Mera opera i Melodifestivalen

Malena ErnmanDet mest minnesvärda från kvällens delfinal i Melodifestivalen (från Malmö) var Maria Haukaas Storengs urringning. Det var med viss oro jag såg hennes framträdande tillsammans med Anna Sahlenes, eftersom det var precis på gränsen att Bröderna Hyland skulle hoppa fram.

För övrigt undrar jag varför låtskrivarna alltid ser så skumma ut. Till skillnad från de välpolerade artisterna ser låtskrivarna ofta lite råbarkade ut. Fast vem vet, det är kanske ett hårt liv att skriva schlagerlåtar...

Man kan också undra hur det kommer sig att dansbandsliken Thorleifs är med. Svaret är troligen att arrangörerna vill säkra röstningsintäkterna från den äldre generationen. Antar väl att det endast är äldre damer som röstar på Thorleifs.

Bäst i kvällens deltävling var faktiskt valpsångaren Darin som överraskade med en grym version av schlagerklassikern Se på mig, med endast piano och cello i kompet. Riktigt bra faktiskt.

Konstatera också att det är coolt när man blandar in lite opera i schlagersmörjan. Mera sånt.

Nu återstår att se hur det går för min favvo Caroline af Ugglas när andra chansen går av stapeln nästa vecka i Norrköping.Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Läs mer i Aftonbladet om Melodifestivalen:
"
Jag ska börja med hångel"
Föll på mållinjen
Het guldhud och fejkpiloter
Star Pilots låt - en kopia?
Melodifestivalens låtar släpps fria
Hon är ingen fullblodsartist
Vilka går vidare i andra chansen?
De är bäst - och sämst
SVT sprider bluffen om Star Pilots - i tv

Kung i mitt eget bloggrike


Jag har nu hållit på att blogga sedan juli 2007 men först nu insett varför jag egentligen bloggar. Från början handlade mitt bloggande om en blygsam ambition att träna upp mitt skrivande. Senare reviderade jag anledningen till att jag ville bli bekräftad men nu inser jag vad det egentligen handlar om.

I min blogg kan jag skriva precis vad jag vill. Och här kan jag också lägga in precis vilka bilder jag vill. I min blogg är jag kung i mitt eget rike. Det är en skön känsla, att helt och hållet få bestämma över sitt eget mediaverktyg.

Och just nu känner jag att jag vill publicera en bild som jag tagit på mig själv när jag sitter på Öron- näsa- hals avdelningen på Sundsvalls sjukhus (se bilden ovan). Jag har just fått åtta metallstickor, med bedövningsmedel, inkörda i de båda näsborrarna.

Jag sitter och väntar på att bedövningen ska verka innan det är dags för läkaren att spola rent i mina bihålor - för tredje gången på en vecka. Kan nu meddela att min kroniska bihåleinflammation numera är borta och jag kan andas normalt igen.

Det känns väldigt bra att få visa den bilden, och ingen kan hindra mig.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Facebook ger mig ångest

För ett tag sedan registrerade jag mig på Facebook. Skälet var att jag ville kolla om det fanns någon grupp som är relaterad till vår kommande klassträff för oss som gick ut nian för 35 år sedan. Jag hittade ingen sån grupp, men bestämde mig i alla fall för att utforska Facebooks funktioner lite närmare.

Eller rättare sagt: jag försökte att utforska funktionerna. Jag upplever nämligen Facebook som väldigt rörig. Blir aldrig riktigt överens med vilka rubriker och länkar jag ska gå in på för att komma dit jag vill.

Jag lyckades i alla fall ansluta mig till två grupper varav den ena heter: Vi som inte förstår det roliga med Facebook, men e med ändå! En grupp med ca 2500 medlemmar. Känns ganska logiskt för mig att vara med där.

Den andra är en amerikansk grupp som heter Frank Zappa Is A God! Or At Least A Demi God. Det fanns även andra Zappa-grupper att välja bland, varav en hette Frank Zappa for president. Jag lämnade en kommentar hos Frank Zappa Is A God-gruppen och berättade att min favoritlåt med Zappa är Dirty Love.

Ibland, egentligen väldigt sällan, loggar jag in mig på Facebook men får genast ångest av den röriga layouten och loggar omedelbar ut mig igen.

