I Timrå. Måndag.

 
Ännu en härlig höstdag. Sol från en klarblå himmel, färger i rött och gult, sju grader varmt. 
 
Vid en parkeringsplats mitt i Timrå står två bilsäten prydligt parkerade. De har stått där ett tag nu. Jag undrar vad storyn är. Varför står de där?
 
Startade någon så snabbt med bilen så sätena flög ur och blev kvar på parkeringen? Kanske nån körskola som har simulatorträning? Nån som saknat soffa i vardagsrummet och tillfälligt använt bilsätena som sittmöbel?
 
Fler teorier om de två övergivna bilsätena?
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om timrå, norrland

Helt plötslig borta

 
Idag försvann göra-listan jag har på jobbet. Alltså själva papperet där jag skrivit upp det jag ska göra.
 
Det har aldrig hänt förut och det stör mig att det hände just nu. Visst, ett antal av punkterna kan jag säkert dra mig till minnes och skriva ner på en ny lapp. Men troligen kommer jag att glömma nåt som då blir ogjort. 
 
Jag kan inte fatta vart papperslappen ifråga tagit vägen. Den låg ju där på skrivbordet igår. Jag har letat överallt i mitt kontorsrum - på och under skrivbordet, på golvet, i kameraväskan, i diverse tidnings- och pappershögar. Vissa högar har jag för säkerhets skull letat igenom två gånger. Men nej, ingen göra-lista.
 
Fan.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om jobbet

Så optimerar vi livets verkningsgrad

 
Igår kväll gick jag och lade mig klockan 23,30. Klockan 7,00 i morse vaknade jag. Med andra ord, 7,5 timmar som jag bara låg där, helt inaktiv, och sov i sängen. Borde jag skämmas? De 7,5 timmarna jag befann mig i sängen kunde jag istället använt till att vara produktiv på något sätt, typ städa eller jobba.
 
Jag menar - vår samtid präglas ju av en ständig strävan att allt ska optimeras och effektiviseras.
 
Egentligen är det konstigt att ingen forskat på området. Undrar egentligen hur mycket produktionen i företagen skulle kunna höjas om människans sömnbehov kunde minskas med typ 30 procent.
 
Syftet med att vi människor har fått vanan att sova på nätterna är ju att vi ska få återhämta oss inför nästa dags arbete. Men tänk så mycket tid som skulle kunna göras tillgänglig ifall någon forskare lyckades (exempelvis på kemisk väg) korta människans behov av återhämtning med några timmar varje natt. Då skulle vi hinna med att jobba mera, göra våra bostäder ännu vackrare och framför allt få en massa kvalitetstid då vi kan umgås med våra nära och kära.
 
Eller så kanske vi skulle dö - knall och fall.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om sömnbehov, effektivitet

Fototriss: rött

Rött är veckans tema hos Fototriss. I dessa dagar pratas det mycket om att öppna sitt hjärta. Det ska väl inte vara så svårt. Bara att dra ner blixtlåset. I alla fall hos mig hittar man då ett hjärta som är rött.
 
Höstlöv finns det gott om just nu. Vissa av dem är röda.
 
Tredje bilden blir en selfie. Eftersom det är Halloweentider får det bli en lite spookey selfie med röda ögon. 
 
Denna veckas Fototriss är även en tävling med priser från Coolstuff.
 
Bilderna har jag också lagt upp på Instagram.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om foto, fototriss, rött, öppna ditt hjärta