Fototriss: skyltar

Veckans tema hos Fototriss är skyltar. Den här gången har jag fokuserat på små skyltar. Den första bilden hittade jag på vår släpvagn. 
 
Den andra skylten hittade jag på nån sorts elgrej i garaget. 
 
Tredje bilden har jag tagit på en skylt som sitter på ett elskåp vid vägen utanför vår gård. 

Jam, jam, paperjam

Jag står vid skrivaren på jobbet och väntar på att alla pappersarken i korrekturet ska komma ut. Plötsligt tar det tvärstopp i utskriften och på den lilla displayen blinkar ett meddelande att ett papper fastnat. En pedagogisk och noggrann steg-för-stegbeskrivning hur man fixar pappersstoppet dyker upp på displayen.
 
Men trots att jag öppnar alla anvisade luckor, trycker på alla små knappar jag ser, och försöker titta in i skrivarens alla konstiga öppningar så hittar jag inget papper som fastnat.
 
Jag stänger alla luckorna igen och för en sekund verkar det som om skrivaren tänker starta. Men så kommer de igen - de där små ilskna pipen som tyder på att skrivaren inte tänker fortsätta utskriften. "Ett papper har fastnat", hävdar skrivaren bestämt på displayen.
 
Upp med alla luckorna igen, bara för att återigen konstatera att det inte finns något papper som fastnat. 
 
Det är sent, jag är trött, och jag vill hem. 
 
Fan...
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Stress

Tågresa utan problem. Det är problemet.

I helgen var sambon på konferens i Västerås. Färdsättet hon valde var tåg. När hom kom hem igen på söndag kväll var hon besviken. Tågen hade nämligen hållit tidtabellen - både på ditvägen och tillbakavägen. 
 
Alla tidigare konferensresor hon gjort var tågen försenade, och när man råkar ut för sånt kan man söka och få tillbaka biljettkostnaden av SJ. Så blev det alltså inte denna gång.
 
"Nu måste jag ju betala nästa resa själv", sa sambon.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om SJ, tåg, resor, tågresor, järnväg, förseningar

Så raggar du på tyska

 
Sambon och jag tänker åka på en weekendtripp till Berlin. Vi har bokat flygresan och vi har bokat ett hotellrum. Resan ska ske i början av december och syftet är att vi ska kolla in några av Berlins alla julmarknader. 
 
Kanske ska vi även äta på någon trevlig restaurang och kanske till och med dricka nån öl. 
 
Mina kunskaper i det tyska språket är dock långt ifrån fulländade - i själva verket är de ganska små. Jag vet hur man beställer en öl på tyska krogar (Ein Bier, bitte) och jag vet att titeln på Rammsteinlåten Du Hast betyder du har på svenska. Utöver det är mitt tyska ordförråd ganska begränsat. 
 
Jag har dock en gång i tiden gått en tyskakurs. Det mesta av det jag lärde mig då har jag numera glömt men inför den kommande Berlinresan bestämde jag mig för att försöka friska upp mina ringa tyskakunskaper något. 
 
Så jag laddade ner en app till mobilen, Lingopal Lite, för att träna på de mest elementära tyska fraserna. 
 
Förutom rubriken Grunderna, innehållande hälsningafraser och diverse frågeord, hittade jag även rubriken Flörta i Lingopal Lite. Under Flörta kan man träna på diverse tyska (och i mitt tycke något märkliga) raggningsrepliker, typ:
 
- Ich bin ein Delphin trainer (Jag är delfintränare).
 
- Dein Akzent ist sehr anziehend, Wie gesälls Dir meiner? (Din accent är mycket attraktiv, vad tycker du om min?).
 
- Ich mag eine gute, harte massage ... Bist Du so kräftig? (Jag älskar en god hård massage ... Är du stark?)
 
Kanske jag testar några flörtarrepliler på sambon senare ikväll.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Tyskland, raggningsrepliker, flörta, Lingopal