Trumpskyltarna bådar inte gott

 
Förra veckan var jag med familjen i USA. I Florida. Vi hade en fantastisk semestervecka med bad, skönt klimat och häftiga utflykter.
 
Vi hade hyrt ett hus i Cape Coral på Floridas västkust. Cape Coral är ett gigantiskt villaområde som anlagts i ett utdikat före detta sumpområde. Det är alltså ett villaområde, inklusive en massa kanaler, med hundratusentals innevånare. 
 
Gatuvyerna såg precis som man sett på amerikanska filmer. Villauppfart, postlåda i plast.
 
Vi hade hyrt en bil som vi åkte omkring med. Lite här och där såg vi skyltar som folk satt upp på sina villagräsmattor. "Trump Pence", stod det på dem. Det handlar alltså om amerikaner som visar sin sympati för den republikanske presidentkandidaten Donald Trump och hans vicepresidentkandidat Mike Pence.
 
Jag såg ingen skylt med sympatier för Hillary Clinton (sambon berättar att hon faktiskt såg en en sådan skylt). Men vi såg ett antal Trump-skyltar. Det bådar inte gott. 
 
Jag menar, Donald Trump förefaller vara en knäppis på riktigt. I sitt senaste utspel påstår han att presidentvalet är riggat och att han inte tänker erkänna valresultatet om Clinton vinner. Det har inneburit att hans sympatisörer förbereder sig med vapen för att "skydda" demokratin. Herregud - tur att jag hann lämna USA innan valdagen den 8 november. 
 
Vad händer med USA, och världen, om Donald Trump skulle bli president? En maktgalen cowboy som endast har sina personliga intressen i siktet. Som stödtrupp har han ett antal miljoner minst lika korkade amerikaner.
 
Bilden ovan tog jag på en villatomt i närheten av huset vi hyrde.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hillary Clinton, Donald Trump, presidentval, politik, USA

Alive and well in Florida

 
Jodå.
 
Vi kom iväg till Florida. Nu är vi här. Vårt flyg blev inte inställt så vi tänkte: ok då åker vi. 
 
När vi tio timmar senare landade i Miami var det vindstilla och 30 grader varmt. Jag frågade killen bakom disken hos Budget där vi hämtade ut hyrbilen jag bokat, men han sa: "the hurricane? No, it's gone now".
 
Så det var alltså fantastiskt lyckat att vi inte ställde in vår resa. Här i Florida är det fullständigt underbart och huset vi hyrt är helt otroligt (egen pool på baksidan huset), vädret är hur skönt som helst och människorna här är jättetrevliga. 
 
Idag ska vi leta upp en strand som vi blivit rekommenderad. Men först frukost på altanen.
 
Bilden: första natten bodde vi på motell, typ ett sånt som man sett på TV.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Florida, Matthew, orkan, semester, resor, resa

Ska äventyret sluta innan det hunnit börja?

 
För typ ett halvår sedan bestämde sambon och jag oss för att resa till Florida. Företaget jag jobbar hos äger nämligen två villor i den amerikanska solskensstaten och det var då, i början av april, som jag fick beskedet att jag fått ja på min ansökan att hyra ett av husen en vecka. 
 
Vi blev naturligtvis jätteglada och efter det har vi roddat med en rad olika förberedelser. Vi har letat det mest prisvärda flyget (det blev Norwegian), vi har bokat en veckas hyrbil (det blev en Chevrolet Impala därför att jag tycker att om man hyr bil i USA ska det fanimej vara en amerikanare, ingen Toyota eller KIA), vi har bokat en natt på motell (av logistiska skäl) och dessutom har jag köpt en karta över Nordamerika till min GPS-navigator. 
 
Fast framför allt har vi under flera månader sett fram emot en spännande resupplevelse utöver det vanliga. Jag har ju aldrig tidigare varit i USA så allt från bilkörning till att kolla på delfiner är upplevelser jag sett fram emot mycket. 
 
För att inte tala om bad och sol varma utomhustemperaturer. 
 
Grejen är att det är imorgon eftermiddag vi ska kliva ombord på flyget på Arlanda.
 
Just nu sitter jag framför TVn och kollar på SVTs extrainsatta sändningar om Matthew, monsterorkanen som under dagen tagit sikte på Florida. Frågan vi ställer oss här hemma är: kommer vi att kunna flyga till Florida? Borde vi överhuvudtaget resa till Florida? 
 
Fortsättning följer.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Matthew, Florida, semester

The story so far

 
Jag befinner mig just nu i Stockholm. Har varit på konferens och ska snart åka hem igen. 
 
Konferensen hette Story 2016 och bland föredragshållarna var Alexander Bard, Petra Mede och Marcus Oscarsson. Temat var språk och kommunikation.
 
Det hela ägde rum på en nyrenoverad Vasateatern (snyggt ställe), mitt i Stockholm. Bäst under dagen var moderatorn Frida Boisen, mångsysslande journalist, som på ett medryckande och härligt sätt lotsade oss deltagare genom dagen. 
 
Noterbart är också att Alexander Bard hade långbyxor på sig. Jag trodde han alltid gick klädd i kortbyxor.

Tidens gång

 
Allt har sin tid.
 
Kanske kallas det utveckling. Eller så kallas det livets gång. Möjligen kan man kalla det - det ofrånkomliga.
 
Vad jag försöker säga är att jag bytt bil. Jag hade ju bestämt mig för att behålla min Volvo V70 av 2006 års modell ett bra tag till och inte byta upp mig till en nyare bil. Den gick ju faktiskt riktigt bra.
 
Men så brakade ACn, samt delar av övriga värmesystemet, ihop för en månad sedan och på verkstaden fick jag beskedet att reparationerna skulle kosta 19000 kronor. Till det ska man också lägga diverse andra fel som stod på tur att lagas; länkarmar, hjullager mm.
 
Så istället för att kosta på en massa dyra reparationer (som kanske skulle följas av ytterligare kostsamma reparationer, bilen är ju tio år gammal) köpte jag en ny bil. En Volvo V60 turbo, årsmodell 2014.
 
Jag ska erkänna att det är riktigt kul med en bil som är endast två år gammal. Den har en sån där modern bilnyckel (som egentligen inte är en nyckel utan en klump) som man stoppar in i ett hål och sedan startar man bilen genom att trycka på en knapp. Den har också ett antal andra finesser som man kan ha koll på via en liten skärm som sitter i instrumentpanelen. 
 
Det har också hänt saker i vår källare. Där har vår pelletspanna brakat ihop. Under sommaren har vi kört på el men nu när hösten närmar sig med lägre temperaturer ute måste vi bestämma oss för vilken energikälla vi ska satsa på. Ska vi köpa en ny pelletspanna, eller ska vi dra in fjärrvärme? Eller ska vi installera en luft-vatten-värmepump?
 
Just nu lutar det åt det senare och imorn ska vi besöka en återförsäljare som ska räkna på lite olika lösningar. 
 
Bilden: min nya pärla!