Fototriss: Stopp


I veckans Fototriss är temat Stopp. En stimulerande fotoutmaning tycker jag, och utrustad med min iPhone tillbringade jag några lördagstimmar på jakt efter tänkbara Stopp-objekt. Den här gången fick alltså inte min vanliga kamera spela huvudrollen utan istället blev det iPhone-appen Hipstamatic som blev mitt fotoverktyg. På bilden ovan är det min son som tydligt signalerar budskapet: "Hit men inte längre!"


Med ovanstående bild har jag gjort det enkelt för mig. Finns det egentligen något som tydligare signalerar Stopp än ett trafikljus som lyser rött?


När bensinen tar slut i tanken då blir det stopp på resan. Då får man greppa bensindunken och traska iväg till närmsta bensinstation (som förhoppningsvis inte ligger alltför långt borta).


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En biltur genom Norrlands inlandJag har inte hunnit med att blogga så mycket på sistone. Jobbet och diverse hemmasysslor (pelletspannan) har tagit för mycket tid. Idag var jag ute på en liten tjänsteresa till trakterna kring Strömsund i Jämtland. Totalt blev det drygt 40 mil i bil.

För att inte somna bakom ratten stannade jag då och då till för att sträcka på benen. Vid ett sådant tillfälle såg jag skylten på bilden. Det kändes på nåt vis som om alla vägar bar till just den parkeringsfickan jag just då stod på. Jag gillar att ibland färdas med bil genom Norrlands inland.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Pelletspannan är på dåligt humörVår pelletspanna har den senaste veckan varit på dåligt humör. Allt emellanåt stannar den utan någon till synes anledning och jag måste gång efter annan rusa ner i källaren för att starta om den. Jag har undersökt och åtgärdat diverse tänkbara felorsaker men pelletspannan vill trots det inte bli på riktigt bra humör igen. På bilden ovan har jag demonterat brännaren som jag sotat och gjort ren.

Nu ska jag gå ner i pannrummet igen och ta ett allvarligt snack med pelletspannan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Så här ser det ut där jag är idag


Så var det dags igen för fotoutmaningen Fototriss. Den här veckan är temat Så här ser det ut där jag är idag vilket innebär att man ska visa tre bilder hur vintern ser ut just idag (lördag 19 februari 2011) på den plats man befinner sig. Här i Timrå är det full vinter och just denna dag skiner solen från en klarblå himmel och temperaturen ligger på -20 grader. Under denna vinter har vi fått oerhört mycket snö, och ännu mer fick vi under veckan som gått. Idag tog jag en sväng med snöslungan för att skotta fram postlådan.


Lördagen var en fin dag att ägna sig åt fotografering. Snötussarna i vår doftschersmin blev en fin förgrund till tallkronan och den blå himlen.


På Fototriss hemsida ställs frågan hur mycket vinter det är. Svaret är att här i Timrå är det väldigt mycket vinter. Det är jättekallt och mycket snö. Men trots allt börjar faktiskt min sambos trädgårdsdekoration att titta fram så smått under snön (till vänster i bild).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Melodifestivalen är hämnden mot kulturvänsternVisst har årets Melodifestival lite mer B-profil än tidigare. Svaga artister, dåliga låtar, och taskig pausunderhållning gör att i alla fall jag är lite besviken på årets Melodifestival. Frågan är varför årets melodifestival inte håller måttet. Jag tror jag vet svaret. Årets Melodifestival är nämligen socialminister Göran Hägglunds hämnd på kulturvänstern.

Göran Hägglund hävdar ju att Kristdemokraterna är verklighetens folk, det vill säga "de som arbetar och lever sina liv som folk gör mest". Motpolen till verklighetens folk är det Hägglund kallar kulturvänstern, vilket man får anta är suspekt vänsterkultur som den breda massan människor inte gillar.

Jag tror det är så att Göran Hägglund i år har tagit chansen. Som makthavare i Alliansregeringen har han lyckats infiltrera Melodifestivalen att leverera lagom snäll och anpassad underhållning. Därför är innehållet i årets melodifestival så pass medioker att det ska passa "verklighetens folk".

Den definitiva förnedringen mot kulturvänstern kom i förra lördagens deltävling när dansbandssångaren och verklighetens folk-ikonen Christer Sjögren slaktade David Bowie-låten Life On Mars, vilket antagligen blev en stor triumf för Göran Hägglund. I kvällens deltävling noterade jag också att i "förhöret" av Erik Saade sa en av de osympatiska förhörsledarna att hennes förebilder är Gandhi, Mandela och Stalin. Så framställs en bad-guy i när man vill håna kulturvänstern. 

Omedelbart efter kvällens deltävling i Melodifestivalen startade sändningen av gaygalan på TV 4. En av artisterna där var Lena Philipsson som också showade i Melodifestivalen. Intressant att hennes insats på gaygalan var betydligt mycket bättre än i Melodifestivalen.

Jag önskar att jag åter igen får se Freddie Wadling som pausunderhållning i Melodifestivalen.

Bilden ovan: Som illustration till dagens blogginlägg visar jag en bild jag tagit på mig själv vid korvavdelningen på Konsum Extra i Sundsvall.


Aftonbladet:
Saades mardröm – dansare skadade sig
Läsarna: Det är plagiat, Saade!

DN:
Eric Saade höll som favorit
”Popular” och ”The king” direkt till GlobenLäs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , , ,