Det snackas i korridoren


Jag hör hur det snackas i korridoren på jobbet. Ryktet säger att vi är lediga på måndag. En extra helgdag - nationaldagen. Jag hade inte en aning om det.
 
Jo, självklart vet jag att 6 juni är Sveriges nationaldag men jag hade inte riktigt koll på att året hade framskridit så långt. Det känns som om det nyss var jul, men när jag tänker efter var det ju för typ ett halvår sedan. 
 
Nu ser jag fram emot nationaldagen på måndag. En extra vilodag är precis vad jag behöver. Det ska bli skönt att få sova ut ordentligt.
 
Blogg100/86
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, nationaldagen, sverige

Vem bryr sig om annat när Maddes klänning är dyr


Lördag kväll. ICA Maxi Sundsvall. Jag studsar till över Expressens löpsedel som står placerad intill entrén. 
 
Alltså.
 
Vi vet alla hur det ligger till. Kvällstidningarna är kommersiella produkter som vill ha så stora upplagor som möjligt så att de därmed får så många annonsörer som möjligt. Och för att nå de målen vill tidningarna ha så många läsare som möjligt. 
 
Därför anstränger sig tidningsproducenterna hårt att locka läsarna med just det innehåll som läsarna vill ha. Denna dag har alltså Expressen bedömt att många läsare vill läsa om det faktum att den ena prinsessan hade en dyrare klänning än den andra prinsessan.
 
My God!
 
En nyhet som verkligen berör. Eller så inte.
 
Jag avslutar med några rader från August Strindberg på Twitter:

Vaknar upp.
Läser om kungligt dop.
Ser att det 2016.
Skakar på huvudet och somnar om.

 

Blogg100/85

Läs även andra bloggares åsikter om kungahusskvaller, politik, blogg100, kungahuset, monarki, republik, demokrati

Blogg100 so far


Jag kämpar vidare med Blogg100. Har bestämt mig att gå i mål. Tyvärr har jag kommit lite på efterkälken då jag missade att posta några inlägg. Men jag ger inte upp. 100 inlägg ska det bli.
 
Dessutom räknade jag fel ett tag. i slutet av varje inlägg brukar jag ange vilket nummer det har och när jag skulle posta inlägg nummer 75 råkade jag vända på siffrorna och skrev 57. Efter det fortsatte jag att numrera 58, 59 osv ända tills jag upptäckte att det var fel. 
 
Hur som helst, detta är inlägg nummer 84 vilket innebär att jag har 16 kvar att skriva. 
 
Blogg100/84

Mjöd godast på öl-mässanIgår var jag på öl- och whiskeyfestivalen här i Sundsvall. Innan jag gick dit funderade jag på taktiken; "nu gäller det att dricka med förstånd så att man inte blir alltför berusad". 
 
Idag kan jag konstatera att alkoholen inte var något större problem, jag kände mig inte speciellt snurrig när jag åkte därifrån. 
 
Däremot känner jag mig lite konstig i magen, nästan illamående. Blandningen av en massa olika ölsorter (var och en i en dos på typ 10 cl), samt en whiskey, blev antagligen en chock för magen. 
 
Och det var ju inte vilka ölsorter som helst. Många utställare kom från olika lokala mikrobryggerier och erbjöd kärleksfullt bryggda och smaksatta ölsorter - allt från smultronöl och ljusa lager till mörk stout. Allt blandat i min stackars mage. 
 
Nåväl. Been there, done that. Trevligaste överraskningen tyckte jag var mjöd. Utställaren ifråga erbjöd flera olika sorters mjöd från den ryska producenten Medovarus och godast (jag provade flera av dem) tyckte jag var Mjöd Amber. Den innehöll bland annat sirap, oregano och johannseört. 
 
Blogg100/83
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, öl, vin, mjöd, sundsvall, timrå

Laddar inför morgondagenFredag kväll igen. Jag sitter vid öppenspisen och njuter av stillheten.
 
Imorgon tänker jag gå på öl- och whiskeyfestival här i stan. Det ska bli spännande. Har aldrig varit på en sådan förut. 
 
Jag tror det gäller att vara lite taktiskt och välja noga vilka öl- och whiskeysorter man vill prova, inte gå all in så fort man kommer innanför entrén. Kvalitet före kvantitet, typ. 
 
Hoppas att de lokala mikrobryggerierna i regionen är representerade. Jag är nyfiken på hur deras olika ölsorter smakar. 
 
Skål på förhand!
 
Blogg100/82