Fototriss: skyltar

Veckans tema hos Fototriss är skyltar. Den här gången har jag fokuserat på små skyltar. Den första bilden hittade jag på vår släpvagn. 
 
Den andra skylten hittade jag på nån sorts elgrej i garaget. 
 
Tredje bilden har jag tagit på en skylt som sitter på ett elskåp vid vägen utanför vår gård. 

Jam, jam, paperjam

Jag står vid skrivaren på jobbet och väntar på att alla pappersarken i korrekturet ska komma ut. Plötsligt tar det tvärstopp i utskriften och på den lilla displayen blinkar ett meddelande att ett papper fastnat. En pedagogisk och noggrann steg-för-stegbeskrivning hur man fixar pappersstoppet dyker upp på displayen.
 
Men trots att jag öppnar alla anvisade luckor, trycker på alla små knappar jag ser, och försöker titta in i skrivarens alla konstiga öppningar så hittar jag inget papper som fastnat.
 
Jag stänger alla luckorna igen och för en sekund verkar det som om skrivaren tänker starta. Men så kommer de igen - de där små ilskna pipen som tyder på att skrivaren inte tänker fortsätta utskriften. "Ett papper har fastnat", hävdar skrivaren bestämt på displayen.
 
Upp med alla luckorna igen, bara för att återigen konstatera att det inte finns något papper som fastnat. 
 
Det är sent, jag är trött, och jag vill hem. 
 
Fan...
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Stress

Tågresa utan problem. Det är problemet.

I helgen var sambon på konferens i Västerås. Färdsättet hon valde var tåg. När hom kom hem igen på söndag kväll var hon besviken. Tågen hade nämligen hållit tidtabellen - både på ditvägen och tillbakavägen. 
 
Alla tidigare konferensresor hon gjort var tågen försenade, och när man råkar ut för sånt kan man söka och få tillbaka biljettkostnaden av SJ. Så blev det alltså inte denna gång.
 
"Nu måste jag ju betala nästa resa själv", sa sambon.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om SJ, tåg, resor, tågresor, järnväg, förseningar

Nä...

Om man skulle ta och skriva nåt på bloggen kanske?

Nä. Inte idag heller.

Så raggar du på tyska

 
Sambon och jag tänker åka på en weekendtripp till Berlin. Vi har bokat flygresan och vi har bokat ett hotellrum. Resan ska ske i början av december och syftet är att vi ska kolla in några av Berlins alla julmarknader. 
 
Kanske ska vi även äta på någon trevlig restaurang och kanske till och med dricka nån öl. 
 
Mina kunskaper i det tyska språket är dock långt ifrån fulländade - i själva verket är de ganska små. Jag vet hur man beställer en öl på tyska krogar (Ein Bier, bitte) och jag vet att titeln på Rammsteinlåten Du Hast betyder du har på svenska. Utöver det är mitt tyska ordförråd ganska begränsat. 
 
Jag har dock en gång i tiden gått en tyskakurs. Det mesta av det jag lärde mig då har jag numera glömt men inför den kommande Berlinresan bestämde jag mig för att försöka friska upp mina ringa tyskakunskaper något. 
 
Så jag laddade ner en app till mobilen, Lingopal Lite, för att träna på de mest elementära tyska fraserna. 
 
Förutom rubriken Grunderna, innehållande hälsningafraser och diverse frågeord, hittade jag även rubriken Flörta i Lingopal Lite. Under Flörta kan man träna på diverse tyska (och i mitt tycke något märkliga) raggningsrepliker, typ:
 
- Ich bin ein Delphin trainer (Jag är delfintränare).
 
- Dein Akzent ist sehr anziehend, Wie gesälls Dir meiner? (Din accent är mycket attraktiv, vad tycker du om min?).
 
- Ich mag eine gute, harte massage ... Bist Du so kräftig? (Jag älskar en god hård massage ... Är du stark?)
 
Kanske jag testar några flörtarrepliler på sambon senare ikväll.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Tyskland, raggningsrepliker, flörta, Lingopal

Fototriss: på marken

Den första av mina tre bilder på temat på marken tog jag idag på några märkliga saker som stod på marken bredvid vägen när jag promenerade till Timrå centrum. Det ser som nåt slags UFO som landat men jag tror att det är några komponenter till avloppsledningar, eller liknande, som ska grävas ner.
 
Nästa bild tog jag hemma på gräsmattan. En liten hög med aska hade hamnat på marken när jag tömde sophinken från pelletspannan.
 
När jag skulle ta den sista bilden gjorde jag det enkelt för mig. Jag lade helt enkelt min nyckelknippa på marken intill en av besinpumparna (eftersom det hunnit bli mörkt ute och där var det upplyst) på den nya Ingomacken i Timrå. 
 
Några av bildena kan även ses på Instagram.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, foto, på marken, ufo

Snö på marken

 
Vintern hänger i luften. Idag kom det ett lätt snöfall, så lätt att det nästan inte märktes. Man skulle kunna beskriva det som tunn snörök. På marken lade sig ett glest täcke av snöflingor som inte riktigt lyckades dölja gräset. Jag blev inspirerad att uttrycka mig i poetiska ordalag. Följande dikt blev därmed verklighet:
 
Snö i luften,
Snö på marken. 
Snö i sinnet,
Snö under sparken. 
Fast jag föredrar bilen.
 
