Det snackas i korridoren


Jag hör hur det snackas i korridoren på jobbet. Ryktet säger att vi är lediga på måndag. En extra helgdag - nationaldagen. Jag hade inte en aning om det.
 
Jo, självklart vet jag att 6 juni är Sveriges nationaldag men jag hade inte riktigt koll på att året hade framskridit så långt. Det känns som om det nyss var jul, men när jag tänker efter var det ju för typ ett halvår sedan. 
 
Nu ser jag fram emot nationaldagen på måndag. En extra vilodag är precis vad jag behöver. Det ska bli skönt att få sova ut ordentligt.
 
Blogg100/86
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, nationaldagen, sverige

Vem bryr sig om annat när Maddes klänning är dyr


Lördag kväll. ICA Maxi Sundsvall. Jag studsar till över Expressens löpsedel som står placerad intill entrén. 
 
Alltså.
 
Vi vet alla hur det ligger till. Kvällstidningarna är kommersiella produkter som vill ha så stora upplagor som möjligt så att de därmed får så många annonsörer som möjligt. Och för att nå de målen vill tidningarna ha så många läsare som möjligt. 
 
Därför anstränger sig tidningsproducenterna hårt att locka läsarna med just det innehåll som läsarna vill ha. Denna dag har alltså Expressen bedömt att många läsare vill läsa om det faktum att den ena prinsessan hade en dyrare klänning än den andra prinsessan.
 
My God!
 
En nyhet som verkligen berör. Eller så inte.
 
Jag avslutar med några rader från August Strindberg på Twitter:

Vaknar upp.
Läser om kungligt dop.
Ser att det 2016.
Skakar på huvudet och somnar om.

 

Blogg100/85

Läs även andra bloggares åsikter om kungahusskvaller, politik, blogg100, kungahuset, monarki, republik, demokrati

Blogg100 so far


Jag kämpar vidare med Blogg100. Har bestämt mig att gå i mål. Tyvärr har jag kommit lite på efterkälken då jag missade att posta några inlägg. Men jag ger inte upp. 100 inlägg ska det bli.
 
Dessutom räknade jag fel ett tag. i slutet av varje inlägg brukar jag ange vilket nummer det har och när jag skulle posta inlägg nummer 75 råkade jag vända på siffrorna och skrev 57. Efter det fortsatte jag att numrera 58, 59 osv ända tills jag upptäckte att det var fel. 
 
Hur som helst, detta är inlägg nummer 84 vilket innebär att jag har 16 kvar att skriva. 
 
Blogg100/84

Mjöd godast på öl-mässanIgår var jag på öl- och whiskeyfestivalen här i Sundsvall. Innan jag gick dit funderade jag på taktiken; "nu gäller det att dricka med förstånd så att man inte blir alltför berusad". 
 
Idag kan jag konstatera att alkoholen inte var något större problem, jag kände mig inte speciellt snurrig när jag åkte därifrån. 
 
Däremot känner jag mig lite konstig i magen, nästan illamående. Blandningen av en massa olika ölsorter (var och en i en dos på typ 10 cl), samt en whiskey, blev antagligen en chock för magen. 
 
Och det var ju inte vilka ölsorter som helst. Många utställare kom från olika lokala mikrobryggerier och erbjöd kärleksfullt bryggda och smaksatta ölsorter - allt från smultronöl och ljusa lager till mörk stout. Allt blandat i min stackars mage. 
 
Nåväl. Been there, done that. Trevligaste överraskningen tyckte jag var mjöd. Utställaren ifråga erbjöd flera olika sorters mjöd från den ryska producenten Medovarus och godast (jag provade flera av dem) tyckte jag var Mjöd Amber. Den innehöll bland annat sirap, oregano och johannseört. 
 
Blogg100/83
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, öl, vin, mjöd, sundsvall, timrå

Laddar inför morgondagenFredag kväll igen. Jag sitter vid öppenspisen och njuter av stillheten.
 
Imorgon tänker jag gå på öl- och whiskeyfestival här i stan. Det ska bli spännande. Har aldrig varit på en sådan förut. 
 
