Så blev jag markägare i Skottland

 
Jag tänkte bara berätta att jag är stolt ägare av ett stycke mark i Skottland. Ja, det är faktiskt sant. Marken ligger på ön Islay i nordvästra Skottland. 
 
Det är visserligen inte ett speciellt stort markområde, i själva verket är det ganska litet - närmare bestämt en kvadratfot. Men det är i alla fall en bit mark - och den är min.
 
Markområdet blev mitt i samband med att jag fick en flaska whiskey i present när jag fyllde år för ett par månader sedan. Whiskeyn var en Laphroaig, och om man äger en sådan (och registrerar sig på destilleriets hemsida) så blir man ägare av en kvadratfot på företagets ägor.   
 
Jag är egentligen inte så intresserad av whiskey. Tycker det smakar för d******t. Undantaget är dock Laphroaig som jag tycker är riktigt god. Jag gillar den rökiga smaken av tjära. 
 
Jag har tänkt att jag någon gång ska bege mig till Islay för att besöka min mark. Då ska jag stå där på min kvadratfot och känna den friska skotska luften svepa genom mitt hår. Eller nåt.
 
Bilden ovan kommer från Laphroaigs hemsida där min kvadratfot mark är markerad.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om laphroaig, whiskey, skottland, semester, sommar

Fototriss: så här ser det ut där jag är

Idag anordnades folkfesten Lögdödagen inte långt från där jag bor. Mycket folk i farten, marknadsstånd och naturligtvis kolbullar. Hur gott som helst.
 
På marknaden kunde man köpa allt från egentillverkade yxor till inlagda kantareller. Sambon köpte en påse rökt sik vilket låg i lådan bredvid den jag fotade på bilden ovan. Tyvärr glömde jag vad den rökta fisksorten på bilden heter. 
 
Årets Lögdödagen blev väldigt välbesökt. Undrar hur många som lämnade frivillig parkeringsavgift.
 
Bildena är mitt bidrag till Fototrisstemat så här ser det ut där jag är.
 
Bilderna har jag också lagt upp på Instagram.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Lögdödagen, fototriss, foto, folkfest, timrå

Snigelnördar på Instagram

 
Temat hos Fototriss i lördags var Ätbart. Jag bidrog med en bild på en snigel (plus två ytterligare bilder). Som vanligt lade jag också upp bilderna på Instagram och taggade snigelbilden med #snail.
 
En stund senare fick bilden en gillamarkering av en Instagramanvändare som kallar sig @snail_friends_. När jag tittade närmare på @snail_friends_ profil framgick tydligt att det handlade om en riktig snigelfantast. Samtliga bilder (i skrivande stund 155 st) som Snail Friends lagt upp hade sniglar som motiv.
 
Dessutom verkar vederbörande sitta och kolla snigelrelaterade taggar för att titta på andra användares snigelbilder. 
 
Hängivna människor är fantastiska. Jag beundrar dem verkligen. Jag kan också hålla med om att sniglar är söta. Men själv skulle jag ha svårt att förmå mig att ägna en hel Instagramprofil åt sniglar - eller för den delen något annat specialintresse. 
 
Det ligger inte för mig att nörda ner mig inom ett specifikt område. Jag gillar hellre att ha lagom mycket kunskap inom flera områden.
 
Jag tänker hellre brett än smalt. 
 
Bilden ovan är en sidotagning från fotandet i lördags.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om sniglar, foto, Instagram, nördar

Huvudvärk måste få ta sin tid

 
Tid.
 
Häromkvällen tittade jag på på TV, jag såg Morden i Sandhamn (TV4), en svensk deckare i skärgårdsmiljö där huvudkaraktären var en polis som ideligen tappade fokus på det han höll på med och som hamnade i en tramsig kärleksintring med en gammal barndomskamrat. Nästan tre timmar lång programtid - och en lika lång gäspning, tycker jag.
 
Och eftersom filmen sändes på TV4 var det reklamavbrott typ fyra gånger varje timme. När filmen var slut var hjärnans köpinstinkt helt inriktad på Always mensskydd, Peugeots senaste bilmodell, och barnrösten som sjunger "flygresor punkt SE".
 
I reklamavbrotten visades också ett klipp om Alvedon Novum, huvudvärkstabletten som verkar dubbelt så snabbt som vanlig Alvedon - på 15 istället för på 30 minuter.
 
Vi lever i effektivitetens tidevarv. Inte ens huvudvärk får ta för lång tid. Skulle vi råka få huvudvärk ska vi äta turbomedicin så att vi så snabbt som möjligt kommer på benen igen. Och kan fortsätta springa i ekorrhjulet. 
 
Visst, det är naturligtvis inte kul att ha ont i huvudet och det är klart att det är bra om huvudvärken går över snabbt. Men huvudvärk kan ju vara ett tecken på att man behöver typ dricka vatten och vila. Och då kanske man behöver minst 30 minuter så att kroppen kan varva ner och återhämta sig.
 
Sånt måste få ta sin tid.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om huvudvärk, hälsa, alvedon, timrå, sundsvall

Trots besvikelsen är det bara att gå vidare

 
Midsommaraftonens kväll. Vi har grillat, ätit och druckit gott, och suttit ute i solen (ja, det har faktiskt varit både solig och varmt denna dag). Nu sitter vi i TV-soffan och kollar på den sista halvtimmen av en två timmar lång konsert med Tomas Ledin. 
 
Två timmar programtid.
 
Jag tänker på "konserten" häromkvällen med Rickfors, Ronander och Hylander. En komprimerad halvtimme där låtarna var nerkortade och söndertrasade som fick till följd att allt blev bara skräp. De tre ärrade rockrävarna har många bra låtar på reportoaren som jag gärna sett och hört mer av.
 
Men så är det. TV-bolagen gör det lätt för sig. Folkhemsidolen Ledin prioriteras medan Rickfors, Ronander och Hylander hamnar på undantag. 
 
I sammanhanget kan jag nämna att jag fick svar från SVT när jag klagade på att Rickfors och grabbarna fick för lite programtid. "Programmet finns att se på SVT Play. Det är den version vi har att sända".
 
Jaha..? Inte riktigt det svar jag hade hoppats på.
 
Men så ser det ut. Jag antar att det bara är att bita ihop och gå vidare.