Kommer iPad verkligen att bli årets julklapp?Härom dagen tittade jag in hos företagets IT-avdelning där jag fann jag två IT-gossar i full färd med att undersöka en sprillans ny iPad. Självklart passade jag på att känna på den jag också. Men jag vet inte om jag är så sugen på att skaffa någon egen. Jag kan uppriktigt inte förstå vad man ska ha den till.

En iPad påminner en hel del om en iPhone. Den har en "smekskärm", den har appar och en likadan hemknapp. Men en iPad är mycket större, så därför ryms den inte i fickan. En iPad har heller ingen kamera och man kan inte ringa med den. Så frågan är: varför behöver man en iPad när en iPhone är så mycket bättre.

Visst, en iPad har större skärm vilket kanske gör surfandet lite roligare. Men den är samtidigt så pass stor att den borde kännas klumpig att bära med sig när man är ute och rör sig. Jag läste nånstans att iPad tippas bli årets julklapp. Ska bli intressant att se om det verkligen blir så.

I alla fall så bad jag att få bli förevigad på bild när jag höll i IT-avdelningens iPad. Så nu har jag i alla fall bildbevis på att jag hållit en sådan i mina händer. Notera särskilt iPhonevantarna jag har på mig, vilka jag bloggade om igår.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Skönt med speciella yllevantar för iPhoneOm du har en iPhone har du kanske märkt att du inte kan använda pekskärmen när du har handskar på dig. Detta är en klar nackdel nu när det blivit vinter eftersom man då oftast vill ha något värmande plagg på händerna. Nu finns dock lösningen på problemet. På Cool Stuff kan man nämligen köpa yllevantar som även funkar att smeka sin iPhone med.

I förra veckan skaffade jag mig ett sådant par vantar och idag testade jag dem utomhus.

Vantarna är alltså (enligt Cool Stuff) av ylle men längst upp på tummen, pekfingret och långfingret är materialet anpassat för att kunna användas på en pekskärm. Fungerar det då? Ja, för det mesta. När jag testade funkade det alldeles utmärkt när jag höll min iPhone i ena handen och pekade med den andra handen (se bilden ovan).

Däremot funkade det inte så bra när jag hade mobilen i bilhållaren på instrumentbrädan. Kanske kom pekfingret från fel vinkel på något vis. Men å andra sidan ska man ju inte använda mobilen när man kör bil (själv har jag då en bluetooth-mojäng i örat för att kunna ha båda händerna på ratten).

iPhonevantarna verkar vara av hyfsat god kvalitet men de finns endast i en storlek, en storlek som skulle kunna benämnas damstorlek. Således är de lite för små för mig vilket gör att de inte blir så väldigt varma. De finns endast i en färg, svart. När jag kollade på nätet så hittade jag emellertid liknande vantar på andra sajter i flera färger och andra storlekar.    

Jag försökte ta en egen bild på mina vantar men den blev inte så bra. Lånade istället bilden ovan från Cool Stuff.se


Cool Stuff:
Vantar för pekskärm
Julklappar till pojkvän

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Fredagsmys med förhinderI vårt vardagsrum har vi ett ganska stort fönster och från det har vi utsikt både över det närmsta grannskapet och över lite mer vidare vyer (vi bor i Timrå men kan se ända bort till Alnöbron). Från fönstret ser man även min vedhög på baksidan av huset, som jag jobbat hela sommaren med att bygga upp. Jag är stolt över min vedhög och varje kväll brukar jag stå en stund i fönstret och beundra min skapelse.

Idag är det fredag och som vanlig när jag kommer hem från jobbet på fredagseftermiddagar så ställer jag ner portföljen i hallen och inleder helgen med ett primalskrik: "ÄNTLIGEN FREDAG". Sedan öppnar jag en Falcon Höstlager och går fram till vardagsrumsfönstret för att titta på min vedhög.

Men idag var det något som inte stämde. Mitt på fönstret hängde en stor adventsstjärna som gjorde det näst intill omöjligt att se vedhögen. Väldigt störigt. Men det var alltså så att sambon hade adventpysslat tidigare under dagen och förutom stjärnan i fönstret hade hon tagit fram ljusstakar och lagt fram ett antal juldukar.

Jag kände hur oron spred sig i kroppen och jag försökte titta på sidan om adventsstjärnan men ljuset speglade sig i fönsterglaset och jag kunde inte se någonting alls. Shit!

Men det är bara att acceptera. Julen är ju snart här.

Bilden ovan: Nånstans där ute finns min vedhög. Men jag kan inte se den. Det hänger en adventsstjärna i vägen.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Vilken tur man inte är politikerJust nu är jag glad att jag inte är politiker. För om jag varit det hade jag inte kunnat skriva detta blogginlägg. Jag har nämligen sålt mig till näringslivet. För 400 kronor.

Det förhåller sig på det viset att e-handelssajten Cool Stuff har erbjudit bloggare att testa deras produkter. Kravet var att man uppdaterar sin blogg regelbundet och att folk verkar läsa den (Cool Stuff-folket har kollat att jag får kommentarer). Jag anmälde mig frivilligt och fick ett presentkort av Cool Stuff på 400 kronor.

Raskt satte jag mig ner vid datorn och beställde följande fem produkter ur Cool Stuffs sortiment:
1. En radiostyrd helikopter
2. Vantar för iPhone
3. En form som man gör isstjärnor med
4. Konstgjord snö
5. Nintendogodis

Jag tänkte börja med att recensera den radiostyrda helikoptern:

Det här handlar om en ganska liten helikopter (16 cm lång), men ack så rolig att flyga. Trots att konstruktionen är enkel och priset överkomligt (200 kr) så är den fullt manövrerbar med den medföljande kontrollen. Det tog ett tag innan jag lärde mig hur man flyger den, men bara jag fick träna en stund så gick det hyfsat bra. Man laddar helikoptern via manöverkontrollen och efter 20 minuters laddning är den fulladdad och då kan man flyga fem minuter.

Det enda problemet finns på det mentala planet, och jag frågar mig själv om man egentligen kan ägna sig åt sådant här när man är 52 år? Under mina pilotövningar i vardagsrummet kom sambon förbi och titta lite storögt på mig. Men hon tyckte det var ok. Hon hjälpte mig till och med att föreviga provflygningarna på bild (bilden ovan).

I kommande blogginlägg ska jag berätta om de övriga prylarna jag beställde från Cool Stuff.


Cool Stuff:
Radiostyrd helikopter Silverlit PicooZ
Julklappar till honom


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

När jag gjorde ett klipp på byggvaruhuset

Idag åkte jag genom Birsta köpcentrum strax utanför Sundsvall. Jag konstaterade än en gång att lokalerna där byggvaruhuset Silvan en gång i tiden låg fortfarande står tomma. Silvanvaruhuset i Birsta stängdes för gott i början av 2009 och ännu har alltså ingen ny näringsidkare slagit upp portarna i de lokalerna. Jag undrar varför.

Veckorna innan Silvanvaruhuset lades ner så hade man total utförsäljning och jag minns att sambon och jag var där och handlade. Framför allt minns jag det fantastiska klippet jag gjorde. Och inte bara det. Köpet blev också en triumferande seger över min sambo. Naturligtvis skrev jag då ett blogginlägg om det hela. Läs det här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Följ min blogg med bloglovin