Jag tror det gäller att vara lite taktiskt och välja noga vilka öl- och whiskeysorter man vill prova, inte gå all in så fort man kommer innanför entrén. Kvalitet före kvantitet, typ. 
 
Hoppas att de lokala mikrobryggerierna i regionen är representerade. Jag är nyfiken på hur deras olika ölsorter smakar. 
 
Skål på förhand!
 
Blogg100/82
 
 

På brottets bana

 
Härom dagen fick jag ett brev från polisen. Brevet var en underrättelse om att jag var "skäligen misstänkt för hastighetsöverträdelse". 
 
I brevet fanns en bild som en hastighetskamera tagit på mig och min bil när jag körde 79 kilometer i timmen på en 70-väg. Platsen var E4 Hörnefors, södra korsningen, några mil söder om Umeå. 
 
I brevet kunde man också kryssa i en av två alternativa rutor. Den ena märkt "Erkänner" och den andra "Förnekar". Om man valde den senare fanns också rader att skriva på för att förklara varför man förnekar hastighetsöverträdelsen. 
 
Det är här jag blir lite förundrad. I dokumentet, innehållande bild och uppmätta data, konstateras svart på vitt att jag överträtt hastighetsbegränsningen. Varför finns då möjligheten att lämna en förklaring? 
 
Har jag chans att slippa böterna om jag skriver att att jag blev hypnotiserad av ett ufo och att jag av det skälet körde för fort. Eller skulle det funka om jag skrev att jag tänkte sänka farten när jag såg fartkameran, men inte hann.
 
Nej, eftersom jag är både rakryggad och ärlig tänker jag stå för det brott jag begått. Jag tänker inte komma med några bortförklaringar.
 
Och det ska inte hända igen, jag lovar. 1 500 kronor kan man ha betydligt roligare för än att slösa bort på fortkörningsböter. 
 
Blogg100/63
 
 

Besök i nattlig djurpark

 
Som jag berättade i föregående inlägg så var jag alltså tillsammans med en kollega en sväng till Vilhelmina för ett par veckor sedan. Skälet var (som så många gånger förut) att göra reportage för personaltidningen.
 
Den här gången hade vi anledning att vara ute i skogen mitt i natten, vilket var nödvändigt för att kunna göra just det där reportaget. Man skulle kunna tro att det är tyst och ödsligt i skogen när det är natt, men så var det inte. Istället kändes det som att köra bil genom en djurpark. 
 
Naturvänner känner antagligen till det, men vi hade inte riktigt förstått det - det är under den tidiga morgonen som skogens djur är i rörelse. Under de där tidiga morgontimmarna vi befann oss i skogarna några mil utanför Vilhelmina såg vi inte mindre än sex älgar, drygt tio tjädrar, oräkneliga renar, en räv, ett rådjur och en hare.
 
Jag fotade en hel del och en av bilderna visar jag här; en älg som förvånad betraktade oss på behörigt avstånd.
 
Strax efter klockan 6 på morgonen var vi tillbaka till hotellet igen, lagom till att hänga på låset till frukostbuffén. 
 
Blogg100/62

Kramgoa kossor

 
För ett par veckor sedan var jag på jobbresa. Vilhelmina tur och retur med bil. Kollegan och jag tog vägen över Ramsele och Dorotea. I Ramsele blev vi så fascinerade av ett gäng höglandskor vid sidan av vägen så vi blev tvugna att stanna och titta på dem. Och fota. 
 
Jag tycker de är jättefina med sina långa pälsar. Skulle vilja gå fram och krama dem.
 
 
Blogg100/61
 

Mera Fototriss

 
Veckans tema hos Fototriss på Instagram är Så här ser det ut där jag är. I lördags visade jag första bilden i mitt bidrag här på bloggen. Här kommer de två övriga bilderna. 
 
På den översta bilden begår jag säsongens gräsklippningspremiär och bilden nedan visar regndroppar på markisen över vår uteplats. 
 
Blogg100/60
 
 

Oron breder ut sig i världen: Borås, Egypten, Timrå!

 
Vad är det egentligen som händer i Sverige och i världen? Under den gångna veckan har sabotage utförts mot två TV-master i södra Sverige, flygtrafikens kommunikationssystem slogs ut för några timmar och likaså SJs biljettbokningssystem.
 
Till det kan vi lägga det egyptiska passagerarplanet som som störtade i Medelhavet, vilket med största sannolikhet orsakades av någon form av attentat. 
 
Och idag ytterligare en i raden av mystiska händelser, vilken inträffade här i Timrå: min postlåda föll ner från stolpen.
 
Frågan många ställer sig är om det finns ett samband eller är det bara en serie enskilda händelser, som av en slump inträffade just denna vecka. Handlar det om en samlad attack mot Sverige från främmande makt eller är det någon form av inhemsk terror vi tvingas bevittna? 
 
Eller är det ett iscensatt stresstest för att kolla hur olika samhällsfunktioner hanterar olika krissituationer?
 
När det gäller min egen postlåda var det i morse jag upptäckte att den ramlat ner från den trästolpe jag skruvat fast den på. Visserligen ramlade postlådan ner även för några månader sedan vilket då berodde på att den blivt påkörd av snöröjningen. Den gången satte jag tillbaka postlådan med hjälp av vävtape som jag lindade runt stolpen. 
 
Det kan alltså handla om att den provisoriska lagningen gått sönder vilket medförde att postlådan ramlade ner igen. 
 
Men det går naturligtvis inte att utesluta ett det var ett attentat utfört av främmande makt.
 
Blogg100/59
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om terrorism, politik, blogg100, timrå

Fototriss: så här ser det ut där jag är

 
Temat denna vecka hos Fototriss på Instagram är så här ser det ut där jag är. Jag har hittills fått till en bild, som jag tagit i Timrå centrum och visar fontänen som finns där på torget. Kanske tar jag ytterligare bilder på temat under veckan som jag lägger upp på Instagram
 
Blogg100/58
 
 
 

Primalskrikets befrielse

 
Jag har gått ner i källaren. Där har jag sökt mig till ett litet utrymme innanför pannrummet. Vårt hus är gammalt, byggt 1956, och i en originalritning jag hittat kallas det lilla utrymmet för vedförråd. Huset uppvärmdes uppenbarligen med vedeldning på den tiden.
 
I det lilla utrymmet står jag nu, denna fredagseftermiddag, och djupandas - inte hastiga andetag utan lugna, långsamma. Jag andas in, fyller mina lungor med luft, håller kvar en sekund, och andas sedan ut. Efter det tredje andetaget håller jag andan en sekund extra, och sedan skriker jag rakt ut. Jag tar i allt jag kan och vrålar med full kraft - ända tills luften tar slut. Det svartar för ögonen och jag faller ner på knä.
 
Jag reser mig upp igen och tar ytterligare ett andetag, lite snabbare men ändå inte hastigt, och går sedan upp i köket. Där öppnar jag en Saku Kuld.
 
Arbetsveckan är över. Helgen kan börja.
 
 
 
 

Ännu mera Strindberg

 
Strindberg igen. På Twitter. Här kommer ytterligare en uppsättning coola tweets från August Strindberg i hans återuppståndna identitet som twittrare. Fler sammanställningar hittar du på bloggsidans vänsterspalt via länken Strindberg under rubriken Kategorier.
 

– Jag älskar dig mer än Ranelid älskar Ranelid.

 

– Avundsjuka är det namn som överklassen givit de fattigas krav på rättvisa.

 

– Jag är så djävulskt bra, att jag skriker ut mitt eget namn när jag har sex.

 

– Folk ber mig ofta att dra åt helvete, dom vet tydligen inte att jag redan är där.

 

– Just i detta ögonblick ber någon, för något du tar för självklart.

 

– Om du upprepar en lögn tillräckligt ofta blir det en sanning eller politik.

 

– Varje skönhet behöver ett odjur.

