2009 - ett bra eller dåligt år?

Det har varit lite glest med inlägg på min blogg på sistone. Det blir gärna så när det är juletider - då har jag helt enkelt inte tid att sitta vid datorn. När det är jul så vill man gärna umgås med folk IRL.

Just nu kommer jag inte på något vettigt att skriva men kan i alla fall berätta om en sajt som jag hittade på nätet härom dagen. Sajten heter Voter.se. och innehåller diverse omröstningar av allehanda slag. Det roliga är att man också kan länka omröstningarna till sin egen hemsida/blogg. Här nedan har jag länkat en omröstning om hur man tycker 2009 har varit.

Kanske inte så spännande, men här är den:

Rapport från snöyranKlockan är snart halv tre på söndag morgon och vi har nyss kommit hem till Timrå. De senaste tio timmarna har vi ägnat åt bilkörning, tur och retur Sandviken. Skälet till denna lördagstur (totalt ca 50 mil) var att vi skjutsade sambons son som skulle köpa en bil i Sandviken som han hittat på Blocket.

Under hela resan vräkte snön ner. Snöyran gjorde att sikten blev väldigt begränsad, vilket medförde att biltrafiken efter E4 tidvis endast tog sig fram i krypfart. Bilden nedan tog jag nånstans norr om Hudiksvall (hastigheten var ca 30 km/tim). Fastän vi körde på en bred väg med en hastighetsbegränsning på 100 km/tim gjorde snövallarna vid sidan av vägen att det kändes som att köra på en skogsbilväg.

Bilden ovan är tagen för en halvtimme sedan när jag skottade snö på vår igensnöade gård för att kunna köra in bilen på gården.

Nu är det dags att sova. Antar att det blir mera snöskottning senare idag.Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , ,

Aftonbladet:
Kaos på Skavsta – igen

Vad ska jag ge min sambo i julklapp?Den minus 20-gradiga iskylan biter elakt i näsan när jag planlöst vankar omkring på Storgatan i Sundsvall. Jag är på jakt efter en julklapp till min sambo, och villrådig går jag in och ut i butikerna efter gatan. Efter att ha tittat på nattlinnen, morgonrockar och parfym har jag till slut hamnat på Åhléns där jag står och tittar på ett presentkit med diverse skönhetsprodukter. Nja..., jag vet inte.

Nej, jag känner faktiskt inte för att ge henne någon fantasilös förpackning med badskum. Jag vill ge henne en julklapp med kärlek, något som verkligen kommer från hjärtat.

Jag sätter mig i bilen och kör mot shoppingområdet Birsta, strax norr om stan. I Birsta råder trafikkaos, och inne i köpcentrat rusar folk omkring med händerna fulla av julklappskassar. Jag köper några klappar till sambon och min son men jag lyckas inte hitta den julklappen.

Men så till slut ser jag den. Julklappen med kärlek. Bokstavligt talat. Men naturligtvis kan jag inte här avslöja vad det är, för då blir det ju inte någon överraskning på julaftonen. Även sambon läser ju min blogg.

Lättad åker jag hem igen och ser fram emot en lång julhelg, med långa sovmornar.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ett analogt kort i digitalt formatJag har blivit utmanad av Beate i bloggen Konst eller konstigt att göra ett julkort. Visserligen gillar jag att sitta och knåpa i Photoshop men denna gång väljer jag att göra en lite rough variant.

Jag tycker nämligen att de julkort som finns att köpa i handeln tenderar att vara lite trista. Börjar bli trött på alla tomtar och stjärnor och grötfat. Därför skulle jag i stället vilja vara lite modern.

I samma påse som jag har min checklista med namn till dem jag skickar julkort (se tidigare inlägg) har jag även en stor bunt med oanvända vykort. Det är överblivna vykort från resor (bl a från Trondheim och från vandrarhemmet på Långholmen) och gratiskort från krogbesök (reklam för Baileys och James Bond-filmer). I den högen hittade jag ett snyggt rött vykort från ett krogbesök i Sundsvall för typ 15 år sedan (se bilden ovan).

Kortet visar en ung dam som suger på tummen, och under bilden står det: Your thumb is back in fashion. Om man vänder på kortet så ser man att det är reklam för Mitsubishi mobiltelefoner (visste inte ens att det fanns mobiler tillverkade av Mitsubishi).

Detta kan bli ett snyggt julkort, tänkte jag och textade för hand: God jul och Gott Nytt År på kortet. Snyggt va!

För säkerhets skull har jag även gjort ett traditionellt julkort som jag visar här nedan. Det är vår gran, modell 2007, och en glimt av julklappshögen.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Under julen är alla granar vackraIdag var jag och sambon på stan för att köpa en julgran. Egentligen kan jag tänka mig en plastgran men sambon vill ha en riktig gran och då blir det så. Dessutom vill hon att den ska vara "fin", dvs ha en rak stam och ett jämt fördelat grenverk.

Efter en stunds letande och funderande vid en av stans försäljningsplatser hittade vi så en gran med rak stam och ett grenverk så symmetriskt att den nästan ser ut som en plastgran.

När jag var barn var det min pappas uppgift att gå ut i skogen och hugga en julgran. Han tog alltid den första bästa gran han hittade och när han kom hem visade det sig ofta att stammen var sned och att grenar saknades.

Men min mamma klagade inte. I mitt föräldrahem rådde principen att alla var välkomna, oavsett hur man såg ut, och detta gällde också julgranar. Själv har jag fortsatt att hävda principen om allas lika värde, oavsett hudfärg, ålder, kön eller religion. 

Nu blev det en "perfekt" gran som fick följa med oss hem, men för mig hade det gått lika bra med en varit lite sned. Sånt kan man dölja när man klär granen med glitter och andra dekorationer.

Men allra helst hade jag velat plocka fram min gamla plastgran, för den varken barrar eller kostar några pengar.

Bilden ovan: Tills vidare får vår gran bo på altanen där det kanske inte riktigt framgår hur rak och ståtlig den är. Men snart kommer den inomhus där den iklädd kulor och glitter ska förgylla vår jul.


Aftonbladet:
Redo för julfest!
Bästa julklappen – en god gärning

Expressen:
Granskning: var femte julgran är stulen

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,