Sundsvall och Timrå kommuner i samma region!

Sveriges indelning i landsting är ju på väg att försvinna för att ersättas av storregioner. Nyligen fastslog regeringen hur de nya regionerna ska se ut i södra Sverige men hur regionindelningen ska se ut i norra Sverige, det beslutet får vänta.

Det finns ett förslag där Norrland ska delas in i två regioner, Region Mittsverige och Region Norra Sverige. Det anmärkningsvärda är att Sundsvalls kommun föreslås tillhöra Region Mittsverige och Timrå kommun ska tillhöra Region Norra Sverige.

Fullständigt genomkorkat tycker jag. Det är alldeles självklart att Timrå och Sundsvalls kommuner ska ingå i samma region. Sundsvall är centralort i östra delen av Medelpad (egentligen hela Medelpad), där vi har både arbetsmarknaden och sjukhuset i Sundsvall gemensamt.

Jag hoppas verkligen inte vi får någon regiongräns som kommer att gå mellan Sundsvalls och Timrås kommuner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Livet i en jetmotor

Några ord om min profilbild, där jag sitter i en jetmotor som är innesluten av ett orange-gult sken. Men varför en flygmotor, och hur kommer det sig att jag hamnat där?

Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tror är orsaken till att jag befinner mig i denna jetmotor? Se alternativen nedan.

(Klicka på bilden för att se en förstoring)1. Jag extraknäcker som stuntman och bilden är tagen i samband med inspelningen av nästa avsnitt av Lost.

2. Jag är snål och har gett mig på ett lite våghalsigt sätt att flyga gratis.

3. Jag går i terapi för att bli av med min flygrädsla.

4. Inget av ovanstående. Det finns en annan orsak, nämligen...


Rätt svar kommer att avslöjas längre fram på denna blogg.

Klicka på bilden för att se en förstoring.


Kan man äta makaroner till fisk?
Bilden kanske inte har någon relevans till inlägget. Men det är i alla fall en bild på mig i köket, i färd med att renovera.


Eftersom min sambo och jag har lite varierande arbetstider brukar den av oss som kommer först hem från jobbet laga till middagsmaten. Oftast är det sambon som lagar mat (eftersom hon oftast slutar jobbet före mig), men härom dagen kom jag först hem och det blev min tur.

I tisdags var det en sådan dag och jag tänkte: "Hm.. vad ska jag bjuda på för spännande idag?"

Jag är av den sorten att jag tycker man ska utnyttja de rester som finns tillgängliga och gjorde därför en koll i frysen. Efter en stunds grävande stod det klart att det skulle bli fisk till middag. Jag hade nämligen hittat ett kvarts paket fiskpinnar, ett halvt paket Bitare (en sorts fiskpinnar det oxå) samt Chicky Bits. Ok, Chicky bits är inte fisk, utan kyckling, men det är panerad mat som liksom harmoniserar bra med fiskpinnar.

Frågan är bara: vad ska jag ha till?

Potatis? Nja, för jobbigt att skala potatis till fyra personer. Ris? Nja, känns jobbigt det oxå. Nej, det får bli makaroner. Det kan man ha till all mat.

Just då ringde min sambo från jobbet för att kolla att jag var hemma och på G med maten. "Jajamän", sa jag. "Det blir fiskpinnar, kyckling och makaroner"

"NEJ", kom det ur luren. "Man kan inte ha makaroner till fisk".

Det blev potatis till fisken, och hollandaisesås.

Innan jag flyttade ihop med min sambo för tre år sedan bodde jag under många år ensam med min son. På den tiden tyckte jag det inte alls var konstigt att äta pasta, varken sig till fisk eller till kött.

Till min sambos förskräckelse har också berättat om när jag klädde min då elvaårige son i orange bävernylonbyxor och turkos jacka. Jag tyckte han var jättefin (det tyckte han oxå) men har nu förstått att det var en märklig färgkombination.

Men jag tycker fortfarande att orange och ljusblått passar bra ihop. Och man kan faktiskt äta makaroner till fisk.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Obamas svenska motsvarighetFoto: AFP

Det är en positiv känsla som infinner sig hos mig när jag ser Barack Obamas installation på TV. Jag tror Obama är precis den president USA behöver. Han förefaller i alla fall vara seriös och engagerad, och därmed en stor kontrast mot George Bush och hans cowboy-attityd.

Det verkar också vara många svenskar fler än mig som föredrar Obama framför Bush. Och när man hör hur svenska politiker uttalar sig så är många överens - man verkar gilla Barack Obama. Oavsett om de är höger- eller vänsterpolitiker, moderater eller socialdemokrater.

Visst, den politiska kartan i USA ser annorlunda ut jämfört med den svenska. När svenska moderater gillar Obama kan man ju bara föreställa sig hur Bush och republikanerna skulle te sig i svenskt perspektiv.

I USA betraktas ju Obama som vänsteralternativet. Men vart skulle han egentligen hamna på den politiska kartan om han var svensk politiker? Vilket svenskt parti skulle han rösta på?

Har vi någon svensk motsvarighet till Barack Obama? Jag kommer inte i alla fall inte på någon som har hans värdighet och pondus. Den närmaste jag kan komma på är Anna Lind, men tyvärr finns hon ju inte bland oss längre.

Svensk politik skulle behöva en Barack Obama.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Läs om Barack Obama på Aftonbladet: 
Tv tros ha bevittnat ceremonin
Obama-mania

Kvar på Blogg.se

Det har nu gått ett och ett halvt år sedan jag startade min blogg och under hela den tiden har jag använt bloggtjänsten Blogg.se. Men är egentligen Blogg.se den "rätta" bloggtjänsten? Här verkar det ju endast finnas en massa unga tjejer som snackar smink och party. Och den kategorin tillhör ju liksom inte jag.

Ibland har jag funderat på om det inte är dags att gå vidare och flytta bloggen till en lite mer "seriös" bloggtjänst, typ WordPress. Där finns ju de lite mer intellektuella bloggarna som exempelvis Carl Bildt och Peter Englund

Ett tag hade jag faktisk bestämt mig att flytta bloggen till WordPress. Men efter att ha surfat runt bland WordPress-bloggarna så infinner sig dock en lite olustig känsla: Varför finns det så många rasist-bloggar på WordPress? Visst, det finns naturligtvis flera intressanta bloggar på WordPress (och säkert ett antal knäppisar på Blogg.se) men faktum är att alla bloggar med rasistiska budskap på WordPress gjorde att jag till slut bestämde mig för att var kvar på Blogg.se.

Jag har faktiskt hellre partybrudar omkring mig än rasister.

Ett litet förtydligande om Carl Bildt: Jag har inte några som helst sympatier för den politik han representerar, men tycker ändå att hans blogg ibland är läsvärd. Faktiskt intressant att läsa om utrikesministerns resor i världen, som verkar vara  en betydande del av hans "vardagsliv".


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Långsiktig strategi i matlådanMiddagen igår bestod av köttbullar och makaroner, dvs traditionell svensk husmanskost. Efter att vi ätit färdigt gjorde jag i ordning en matlåda av resterna, avsedd att bli lunchmat på jobbet.

När jag lade ner matresterna i lådan konstaterade jag att det var gott om makaroner, men att det endast fanns fyra köttbullar kvar i stekpannan. Jag drog mig då till minnes att jag vid ett tidigare tillfälle stod inför det omvända faktumet: helt slut på pasta, men många köttbullar kvar. Resultatet den gången blev att jag frös in en matlåda som endast innehöll köttbullar och ingen pasta.

Med ens blev allt så enkelt. De två matlådorna fick bli en, komplett med lagom mängd av både makaroner och köttbullar.

Med kontinuitet och en långsiktig strategi kan man säkerställa en tryggad försörjning av matlådor i frysen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Nytt kök belöning efter rörig höst
Det hela började redan i somras. En dag i slutet av juli noterade vi hur det plöstligt låg en liten pöl med vatten på golvet i köket. Vi torkade bort vattnet men en stund senare hade en ny liten vattensamling bildats.

Efter en närmare inspektion utförd av Munters torkteknik besannades våra farhågor -  en stor del av köksgolvet var vattenskadat. Ett av vattenrören upp till diskhon var trasigt och därifrån hade det troligen droppat vatten under en lång tid. Köksgolvet bröts upp och en torkfläkt installerades som sedan blev en familjemedlem under flera månader framåt.

Roligare kan man ha än ett demolerat kök och en torkfläkt som står och brummar dag och natt.

Men det finns det som är ännu mindre kul än ett vattenskadat kök. Mitt under den värsta röran fick vi stopp i avloppet och efter två besök av Alnö Högtrycksspolning insåg vi det oundvikliga - vi måste helt enkelt byta det utgående avloppsröret från huset. En grävmaskinsentreprenör anlitades och efter två dagars grävande var ett nytt och helt avloppsrör på plats.

Men nu är i alla fall äventyren med vattenskador och avloppsproblem över (i alla fall nästan, strax före jul upptäckte vi ytterligare en liten vattenläcka i källaren). Just nu känns det till och med riktigt trevligt. När köket ändå var i snickarnas våld så passade vi på att piffa till lite. Vi bytte ut några av vitvarorna (till svarta vitvaror) samt lade in golvvärme och en ny bänkskiva. Mycket av det praktiska arbetet gjorde vi själva och resultatet blev jättefint.

I början av december kom de sista delarna på plats och vårt nya fina kök var komplett (ok, det fattas någon liten list men den kommer på plats den också).

Se ovan några bilder från vårt "nya" fina kök. Klicka på bilderna för att se en förstoring.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Äntligen stänger Designtorget

Läser i Dagbladet att Designtorget ska stänga sin butik i köpcentrat Birsta City utanför Sundsvall. Bra tycker jag.

Alltså, jag gillar Designtorget men blev faktiskt lite besviken när de för drygt ett år sedan öppnade en butik i Birsta City. Tidigare brukade jag slinka in på Designtorget varje gång jag var i Stockholm men helt plötsligt blev det inte lika kul. Det kändes liksom inte längre lika exklusivt att besöka Designtorget i Stockholm när en butik etablerades på hemmaplan i Sundsvall.

I ärlighetens namn ska jag väl säga att jag inte handlat speciellt mycket hos Designtorget. Det är ju faktiskt ganska dyrt där. Men det är kul att kunna säga till bekanta: "Hallå, jag har varit på Designtorget i Stockholm där jag såg en kudde med en inbyggd radio. Skitcoolt"


Samma sak är det med det nya äventyrsbadet som byggs i Sundsvall. Charmen med att besöka ett äventyrsbad är ju att man får bege sig ut på en resa, antingen till Örnsköldsvik eller till Östersund (eller Wasa eller Piteå eller någon annan plats där det finns äventyrsbad). Badbesöket blir då som ett litet äventyr, som inte bara består av badande. Man kan exempelvis stanna till på Max i Ö-vik (som tyvärr också finns i Sundsvall) och äta hamburgare.

Vad blir det egentligen för äventyr när äventyrsbadet finns på hemmaplan?

Nä, man får glädjas åt att Dollar Store ännu inte finns i Sundsvall så att man har en anledning att åka till Härnösand ibland.Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , , ,

Mannen och tomten

När jag fyllde 50 förra året fick jag boken Manligt i present, skriven av Gunnel & Kjell Swärd. Boken innehåller ett antal visdomsord, eller vad man nu ska kalla dem, som handlar om män. Här kommer en av tänkvärdheterna:

Det finns tre stadier i en mans liv:
1. Han tror på tomten.
2. Han tror inte på tomten.
3. Han är tomten.

Hm... kanske det. Hemma hos oss brukar oftast min sambo var tomte när det är julafton. Vet inte riktigt varför, kanske för att hon är mest van att klä ut sig och spela teater tillsammans med barn (hon jobbar nämligen i skolan).

Jag återkommer med fler fyndigheter ur ovan nämnda bok.

Sambon förbereder ännu
ett framträdande som tomte.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Protest av rökande poliser

För några veckor sedan var min sambos son på en tjänsteresa i Bulgarien. Under en vecka besökte han ett stålverk i landet för att kolla på utrustning som företaget han jobbar åt hade levererat. Bulgarien är ett land som jag inte har någon som helst relation till, så därför surfade jag runt lite på nätet för att kanske hitta en del fakta om landet.

Bland annat hittade jag en bulgarisk nyhetsbyrå som heter Novinite.com och en av nyheterna där var om en protestaktion av polisen. En lördag i mitten av december samlades nämligen 4000 polismän utanför inrikesministeriets byggnad i huvudstaden Sofia för att protestera mot låga löner och dåliga arbetsförhållanden. Och det sätt man protesterade på var att samtliga ställde sig och rökte! Alltså, 4000 rökande personer på samma plats. 

Uppenbarligen har man en annan syn på rökning i Bulgarien än vi har här i Sverige. Sambosonen rapporterade nämligen om att de allra flesta han träffade under sin Bulgarienvistelse rökte intensivt. Men det känns ändå som en lustig och lite annorlunda prostaktion att tusentals människor ställer sig och röker samtidigt.

Själv tycker jag det känns bra att vi i Sverige går mot en utveckling där fler offentliga platser och lokaler blir rökfria.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Adjö Rix FM, Leve Radio Paradise

Jag läser i Sundsvalls Tidning att Rix FM kommer att sluta med sina sändningar i Sundsvallsområdet från nyår. Skulle vilja meddela att jag inte tillhör dem som sörjer. Enligt min mening är Rix FM kalkonradio, där det hjärndöda tramspratet i Morgonzoo är allra mest bedrövligt.

"Låt bli att lyssna på Rix då, om du tycker att det är så dåligt!", kanske någon säger. Absolut, säger jag. Jag försöker hålla mig så långt borta från Rix som möjligt, men problemet är att man ibland måste tvingas stå ut med Fylking och co på diverse offentliga platser som butikslokaler och bussar mm.

Nu ska ju Rix FM ersättas av MIX Megapol som bara är snäppet mindre dåligt, så jag vet inte om förändringen egentligen är så mycket att glädjas åt.

För egen del heter min favoritradiokanal Radio Paradise, som tyvärr endast finns som webradio. Radio Paradise sänder från Kalifornien och spelar en mix av moderna och klassiska rocklåtar, men även ibland världsmusik och jazz. Kanalen är också helt fri från reklam (jätteskönt) och finansieras av frivilliga bidrag från lyssnarna.

Testa gärna att avnjuta den coola musiken från Radio Paradise.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter