket fick till följd att jag nu gått upp det dryga kilo som jag gick ner innan fjällvistelsen. Men jag sörjer inte, jag hade faktiskt räknat med att fjällvistelsen skulle innebära ett litet avbrott i mitt bantande. Å andra sidan gläds jag åt att jag faktiskt kommit igång med ett regelbundet motionerande (jag har just kommit hem från en långpromenad), och jag ser heller inget problem med att återuppta min viktminskning.

Som en extra stimulans i mitt viktminskningsprojekt har jag gått med i stegtävlingen som startat på jobbet. Alla deltagarna har fått en egen stegräknare samt en inloggning till stegtävlingens egen sajt på nätet där man kan registrera hur många steg man tagit. Själva tävlingsmomentet verkar trigga folk att börja promenera, och stegtävlingen var den stora snackisen på förmiddagsfikat. 

Ingen verkar längre vilja åka hiss på jobbet, och vissa till och med antydde att de tänkte gå en omväg om de måste besöka toaletten.

Här finns min aktuella viktstatus, en sida som även går att nå längst upp till höger på bloggens startsida.

Bilden ovan: Under vår fjällweekend passade vi även på att besöka Experium, det nya äventyrsbadet i Sälen. Egentligen är jag en badkruka, men vattnet var varmt och skönt, och vattenruschen lagom snäll.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,