Nej, jag föredrar att ägna min meningslösa datortid åt den betydligt mer stimulerande bloggvärlden.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Läs mera om Facebook på Aftonbladet

Utmanad på äcklig mat


Jag har blivit blogg-utmanad av skånska bloggerskan Woopsidaisy, en av mina favoritbloggar just nu. Utmaningen går ut på följande:

Man ska lista de fem absolut äckligaste maträtter man vet. Sedan ska man kommentera de fem maträtter som utmanaren listat. Slutligen ska man utmana fem av sina stackars bloggkompisar.

Här kommer Woopsidaisys lista: (på skånska inom parentes)
1. Grisfötter i gelé - sladdrigt och äckligt (Greijsatassar i sjellääe)
2. Råa fårtestiklar - sladdrigt och äckligt (Reeåa Feårtestikklarr)
3. Dopp i grytan - sladdrigt och äckligt (Dåpp eei grröyjttan)
4. Kalvsylta - sladdrigt och äckligt (Kalvsyllta)
5. Ål - helt enkelt bara vidrigt (Eeååålll)

Mina kommentarer till Woopsidaisys lista:
Jag kan inte annat än hålla med. Visserligen har jag aldrig ätit grisfötter i gelé eller råa fårtestiklar, men jag känner mig inte heller manad att prova. En av maträtterna - kalvsylta - har jag faktiskt på min egen lista nedan. Dopp i grytan och ål har jag provat någon gång, men är definitivt ingen favorit.

Själv tänker jag helst i termer av god mat och skulle lätt kunna lista minst tio maträtter som är mina favoriter. Men nu handlar det om mindre goda maträtter och efter lite funderande har jag kommit fram till följande:

Min lista på äckliga maträtter:
1. Bruna bönor.
Jag har traumatiska minnen av bruna bönor från matbespisningen i lågstadiet. Hårda bönor som simmade omkring i något som kan liknas vid en viss kroppsvätska från män. Blä!
2. Zeppelinare. Vi semestrade i Litauen i somras och provade deras nationalrätt Zeppelinare. Det är fläsk inbakad i potatismos som är indränkt med smält smör och till det någon slags sås. De första tuggorna smakade bra men sedan växte det i munnen. Se bilden ovan.
3. Kalvsylta. Instämmer med Woopsi: sladdrigt och äckligt. Det enda på julbordet som jag inte fixar.
4. Kåldolmar. Luktar ju... ja, jag kanske inte ska säga det rakt ut, men inte är det gott i alla fall.
5. Ketchup till pasta. Jag har noterat att vissa personer i min omgivning envisas med att förstöra pastarätter genom att hälla över ketchup. Obegripligt! Ketchup smakar för övrigt illa oavsett vilken maträtt det blandas med. 

Nu går utmaningen vidare till följande bloggar:

farmor Lisbeth

Because och Trollrik

tiniwini

Chimbim
Downbelow

Rock on!

Jag har segrat

Idag var jag och min sambo på byggvaruhuset Silvan strax utanför Sundsvall. Eftersom just det varuhuset snart ska upphöra säljer de ut hela sitt sortiment till 50 procents rabatt. Vi passade på att köpa några lampor, några hyllplan och så köpte vi ett toalettlock.

Till saken hör att jag redan i somras gick och tittade på just det dasslocket som är ett väldigt speciellt dasslock. Det har nämligen en inbyggd dämpning som gör att om man släpper det så faller det sakta sista biten ner mot sitsen. Skitgrymt, tycker jag!

Då i somras protesterade min sambo bestämt när jag föreslog att vi skulle köpa ett dasslock med inbyggd dämpning för 499 kronor. Eftersom jag egentligen inte kunde komma på några skäl som motiverade att använda 499 kronor på ett dasslock så lade jag ner diskussionen.

När så beskedet kom för några veckor sedan att Silvanvaruhuset skulle slå igen så sänkte man priset på alla varorna med 30 procent. Vi åkte dit och passade på att handla handtag till några köksluckor, handtag som aldrig blev inköpta när vi renoverade köket i höstas. Men när jag slängde längtande blickar på mitt önskedasslock så blev svaret från sambon åter "nej" trots att priset nu var nere i endast 350 kronor.

I dag var vi alltså åter på Silvan som nu hade hunnit bli ett väldigt utplockat varuhus. Jag styrde kosan direkt till toalockshyllan och fann ett enda återstående ex av det magiska locket, utställningsexemplaret - och som dessutom var lite kantstött. Jag frågade en säljare om priset och han när han sa "100 kronor" så föll min sambo till föga. "Köp det", sa hon.

Det gäller att fånga alla möjligheter till guldkant i tillvaron.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,