Trumpskyltarna bådar inte gott

 
Förra veckan var jag med familjen i USA. I Florida. Vi hade en fantastisk semestervecka med bad, skönt klimat och häftiga utflykter.
 
Vi hade hyrt ett hus i Cape Coral på Floridas västkust. Cape Coral är ett gigantiskt villaområde som anlagts i ett utdikat före detta sumpområde. Det är alltså ett villaområde, inklusive en massa kanaler, med hundratusentals innevånare. 
 
Gatuvyerna såg precis som man sett på amerikanska filmer. Villauppfart, postlåda i plast.
 
Vi hade hyrt en bil som vi åkte omkring med. Lite här och där såg vi skyltar som folk satt upp på sina villagräsmattor. "Trump Pence", stod det på dem. Det handlar alltså om amerikaner som visar sin sympati för den republikanske presidentkandidaten Donald Trump och hans vicepresidentkandidat Mike Pence.
 
Jag såg ingen skylt med sympatier för Hillary Clinton (sambon berättar att hon faktiskt såg en en sådan skylt). Men vi såg ett antal Trump-skyltar. Det bådar inte gott. 
 
Jag menar, Donald Trump förefaller vara en knäppis på riktigt. I sitt senaste utspel påstår han att presidentvalet är riggat och att han inte tänker erkänna valresultatet om Clinton vinner. Det har inneburit att hans sympatisörer förbereder sig med vapen för att "skydda" demokratin. Herregud - tur att jag hann lämna USA innan valdagen den 8 november. 
 
Vad händer med USA, och världen, om Donald Trump skulle bli president? En maktgalen cowboy som endast har sina personliga intressen i siktet. Som stödtrupp har han ett antal miljoner minst lika korkade amerikaner.
 
Bilden ovan tog jag på en villatomt i närheten av huset vi hyrde.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hillary Clinton, Donald Trump, presidentval, politik, USA
#1 - KajsaLisa

Egentligen borde vi ställa frågan, vad skapar alla monster? Trump i USA, Le Penne i Frankrike, SD i Sverige sen skall Storbritannien lämna EU.
Det västerländska samhället håller på att slitas isär. Först var det arbetarklassen, nu är det medelklassens tur att bli fattiga, medan några få skor sig.
Lärde vi oss inget av 30-talet?

Svar: Jag tror problemet är att folk är ute och reser för lite. Vi måste lära oss mer om vår omvärld. Inte bara tänka på oss själva.
Per-Anders

#2 - BP

Villauppfart, postlåda i plast - det känner jag väl igen från svenska landsbygden också. Likadant här alltså.

KajsaLisa har en poäng där - tyvärr.

Kan väl sammanfatta så här: Tur att ni kom dit efter orkanen, tur att ni hann lämna innan nästa...

Svar: Fast amerikanska villauppfarter är ganska karaktäristiska. Och våra postlådor ser inte ut som de amerikansk, även om båda är gjorda av plast.
Per-Anders

#3 - Rolf

KajsaLisa har greppat orsaken.Dock var det inte SD,Trump eller Le Pen som slet sönder samhället.Den amerikanska sk.medelklassen har fått nog av att jobb försvinner,arbetslöshet,hemlöshet.Jobb måste flytta hem igen.Kalla det gärna nationalism.Globalisterna skyfflar kapital hur de vill.För dem finns inga gränser.Värre är det för medelamerikanen.Han kan inte flytta dit jobben flyttar.Peranders är ju rolig.Tror du att man löser problemet med att försvaga redan svaga grupper gemom att resa mer?Detta handlar ju om en bister verklighet för många,både i USA och Sverige.Ojdå är brödet slut för folket? De får väl äta kakor då.

Svar: Det är polariseringen mellan människor som sliter isär samhället. Och polariseringen beror på att skillnaden är för stor mellan fattiga och rika. Lösningen är mer samarbete mellan människor, inte ökade konflikter.
Per-Anders

#4 - Rolf

Hur kan man kalla utsatta människor för korkade?hur fan är det möjligt att så förakta dem som har det svårt? Du PA spottar ju dem i ansiktet.Är förundrad!!

Svar: Den som verkligen spottar folk ansiktet är Donald Trump som fått arbetarklassen att tro att det är han som ska lösa deras problem. Han kommer antagligen att förvärra situationen inte bara för de mindre bemedlade utan för de flesta i USA.
Per-Anders

#5 - Anna-Lena

Bevare oss för Trump.

Svar: Precis!
Per-Anders

#6 - Ruth i Virginia

Ursäkta att jag är lite senkommen, men första ggn
jag besöker din blogg. - Florida är en av de avgörande staterna. Både Clinton och Trump har varit där flera
ggr de sista veckorna. Det börjar bli febrilt, ska jag säja.
Har bott här i över 60 år, och det här är
"the sorriest" val jag nånsin varit med om. De enda kandidater det stora landet i väster kan komma upp med, är ett par 70-åringar med skumma bakgrunder. Clinton har iaf flera års erfarenhet betr. politik. Hon har träffat viktiga personligheter över hela världen.
Hon har inte vikt sej för Trumps fräcka anfall.

Hur någon, som Rolf t.ex., kan tro att det är möjligt att få tillbaka fabriker o.dyl är rena drömmar. Det var då det. Vi lever i nuet, där det faktiskt finns få gränser. Cyber-business vet inga gränser.

Många Floridians är pensionärer, som lever ett gott
liv, och Trump lovar att det ska fortsätta, men han säjer aldrig HUR det ska ske.

Ooops- Sorry! Det blev visst ganska långt.

Svar: Jag har funderat över det jag också. Fanns det inga andra än dessa två som kunde bli kandidater.
Per-Anders