Med Blondinbella som förebild

Sitter och kollar på Blondinbellas blogg. Isabella Lövengrip, som Blondinbella egentligen heter, har varje vecka över 300 000 besökare på sin blogg vilket gör den till en av Sveriges mest populära. 17-åriga Blondinbella har dessutom tjänat väldigt stora pengar på sitt bloggande. Främst genom att i sina blogginlägg nämna namnen på olika modeprodukter som går hem hos unga tjejer.  

När jag besöker bloggen handlar de senaste inäggen om när Blondinbella var i Italien och där, på ett väldigt fult sätt, blev attackerad av ett gäng killar. Blondinbella är väldigt upprörd och bland läsekretsen pågår en het debatt om hon egentligen har hittat på alltihop bara för att få uppmärksamhet. Jag måste väl säga att hon nog egentligen inte har några skäl att bluffa till sig mer uppmärksamhet än hon redan har. Blondinbella är ju redan både känd och rik.

Jag känner väl att Blondinbellas blogg inte är speciellt mycket för mig ("...finns det en bättre känsla när man har shoppat något riktigt bra? Köpte den rosa varianten av Burberryhalsduken, den är så klassiskt snygg och passar min marinblå skepparkavaj...") Men som fenomen är den intressant. Att i positiva ordalag nämna olika produkter på sin blogg och sedan bli belönad av tillverkarna är egentligen en riktigt smart affärsidé.

Just nu sitter jag och funderar på hur jag skulle kunna använda min blogg lika smart. Jag kan ju berätta här att jag är väldigt nöjd med min nya Volvo  V70 och hoppas att Volvo-företaget belönar mig på något sätt. En rejäl check skulle vara helt OK. Min digitalkamera Canon Poweshot 640 är också väldigt bra. Har tappat den i backen flera gånger så den spruckit men man kan fortfarande ta helt perfekta bilder med den. Hm... vad har jag handlat mer? Jo i fjol köpte jag ett par sandaler på Stadium som fortfarande inte har gått sönder.

Jag tror de produktplacertingarna räcker så länge. Nu återstår bara att  luta sig tillbaka och vänta på att pengarna ska strömma in på mitt konto.

Sommarfunderingar

Det är lördag och klockan är två på eftermiddagen. Vi har just ätit frukost på altanen och jag sitter och tittar på några mörka moln som närmar sig på himlen. Vi har upplevt samma fenomen de flesta dagar denna vecka. På förmiddagarna har det varit soligt och varmt men på eftermiddagarna kommer det mörka moln med ordentliga regnskurar som följd.

Så här lummigt och fint ser det ut på Kuriska näset i Litauen. En av platserna vi besökte under vår Baltikumresa.

Jag är inne på min andra semestervecka och jag njuter av ledigheten. Under den första veckan gjorde vi en bilresa till Baltikum och det var väldigt trevligt. Den andra veckan har vi endast varit hemma och tagit det lugnt, själv tycker jag nästan att det varit lite för lugnt. Jag känner att jag inte riktigt rest klart denna sommar, utan jag skulle vilja åka iväg på ytterigare någon resa.

Men vart ska vi åka? Några världsmetropoler vi funderar på är Amsterdam, Kroatien eller Åre. Just nu lutar det åt Åre. Min sambo har nämligen vunnit två övernattningar hos Holliday Club i Åre och just nu sitter hon och funderar på lämpliga datum då vi kan åka. Men oavsett vart vi åker ska det bli trevlig att komma iväg ett tag.

Jag ger mig ut på pilgrimsfärd

Äntligen har jag semester! I alla fall nästan. Just nu är det torsdag kväll, och får jag bara ta mig igenom en arbetsdag till så är semestern här.

Jag har verkligen sett fram emot min semester och mina fyra veckors ledighet. Under den senaste månaden har jag känt mig trött och sliten, nästan håglös. Vet inte riktigt vad det beror på men jag känner att jag behöver både vila och mental stimulans.

Därför ska jag nu bli pilgrim och bege mig ut på en vallfärd. Jag ska bege mig till en kultplats för att rena min skäl och få frid i sinnet.

Det är nämligen så att redan på måndag ska jag och min sambo åka iväg på en semesterresa. Målet är turistorten Palanga i Litauen, och vi ska åka i vår egen bil och bo i ett guest house. Det ska verkligen bli spännande. Jag har många funderingar inför resan. Hur är trafiksituationen i Litauen, är människorna trevliga och hur är det att bo på ett guest house?

I Litauens huvudstad Vilnius finns också världens enda staty av rockartisten Frank Zappa. Denne fantastiska musiker, som lämnade jordelivet 1993, hade själv ingen koppling till Litauen och hade inte ens satt sin fot där. Men en man i Vilnius, vid namn Saulius Paukstys, ville hedra sin idol och efter några års envist bearbetande av de lokala myndigheterna fick han till slut avtäcka en staty (som egentligen är en byst på en metallstolpe) av den store Zappa.

Och det är här min pilgrimsfärd kommer in. Zappa-bysten i Vilnius är ett av målen på semesterresan. Jag känner att det här är en kultplats för mig och här kan jag rena min skäl och få frid i sinnet.

Skämt åsido, men Frank Zappa är definitivt en av mina musikfavoriter. Hans låtar är en skön kombination av humor och genomtänkta kompositioner. Han hade även en cool attityd med ständiga attacker på etablissemanget. Lyssna på låtar som "I am the slime" och "The torture never stops".

Med Zappalåten "Dirty love" klingande i datorns högtalare avslutar jag så detta blogginlägg. Amen.


Här är några av bilderna jag tog på Zappa-bysten i Vilnius. Klicka på bilderna för att se förstoringar: