En glad järnvägsvagn

 
Jag jag tycker den här järnvägsvagnen är snygg. Den ser glad ut. Om man öppnar sitt sinne och tittar på bilden - visst är det så att man ser två ögon (de två stötdämparna (eller vad det kallas för)), en glad mun (den böjda järnbalken mellan fjädrarna) och en näsa (kopplingsgrejen som hänger mitt på vagnen)?
 
Frågan är om det är en han eller en hon. Eller en hen.
 
Bilden tog jag för ett par månader sedan i Sundsvall.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Glädje

Det är arren som gör låtarna så mycket bättre

 
Det hände sig en gång typ i mitten av 1990-talet. Min son (då i nedre tonåren) och jag hade rest med nattåget till Stockholm för en heldag i huvudstaden. Bland annat besökte vi skivaffären Mega vid Sergels torg där vi noterade att ett band stod på en scen och gjorde ett soundcheck inför en spelning som skulle äga rum senare under dagen. Bandet hette The Soundtrack of our lifes och jag minns att sångaren såg lite lurvig ut. 
 
Det där där skivaffärsbesöket för snart 20 år sedan är väl egentligen det enda jag har att referera till när det gäller Ebbot Lundberg. Igår såg jag honom igen, den här gången på TV i det första avsnittet av årets omgång av "Så mycket bättre". Nu vet jag i alla fall hur han låter när han sjunger. 
 
Samtliga medverkande gjorde snygga versioner av Lill Lindfors gamla låtar men bäst tyckte jag Ulf Dageby och Agnes var. Fast egentligen - jag undrar om det spelar så stor roll vilka det är som sjunger. Det är ju ändå arrangemangen av låtarna som gör dem intressanta. Ta exempelvis Agnes version av En sån karl. Visst är hon en duktig sångerska men det som gjorde att hennes version blev så vass var det ensamma pianot i början av låten, den svävande syntslingan i bakgrunden och de lätt moderniserade ackordföljderna. 
 
Bilden ovan har jag hittat på nätet. Den visar Ebbot Lundberg med ett gäng hundar. Det är Ebbot som är längst till höger.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Så mycket bättre

Fototriss: en låt

Det regnade idag. Jag stod ute i regnet och blev blöt i håret. Ju längre jag stod kvar där i regnet, desto fler regndroppar föll det på mitt huvud. 
 
Veckans tema hos Fototriss är En låt. Grejen är att man med tre bilder ska illustrera en låttitel. Gissa vilken låttitel jag tänker på.
 
En ledtråd: Låten är skriven av Burt Bacharach och blev en stor hit med B. J. Thomas 1969. Siw Malmkvist har gjort en svensk version av låten. Vänd på datorn så kan du läsa rätt svar här nedan. 
 
 
pɐǝɥ ʎɯ uo ,uıllɐɟ dǝǝʞ sdoɹpuıɐɹ ɹä ɹɐʌs ʇʇäɹ
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, foto, en låt, regn

Återupprätta det glömda ordet

 
Tänk så många ord det finns egentligen. Vissa använder vi ofta, andra mer sällan. Ord som samtidigt, senaste och tillsammans använder vi hyfsat ofta, men hur är det med exempelvis belacka eller tryffera? Hur ofta använder vi dem? Kanske är det dags att vi utökar vårt ordförråd och i högre grad använder de lite ovanligare orden som finns i svenska språket.
 
På sajten Glömda Ord finns chansen att bekanta sig med ord som man kanske inte använder dagligen. Ett nytt ord om dagen läggs ut på sidan. Som besökare kan man sedan i kommentarsfältet berätta hur man använt just det ordet den dagen. En kul idé skulle kunna vara att utmana sina kollegor att använda dagens Glömda Ord på ett naturligt sätt under arbetsdagen.
 
Bilden ovan har inget med ovan nämnda sajt att göra. Texten i bilden sitter på en tavla jag fotade i nån inredningsbutik jag besökte nån gång. Bakgrunden i bilden kommer från nån app jag har i min iPad.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Ord, glömda ord, språk

Med koll på nätsnacket


 
Jag hittade en intressant sajt på Internet igår. Den heter SocialaNyheter.se och listar vilka nyheter som delas och diskuteras mest på Twitter och Facebook. Källorna till de olika nyheterna är olika webmedier, exempelvis Aftonbladet, DN, och SVT. Via SocialaNyheter.se kan man på ett enkelt sätt hålla koll på vilka nyheter som för tillfället får stor uppmärksamhet på nätet.
 
Några axplock från dagens flöde på SocialaNyheter.se:
 
Under dagen har det inte gått att göra statusuppdateringar på Facebook. Facebookpersonalen letar efter felet. (Aftonbladet)
 
I Mora ställer nynazistiska Svenskarnas parti upp i kommunvalet nästa år. Partiets mål är att skapa ett Sverige med enbart så kallade "etniska svenskar". För att kunna se vilka som är riktiga svenskar vill partiet införa DNA-tester. Till gruppen etniska svenskar räknar man inte exempelvis samer. (P4 Dalarna)
 
Fredrik Reinfeldt förvränger historien och påstår att högern och Moderaterna ligger bakom en rad reformer i Sverige - som de i själva verket motarbetade när de infördes. Väldigt läsvärd debattartikel av Kjell Östberg. (Aftonbladet)
 
MediaMarkt stänger en av sina butiker i Malmö. För hård konkurrens och dålig lönsamhet är skälet. I samband med beskedet om butiksnedläggningen placerades vakter ut i butiken för att de anställda inte skulle stjäla varor. (Aftonbladet)
 
Bilden ovan har ingenting med sociala medier eller nyheter att göra. Den tog jag förra helgen och visar strandlinjen där Timrå möter havet.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om media