Alla är lika, alla är olika på konferens

Under den gångna veckan har jag varit på konferens. Temat var kommunikation (mitt yrke, typ) och med på konferensen var kommunikatörskollegor i företaget från en rad olika delar av världen. Förutom Sverige kom de från länder som Mexiko, Kina, USA, England och Tyskland. 

 

Vid konferensens middag hamnade jag mitt emot en dam från Mexiko och vi pratade om skillnaderna mellan våra respektive hemländer. Som besökare i Sverige upplevde hon vårt land som väldigt exotiskt. 

 

"Sverige känns som en helt annan värld än vad jag är van vid. Här är inte lika trångt på gatorna som i Mexico City (vars storstadsområde är bland de folktätaste i världen), naturen ser helt annorlunda ut och i Sverige känner man sig mycket tryggare när man går på stan", sa hon (vi pratade en hel del om de hårdföra narkotikaligorna i norra Mexiko som håller på att bli ett rejält samhällsproblem i landet).

 

Medan vi satt där och pratade plingade det till i min mobil. Det var sambon där hemma som messade och berättade att hon sett en råtta i vår källare. "Har vi råttor i källaren? Fan också", tänkte jag för mig själv. Kanske är det därför vår katt så gärna vill ner i källaren. Han har väl fått vittring på råttan och vill ner och jaga den. 

 

Jag berättade om sambons sms-besked för min mexikanska bordsdam som utbrast: "oh my God, a rat..?". Men så skrattade hon till och sa: "fast härom dagen hittade jag en skorpion i källaren i vårt hus. Den var ganska liten, och av en sort som inte är så giftig, men ganska läskig ändå. Ingen i familjen hade någon lust att ta ihjäl den. Till slut blev det jag som fick göra det".

 
 

Att träffa människor från olika länder och kulturer är bland det bästa jag vet. Jag tycker det är jätteintressant att höra om storsdadslivet i Shanghai och synen på Sverige i USA. Lika kul är det att berätta för en kines om svensk älgjakt och för en engelsman om rennäringen.

 

Vi som deltog i konferensen hade alla samma yrke och likartada arbetsuppgifter men kom från olika länder med olika kulturer. Men när man träffas på en ö i Stockholms skärgård så känns plötsligt skillnaderna inte längre så stora. Då är man både lika och olika på samma gång. 

 

Bilden tog jag på en av öarna vi besökte under konferensen förra veckan.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om Konferens, kommunikation, gränsöverskridning, gränsöverskridande

 

 
 

Varför GI-öl när det finns gott öl?

 
Fråga: GI-öl, kan det vara nåt?
Svar: Nej.
 
För ett tag sedan hittade jag en ny ölsort på Systembolaget som jag inte sett förut. Solsidan Premium Dry hette det och på etiketten stod det low carb. Alltså öl med lite kolhydrater. Ölet från Solsidans Bryggeri innehåller nämligen hälften så mycket kolhydrater jämfört med andra motsvarande lageröl och för skojs skull köpte jag en flaska för att prova.
 
Hur smakade det då? Nja, tyvärr inte så gott. Jag tyckte Solsidanölet hade en tunn och vattnig smak, typ som Heineken (ett vedervärdigt pissöl). Det verkar som om inte bara kolhydraterna var borttagna ur Solsidan, även smaken lyste med sin frånvaro. 
 
Nej tacka vet jag Höga Kusten från Ångermanland, ett kraftfullt och välsmakande öl med många kolhydrater. 
 
Mer info om Solsidans bryggeri här.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om öl, Solsidan, GI, LCHF, kolhydrater

Fototriss: kommunikation

Temat hos veckans Fototriss är kommunikation. Ett spännande tema tycker jag som har många innebörder. På nåt sätt känns det som om vi människor aldrig har kommunicerat så mycket som i dessa dagar. Antagligen beror det på att de flesta av oss har tillgång till olika kommunikativa hjälpmedel, exempelvis datorer och Internet. Bilden ovan har jag tagit inne i min stationära dator där många kommunikativa signaler rusar fram och tillbaka i kablarna.
 
Numer har Facebook blivit ett av de vanligare sätten att kommunicera via nätet. Och om man inte vill skriva något så kan man nöja sig med att bara trycka på "gilla" (eller "laika" som en del säger).
 
Sista bilden blir en arkivbild från förra veckans resa till Malta. Bilden tog jag utanför Café Cuba i Sliema och budskapet på skyltarna kan väl ses som ett exempel på enkelriktad kommunikation riktad till barens rökande gäster.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, kommunikation, rökning, rökare, Internet, Facebook, gilla, like

Glad midsommar!

Idag är det midsommarafton. Här hemma vankas det båtfärd till en ö strax utanför Sundsvall där vi ska grilla och äta massor av mat. Som vanligt när det är midsommarhelg är ju vädret den stora snackisen men just nu skiner solen och det känns hyfsat varmt ute. Det blir nog bra det här.
 
Önskar alla en glad midsommar!