Gycklarunderhållning i Trondheim

 
I slutet av juli besökte jag och sambon Trondheim i Norge. Samma vecka som vi var där pågick också det årliga evenemanget Olavsfestdagene. Ett av inslagen i Olavsfestdagene var en historisk marknad där bland annat den svenska gycklargruppen Bastardus SaNs underhöll med diverse upptåg.
 
Bastardus SaNs var verkligen bra och jag hoppas få möjlighet att se dem igen.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Gatuteater, Bastardus SaNs, Trondheim, Olavsfestdagene

När jag hade oväntat roligt

 
Vad kan man då säga om den här bilden? Jo, det sägs ju att när man fyller 50 år så slutar man att ha roligt i livet. Istället har man bara trevligt.
 
Och eftersom jag hunnit bli 50+ (4) så gäller det att leva upp till förväntningarna.
 
Härom dagen körde jag bil mellan Umeå och Sundsvall. I höjd med Nordmaling blev jag törstig och stannade vid en kiosk och köpte två burkar Fanta - en med apelsinsmak och en med citronsmak (för övrigt en överraskning att Fanta citron nu kommit tillbaka). Egentligen hade jag tänkt köpa två Fanta Apelsin men eftersom jag ville undvika att få alltför roligt köpte jag in burk av varje smak. Fanta Citron borde rimligtvis inte vara lika gott som Fanta Apelsin.
 
Jag började med att dricka upp burken med Fanta Citron. Det smakade faktiskt riktigt gott. När jag så även druckit upp burken med Fanta Apelsin insåg jag att de två drickorna var lika goda.
 
Trots att det inte var meningen fick jag ganska roligt ändå.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fanta, läsk, nonsens, trams, nonsensbloggning, tramsbloggning

Ny video med Walk off the Earth

 
Min favvogrupp just nu, Walk off the Earth, har kommit ut med en ny video på YouTube. Låten heter PayPhone och är precis som de flesta tidigare med gruppen en riktig höjdare. Walk off the Earth är musikaliska, har bra låtmaterial och har dessutom diverse hyss för sig på sina videos som gör att de är trevliga att både lyssna och titta på.
 
Jag har tidigare bloggat om Walk off the Earth här.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Walk off the Earth, musik

Den enes olycka - de andras gemenskap

Ett litet minne från den nyss avslutade semestern.
 
Det är en av semesterns få riktigt varma dagar och jag njuter av ledighet, tom kalender och långa sovmornar. Jag har parkerat vid Coop för att gå in och handla när jag på håll ser en man som med stor möda förflyttar sig utmed husväggen. I handen har han en Systempåse och han är, kort sagt, aspackad.
 
När jag handlat klart och är på väg ut ur butiken ligger mannen på golvet i entrén. Några kunder sitter på huk runt honom och när jag går närmare inser jag att jag känner honom. Vi är inte nära bekanta men så pass att vi brukar heja på varandra när vi möts.
 
Jag visste inte att han hade grava alkoholproblem. I alla fall är det slutsatsen jag drar när jag ser hans Vodkaflaska och det tillstånd han befinner sig i.
 
Han är på gränsen till medvetslös men när jag säger hans namn rycker han till och han svarar "Ja..?" En av de andra kunderna har ringt ambulansen som är på väg och jag frågar honom hur man mår. Han öppnar ena ögat och får fram: "Det är brännvinets fel alltihop". Så får han syn på sin systempåse och säger: "Ge mig gottepåsen. Jag vill ha en sup".
 
"Skulle inte tro det", säger jag.
 
I väntan på ambulansen börjar jag och de andra kunderna att småprata med varandra. 
"Jag såg när han ramlade. Han föll handlöst bakåt och slog bakhuvudet i golvet", säger en dam i församlingen. 
 
"Vi måste se till att hålla honom vaken till ambulansen kommer. Det såg verkligen otäckt ut när han föll", säger en annan dam.
 
"Men.. visst är du mamma åt en av mina arbetskamrater", säger en man åt en tredje dam som nu anslutit sig.
 
Vi fortsätter att prata om ditt och datt och stämningen börjar så smått att kännas lite gemytlig.
 
"Jag har för mig att han är gift med en kvinna jag är ytligt bekant med. Undrar om de fortfarande är ihop", säger en av damerna. 
 
Ambulansen kommer, lastar in mannen och åker iväg. Vi skiljs åt var sitt håll. Hemma igen blir jag sittande och funderar på vad jag varit med om. Där stod vi, fem personer runt en sanslöst berusad man som låg på golvet. Vi fem hade aldrig tidigare träffats men i vår nyfunna gemenskap fick vi plötsligt mycket att prata om. En gemenskap grundad av en man vars liv uppenbarligen var i kris.
 
Det hela känns aningen absurt. 
 
Jag kommer att tänka på en gammal låt med Pugh Rogefeldt som heter Karneval. Tyvärr har jag inte hittat den på vare sig Spotify eller YouTube men texten går att läsa här
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om semester, alkohol, missbruk, gemenskap, Systembolaget, droger, karneval