Funktionen jag saknar i min bil

 
Jag ser TV-reklamen om Toyotas nya bilmodell som bromsar av sig själv om den kommer för nära framförvarande bil. Jag tror även Volvo har en liknande funktion i sina nyare modeller.
 
Moderna bilar har också en funktion som gör att de fickparkerar automatiskt utan att man behöver röra ratten. Dessutom finns funktioner där man kan öppna bakluckan, och till och med starta bilen, med fjärrkontrollen.
 
Nu väntar jag bara på att någon biltillverkare introducerar en funktion som gör att man med fjärrkontrollen kan köra bilen kortare sträckor - trots att man inte sitter i den. Det var just den funktionen jag önskade mig tidigare idag när sambon och jag var i Birsta och handlade. När vi handlat färdigt och gick ut ur köpcentrat spöregnade det. Då hade det varit jättetrevligt om det funnits en knapp på fjärrkontrollen som gjort att bilen backat ut från parkeringsfickan och kört fram till oss vid varuhusentrén.
 
Fast nu finns det ju ingen sån funktion på min bil och vi tvingades bli blöta på väg till bilen. 
 
Den tekniska utvecklingen går för sakta. 
 
Blogg100/89
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om forskning, utveckling, blogg100

Fototriss: kyrkligt

Veckans tema hos Fototriss är Kyrkligt. Den här gången kommer mina bilder genomgående från arkivet. Den första bilden visar Nidarosdomen i Trondheim. 
 
Min andra bild tog jag för ett par år sedan i Timrå kyrka under en manifestation mot rasism.
 
Den tredje bilden får bli en vinterbild som jag tog i Røros för ett par år sedan under invigningen av Røros marknad.
 
Blogg 100/88
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, fototriss

Godnatt

Många av mina bästa blogginlägg har jag skrivit precis när jag lagt mig för att sova. Det är betydligt mer än en gång det inträffat att just när jag lagt mig i sängen slår inspirationen till. Plötsligt bara finns ett färdigformulerat inlägg klart i hjärnan - det enda jag behöver göra är att skriva ner det. 

Det här ett exempel på ett sådant inlägg när orden faller på plats, egentligen utan  att jag behöver tänka (jag ligger alltså just nu i sängen och skriver i mobilen).

Vad beror det då på att det just är under sen kvällstid man bloggar som bäst? Antagligen för att man under den tidpunkten är avslappnad och inte känner press att man måste prestera. 

Allt man vill är att sova - vilket jag ska göra nu. Godnatt!


Blogg100 på upploppet

Blogg100 går in på upploppet. Det här är mitt inlägg nummer 86. Alltså bara 14 inlägg kvar till målgång. 
 
Hittills har det gått hyfsat bra, med undantag av de senaste dagarna då jag har falerat och missat några postningar. 
 
Jag tycker trots allt att jag hittills gjort ett bra jobb. 
 
Rock on!
 
Blogg100/86

Poesin ligger latent

Ibland händer det att jag brister jag ut i poesi. Det händer inte så ofta, men när det händer så händer det ganska plötsligt. För det mesta är jag inte förberedd utan helt plötsligt finns den bara där - dikten. Då gäller det att jag har någon form av anteckningsmöjligheter i närheten, typ ett anteckningsblock eller mobilen (oftast blir det mobilen för den har jag i princip alltid i närheten).
 
Just nu är inte ett sådant tillfälle. Poesicentrat i min hjärna är för tillfället inaktivt och produktionen av dikter ligger för tillfället nere. Istället vill jag hänvisa till min poesilänk här på bloggen. Där har jag samlat mina verk jag hittills åstadkommit. 
 
Men håll utkik. Rätt som det är kommer min samling dikter att fyllas på med ytterligare en poetisk yttring.