Nu kan jag äntligen andas utNu har jag skickat in årets deklaration. Det var en ganska enkel procedur. Jag kopplade bara in min kortläsare i datorn, som jag fått från min bank, och efter några knapptryck var det klart. Tack vare Internet blir livet så enkelt.

Annat var det för ett par år sedan då jag nästan fick panik när jag skulle deklarera. Då bloggade jag om det. Läs det här.

Bilden ovan: Så här ser min kortläsare ut som jag skickade iväg min deklaration med. Fast egentligen vill jag kalla den för dosan.


Läs även andra bloggares åsikter om

Varför fick jag egentligen mitt namn?För typ 53 år sedan döptes jag till Per-Anders. Frågan är varför.

Det namn man fått speglar ofta föräldrarnas ideologiska och sociala status. Med barnets namn vill föräldrarna visa vilka de är, men också vilken framtid de har tänkt att barnet ska få (vilket vi idag kan läsa om på Aftonbladet.se).

Själv undrar jag varför mina föräldrar gav mig namnet Per-Anders. Anledningen var nog inte mer dramatisk än att jag fick det i arv eftersom min pappa hette Per och min morfar hette Anders. Båda namnen var dessutom populära då jag föddes (1958).

Men fanns det ytterligare någon anledning till deras namnval? Försökte mina föräldrar säga något genom att ge mig det namn jag fick? 

Enligt Aftonbladets artikel (som grundar sig på en studie gjord av en doktorand vid Uppsala universitet) funderar många föräldrar på hur deras barns namn ska uppfattas i framtiden. Ska det bli ett "artistnamn" som passar för en internationell karriär eller blir det bara ett namn i mängden.

Enligt Wikipedia är både Per och Anders gamla nordiska namn som betyder hövding och klippa, respektive man och människa. Är det där vi hittar svaret? Hade min mamma och pappa visionen att jag en dag skulle bli en manlig ledare som likt en klippa stod stadig bland människorna?

Frågor, frågor. Alla dessa frågor. Jag tror jag lutar mig tillbaka en stund för att sjunka in lite djupare i mina existentiella funderingar.

Bilden ovan: En sjuårig Per-Anders går i första klass i Kyrkskolan, strax utanför Matfors. En framtida ledare eller bara en enkel bloggare? 


Aftonbladet
Du är vad du heter

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Dags för en ny arbetsveckaDet är annandag påsk och klockan är snart halv tolv på kvällen. Jag har just insett att påskhelgen nu är slut och att en arbetsdag väntar i morgon. Min mentala status måste alltså ställas om från viloläge till fokus på arbetet. Under veckan väntar ett antal reportage- och fotograferingsuppdrag på diverse olika arbetsplatser inom företaget där jag jobbar. Bilden ovan är från förra veckan och visar undertecknad i full fart med kameran.


Läs även andra bloggares åsikter om

Fanns det digitalsiffror på 1950-talet?Härom kvällen hamnade jag framför TVn och filmen "Indiana Jones och Kristalldödskallens rike". Filmens handling utspelade sig 1957 och i en scen visades ett räkneverk med digitala siffror. Jag hade egentligen inte tänkt se på TVn den kvällen men blev ändå sittande en stund i soffan och funderade. Fanns det verkligen digitalsiffror på den tiden?

För övrigt har påskhelgen hittills varit riktigt behaglig med solsken, sommarvärme och grillning på altanen. Och så har jag fyllt år. Nu har jag endast sju år kvar till 60-årsdagen. Tanken svindlar.

Under helgen har jag också varit ner på knä. Det var när jag fotade en tussilago. Jag hade makroläget inställt på kameran och lyckades komma riktigt nära (se bilden ovan). Den bilden får representera både solen och påsken som båda har den gula färgen gemensamt.

Nu är det inte så långt kvar till jul.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Nu drar jag till BlåkullaNär det är påsk snackas det mycket om påskkärringar. Däremot hör man aldrig talas om påskgubbar. Finns det såna överhuvud taget? Möjligen är jag den första påskgubben som nu ger mig av till Blåkulla. Med mig har jag erforderlig utrustning; en kvast, en kaffepanna och en svart katt. Katten smet dock, men kvasten fungerar som fortskaffningsmedel och kaffepannan vet jag inte riktigt syftet med. Kanske nåt att ha påsköl i.

Nytt för i år bland Blåkulla-accessoarerna är en iPhone, och den är naturligtvis också med. Hoppas bara det finns trådlöst nätverk där i Blåkulla.

Mer finns inte att säga just nu, utan bara: Ready to take off: nu drar jag till Blåkulla. Glad Påsk!


Aftonbladet:
Påsk i överflödets och självgodhetens land

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,