Under vintern får jag bejaka min manlighetHur kom det sig egentligen att jag tog steget och blev villaägare för drygt fyra år sedan? Var det för att jag ville ha en gemensam bostad med min kvinna, eller var det för att få sitta på altanen med en kall öl och njuta av den ljumma sommarvärmen? Eller var det kanske för att slippa vara orolig att störa grannarna när jag spelar Audioslave på hög volym på stereon?

Nja, det handlar nog inte om något av ovanstående alternativ.

Självklart ville jag bli villaägare för att kunna få bejaka min manlighet.

Som villaägare får man rikliga tillfällen till fysiska aktiviteter, och jag missar inte ett tillfälle att få arbeta i mitt anletes svett. Numera kan jag ägna somrarna åt ohämmad gräsklippning, och under vintrarna får jag fullständigt hänge mig åt snöskottning.

Den här vintern har ju bjudit på mycket snöskottning och igår var det åter dags att gå i närkamp med naturens krafter. Eftersom det kommit ännu mera snö tillbringade jag ett par timmar ute på tomten i sällskap med snölassen, och när snöskottningen var avklarad så avslutade jag dagens gärningar med att bära in några lass ved (se bilden ovan).

Nu ser jag fram emot sommaren och gräsklippningen.

Eller så inte.


Aftonbladet:
Nu drar Xynthia in över Sverige
SJ:s tågkaos fortsätter

DN:
Nytt snöfall ger trafikproblem

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Vart tog Anna Bergendahls gitarr vägen?Allra först måste jag faktiskt få säga att det är en smärre skandal att inte Lovestoned gick vidare i Melodifestivalen med låten Thursdays. Låten var ju klart bäst i kvällens deltävling från Malmö. För ovanligheten skull en medryckande låt som man blir glad av.

Så till kvällens "vinnarlåtar" som gick vidare till Globen:

Anna Bergendahl, med låten This Is My Life, var helt ok. Hon har en skön röst men frågan är ju: vart i hela friden tog hennes gitarr vägen? Den försvann ju spårlöst mitt under hennes framförande. 

Och så Peter Jöback då. Nja, gäsp säger jag.

Övriga funderingar om kvällen delfinal:
Py Bäckman såg ut som en Ozzy Osbourne-look-alike och Noll disciplin lät som en slags blandning av Green Day och Magnus Uggla. Neo med låten Human Frontier lät som ett BWO-substitut, ifall nu någon saknar Bard och kompani.

Tyvärr missade jag förra veckans delfinal från Göteborg, men jag har just insett att den fantastiska trion Blue Man Group deltog som pausunderhållning. Jag är en stor fan av Blue Man Group och såg en hel förställning med dem i London för ett par år sedan. Det var en otroligt häftig show, faktiskt bland det häftigaste jag någonsin sett. Hittade deras nummer från Göteborg på YouTube (se videoklippet nedan).

Avslutningsvis en kommentar till presentationen av låten Thursdays ("torsdagar är som en blandning av onsdagar och fredagar"). Själv tycker jag dock att lördagarna är bäst.Aftonbladet:
Pernilla Wahlgren missar bröllopet
Bergendahl och Jöback till Globen
- Konstigaste som hänt mig
Läsarna: Hon var bäst i kväll

DN:
Idol-Anna och Peter Jöback till Globen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Det gäller att ha bra på fötternaSitter och tittar på Olympiska vinterspelen från Vancouver på TV. Igår var det damishockey och ikväll är det skidskytte (som det för övrigt verkar vara varje kväll). Jag är lite förvånad över att jag sitter här och tittar, för egentligen är jag inte speciellt intresserad av idrott.

Men det är något vilsamt över upplevelsen att titta på vinter-OS. Jag kan inte riktigt förklara varför. Det är en avkopplande känsla att sitta i soffan, insvept i en filt, och titta på alla skidåkare som likt en renhjord böljar fram över de snötäckta kullarna.