 

– Ge upp din karriär och lev livet.

 

– Att bli kallad hycklare av en miljöpartist är ett sant expertutlåtande.

 

– Förväntningar är hjärtesorgens moder.

 

– Jag är för intelligent för att vara lycklig.

 

– Att kyssa dig är som äta chips, det räcker aldrig med en.

 

– Jag har glömt bort varför jag är deprimerad, det ger mig ångest.

 

– Kärlek är alltid nyckeln, men var fan är låset?

 

– Det är inte måndagarna som är dåliga, det är ditt jobb.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om august strindberg, twitter


Jag skäms

 
Ibland händer det att jag behöver uppsöka en offentlig toalett. Jag brukar föredra handikapptoaletterna. De är oftast större till ytan och erbjuder mera plats. Ett stort golv på toa kan vara bra. Man kanske vill dansa runt lite - efter att själva huvudärendet är avslutat. 
 
Men jag kommer inte ifrån skammen. Handikapptoaletter är ju avsedda för handikappade. Tänk om det kommer någon handikappad människa och behöver gå på toaletten, och så är det upptaget därför att jag är därinne och dansar för mig själv. Jag skulle ju kunna valt att gå på herrtoan, vilket inneburit att den handikappade inte behövt vänta.
 
Men golvet på herrtoan är oftast mycket mindre än på handikapptoan. 
 
Varför ska allt vara så komplicerat?
 
Blogg100/73
 

Att vårda sitt personliga varumärke

 
Varumärke. 
 
Det handlar om att nånting är till salu. En produkt. Och för att det ska gå lättare att sälja denna produkt måste man ge den ett säljande namn. Sedan måste man också göra så att de tänkta kunderna förknippar produktnamnet (och själva produkten) med någonting positivt.
 
Det kallas varumärkesarbete. Om man utför det arbetet på ett bra sätt ökar försäljningen.
 
Det pratas ibland också om personligt varumärke.
 
Då handlar det om någon som är till salu. En person. Och för att det ska gå lättare att sälja denna person måste hen ha ett säljande namn. Man måste också göra så att de tänkta kunderna förknippar personens namn med någonting positivt. 
 
Det kallas för att vårda sitt personliga varumärke. Exempelvis genom att skriva säljande Facebookinlägg. 
 
Och så finns motsatsen, nämligen hur man kan försämra bilden av sig själv genom att posta korkade och ogenomtänkta Facebookinlägg. Många verkar dock inte inse det. De bara fortsätter att skriva sina inlägg med enbart versaler, delar bilder med Carpe diem-soluppgångar samt torgför sina resultat från diverse Facebookspel.
 
På det här korta klippet förklarar Fredde från Solsidan lite närmare hur man kan göra reklam för sig själv på Facebook.
 
Blogg100/72
 

Rätt låt vann!

 
I lördags var det Eurovision Song Contest.  Här kommer min analys: rätt låt vann! 
 
Vi pratar alltså om Ukrainas bidrag 1944 med Jamala. 
 
1944 var rent musikaliskt en cool låt men jag gillar den även för sitt politiska budskap. Det är definitivt inte fel att använda ESC för att ge Sovjetunionen och Ryssland en politisk snyting. 
 
För ovanlighetens skull höll jag inte på Sveriges bidrag. Frans låt var jättetöntig och definitivt inte värd att vinna. De låtar jag tyckte var bäst, förutom Ukraina, bidragen från Australien, Lettland, Österrike och Storbritannien.
 
Innan finalen spekulerades i media vad som skulle hända om favorittippade Rysslands bidrag skulle vinna. Detta med tanke på Rysslands gayfientliga lagar (många homosexuella är ju Mellofantaster och förväntades besöka Ryssland om landets bidrag hade vunnit). Skulle homosexuella schlagerfantaster ha kunnat visa sin kärlek i Ryssland?
 
