Sundsvall och Timrå kommuner i samma region!

Sveriges indelning i landsting är ju på väg att försvinna för att ersättas av storregioner. Nyligen fastslog regeringen hur de nya regionerna ska se ut i södra Sverige men hur regionindelningen ska se ut i norra Sverige, det beslutet får vänta.

Det finns ett förslag där Norrland ska delas in i två regioner, Region Mittsverige och Region Norra Sverige. Det anmärkningsvärda är att Sundsvalls kommun föreslås tillhöra Region Mittsverige och Timrå kommun ska tillhöra Region Norra Sverige.

Fullständigt genomkorkat tycker jag. Det är alldeles självklart att Timrå och Sundsvalls kommuner ska ingå i samma region. Sundsvall är centralort i östra delen av Medelpad (egentligen hela Medelpad), där vi har både arbetsmarknaden och sjukhuset i Sundsvall gemensamt.

Jag hoppas verkligen inte vi får någon regiongräns som kommer att gå mellan Sundsvalls och Timrås kommuner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Livet i en jetmotor

Några ord om min profilbild, där jag sitter i en jetmotor som är innesluten av ett orange-gult sken. Men varför en flygmotor, och hur kommer det sig att jag hamnat där?

Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tror är orsaken till att jag befinner mig i denna jetmotor? Se alternativen nedan.

(Klicka på bilden för att se en förstoring)1. Jag extraknäcker som stuntman och bilden är tagen i samband med inspelningen av nästa avsnitt av Lost.

2. Jag är snål och har gett mig på ett lite våghalsigt sätt att flyga gratis.

3. Jag går i terapi för att bli av med min flygrädsla.

4. Inget av ovanstående. Det finns en annan orsak, nämligen...


Rätt svar kommer att avslöjas längre fram på denna blogg.

Klicka på bilden för att se en förstoring.

Kan man äta makaroner till fisk?
Bilden kanske inte har någon relevans till inlägget. Men det är i alla fall en bild på mig i köket, i färd med att renovera.


Eftersom min sambo och jag har lite varierande arbetstider brukar den av oss som kommer först hem från jobbet laga till middagsmaten. Oftast är det sambon som lagar mat (eftersom hon oftast slutar jobbet före mig), men härom dagen kom jag först hem och det blev min tur.

I tisdags var det en sådan dag och jag tänkte: "Hm.. vad ska jag bjuda på för spännande idag?"

Jag är av den sorten att jag tycker man ska utnyttja de rester som finns tillgängliga och gjorde därför en koll i frysen. Efter en stunds grävande stod det klart att det skulle bli fisk till middag. Jag hade nämligen hittat ett kvarts paket fiskpinnar, ett halvt paket Bitare (en sorts fiskpinnar det oxå) samt Chicky Bits. Ok, Chicky bits är inte fisk, utan kyckling, men det är panerad mat som liksom harmoniserar bra med fiskpinnar.

Frågan är bara: vad ska jag ha till?

Potatis? Nja, för jobbigt att skala potatis till fyra personer. Ris? Nja, känns jobbigt det oxå. Nej, det får bli makaroner. Det kan man ha till all mat.

Just då ringde min sambo från jobbet för att kolla att jag var hemma och på G med maten. "Jajamän", sa jag. "Det blir fiskpinnar, kyckling och makaroner"

"NEJ", kom det ur luren. "Man kan inte ha makaroner till fisk".

Det blev potatis till fisken, och hollandaisesås.

Innan jag flyttade ihop med min sambo för tre år sedan bodde jag under många år ensam med min son. På den tiden tyckte jag det inte alls var konstigt att äta pasta, varken sig till fisk eller till kött.

Till min sambos förskräckelse har också berättat om när jag klädde min då elvaårige son i orange bävernylonbyxor och turkos jacka. Jag tyckte han var jättefin (det tyckte han oxå) men har nu förstått att det var en märklig färgkombination.

Men jag tycker fortfarande att orange och ljusblått passar bra ihop. Och man kan faktiskt äta makaroner till fisk.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Obamas svenska motsvarighetFoto: AFP

Det är en positiv känsla som infinner sig hos mig när jag ser Barack Obamas installation på TV. Jag tror Obama är precis den president USA behöver. Han förefaller i alla fall vara seriös och engagerad, och därmed en stor kontrast mot George Bush och hans cowboy-attityd.

Det verkar också vara många svenskar fler än mig som föredrar Obama framför Bush. Och när man hör hur svenska politiker uttalar sig så är många överens - man verkar gilla Barack Obama. Oavsett om de är höger- eller vänsterpolitiker, moderater eller socialdemokrater.

Visst, den politiska kartan i USA ser annorlunda ut jämfört med den svenska. När svenska moderater gillar Obama kan man ju bara föreställa sig hur Bush och republikanerna skulle te sig i svenskt perspektiv.

I USA betraktas ju Obama som vänsteralternativet. Men vart skulle han egentligen hamna på den politiska kartan om han var svensk politiker? Vilket svenskt parti skulle han rösta på?

Har vi någon svensk motsvarighet till Barack Obama? Jag kommer inte i alla fall inte på någon som har hans värdighet och pondus. Den närmaste jag kan komma på är Anna Lind, men tyvärr finns hon ju inte bland oss längre.

Svensk politik skulle behöva en Barack Obama.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Läs om Barack Obama på Aftonbladet: 
Tv tros ha bevittnat ceremonin
Obama-mania

Kvar på Blogg.se

Det har nu gått ett och ett halvt år sedan jag startade min blogg och under hela den tiden har jag använt bloggtjänsten Blogg.se. Men är egentligen Blogg.se den "rätta" bloggtjänsten? Här verkar det ju endast finnas en massa unga tjejer som snackar smink och party. Och den kategorin tillhör ju liksom inte jag.

Ibland har jag funderat på om det inte är dags att gå vidare och flytta bloggen till en lite mer "seriös" bloggtjänst, typ WordPress. Där finns ju de lite mer intellektuella bloggarna som exempelvis Carl Bildt och Peter Englund

Ett tag hade jag faktisk bestämt mig att flytta bloggen till WordPress. Men efter att ha surfat runt bland WordPress-bloggarna så infinner sig dock en lite olustig känsla: Varför finns det så många rasist-bloggar på WordPress? Visst, det finns naturligtvis flera intressanta bloggar på WordPress (och säkert ett antal knäppisar på Blogg.se) men faktum är att alla bloggar med rasistiska budskap på WordPress gjorde att jag till slut bestämde mig för att var kvar på Blogg.se.

Jag har faktiskt hellre partybrudar omkring mig än rasister.

Ett litet förtydligande om Carl Bildt: Jag har inte några som helst sympatier för den politik han representerar, men tycker ändå att hans blogg ibland är läsvärd. Faktiskt intressant att läsa om utrikesministerns resor i världen, som verkar vara  en betydande del av hans "vardagsliv".


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,