Jag inser att känslan påminner lite om när jag för några år sedan var långtidssjukskriven för utbrändhet och varken orkade se på TV eller läsa. Det enda jag klarade av var att ligga på rygg i sängen och lyssna på P4.

Bland annat lyssnade jag på de finska sändningarna, vilka jag då tyckte var väldigt avkopplande. Det finska språket böljar fram på ett behagligt sätt, och trots att jag inte kan ett ord finska så lyssnade jag både på de finskspråkiga nyhetssändningarna och på något sorts önskeprogram med finsk schlagermusik.

Konstigt? Ja, kanske. Men ibland måste det få hända konstiga saker också.

När det gäller deltagarna i OS så antar jag att de måste ha bra på fötterna, såväl hockeyspelare som skidåkare. En som däremot hade dåligt på fötterna var den man jag fotograferade i Jurmala, utanför Riga, i somras (se bilden ovan). Av någon konstig anledning försökte han ta sig fram på stranden iförd inlines, vilket kanske inte var så lämpligt.

Men han kanske hade sina skäl, fastän det verkade konstigt.

Aftonbladet:
Ingen medalj i skidskyttestafetten
Helenas betyg: Underkänt
”Bara kameran kan matcha mig”
”Petter på väg att bli en bättre människa”

En lång och härlig söndagDet bästa med helgerna är att man får sova ut ordentligt på mornarna. I morse när jag vaknade visade klockradion 11.47 och jag insåg att jag haft en lång och skön sovmorgon. Intill mig i sängen tittade min sambo fram, och ögonen var det enda jag såg av henne. Resten av sambon var helt inlindat i täcket.

"Pelletspannan har stannat och det är bara 15 grader inomhus", sa hon.

"Hm... Men här under täcket är det ju varmt, jag tycker att vi stannar kvar i sängen resten av dagen", sa jag.

"Nja, vi måste nog åka och köpa lite pellets. Det är tomt i pelletsbingen. Det är ju därför pannan har stannat", sa sambon.

Bara tanken på att jag har en helt och hållet oplanerad dag framför mig gör att jag får energi. Känslan att jag kan göra vad jag vill, gör mig glad. Och känslan att jag inte behöver göra något, om jag inte vill, gör mig ännu gladare.

Förutom pelletsinköp så handlar de planerade aktiviteterna idag om en liten tvättstugeupplevelse följt av lite skjortstrykning. För övrigt tänker jag sitta intill den öppna spisen och stirra in i elden, en aktivitet som inte bara ger mig värme i kroppen utan även frid i sinnet. 

Okej, jag kommer kanske också att hamna en stund vid datorn. Men här är det inte lika varmt som vid öppenspisen, så det är nog nära den sköna elden jag kommer att tillbringa större delen av dagen.

Angående mitt föregående blogginlägg, det som handlade om Finn fem fel: Det är helt OK att lämna en kommentar i kommentarsfältet här i min blogg och berätta vilka felen är i den högra bilden. Man behöver således inte göra det i Facebook, om man inte gärna vill förståss. 

Bilden ovan: 17 grader kallt utomhus, och 15 plusgrader inomhus. Efter att vi matat villapannan med lite pellets så har inomhustemperaturen dock ökat.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Finn fem felHär kommer en liten utmaning för er som gillar klurigheter. Bilden ovan är tagen i höstas när jag sitter och avnjuter en paella vid Placa de Catalunya i Barcelona. Maten var god, luften var ljum och ölen var kall. Allt var alltså hur bra som helst.

Men i den högra bilden har det smugit sig in fem små fel. Den som upptäcker dem får gärna lämna en kommentar här i bloggen och berätta.

Om någon tycker jag ser lite farlig ut så beror det troligen på att jag inte har mina glasögon på mig. Jag tar nämligen av mig dem varje gång jag äter, annars ser jag inte maten.

Om någon vill se en förstoring av bilderna tryck på den lilla bilden nedan.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,