Min eltandborste börjar bli svagJag har haft min eltandborste i typ fem år nu och jag betraktar den som en god vän. Det är ett bekvämt sätt att borsta tänderna på, men framför allt blir borstningsresultat mycket bra. Elborsten är även skonsam mot munnen, samtidigt som tandköttet blir ordentligt gymnastiserat. Jag gillar också att elborsten håller reda på tiden, efter två minuter hoppar den till lite och markerar därmed att det är färdigborstat.


Men sedan en tid tillbaka är jag lite bekymrad. Mellan varje borstningstillfälle placerar jag elborsten i en speciell laddningshållare så att den ska bli fulladdad till nästa gång. Problemet är att den inte längre håller laddningen så bra. Det är fortfarande full fart på borsten under hela tvåminutersperioden, men jag märker tendenser på mattning under den sista minuten...

Antagligen håller batteriet på att bli utslitet, och vad gör jag när det ger upp för gott? Går batteriet att byta?

På nåt vis känner jag att stunden närmar sig då jag måste skiljas från min vän, och att den stunden inte är så långt bort. Och om min eltandborste skulle lägga av för gott, ska jag då köpa en ny eltandborste eller gå tillbaka till ett liv med manuella tandborstar?


Det finns många frågor i sammanhanget, men inga givna svar. Framtiden får utvisa hur jag attackerar problemet.

Bilden ovan: Min eltandborste till vänster tillsammans med en konventionell tandborste avsedd för manuell borstning.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Surströmming i regnet


Onsdag eftermiddag:
Min sambo kollar väderprognosen på SMHIs sajt på nätet och ropar glatt på mig.
 
- Du, på fredag ska det bli 23 grader varmt och strålande solsken. Ett sånt tillfälle får vi inte missa. Jag skulle vilja att vi bjuder hem några vänner på surströmmingskalas, kvittrar hon.

Sagt och gjort. Några minuter senare är ett par i vänkretsen hembjudna för att tillsammans med oss avnjuta den norrländska delikatessen ute på vår altan.

Torsdag eftermiddag:
Denna dag är premiärdagen för årets surströmming och sambon handlar några burkar med nyligen fermenterade och saltade fiskar. Själv är jag på Systemet och handlar öl och cider att skölja ned strömmingen med.

Fredag förmiddag:
Solen strålar varmt från en klarblå himmel och jag planerar att flexa ut från jobbet någon timme tidigare på eftermiddagen för att ställa i ordning möblemanget i vår trädgård.

Fredag eftermiddag:
Klockan är fem på eftermiddagen och det ösregnar ute. Någon gång vid lunchtid ockuperades himlen av mörka moln som utan förvarning tömde sitt innehåll över oss. Jag undrar för mig själv: var i hela friden kom de där molnen ifrån? Låg de och lurpassade bakom Södra Berget innan de obemärkt smög in över Sundsvall-Timråregionen för att här skoningslöst dränka oss stackars människor i ett ackumulerat störtregn.

Suck! Här har man sett fram emot ett surstömmingskalas på gräsmattan och så bokstavligt talat dränks alla förväntningar.

- Vi ställer in alltihopa, säger jag till sambon. Jag vill sitta och stirra in i väggen ikväll.

- Nej, självklart ska vi äta surströmming ikväll. Det går lika bra inne som ute, säger sambon som naturligtvis har helt rätt.

Vi dukar vi upp till surströmmingfest i köket och när gästerna anländer har jag glömt alla sorger och väderbekymmer. Det blev en jättetrevlig kväll och jag fick i mig fyra, eller fem, surströmmingar. Kan meddela att årets surströmming har fast och fin form och smakar väldigt bra (vi åt Oskars surströmming, för den är bäst).

Lördag eftermiddag:
Det regnar fortfarande men vad gör väl det. Sommaren är ändå över nu så det finns inget mer att hoppas på. Hösten är ju här och snart kan man börja att se fram emot julreklam i brevlådan och sedan julstress och snö och...

Okej, jag ska sluta gnälla. Nu bestämmer jag mig för att ha en skön och avkopplande helg. Kanske jag gör upp en eld i öppna spisen.

