Bajsattacken mot min brevlåda

Det hände i lördags. Jag gick ut för att hämta dagens tidning och precis när jag skulle ta sista steget fram till brevlådan upptäckte jag två klickar hundbajs som låg där på marken. Precis intill brevlådan. Om jag inte gjort en hastig undanmanöver hade jag trampat rätt ner i hundskiten. 
 
Frågan jag ställer mig är: hur kan man som hundägare lämna spillning efter sin hund precis framför en brevlåda? Kunde inte hundägaren i fråga räkna ut att risken skulle bli stor att den som skulle hämta innehållet i brevlådan riskerade att trampa i hundbajset? Eller hade hundägaren faktiskt räknat ut att det fanns en sådan risk men nonchalerade den? Typ, "det skiter väl jag i"
 
Eller var det så att hundägaren medvetet lät sin hund bajsa intill min brevlåda för att hen ville att jag, eller någon annan i min familj, skulle kliva i skiten? En bajsattack, alltså! 
 
Jag undrar varför.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hundägare

Frågetecken som rätas ut


 
Jag skulle som hastigast vilja återkomma till gårdagens bidrag i Fototriss. En av bilderna jag deltog med hade jag tagit på en mysko pryl som finns i vårt garage. Det är en rund metallgrej som sitter på väggen och som har liten glasruta på framsidan. Om man tittar in genom glasrutan ser man ett gäng siffror och streck samt några elkablar.
 
Jag har egentligen aldrig tänkt så mycket på vad den där grejen är till för. Det enda jag noterat är att den ser väldigt gammal ut. Men i samband med att jag fotade den blev jag också lite nyfiken på vad det egentligen är för något. Efter att jag inspekterat den lite noggrannare hittade jag en liten plåtskylt med ett fabrikatnamn (Sauter) och en modellbeteckning på ovansidan.
 
En koll på Google visade att det är en termostat. Om jag tolkat siffrorna på den lilla plåtskylten rätt så är termostaten tillverkad 1959 (vårt hus är byggt 1956) och innehåller bland annat ett glasrör med kvicksilver.
 
Tack vare kommentarerna till mitt Fototrissinlägg vet jag nu också att vågen på den sista bilden kallas besman. Tack för det!
 
Man lär så länge man lever.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Frågetecken

Fototriss: siffror

Veckans tema hos Fototriss är siffror. Här kommer mina tre bilder på temat. Första bilden visar gatunumret på vårt hus.
 
Andra bilden visar en mätare som sitter i vårt garage. Jag har inte en aning om vilken funktion den har.
 
Den tredje bilden visar en detalj av en gammaldags våg; en sådan där med en krok i ena änden, en tyngd i den andra och ett handtag i mitten.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, siffror, foto

Ett hårt regn föll

Förra veckan regnade det rejält. Mest regnade det i torsdags och då regnade det så hårt att regndropparna formligen studsade mot marken. Bilden tog jag utanför entrén till huset där jag arbetar. 
 
För övrigt kan jag berätta att gårdagens bilproblem nu är löst. Och det blev inte så dyrt som jag hade befarat. Missljudet från motorutrymmet berodde på att det var oljebrist i styrservon och efter att jag fyllt på olja upphörde missljudet. 180 kronor kostade oljeflaskan som kommer att räcka till fler påfyllningar. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Regn, regndroppar, höst

Jag ska köpa vingar åt pengarna

 
Sambon och jag är ute och åker bil. Vi är på väg till shoppingområdet Birsta för att handla. Ett kraftigt surrande ljud hörs från motorutrymmet. 

Jag har noterat det där ljudet ett tag nu, ett ljud som ökar i intensitet varje gång jag vrider på ratten (med andra ord så låter det hela tiden). Jag har hittills försökt dölja ljudet genom att höja volymen på bilstereon men ju längre tiden går, desto mer och högre låter det surrande ljudet. 

"Jag borde nog åka med bilen till en verkstad så de får kolla vart ljudet kommer ifrån", säger jag till sambon. "Men jag gruvar mig för det. Troligen kommer det att innebära en massa utgifter därför att nån viktig och dyr komponent måste repareras, och det har jag inte råd med". 

Innan sambon hinner säga något fortsätter jag: "fast man kan ju hoppas att bilreparatören kommer att säga att det här är ett enkelt fel, och att det räcker med handpåläggning samt att han läser en vers ur Bibeln eller nåt för att åtgärda felet".

"Har du någonsin varit med om något sådant?", undrar sambon. 

"Eh, nä...", svarar jag.
 
"Nej, just det. Du har nog inget annat val än att förbereda dig på att ett antal tusenlappar får vingar", säger sambon.
 
Förhoppningsvis rätas frågetecknen ut senare under veckan.
 
Bilden har jag tagit alldeles själv.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Pengar, vingar, ekonomi