Göran Hägglund och den kristna svenska högern"Löntagarna har fått en försämring genom att A-kassan har höjts."

Ovanstående konstaterande kommer från Göran Hägglund, Kristdemokraternas partiledare som ikväll utfrågats i TV1. Göran Hägglund pratar mycket och väldigt snabbt, och han säger så mycket att han ibland trasslar in sig i sitt eget resonemang. När det blev tal om pensionärernas och löntagarnas skatter pladdrade han så intensivt så att, i alla fall jag missade logiken.

KD har ju tidigare pratat mycket om kristen etik, och i våras läste jag i media om en KD-politiker som föreslog att statsministern skulle avsluta alla sina tal med "Gud välsigna Sverige". Förebilden var amerikanska politiker som alltid säger "God bless America" i samband med sina tal.

Jag vill vara tydlig och säga att jag respekterar människor som har en kristen tro. För mig får man tro på vilken religion som helst, bara man respekterar sina medmänniskor (för övrigt tycker jag det finns inslag i buddhism som faktiskt verkar tilltalande).

Men när KD pratar om kristen etik, kryddat med lite homofobi och en gnutta elitistisk syn på familjen, så går i alla fall mina tankar till den kristna högern i USA. Väldigt många amerikaner påstår sig vara religiösa men vilka värderingar har de egentligen? Samma amerikaner som säger "God bless America" är ju samtidigt emot en allmän sjukförsäkring.

Här i Sverige pratar KD i sina valbudskap om att man ställer upp för verklighetens folk. Men vilka räknar man egentligen in i den gruppen. Alla lever väl i någon sorts verklighet, men våra respektive verkligheter ser väl bara lite olika ut.

Bilden ovan har jag hämtat från KDs pressbilder på deras hemsida.

Aftonbladet:
Hägglund i SVT: ”Jag är ingen feminist”
Göran Hägglund får högt betyg
”Lustigkurren Hägglund kliver fram”

DN:
KD vill minska skatteklyftan

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Valsedlarna valets stora behållningSnart är det val i Sverige. Och till valet hör valsedlar.

Idag dök de första kuverten med olika partiers valsedlar upp bland reklamen från ICA och MediaMarkt. Själv tycker jag det är ganska kul. Jag brukar lusläsa alla röstsedlar från samtliga partier för att se vilka namn som står där. Vissa namn känner jag ju igen, men ibland har jag fått några rejäla aha-upplevelser.

Under de valrörelser som passerat under årens lopp har jag emellanåt utbrustit: "Åh... är hon folkpartist?". Eller: "Det var som fan, finns han så där högt upp på vänsterns landstingslista?" Nästan lika roligt som att läsa taxeringskalendern.

Jag brukar dessutom spara alla röstsedlar från samtliga partier och använda dem som kom-ihåg-lappar (antecknar på baksidorna alltså). Fungerar alldeles utmärkt att skriva inköpslista på innan man går och handlar, eller som påminnelselapp att vattna blommorna.

Det har till och med hänt att jag tagit med mig en extra bunt från vallokalen på valdagen. Bra att ha i fickan att anteckna på om jag får något bra blogguppslag när jag är ute.


Aftonbladet:
Historiskt valmanifest från rödgröna

DN:
Ingen lagändring om organdonationer
Rödgröna vill sänka maxtaxan
DN:s Henrik Brors: V har gett efter mest

Skarpa förslag i de rödgrönas valplattform


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Sverigedemokraterna kastar masken"I vårt Sverige värnas det svenska kulturarvet, ett folkhem byggt på en gemensam värdegrund och svenskarnas rätt att utveckla sin kultur på egna villkor".

Citatet ovan kommer från Sverigedemokraternas hemsida där man beskriver sina politiska visioner.

Tidigare i veckan släppte Sverigedemokraterna en rapport där partiet skyller ett ökat antal våldtäkter på invandringen. Igår presenterade SD sin nya reklamfilm där burkaklädda kvinnor jagar en äldre dam med rullator. ”Den 19:e september kan du välja invandringsbroms istället för pensionsbroms”, säger speakerrösten i filmen.

Sverigedemokraterna menar alltså att invandrarna är ett hot mot pensionärerna och mot svenska kvinnor?

På Sverigedemokraternas hemsida kan man läsa vidare:

"Den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen."

Vilket fantastiskt trams! Jag tycker att de mångkulturella influenserna berikar vårt samhälle. Hur ska egentligen en kultur kunna utvecklas om den inte får några influenser utifrån? Och vad är egentligen det svenska kulturarvet? Är det dansbandsmusik och pölsa?