Nu vann ju inte Ryssland och jag undrar: Hur ser gaylagarna ut i Rysslands grannland Ukraina? Gäller samma gaynoja där som i Ryssland? Kommer Europas alla homosexuell att kunna leva ut sina musikaliska och kärleksfulla lustar när de besöker nästa års värdland Ukraina?
 
Blogg100/71
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om jamala, esc, eurovision, blogg100

Lägesrapport Blogg100Idag har jag varit på konfirmationsfirande. Först själva konfirmationsritualen i kyrkan, sedan fika hemma hos den konfirmerade tonåringen. Jag minns den gången för jättemånga år sedan jag själv konfirmerade mig.
 
Det här är mitt blogginlägg nummer 70 i bloggutmaningen Blogg100. Jag ligger lite efter med mina inlägg men jag fortsätter att kämpa på. Bara 30 blogginlägg kvar.
 
Blogg100/70

Rött matchar visst med oreange

 
För ett tag sedan köpte jag en ny skjorta. Den är röd-orange-vitrutig. "Herregud", utbrast sambon när jag kom hem med skjortan. "Man kan inte blanda rött och orange. Det matchar absolut inte", sa hon.
 
Jag tycker skjortan är jättefin. Rött och orange passar visst ihop. 
 
Dessutom är den skön att ha på sig.
 
 
Blogg100/69

Så det kan bli

Image by Black Tea Photography (License)
 
Så var det detta med Neil Young. I december annonserades det att Neil Young i början av juli skulle spela i Dalhalla, den enda Sverigespelningen under sin Europaturné. När biljetterna släpptes tog de slut på en förmiddag. För att göra en lång historia kort bestämde vi oss för att istället åka till Helsingfors för att se Neil Youngs konsert där. Fast helst hade vi velat se honom framträda i Dalarna. 
 
Härom dagen kom beskedet att Dalhalla ska byggas ut. Ytterligare 120 ståplatser ska ställas i ordning längst bak (längst upp) i publikområdet. De nya platserna ska dessutom finnas i den del av Dalhallas område där man får dricka bärs. 
 
Lite surt, kan man tycka. Tänk om jag varit iskall och väntat med att köpa biljetter till Helsingfors. Fast ingen skulle väl ha kunnat tro att Dalhalla skulle bygga fler publikplatser. 
 
Blogg100/68
 
 

I städartagen

 
Det var ju ett fantastiskt väder i helgen. Sommarvärme, solsken och inte speciellt blåsigt. Jag har njutigt hejdlöst. Suttit på altanen och inte gjort mycket annat är bara - suttit där.
 
Jo, jag har faktiskt gjort något annat. Som jag berättade i ett tidigare inlägg så städade jag garaget i lördags. Det var då jag fick sällskap av en humla. 
 
Vårt garage har en tendens att bli uppsamlinspelats för en massa skräp av olika slag, som jag varje försommar städar bort och åker på återvinningen med. Garaget blir en sorts förstadie till sopåtervinningen. Undrar varför jag inte åker och slänger skräpet direkt. Gissar att det har att göra med att det är för kallt på vintern för att jag ska får lust att göra det. 
 
Nåväl. Bilden ovan är en selfie jag tog när jag var i städartagen.
 
Blogg100/67

Att äta upp idealen och samtidigt ha dem kvar

 
I begynnelsen skapade Gud köttätaren. Han skapade denna människa som sin avbild eftersom Gud själv gillade att äta kött.
 
Så småningom skapade Gud också vegetarianen. Skälet till detta är okänt men kanske hade Gud blivit religiös och fann det oetiskt att äta andra levande varelser.
 
Nu är det 2016 och Gud har återigen varit i skapartagen. Den här gången skapade han flexitarianen. Det är en sorts hybridmänniska som äter både kött och grönsaker. Flexitarianen är i grunden en vegetarian som av någon anledning inte vill äta kött, men som egentligen gillar kött, och för att slippa smygäta kött så väljer denne att kalla sig flexitarian och samtidigt uppnå en högre coolhetsstatus i sällskapslivet (min analys!). 
 
Själv har jag ätit både kött och grönsaker under hela mitt liv. Har jag då alltså varit flexitarian, utan att veta om det, ända sedan födseln?
 
Alltså, allvarligt talat; för den som tror jag skämtar kan jag upplysa om att det faktiskt finns något som kallas flexitarianer. Vegetarianer som ibland äter kött - när de har lust, typ. 
 
Nu undrar jag: finns det även ickerökare som ibland tar en cig? Tidigare kallades sådana för feströkare, idag kanske de kallas flexinokotinianer. Vad vet jag? 
 
Eller nykterister som ibland tar en whiskey. Periodare eller flexialkoholister? 
 
Länkar:
Superkroppen: Flexitarian
Wikipedia: Semivegetarian
 
Blogg100/66
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, flexitarian, vegetarian, mat, hälsa

S som i...

 
Veckans tema hos Fototriss på Instagram är S som i. Det innebär alltså att man ska fota motiv som börjar på S. Själv har jag städat garaget idag och hade där sällskap av en yrvaken humla som surrade runt omkring mig. Till slut landade humlan på dörrkarmen till garageporten. Snabbt var jag framme och tog en bild. 
 
Vilket ord är det då som börjar på S som har anknytning till en humla? Jo, humlan surrar
 
Under veckan lägger jag troligen upp fler bilder på temat på Instagram
 
Blogg100/65

Att göra eller inte göra? Det är frågan.

 
Det är mycket nu. På jobbet är det oerhört mycket.
 
Jag hinner helt enkelt inte med mig, och så har det varit nu under en dryg månad. Med tanke på att det brukar vara jag som är den som hävdar att man ska prioritera livet före jobbet känns det lite som ett misslyckande. Men än så länge håller jag näsan över vattenlinjen. 
 
Varför har det blivit så här då? Tja, säg det. Kanske handlar det om en liten missbedömning från min sida hur mycket tid vissa arbetsuppgifter skulle ta. Men livet är ju ett livslångt lärande och den här erfarenheten får bli en del i min egen kunskapsbank. 
 
För närvarande är det helg, en helg som är lite extra lång. Torsdag, fredag (klämdag), lördag och söndag. Oerhört skönt, tycker jag. Jag behöver verkligen den här möjligheten till återhämtning. 
 
Jag skulle kunna välja att åka på jobbet nu och göra klart några saker jag inte hunnit med. En av dessa saker skulle jag ha varit färdig med för en vecka sedan, den andra kommande tisdag (till saken hör att både måndag och tisdag är fulltecknade i min kalender). 
 
Men jag struntar i att åka på jobbet under helgen (jag har tillbringar flera söndagar i rad på jobbet). Istället har jag njutit av min ledighet (som dessutom sammanfallit med något som kan liknats vid ett härligt sommarväder). 
 
Resultatet har således blivit följande: Min egen hälsa vs materiella värden 1-0.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, livskvalitet, stress, hälsa, helg, arbetsliv

Heja Public Service


Nånting som kallas Public Servicekommisonen har presenterat sin rapport. Bakom kommissionen finns diverse stora mediaaktörer som Bonniers och Schibsted, och i rapporten vill de bland annat att SVTs "Public Servicemonopol" ska brytas. 
 
Fler medieaktörer ska alltså kunna tillhandahålla public service, menar Public Servicekommissionen. Jag antar att de med det menar att även kommersiella aktörer ska tillhandahålla public service. 
 
Jag är inte helt säker på att jag riktigt går igång på den idén. Den svenska modellen med en statlig, oberoende, public service är bra tycker jag.
 
En oberoende Public Serviceaktör (SVT), med insyn från de olika politiska partierna, har större trovärdighet än kommersiella "köpta" aktörer. 
 
Public Servicekommissionen föreslår också att PS ska finansieras via skattemedel istället för licensintäkter. 
 
Själv kan jag inte riktigt avgöra om skattefinansiering eller licenser är bäst. Däremot vet jag att jag även i fortsättningen vill kunna se seriös public service-TV utan reklamavbrott. Jag vill kunna ha ett alternativ till kommersiella TV-kanaler, och slippa deras enfaldiga utbud bestående av fåniga såpor och löjliga serier. 
 