Bilden tog jag med mobilen idag på eftermiddagen. Motivet är gräsmattan intill min arbetsplats.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Vardagslyrik, poesi, vinter, snö

Fototriss: solitär

Veckans tema hos Fototriss är solitär vilket handlar om ett motiv som är ensam i bilden. Första bilden visar en väldigt solitär stock som ställt sig på högkant i vattnet utanför Timrå. Fotad idag.
 
Nästa bild tog jag på Island i våras. Bilden visar en brandpost som stod ganska ensam på ett fält intill en anläggning där man kunde hyra islandshästar.
 
Inspirationen till den tradje bilden fick jag idag på eftermiddagen när jag var på väg med en kasse tomflaskor till återvinningsstationen. Jag vet inte om min tanke här överensstämmer med begreppet solitär men glasflaskan till höger är ju ganska ensam i sällskap med plastflaskorna.
 
Några av bildena har jag också lagt ut på Instagram.
 
Läs även andra bloggares åsikter om Solitär, foto, Fototriss

En ny dikt

 
Återigen har min kreativitet flödat och utmynnat i en dikt som jag vill dela med mig av här:
 
Jag ser hur dom talar,
jag hör rösterna.
Jag förstår orden,
men inte betydelsen.
Det är fredag.
 
Bilden ovan tog jag nyss på en burk rostad lök som stod på köksbordet. Burken och dess innehåll var en del av kvällens fredagsmys.
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fredag, fredagsmys, vardagslyrik, poesi

Shopping i nöd och lust

 
Sambon och jag är ute på shoppingrunda för att köpa kläder. Hon vill köpa en tröja och jag behöver ett par nya byxor. Inne på KappAhl skils vi åt - hon beger sig in på damavdelningen och jag på herravdelningen.
 
Inne på herravdelningen gör jag en snabb överblick och konstaterar att området med skjortor och tröjor finns till höger, och montrarna med byxor finns till vänster. Jag riktar in mig på byxsortimentet och skannar av utbudet enligt de kriterier jag programmerat hjärnan med: svarta, regular fit. 
 
Efter ungefär en minut har jag hittat byxorna jag söker - i rätt storlek. Jag tar med mig byxorna till närmsta provhytt där jag konstaterar att de passar perfekt.
 
På väg mot kassan går jag genom damavdelningen där sambon står och håller upp två blusar intill varandra. "Vilken tycker du jag ska ta?", frågar hon mig.
 
"Den till vänster. Helt klart", säger jag och går mot kassan. 
 
"Men vänta", säger sambon. "Jag måste ju prova. Häng med till provhytten. Jag vill att du är smakråd".
 
Utanför raden med provhytter blir jag sittande på på en liten bänk (en sån där som alltid står utanför provhytter troligen avsedd på män som väntar på sina klädprovande kvinnor) och önskar att jag hade såna där skyltar med siffror domarna i "Lets Dance" har. Ni vet, såna där som de bedömer de tävlandes insatser med. Det skulle göra allt så mycket enklare när sambon med jämna mellanrum tittar ut ur provhytten iklädd olika kombinationer av blusar och tröjor.
 
Fast jag ska inte vara orättvis. Jag tycker egentligen det känns jättebra att jag fått förtroendet att vara sambons smakråd när hon köper kläder. Att hon sedan inte tar speciellt mycket notis om vad jag tycker är en annan sak. Hennes klädköp brukar ändå alltid sluta med en perfekt outfit som pryder hennes vackra gestalt.
 
Själv tycker jag också det är jättekul när hon är smakråd vid mina skjortinköp (vilket kan vara lite trixigare än byxinköp).
 
Jag blev i alla fall nöjd med mina nya byxor.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Shopping, mode, manligt, kvinnligt

Mitt första poem

 
Jag har bestämt mig för att bejaka min poetiska ådra. Under större delen av mitt liv har jag, kanske omedvetet, undertryckt denna talang men nu har jag insett att det inte längre går att hålla emot. Stunden har kommit då jag inte längre har något annat val än att dela med mig av mina livsanalyser på vers. Här följer mitt debutalster:
 
Jag sitter i soffan
och är trött.
Nyss hemkommen
från jobbet. 
Jag orkar inte
ens hålla 
i min iPad.
 
Det här är bara början. Nu ska jag låta poesin flöda ohämmat ur mitt bröst och när jag fått ihop tillräckligt med dikter tänker jag ge ut min första diktsamling. Håll ut!
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Poesi, poem, dikt, vardagspoesi, lyrik

Fototriss: ljus & mörker

Ljus & mörker är veckans tema hos Fototriss. Den första av mina tre bilder har jag tagit när jag lyser på mig själv med en ficklampa.
 
Den andra bilden har jag tagit på ett levande ljus i vardagsrummet.
 
Den tredje bilden har jag tagit på en banan som jag lyser på med en ficklampa. 
 
Den översta bilden har jag också lagt upp på Instagram.
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, ljus och mörker, foto, svartvitt

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter