Min blogg fyller 10 år

 
Söndag kväll. Nu är det bara några timmar kvar av min sommarsemester.
 
Jag har haft en bra semester. Fyra veckor.
 
Första veckan var jag och sambon på Sardinien - en jättehärlig vistelse. 35 grader varmt varje dag. Vi fick vår dos av värme och har därmed inte behövt klaga på det försynta sommarvädret juli bjudit på här hemma.
 
Övriga tre veckor har vi tillbringar hemma. Klippt gräs och städat garaget. 
 
Jag har också druckit bärs och spelat gitarr med några kompisar. Sånt gillar jag. 
 
Nu känner jag en lätt ångest över att behöva jobba igen. Hösten kommer att bli tuff på jobbet. I alla fall inbillar jag mig det. Vi får se hur det blir.
 
Just i dessa dagar firar denna blogg 10-årsjubileum. Det var alltså i slutet av juli 2007 jag postade mitt första inlägg här och har under den tid som gått hunnit publicera drygt 1700 inlägg. 
 
Tyvärr så lever bloggen numera en lite tynande tillvaro. MEN DEN ÄR INTE DÖD. Tro ingen annat!
 
Bilden tog jag på KappAhl i Sundsvall i tisdags förra veckan.
 
 

Inte ens i sängen slipper vi kraven på effektivitet

 
Semester.
 
Sambon och jag har haft sov- och mysmorgon och nu ligger vi och slösurfar i varsin mobil. Jag skrollar bland rubrikerna på Aftonbladet.se.
 
Jag ser flera rubriker om bilisten som körde in i entrén till Gekås i Ullared, inklusive kommentar från Ola-Conny "Det var det värsta jag hört".
 
Jag ser också en rubrik om Penny Parnevik som fått sina nakenbilder på Instagram hackade och som sedan blivit publicerade offentligt. 
 
Stackars Penny. Skönt ändå att Aftonbladet lyfter denna viktiga fråga - jag hade ju faktiskt lekt med tanken att lägga ut några nakenbilder på mig själv (på ett privat Instagramkonto) men väljer nu att avstå. Inte kul om sånt skulle få spridas fritt för den digitala vinden.
 
Jag skummar vidare blanda rubrikerna och blir påminnd om den verklighet vi alla numera lever i: den ständiga jakten på effektivitet. Aftonbladet erbjuder nämligen en orgasmskola och lovar: "så kommer du snabbare och lättare".
 
Överallt denna hetsjakt på ökad effektivitet och snabbhet. På jobbet, i köket när man lagar mat (man kan ju numera köpa färdpackade matkassar inklusive recept) - och nu även i sängen. Se till att skjuta iväg så snabbt som möjligt, och rusa sedan raskt vidare till nästa effektivitetsutmaning. 
 
Umgänget i sänghalmen handlar väl ändå om att få ha det mysigt tillsammans, och då får det ta den tid det tar.
 
 

Sardinien - ett bättre Italien än Rom

 
Jag befinner mig just nu på den italienska ön Sardinien. Här är jag på en veckas semester tillsammans med sambon. 
 
Vi har en hyrbil som vi åker omkring i. Jag bokade hyrbilen innan vi åkte hemifrån - en Citroën C3. När vi skulle hämta ut den på hyrbilsfirman fick vi turligt nog en annan bil - en Ford Focus. Det är vi glada för. Forden känns bra att köra och har ett hyfsat bra bagageutrymme.
 
De sardinska vägarna är smala och krokiga och inte alltid belagda med asfalt. Men trafiken är gles så det är ganska ok ändå. 
 
Sardinien är jättetrevligt. Fin natur, trevliga människor, varmt och soligt. Det här är ett helt annat (och betydligt trevligare) Italien än huvudstaden Rom. På Sardinien slipper man alla gapiga och bråkiga människor, man slipper den hysteriska trafiken och man slipper alla överhajpade turistfällor. 
 
På Sardinien är alla trevliga och glada, och det mesta känns avslappnat och trivsamt. Här trivs jag.
 
Bilden: vi bor på ett hotell i den lilla staden Castelsardo på norra sidan av Sardinien. Strax utanför staden finns La Roccia dell´elefante, en klippformation vid sidan av landsvägen som ser ut som en elefant. Det är jag till höger och elefantklippan till vänster.