Bilden ovan: Två nyöppnade surströmmingsburkar på vår altan. Själva ätandet ägde dock rum inomhus på grund av ihärdigt regnande.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

På besök hos bloggåtervinningenJag befinner mig just nu i en period då mitt bloggande går på lågvarv. Det är lika glest mellan inläggen som det är mellan sommarens varma dagar, men trots det har jag ambitionen att min blogg inte ska dö. Jag betraktar detta bara som en tillfällig formsvacka och väntar ihärdigt på att formen ska komma tillbaka. Den kommer, det vet jag, men jag vet inte hur länge det dröjer dit.

Så länge gör jag en djupdykning i mitt bloggarkiv och hittar där ett inlägg från hösten 2007 som jag tycker mycket väl går att återvinna. Det handlar om en av mina favoritplatser här hemma - tvättstugan. Jag gillar det där inlägget.

Läs inlägget här.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

När bloggen tystnarNågot har hänt med min blogg. Min tidigare så livaktiga skrivarhörna på nätet har de senaste veckorna förvandlats till en öde och vindpinad Internetsida. Från ett läge då jag med sprudlande kreativitet levererade regelbundna inlägg har jag nu istället fastnat i bloggexistentiella grubblerier: Varför bloggar jag? Vad vill jag egentligen säga med min blogg? Varför ägna tid åt att sprida en massa trams på nätet? Där finns ju så mycket trams redan.

Ligger på golvet i vardagsrummet och stirrar i taket. Tankarna snurrar runt i mitt huvud. Ska jag ge upp mitt bloggande och helt gå över till Facebook? Jag har hört talas om Twitter där inläggen får vara maximalt 140 tecken långa. Kanske det skulle vara något?

Eller ska jag ta mig samman och ta nya tag? Kanske ta ett djupt andetag och resa mig upp från golvet?

Jag önskar att jag kunde få en nytändning så min blogg får ett nytt liv. Men hur ska jag bära mig åt? Kanske måste jag lägga upp ett program där både fysisk och mental träning ingår.

Hm... Jag funderar vidare så länge.

Bilden ovan har jag tagit från toppen av Åreskutan. Eller... inte riktigt från toppen på Åreskutan, men nästan i alla fall.

Jag skulle vilja reklamera min semesterDet är sen eftermiddag, måndagen den 3 augusti, och jag har jobbat min första dag efter semestern. Jag anlände till jobbet klockan 08.30 i morse, men redan efter en timme hade all arbetslust försvunnit. När förmiddagsfikat var över ville jag bara åka hem igen.

Min fyra veckor långa semester har inte varit någon höjdare. Förutom en ihållande förkylning, samt jobb varje dag med att tömma svärfars gamla hus, har vädret under större delen av semestern varit jättetrist. Ett evigt regnande har inte bara gjort gräsmattan sur, utan sur är jag även inombords. Jag som hade sett fram emot att få tillbringa min semester med att skutta runt på gräsmattan i skön sommarvärme, fick i stället sitta med näsan tryckt mot köksfönstret och titta ut på ett evigt strilande. När det regnade som mest väntade jag bara på att Noaks Ark skulle flyta förbi och hämta upp de utvalda passagerarna.

Jag kollar in SMHIs väderprognos på nätet som säger att det ska bli varmt och soligt nästan hela veckan. Så trevlig såg aldrig prognosen ut under min semester. Mycket riktigt berättar också SMHI på sin sajt att det under juli regnade rekordmycket på många håll i Sverige.

Nu önskar jag att det fanns en lag i Sverige som gav möjlighet till bytesrätt av semestern. Själv skulle jag vilja reklamera min semester och få ut en ny med bättre väder.

Bilden ovan: I ihållande regn körde vi bort en massa ris som blev över efter två fällda björkar på svärfars tomt. När jag tittar på bilden tycker jag det nästan ser ut som jag dansar ballett, men det gör jag ju inte. Jag hoppar på björkriset för att kunna få plats med ännu mera ris på släpvagnen.


Aftonbladet:
Sluta gnälla - svenskar lediga mest i Europa
Jobb igen - det är det fina med semester
"Livet tar inte slut med semestern"

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,