Att slippa migrän av rödvin kräver riktig kompetens

 
I den moderna människans beteendemönster ingår bland annat att i organiserad form prova alkoholhaltiga drycker. Exempelvis kan man gå på ölprovning, whiskeyprovning eller grappaprovning. Själv ska jag imorn kväll gå på vinprovning där temat är rödvin.
 
Jag anmälde mig till provningen därför att jag inte gillar rödvin. De gånger jag tidigare druckit rödvin har jag alltid fått migrän och någon sa en gång att det är en viss druva man får huvudvärk av - man använder ju olika druvor för att tillverka olika sorters rödvin. Med morgondagens rödvinskurs hoppas jag alltså få lära mig mer om de röda druvornas hemlighet, för att på så sätt kunna undvika framtida migränanfall.
 
Jag har tidigare en gång varit på whiskeyprovning. Skälet att jag var där var detsamma som rödvinsprovningen - kompetenshöjning. Jag gillar inte whiskey men ville ju ändå kunna hänga med i snacket liksom. Jag vill inte påstå att whiskeykursen resulterade i att jag blev mer intresserad av whiskey. Men nu har jag i alla fall lite hum om skillnaden mellan maltwhiskey och Bourbon - dock inte vilken man får mest ont i huvudet av.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Vinprovning, rödvin, whiskey, whiskeyprovning

Hur kul är egentligen LinkedIn på en skala?

Då och då dyker det upp inbjudningar via mail från folk som vill bli vän med mig på LinkedIn. För den som inte vet vad LinkedIn är kan jag berätta att det är ungefär som Twitter eller Facebook, fast helt inriktat på karriären i yrkeslivet.
 
På LinkedIn skriver man inte inlägg, modell Facebook, om att man exempelvis varit på restaurang och ätit sparrisomelett på rostat bröd eller lägger upp selfies när man rakar sig. På LinkedIn ägnar man sig istället åt seriösa saker som att bygga nätverk, lägga upp sitt CV eller att skryta om det mervärde man skulle kunna tillföra eventuella nya arbetsgivare. Tror jag. Jag är ju inte helt säker eftersom jag själv inte har LinkedIn. 
 
Nä, jag har alltså inte registrerat mig på LinkedIn. Tänker inte göra det heller. Jag har inget behov av att flina ikapp med en massa karriärcoachade wannabes eller nätverkande nyckelkompetenser. 
 
Däremot har jag den digitala famnen öppen på Facebook, Twitter och Instagram (och på bloggen förståss). Jag ser sociala medier bara som underhållning för stunden där man får utveckla sina tankar om vuxenhalloween eller hur man förbereder julen. Och eftersom jag också betraktar politik som underhållning passar sociala medier även utmärkt för politiska åsikter
 
Sociala medier ska vara kul, inte seriöst och tråkigt. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, sociala medier,

Att filma åt rätt håll. En repetition.

För ett par veckor sedan bloggade jag om vikten av att ha mobilen vänd åt rätt när man videofilmar. Många envisas nämligen med att hålla mobilen upprätt när man filmar vilket gör att resultatet ser för d******t ut. Om man vill utnyttja hela bildrutan ska man filma med mobilen i horisontellt läge.
 
Nu finns det även iPhoneappar som är konstruerade så att det endast går att filma i liggande läge. Bra där!
 
Här kommer ytterligare en film jag hittat på YouTube som belyser vikten av att filma åt rätt håll.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om vvs, vertical video syndrome, timrå, iPhone

Fototriss: djup

Den här veckan bjuder Fototriss på ett riktigt djupt tema, nämligen djup. Den första bilden har jag fotat inne i slangen mellan pelletsskruven och själva brännaren. Jag har emellertid inte fotat på plats i pannrummet, utan på köksbordet. Den gula elden har jag simulerat med en ficklampa som jag lyst på den genomskinliga slangen med (mellan ficklampan och slangen hade jag ett tomt gult plastkuvert från Forex). Pelletsen i slangen är dock äkta. 
 
Nästa bild har jag fotat i djupet av en ölflaska som jag drack ur medan jag tog bilden på pelletsslangen. Även där har jag använt ficklampor för att få lite spännande effekter. 
 
Den sista bilden fotade jag tidigare idag medan det fortfarande var dagsljus (behövde ingen ficklampa då). Jag försökte få till ett djup i bilden med lite experimenterande med skärpedjupet i kameran. 
 
Bilderna har jag också lagt upp på Instagram.
 
Denna veckas omgång av Fototriss är också en tävling med chans att vinna presentkort från Coolstuff. Min önskepryl från Coolstuff är den radiostyrda drönaren Parrot Rolling Spider.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Pellets, Fototriss, djup, skärpedjup, bärs, Samuel Adams, öl, tomglas

Imorgon ska jag dit smärtan härskar


Förmiddagsfika på jobbet. Just som jag tar en tugga på limpmackan känner jag hur det knakar till i kinden. Aj! Jag känner försiktigt med fingret och kan konstatera att en hörntand på höger sida har spruckit mitt itu. Ena halvan sitter stadigt fast medan den andra hänger löst som på ett hårstrå.
 
Så länge jag endast tuggar på vänster sida gör det inte speciellt ont men det gäller att äta försiktigt, annars känns det som om den lösa biten ska lossna helt. Ett blottat innanmäte i tanden skulle antagligen inte vara så mysigt.
 
Nämnda incident inträffade i torsdags, och efter att jag omedelbart kontaktade tandläkaren fick jag en tid imorgon. Undrar om det besöket kommer att göra mest ont i munnen eller i plånboken.
 
Bilden ovan: En lämplig bild till detta blogginlägg är ju naturligtvis en bild på min kluvna tand. Jag stoppade därför in mobilen i munnet för att fota men eftersom mobilkameran har en ganska lång närgräns blev bilden lite suddig. Resultatet kan ses ovan.  
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Tänder, tandläkare