Jag ställer mig frågan vad det egentligen kommer att innebära om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och därmed får inflytande i svensk politik. Blir det förbjudet att äta pizza (utländsk maträtt) i Sverige? Får jag inte längre lyssna på latinomusik (utländsk musik) som jag gillar?

I valrörelsen visar Sverigedemokraterna sitt rätta ansikte mer och mer, när man i klartext skyller problemen i samhället på invandrarna. Jag kan gärna vara utan det partiet i maktens korridorer.

Bilden ovan: SD har hittills inte beskyllt invandrarna för att ligga bakom den globala uppvärmningen. Men vem vet när det kommer...


ST:
Glest när SD höll valmöte
Fortsatt bråk om SD:s valfilm
SD anmäler sin valfilm till JK

Aftonbladet:
Sverigedemokraternas reklamfilm stoppas

DN:
SD gör ny reklamfilm
TV4 stoppar SD:s reklamfilm
Valet: En stark regering håller SD på mattan
Alliansen drar ifrån i ny väljarbarometer

Dagens Media:
SD vill sända censurfilm i TV4Läs även andra bloggares åsikter om ,

Höstpremiär vid öppenspisenHär i Timrå är det endast 10 plusgrader utomhus och det känns att hösten är på gång. Inne i vårt hus var det tidigare ikväll endast 19 plusgrader, så det fick inte bli någon annan råd än att tända en eld i öppenspisen. Därmed var höstens premiärbrasa ett faktum.

Den stora tallen vi fällde på vår gård har nu blivit ved, som är bra att ha att elda med. Jag har också tagit tillfället i akt att elda upp en massa kuvert ur papperskorgen samt ett gäng tomma mjölkförpackningar.

Varje årstid har sin tjusning och årets sommar bjöd på många varma och sköna stunder. Men en kväll intill öppenspisen är inte fel det heller. Hösten blir så bra som man gör den till.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Mona Sahlin for presidentJag kapitulerar. Nu ansluter jag mig till Mona Sahlins fan-club.

Ikväll har jag sett partiledarutfrågningen av Mona Sahlin på TV2. Jag har ju tidigare varit kritisk mot hennes lite dryga attityd och utstrålning, men ikväll tycker jag att det var en ny Mona Sahlin som framträdde. Hon verkade trygg och avspänd när hon på ett tydligt och ärligt sätt gav besked om socialdemokraternas politik.

Mina kommentarer till utfrågningen:

Energiomställningen: Man kan ju inte direkt beskylla Mona Sahlin för populism när hon levererar vallöftet att höja bensinskatten med 49 öre om de rödgröna vinner valet. Självklart undrar man ju hur det slår mot folk i glesbygden, men om den utlovade energiomställningen samtidigt lyckas så är det väl ok.

Skatter: Att folk med höga inkomster betalar högre skatt än låginkomsttagare är naturligtvis rimligt. Själv är jag definitivt ingen höginkomsttagare, men har ändå inget problem med att betala skatt. Jag hjälper gärna till att finansiera ett solidariskt samhälle.

Pensionärernas skatter: Här tror jag varken Alliansen eller de rödgröna politikerna är problemet. Däremot tycker jag det är väldigt olyckligt när olika befolkningsgrupper (pensionärer och barnfamiljer) träter med varandra om vem som har det sämst. Alla är ju lika mycket värda, tycker jag.

RUT-avdrag: Själv har jag svårt att acceptera att samhället ska vara med och finansiera överklassens städhjälp (kan inte tänka mig att det är någon annan den gruppen som har städhjälp hemma). Om de inte vill städa sina egna hem kan de betala själva.

Sverigedemokraterna: Det hedrar Mona Sahlin att hon tar ett kraftfullt avstånd till Sverigedemokraterna. Man behöver bara läsa vad som står på SDs hemsida för att inse att deras politik är både rasistisk och populistisk, och inte hör hemma i riksdagen.

För övrigt känns det bra att socialdemokraterna fortfarande bygger sina ideal på solidaritet och ett gemensamt ansvar för samhället.

Trots att vi har monarki i Sverige säger jag: Mona Sahlin for president (eller åtminstone statsminister).


Aftonbladet:
”Jag fick bra frågor”
”Mona Sahlin kan bättre än så här”

DN:
Mona Sahlin städar hemma – utan avdrag
”Moderaterna har fått igenom mest”


Expressen:
Sahlin: Inte ett angrepp på USA
Diskutera och sätt betyg på utfrågningen
Lotta Gröning: Hon tar striden för den lilla människan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,