Fototriss: Min påsk

Temat i veckans fototriss är Min påsk. Min påskhelg kan sammanfattas i ett ord: Mat. Himmel vad jag har ätit denna helg. Det började redan i onsdags då vi hade avtackning på jobbet av en kollega som slutade. Då var vi på restaurang och åt buffémat i mängder. På skärtorsdagen stekte jag fläskkarré med friterad klyftpotatis här hemma och på långfredagen var vi hos svärmor på påskmiddag. Igår var sambon och jag bortbjudna till vänner på en trerätters middag och idag samlades hela plusfamiljen för att äta en rejäl påskbuffé som sambon hade gjort.
 
För ett tag sedan bestämde jag mig för att gå ner i vikt och den ambitionen kvarstår fortfarande. Från och med nu kommer jag därför att gå över till en diet som enbart består av vatten och hårdbröd, kompletterad med långpromenader varje dag.
 
De tre bilderna ovan har jag tagit idag. De visar delar av dagens påskbuffé; ägghalvor med räkor, kyckling och köttbullar samt desserten bestående av chokladkycklingar, maräng och glass.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om påsk, foto, mat, frosseri, blogg100, #blogg100, fototriss

Ge grabben ett X-box

 
Jag läser i media om en liten knubbig och hämmad kille som är förbannad. Han är förbannad för att han inte får leka med de stora killarna och nu tänker han ge igen. Problemet är att den lille killen råkar vara diktator i ett land med kärnvapen och storkillarna han är arg på är länder som råkar ha ännu mera kärnvapen. 
 
Läge för trubbel, alltså.
 
Självklart känner man ett sting av oro när en galen diktator med kärnvapen börjar ladda för ett krig. Frågan är vem eller vilka det egentligen är som ligger bakom vapenskramlet. Hur mycket makt har egentligen Nordkoreas ledare Kim Jong-Un (som den lille killen heter)? Är han bara en marionett som helt och hållet lyder militären i landet? 
 
Man brukar ju säga att det aldrig finns några vinnare i ett krig. Men det finns ju faktiskt en part som alltid tjänar på väpnade konflikter - vapenindustrin och dess distributörer. Hur mycket inflytande har dessa intressen i det ökade spänningsläget?
 
Varför kan inte krigsindustrin helt enkelt förbjudas? 
 
Istället kan väl nån ge Kim Jong-Un ett X-box och ett Battlefieldspel så kan han leka krig på nätet istället.
 
 
SVD:
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kim Jong Un, Nordkorea, krig, politik, blogg100, #blogg100

Kanske blir det en ny grill till sommaren

Idag har det varit en härlig dag här i Timrå. På eftermiddagen tog sambon och jag en promenad i solen och när vi kom hem igen skottade jag bort den kvarvarande snön från altanen. Sedan satte jag mig på en stol och vilade en stund. 
 
När jag satt där och filosoferade föll blicken på vår grill som stått på altanen under vintern. Jag noterade att den blivit lite rostig. Det var då jag sa till mig själv. "Det kanske skulle vara läge att köpa en ny grill inför sommaren."
 
Men så tänkte jag: Varför egentligen köpa en ny grill? Den var ju lika rostig för ett år sedan och köttet vi grillade på den i somras smakade ju hur gott som helst. Nja, den håller nog ett år till.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, vårväder, grillsäsongen, Timrå, vår

Glad påsk

 
Imorse slog jag upp ögonen första gången typ kl 07,45. Jag hade nog sovit ganska hårt för det tog några sekunder innan jag fattade vart jag var, vem jag var och vilken dag det var. Till slut insåg jag att det var skärtorsdag och att jag är ledig fem dagar från jobbet. Helt otroligt skönt och precis vad jag behöver.
 
Påskhelgen here I come. I helgen ska jag sova länge på morgnarna, ta långa promenader och kanske städa lite i garaget. Inga måste-aktiviteter tänker jag acceptera, jag ska bara göra det jag vill. 
 
Det är fortfarande mycket snö på vår villatomt men det har faktiskt börjat tina lite efter husväggen. Och där, i rabatten intill altanen, hittade jag idag några krokusblommor som tittade upp ur det vissna gräset. Ett vårtecken! Underbart!
 
Passar på att önska alla en Glad Påsk!
 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, vårtecken, vår, våren, krokus

Pengar på väg

Befinner mig just nu i Malmö. Här är jag för att delta i jobbrelaterade aktiviteter under morgondagen.
 
Jag flög hit under eftermiddagen med Malmö Aviation. På stolsryggen framför mig i planet satt en klisterlapp med frågan "Vart är dina pengar på väg?" Jo, det kan jag tala om. De är ständigt på väg. En gång i månaden ramlar de in på lönekontot för att sedan raskt ramla ut igen. Med lite tur är det inte alltför mycket månad kvar innan det är dags för nästa löneutbetalning.
 
Budskapet på klisterlappen var ett erbjudande om "en kostnadsfri Second Opinion på din förmögenhetsförvaltning". Som om det skulle vara den naturligaste sak i världen att man äger en förmögenhet. Jag skulle kunna ge en First Opinion: Om du har en förmögenhet - sätt sprätt på pengarna. Man lever bara en gång!
 
För övrigt var flygresan mellan Bromma och Malmö helt ok. En smörgås och en kopp kaffe/te ingick utan extra kostnad och strax innan landning fick alla passagerna en varm handduk var. Så slapp man ialla fall den utgiften.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, pengar, ekonomi