De flesta sjukdomar sitter i huvudetEn bekant sa till mig en gång: "De flesta sjukdomar sitter i huvudet". Jag tror det ligger något i det.

Aftonbladet.se berättar idag att forskare kommit fram till att människor som lider av tinnitus kan bli hjälpta av kognitiv beteendeterapi. Det stämmer säkert. Jag har själv gått i KBT-behandling (för utmattningsdepression) med gott resultat som följd. Med kognitiv beteendeterapi kan man bota mycket, allt från ormfobi till flygrädsla.

Det är bra att forskarna jobbar hårt i sitt forskande, men de har fortfarande många viktiga resultat kvar att nå. Ett viktigt sådant handlar om kläder. Det har jag tidigare bloggat om. Läs om det här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Bästa låtarna med Bryan Adams

Det är de rockigare låtarna som är bäst.

Om två månader kommer den kanadensiske rockstjärnan Bryan Adams till Sundsvall. Och för att komma i rätt stämning redan nu har jag gjort en spellista på Spotify med bara Bryan Adamslåtar. De flesta är upptempolåtar med mycket gitarrer. Det är med sådana låtar Bryan Adams är som bäst. Exempelvis The Only Thing That Looks Good on Me, Summer Of 69 och Run To You.

Bryan Adamslåtar som exempelvis (Everything I Do) I Do It For You är jag inte så förtjust i. Sockersött och slemmigt. Som tur är så har inte Bryan Adams gjort så många av den sorten.

Nu rockar vi!


Skrolla på listan ovan så syns fler låtar.

Jag har tidigare bloggat om Bryan Adams och Konsertfesten här och här.


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Instagram så in i vassen


Ibland brukar jag roa mig med att lägga upp bilder på Instagram (via iPhoneappen med samma namn). Härom dagen lade jag upp bilden ovan som jag fotade vid Sticksjön i Sundsvallsförorten Granloholm. Det har blivit väldigt mycket vass i sjön och bilden visar några av alla vasstrån.

Man kan även kolla på Instagrambilder via webben. De bilder jag lagt upp kan man kolla in via följande länk: http://statigr.am/perandersfication


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Loreen - artisten som vågar bry sigLoreen är inte bara en vinnarartist på scenen, hon är också en artist med civilkurage. I samband med sitt besök i diktaturstaten Azerbaijan, där hon deltog i finalen av Eurovision Song Contest, träffade hon även människorättsaktivister för att lära sig mer om situationen i landet. Det hedrar henne. Hon verkar vara en artist som bryr sig - och står för det.

Azerbaijan hade satsat hårt för att göra Eurovisionsfinalen till ett propagandaspel. Istället lyckades Loreen att flytta (i alla fall lite) fokus till förhållandena i landet. Att bry sig spelar roll.

Om två år, 2014, anordnas ishochey-VM i Vitryssland. Vitryssland styrs med järnhand av diktatorn Lukasjenka och frågan är om någon i idrottsvärlden vågar stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter i samband med det evenemanget.

Kanske får vi se en demokratisk vår även i de forna Sovjetländer som fortfarande biter sig fast i diktatoriska statsskick.

Loreen är en artist som berör - på fler än ett sätt. När det var ett faktum att hon vunnit beklagade sig Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder över vinsten på Twitter och tyckte det var "tråkigt för Sverige". I sittTwitterflöde antydde han att hon inte var en värdig representant för Sverige. Varför, kan man undra.

Bloggat:
Peter Andersson
Annarkia


Aftonbladet:
Risk för kaos på Arlanda
”Fattar inte ni att det kanske sårar mig?”
Tusentals fans hyllade Loreen
Albin friade till Loreen
Hon leder Eurovision song contest

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Fototriss: Somrigt


Veckans tema hos Fototriss är Somrigt. Idag chansade jag på att det inte kommer någon mer snö under våren och lät snöslungan byta plats med gräsklipparen i garagets frontposition. Samtidigt begick jag också säsongens gräsklippningspremiär.


Mina favoritblommor är maskrosor. Många verkar inte gilla dem men jag tycker de är vackra. Idag plockade jag en bukett och satte i en vas på altanbordet.


Vad är mer somrigt än att njuta av livet. Precis som Tjuren Ferdinand som satte sig under korkeken för att lukta på blommorna satte jag mig under en tall och luktade på mina nyplockade maskrosor. Solen lyste och det var varmt i luften. Kan det bli bättre?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,