Låt oss värna om Public Service! Alternativet är att vi helt och hållet överlämnar nyhetsbevakning och underhållning åt kommersiella, köpta, mediaktörer. 
 
Blogg100/63
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om public service, svt, blogg100

Ett urval ickenyheter


Jag hade tänkt att skriva om nyheten om den hotande snusbristen i Sverige - nyheten som sedan byttes mot beskedet att snuset får fortsätta säljas
 
Jag läste bara som hastigast: På grund av (kanske rättare sagt: tack vare) ett EU-direktiv om förändrade regler om tobaksförsäljning så riskerade allt snus att ta slut i Sverige kring midsommar. Tillverkarna var nämligen tvugna att märka om förpackningarna för att kunna få sälja snus tillverkat efter 20 maj. 
 
Sedan kom nyheten att Folkhälsomyndigheten ändrat sig och gett snustillverkarna tiden fram 31 augusti att märka om sina dosor. 
 
My God! Vem bryr sig..? Ingenting att avhandla i ett blogginlägg, i alla fall.
 
Istället väljer jag att skriva om en annan ickenyhet. Nämligen att Baconkyrkan inte erkänns som religion i Sverige. United Church of Bacon startades i Las Vegas, USA, 2010 och anordnar dop, bröllop och begravningar. Tydligen finns det också en svensk gren av samfundet, vilken i april ansökte hos Kammarkollegiet att få bli registrerat som trossamfund. 
 
Kammarkollegiet avslog ansökan. 
 
Nu undrar jag hur en begravning går till, eller ett dop, i Baconkyrkan. Gräver man ner den döde i bacon? Doppar man barnet i baconfett när det ska få sitt namn? 
 
Själv är jag hemma från min Piteåresa nu. Därmed är det helg. Äntligen. Jag ska vila gärnet och koppla av så mycket det bara går. Den senaste månaden har det varit oerhört mycket på jobbet, så mycket att jag nätt och jämt hunnit blogga på kvällarna.
 
Nu ser jag fram emot fyra dagars återhämtning. Det ska bli skönt. 
 
Bilden ovan: det är inte snus jag fotat, utan blomjord. Borde funka lika bra för en snusare. 
 
Blogg100/62
 
 
 

Passiv gymträningJag befinner mig i Piteå på några dagars reportageresa för personaltidningen. Blanda annat var kollegan och jag på ett gym och kollade in anställda i företaget som gymade (hälsoprojekt). Jag hade (nästan) aldrig varit inne i ett gym tidigare. Storögt kollade jag in alla träningsmaskiner, rikligt utrustade med en massa digital teknik. 
 
Det fanns även möjlighet att se på TV medans man tränade. Effektivt så det förslår.
 
Jag tog inga bilder inne i gymet, förutom ett antal jobbrelaterade bilder. Istället tog jag en bild på några dockor i ett glasskåp i frukostmatsalen på hotellet. Det set ut som om dockorna gör sig redo för ett pass i gymet.
 
Blogg100/61

En svårtänd brasa

 
Igår missade jag än en gång att posta ett inlägg i bloggutmaningen Blogg100. Skälet var att jag befann mig på annan ort och firade Valborg. Gårdagens inlägg kommer här istället.
 
Bilden ovan visar brasan från igår. Värdfolket hade dragit ihop en imponerande hög med ris men när det blev dags att tänka på vill elden inte riktigt ta sig. Vi provade att slänga på gammal hydraulolja, diesel och diverse andra brännbara vätskor men det bara flammade upp en stund för att en sedan fortsätta att småbrinna. Kanske var det för mycket fukt i riset och veden som samlats ihop. Om vi hade haft tillgång till några gamla bil- eller traktordäck kanske de hade gjort susen som brasboostare. 
 
I vilket fall som helst var det en trevlig kväll med god mat och dryck, samt egenhändigt framförd musik av några av gästerna.
 
Blogg100/61
 
 
 
 

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter