Mannen och tomten

För fem år sedan fyllde jag 50. Jag fick då boken Manligt i present, skriven av Gunnel & Kjell Swärd. Boken innehåller ett antal visdomsord, eller vad man nu ska kalla dem, som handlar om män. Här kommer en av tänkvärdheterna:

Det finns tre stadier i en mans liv:
1. Han tror på tomten.
2. Han tror inte på tomten.
3. Han är tomten.

Hm... kanske det. Hemma hos oss brukar oftast min sambo var tomte när det är julafton. Vet inte riktigt varför, kanske för att hon är mest van att klä ut sig och spela teater tillsammans med barn (hon jobbar nämligen i skolan).
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om manligt, #blogg100, blogg100

Korkarna i taket

I lördags var jag och sambon på fest. Jag tog en bild på en vinflaska, inklusive kork. Det var en kul fest med god mat och trevliga människor. Mer tänker jag inte berätta här på bloggen.
 
Men det finns ingen anledning till oro. Läget är helt under kontroll.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om #blogg100, blogg100

Min inre röst talade till mig

Måndagar - den stora tröttdagen.

När jag kom hem från jobbet igår eftermiddag var jag jättetrött. Efter att jag ätit middag somnade jag på stolen vid köksbordet. När jag en stund senare vaknade hade jag tippat framåt och nästan hamnat med ansiktet i tallriken. Jag reste mig och stapplade iväg till vardagsrumssoffan där jag somnade igen.

Efter en halvtimme vaknade jag av att en mystisk röst inom mig sa: "Per-Anders, greppa din iPad och ladda ner appen Garage Band, ty den appen kommer att ge dig mycken glädje".

Yrvaken och smått chockad fann jag ingen annan råd än att följa den mystiska röstens uppmaning. Och visst hade rösten rätt. Garage Band är en riktigt cool app.

Med Garage Band kan man skapa musik med hjälp av en rad olika instrument, inbyggda i appen. Man kan även ansluta en riktig elgitarr, eller elbas, till iPaden och med hjälp av olika inställningar i Garage Band få fram en himla massa coola ljud.
 
Nu har jag inte längre tid att vara trött på kvällarna.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om måndag, trötthet, musik, iPad, Apple, Garageband, #blogg100, Blogg100

Träden får ge vika för en skatepark

På gräsmattan utanför byggnaden där jag jobbar blev idag ett gäng träd nedsågade. På ytan där träden stod ska det under sommaren byggas en skatepark i betong. Helt ok, tycker jag.
 
Visst var området med gräsmattan och de lummiga träden bredvid Selångersån en ganska mysig plats, men träden var i dåligt skick så det var nog nödvändigt att de blev nersågade. En skatepark kan säkert bli ett trevligt inslag i stadsbilden som kan skapa liv och rörelse i Sundsvall.
 
Kanske skaffar jag mig en skateboard. Det kan vara skönt att få röra på sig lite på lunchrasterna. 
 
Bilderna tog jag idag, måndag. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om #blogg100, Sundsvall, skatepark, skateboard
 

Vad kan sossarna lära av One Direction?

Jag läser på Aftonbladet.se om pojkbandet One Direction som öppnat en butik i centrala Stockholm. I butiken kan man köpa diverse reklamprylar relaterade till popgruppen, exempelvis T-shirts, muggar och pappersdockor i orginalstorlek.  
 
När butiken öppnade stod hundratals ungdomar utanför och köade. Enligt Aftonbladet kunde man till och med se människor som grät av lycka när de lyckats komma in och köpa någon av de eftertraktade varorna.
 
Marknadsförarna kring One Direction har uppenbarligen lyckats med att skapa en rejäl hajp kring gruppen. I det här fallet handlade det om ungdomar som lockas att köpa reklammuggar av en popgrupp. Ett annat liknande exempel är Apple som lyckas bygga upp enorma förväntningar inför varje släpp av en ny iPhone. I båda fallen handlar det om företag som skapar enorm efterfrågan på sina produkter.
 
Nu till den socialdemokratiska aspekten. Tänk om One Directions butik istället hade varit en socialdemokratisk valbyrå under den kommande valrörelsen och det stod hundratals utanför och väntade. Tänk också om det stod tusentals människor och köade för att få gå med i Första Majtåget. Och tänk också om socialdemokraterna kunde skapa ett sådant sug efter socialdemokratisk politik att det stod miljoner människor utanför vallokalerna på valdagen och väntade på att få lägga en s-röst i valurnan. 
 
En liten fundering bara, från en socialdemokratisk gräsrotsväljare.  
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om One Direction, hajp, politik, socialdemokraterna, Stefan Löfvén, #blogg100, blogg100