Månsken över Timrå

 
Ett snabbt blogginlägg får det bli. Så mycket tid till några längre bloggutsvävningar finns inte för närvarande. Det är en intensiv period på jobbet just nu. Men så här såg det i alla fall ut härom kvällen från grannens tomt. Ett fantastiskt månsken och en ännu mer fantastiskt spegling mot vattnet. Hur tjusigt som helst. 
 
 

Fototriss: Så ser det ut där jag är

Veckans tema hos Fototriss är så ser det ut där jag är. Idag har det varit jättefint väder med solsken och drygt 20 grader varmt. Det var inte länge sedan gräsmattan var täckt av snö men nu har både gräset och maskrosorna växt upp rejält. 
 
Idag begick jag säsongspremiären för gräsklippning. Kanske inte så kul men ett bra sätt att få lite motion.
 
Så här såg det ut där jag var i onsdags. Då var jag ute i skogen norr om Lycksele och gjorde reportage till personaltidningen. Efter avslutat reportagearbete ville personerna på plats visa "Stortallen". En skylt på plats informerade om att tallen var 400 år, 26,8 meter hög och 97 cm bred i brösthöjd.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, Stortallen, gräsklippning

Ingen ska fan tro att jag ljuger

Härom dagen var jag i Lycksele. Där var det soligt och varmt, typ 23 plusgrader. I skogen några mil norr om stan begick jag säsongens myggpremiär. Det var stora slöa myggor som vinglade omkring luften. Jag försökte fota en mygga som satte sig på min hand. Men den flög iväg innan jag han trycka av. 
 
Precis där lillfingret börjar satt myggan. Jag visar bilden på handen så ingen tror jag ljuger.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Sommar, mygg

Återinför vänstertrafik i Sverige!

När maktens järnnäve hunsar folket. Se bara på det här med att vi, svenska folket, är tvingade att köra högertrafik. 1955 hölls en folkomröstning om Sverige skulle gå över från vänster- till högertrafik. Vänstertrafiksidan vann omröstningen med 82,9 procent mot högersidans 15,5 procent (1,6 procent var blanka). En förkrossande majoritet av svenska folket ville alltså behålla vänstertrafiken. Men vad hände? Jo, politikerna i riksdagshuset körde helt brutalt över folket och 1963 bestämde riksdagen att ändå införa högertrafik. 
 
Klockan 5 på morgonen den 3 september 1967 ägde högertrafikomläggingen rum och sedan dess tillhör Sverige den majoritet av världens länder som har högertrafik. 
 
Men tänk om jag inte accepterar att Sverige har högertrafik. Tänk om jag istället vill köra vänstertrafik. Vad händer då? Jo, då är risken stor att jag krockar. Se där hur det kan gå när den korrumperade makten kör över den lilla människan, den lilla människan som vill vara fri. Då lurar döden bakom hörnet.
 
Nu ska jag ta en Alvedon och gå och lägga mig. Jag hoppas febern går över snart. 
 
 
 
 Läs även andra bloggares åsikter om Vänstertrafik, högertrafik, demokrati