Gangbang på trädgårdsmöbelnNär jag tidigare ikväll skulle flytta på några fällstolar, för att kunna klippa gräsmattan, upptäckte jag att fällstolarna hade blivit alldeles gröna. Dessutom rörde den gröna färgen på sig. Sambon upplyste mig om att hon läst i lokaltidningarna att våra trakter invaderats av bladlöss, och att det troligen är sådana kryp som dekorerat vår trädgårdsmöbel.

Jag sprang snabbt in efter kameran och lyckades faktiskt ta några hyfsat snygga bilder på de små krypen. När man tittar på bilden ovan ska man komma ihåg att varje lus är endast några millimeter lång. I uppförstorning så ser de nästan ut som något slags gelegodis.

Titta på bilden nedan till höger där de gaddat ihop sig i en rejäl gangbang - eller vad de nu har för sig. Undrar bara vem den röda bossen till vänster i bild är. Klicka på bilderna nedan för att se dem i förstoring.

 

Sundsvalls Tidning;
Bladlössen kalasar som aldrig förr
Mängder av ryska bladlöss i havet

Aftonbladet:
Bladlössen kalasar som aldrig förr

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

...och här kommer våra röstningsresultat från TimråSveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2010 (Anna Bergendal och låten This is my life) blev utslaget redan i torsdagens kvaltävling. Jag tar det som en provokation. Så behandlar man inte Sverige. Nu är det dags att vi på allvar funderar på att lämna EU.

Nåväl. Trots allt så hamnade sambon och jag i TV-soffan för att titta på den stora finalen i Oslo, och vi vill här passa på att tacka Norge för en fantastisk show. Här kommer så våra röster från Timrå:

1 poäng: Vitryssland. Måste säga att jag är lite förvånad över att vår svenske helylleartist Robert Wells medverkar i Vitrysslands bidrag. Vitryssland är ju i praktiken en diktatur och borde över huvud taget inte få vara med i Eurovision Song Contest.

2 poäng: Belgien. När jag lyssnar på låten så tycker jag att jag hört den förut. Kommer till slut på att den är väldigt lik Walking i Memphis av Marc Cohn. Bland annat Cher hade en hit med den låten.

3 poäng: Danmark. Ytterligare en låt som låter som en låt som redan finns. När jag hör den här låten tänker jag osökt på Every Breath You Take med gruppen The Police (om man bortser från refrängen då).

4 poäng: Moldavien. Underhållande och klämmig gaydisco. Gillar speciellt den självlysande fiolen.

5 poäng: Norge. Pampig låt som skulle kunna funka som nationalsång åt vilket land som helst.

6 poäng: Tyskland. Jag tycker Lena och Satellite låter som någon sorts förpubertal punkdisco, men låten vann. Jag undrar varför.

7 poäng: Island. Bidraget framförs av en stadig och kraftfull kvinna och tankarna går till både Eyjafjallajökull och askmoln.

8 poäng: Grekland. Det klart mest manliga bidraget. Ett gäng vitklädda hunkar som får Dressmanns reklamgossar att framstå som försynta skolpojkar.

10 poäng: Azerbajdzjan. En hyfsat cool låt ända fram till refrängen. När sångerskan börjar sjunga Drip Drop blir det lite väl töntigt.

12 poäng: Ukraina. Min absoluta favoritlåt denna kväll. Låten Sweet People är helskön, och sångerskan Alyosha sjunger både med kraft och inlevelse. En låt jag faktisk skulle kunna tänka mig att ladda ner från Spotify.

Bilden ovan: Programledarna för Eurovision Song Contest hade både norska och icke-norska namn: Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken och Haddy N'jie.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Aftonbladet:
Tyska Lena vann schlagern
Vem var bäst i finalen?
Hoppar upp på scen – mitt i sändning

Sundsvalls Tidning:
Tyskland vann schlager-EM
Tyskland vann schlader-EM

Expressen:
Lena Meyer-Landrut chockad efter Eurovision-segern
Tyskland vann Eurovision song contest 2010

DN:
Tyskland vann Melodifestivalen

Utrikes lunch i HammerdalI serien Per-Anders upptäcker Sverige har vi idag kommit till Hammerdal i norra Jämtland. Jag och min kollega var nämligen där idag, för att göra reportage i skogarna utanför Hammerdal, och efter uträttat värv åkte vi in till centralorten för att hitta nånstans att äta lunch.

Det fanns flera restauranger att välja bland och till slut bestämde vi oss för den på bilden ovan. En restaurang som lockar med lunch med kvalitet 9 -18 kan man ju bara inte motstå. Dessutom stod det Utrikes på skylten ovanför entrén. "Varför då?" frågade vi oss.

Ur den rikliga lunchmenyn bestämde vi oss för fläskkotletter med stekt potatis (jättegott) och jag passade på att fråga mannen i kassan om det här med Utrikes. Han berättade att Utrikes är ett begrepp nära sammanknippat med Hammerdal, och många olika företag har Utrikes som en del i namnet. Begreppet myntades på den tiden när delar av Jämtland tillhörde Norge (för en massa hundra år sedan), och i Hammerdal var det diskussioner om vilket land man skulle betala skatt till.

Tyvärr hann vi inte med så mycket mer än att äta lunch i Hammerdal, men nu kan jag i alla fall skryta med att jag besökt ytterligare en trevlig ort i Norrlands inland.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vattenfestival i SundsvallMin bilfärd till jobbet brukar vara en tämligen oglamorös resa. Den inleds med två mil på motorväg, fem minuter i kö till trafikljuset, samt en kort färd på gatan mot jobbets parkeringsplats (där jag varje morgon hoppas hitta en parkeringsruta som inte är under ett träd, så jag slipper fågelspillning på biltaket).  

Men i morse var det annorlunda. Det var inte bara bilkö innan trafikljuset utan även efter. Och istället för gatstumpen mot parkeringsplatsen så var där - en sjö. Allt var helt enkelt ett enda stort kaos. Delar av Norrmalmsgatan var avspärrad. Poliser, reparatörer och massmediafolk sprang om vartannat, och vatten - överallt.

Efter en stunds snigelfart i bilkön svängde jag upp på en gångväg och parkerade bilen. Jag klev ur för att titta lite närmare på vad som hänt. En polis upplyste mig om att ett vattenledningsrör sprungit läck och att det forsande vattnet underminerat gatan.

Det var nästan som en karnevalsstämning infann sig. Solen sken, okända människor började prata med varandra, allt inramat av forsande vatten.

Fast egentligen var ju det hela en smärre katastrof. Stora delar av centrala stan blev utan vatten, intilliggande kontorshus riskerar att få vattenskador, och reparationskostnaderna blir säkert skyhöga. Det finns naturligtvis inget positivt med det som hänt.

Men trots allt var det lite kul med en stunds vattenfestival på väg till jobbet.

Bilden ovan: Som vanligt hade jag ju kameran med mig och förevigade en bil som fått stopp mitt i vattenmassorna.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,