Small talk i högt tonläge

Valborg. Äntligen helg. På vägen hem från jobbet svänger jag in på den lokala butiken och köper en mellanfil och ett paket ägg. I kön mot kassan hejdar jag mig: Nej, inte han igen. 
 
Den här butiken är nämligen bestyckad med en manlig kassör som till samtliga kunder maniskt, och överdrivet hurtigt, upprepar samma strof: "tjena, hur är läget?"
 
Grejen är att han säger sin replik utan någon större inlevelse. Istället har han ett tonfall som om han är på väg att bita en i armen - och han verkar inte vara ett dugg intresserad av att få veta svaret på sin fråga. 
 
Samtliga svar han får i kön (inklusive av mig) är schablonmässiga - typ: "ja, det är bara bra". Vissa av kunderna klämmer dessutom till med "hur är det själv då?" Och då svarar han "ja, det är väl bra. Men här får jag sitta och jobba medan du är ledig och får vara hemma". 
 
Jaha..? Är det där skon klämmer?
 
Jag tänker att nästa gång jag besöker butiken ska jag svara honom "Allt är fördjävligt, och nu ska jag åka hem och spy. Vad säger du om det, va?"
 
Jag är faktiskt uppriktigt nyfiken på hur han skulle reagera på ett sådant svar från en kund. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100

Första missen

Så hände det då till slut. Jag missade gårdagens inlägg i Blogg100 - min första miss sedan bloggutmaningen startade. Men jag ger inte upp. Nu är det långhelg och förhoppningsvis kommer det att finnas lite mer tid för att blogga.
 
Blogg100/60

Ungern - kan det vara nåt?

Träffade en person idag som varit i Ungerns huvudstad Budapest på semester. Personen ifråga var jättenöjd. Jag blev inspirerad. Nu har jag suttit och googlat på olika resmål i Ungern, bland annat kring sjön Balaton. 
 
Återkommer ifall min inspiration skulle resultera i några mera konkreta resplaner. 
 
 

Ny uppdatering av min favoritapp

Jag laddade nyss ner en uppdatering av min favoritapp, Snapseed, till min iPad. Efter uppdateringen såg appen helt annorlunda ut. Menyerna var helt omgjorda, och när jag öppnade appen hittade jag inga av de val jag ville göra.
 
Snapseed är alltså en bildredigeringslapp - den app jag använder allra mest när jag optimerar mina bilder. I Snapseed kan man på ett enkelt sätt göra en rad olika justeringar - högdagrar, skuggor, kontrast, mättnad och HDR-effekt. Man kan också lägga på olika filter så att bildena lite extra coola.
 
Efter lite testande lyckades jag till slut få lite koll på Snapseed efter uppdateringen. Några ytterligare filter hade också tillkommit. 
 
Bilden ovan tog sambon på mig när vi var i Rom. Vid fototillfället regnade det ute och jag hade lyft upp jackan över huvudet för att få lite skydd mot vätan. Bilden har jag kört genom Snapseed så den fick lite 60-talskänsla över sig.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, snapseed, foto

En bra helg

 
Sen söndag kväll. Jag är trött. Sängen väntar. 
 
Det har varit en bra helg. Jag har fyllt år, ätit tårta och lyssnat på musik. 
 
Jag har gjort en massa annat också men det tar vi en annan gång. Nu vill jag bara gå och lägga mig. 
 
Bilden: marsipanrosen var allt som blev kvar sedan mumsat i oss av tårtan.