Bajsattacken mot min brevlåda

Det hände i lördags. Jag gick ut för att hämta dagens tidning och precis när jag skulle ta sista steget fram till brevlådan upptäckte jag två klickar hundbajs som låg där på marken. Precis intill brevlådan. Om jag inte gjort en hastig undanmanöver hade jag trampat rätt ner i hundskiten. 
 
Frågan jag ställer mig är: hur kan man som hundägare lämna spillning efter sin hund precis framför en brevlåda? Kunde inte hundägaren i fråga räkna ut att risken skulle bli stor att den som skulle hämta innehållet i brevlådan riskerade att trampa i hundbajset? Eller hade hundägaren faktiskt räknat ut att det fanns en sådan risk men nonchalerade den? Typ, "det skiter väl jag i"
 
Eller var det så att hundägaren medvetet lät sin hund bajsa intill min brevlåda för att hen ville att jag, eller någon annan i min familj, skulle kliva i skiten? En bajsattack, alltså! 
 
Jag undrar varför.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hundägare

Frågetecken som rätas ut


 
Jag skulle som hastigast vilja återkomma till gårdagens bidrag i Fototriss. En av bilderna jag deltog med hade jag tagit på en mysko pryl som finns i vårt garage. Det är en rund metallgrej som sitter på väggen och som har liten glasruta på framsidan. Om man tittar in genom glasrutan ser man ett gäng siffror och streck samt några elkablar.
 
Jag har egentligen aldrig tänkt så mycket på vad den där grejen är till för. Det enda jag noterat är att den ser väldigt gammal ut. Men i samband med att jag fotade den blev jag också lite nyfiken på vad det egentligen är för något. Efter att jag inspekterat den lite noggrannare hittade jag en liten plåtskylt med ett fabrikatnamn (Sauter) och en modellbeteckning på ovansidan.
 
En koll på Google visade att det är en termostat. Om jag tolkat siffrorna på den lilla plåtskylten rätt så är termostaten tillverkad 1959 (vårt hus är byggt 1956) och innehåller bland annat ett glasrör med kvicksilver.
 
Tack vare kommentarerna till mitt Fototrissinlägg vet jag nu också att vågen på den sista bilden kallas besman. Tack för det!
 
Man lär så länge man lever.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Frågetecken

Fototriss: siffror

Veckans tema hos Fototriss är siffror. Här kommer mina tre bilder på temat. Första bilden visar gatunumret på vårt hus.
 
Andra bilden visar en mätare som sitter i vårt garage. Jag har inte en aning om vilken funktion den har.
 
Den tredje bilden visar en detalj av en gammaldags våg; en sådan där med en krok i ena änden, en tyngd i den andra och ett handtag i mitten.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, siffror, foto

Ett hårt regn föll

Förra veckan regnade det rejält. Mest regnade det i torsdags och då regnade det så hårt att regndropparna formligen studsade mot marken. Bilden tog jag utanför entrén till huset där jag arbetar. 
 
För övrigt kan jag berätta att gårdagens bilproblem nu är löst. Och det blev inte så dyrt som jag hade befarat. Missljudet från motorutrymmet berodde på att det var oljebrist i styrservon och efter att jag fyllt på olja upphörde missljudet. 180 kronor kostade oljeflaskan som kommer att räcka till fler påfyllningar. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Regn, regndroppar, höst

Jag ska köpa vingar åt pengarna

 
Sambon och jag är ute och åker bil. Vi är på väg till shoppingområdet Birsta för att handla. Ett kraftigt surrande ljud hörs från motorutrymmet. 

Jag har noterat det där ljudet ett tag nu, ett ljud som ökar i intensitet varje gång jag vrider på ratten (med andra ord så låter det hela tiden). Jag har hittills försökt dölja ljudet genom att höja volymen på bilstereon men ju längre tiden går, desto mer och högre låter det surrande ljudet. 

"Jag borde nog åka med bilen till en verkstad så de får kolla vart ljudet kommer ifrån", säger jag till sambon. "Men jag gruvar mig för det. Troligen kommer det att innebära en massa utgifter därför att nån viktig och dyr komponent måste repareras, och det har jag inte råd med". 

Innan sambon hinner säga något fortsätter jag: "fast man kan ju hoppas att bilreparatören kommer att säga att det här är ett enkelt fel, och att det räcker med handpåläggning samt att han läser en vers ur Bibeln eller nåt för att åtgärda felet".

"Har du någonsin varit med om något sådant?", undrar sambon. 

"Eh, nä...", svarar jag.
 
"Nej, just det. Du har nog inget annat val än att förbereda dig på att ett antal tusenlappar får vingar", säger sambon.
 
Förhoppningsvis rätas frågetecknen ut senare under veckan.
 
Bilden har jag tagit alldeles själv.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Pengar, vingar, ekonomi

Fototriss: härliga höst

Härliga höst är veckans tema hos Fototriss. Egentligen tycker jag inte hösten har brutit ut helt och hållet än, och inte speciellt härlig tycker jag den är heller. Jo förresten, lite mysigt är det faktiskt. Vi har ju haft en lång och härlig sommar så nu känns det helt okej att närma sig den period på året då man får göra upp en brasa i öppenspisen och mysa lite med en kopp te i soffan. Rönnbär verkar det finnas mycket av i år och jag behövde inte leta länge idag förrän jag hittade en rönn att fota.
 
Gula löv är väl verkligen en symbol för hösten och här är ett björklöv som fastnat i kryptallen bakom vårt hus. OBS! Jag lade inte dit lövet innan jag fotade.
 
På gräsmattan bakom vårt hus hittade jag ett gäng svampar av okänd sort. Jag tänker inte prova att äta dem.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, höst, foto

Tagen bakifrån av en BMW

 
Det finns vissa saker som är självklara när man kör bil. Man är nykter, man har bilbältet på sig och man håller hastighetsbegränsningarna. Om alla förare i trafiken skulle följa de självklarheterna skulle antalet dödade i trafiken minska rejält. Det är jag övertygad om.
 
Visst, ibland händer det att även jag hamnar några kilometer över anvisad maxhastighet men det finns situationer då jag inte överskrider hastighetsbegränsningen en millimeter. Det är när någon annan bilist lägger sig tätt bakom mig och hetsar och vill höra om.
 
Om jag exempelvis kör 90 km i timmen på en 90-väg, och det plötsligt från ingenstans dyker upp en bil bakom, vad gör jag då? Om det funnits en vägren skulle jag naturligtvis köra åt sidan men om det inte finns det har jag ju inget annat val än att köra vidare. Men jag tänker definitivt inte öka farten och bryta mot hastighetsbegränsningen bara för att bakomvarande bil nästan kör in i min bil bakifrån.
 
Att man råkar ut för fartgalna medbilister på vägarna är inte ovanligt, och inte sällan kör dessa BMW. Jag undrar varför det är så. Har BMW-förare rent generellt mer bråttom än andra? Eller är dessa förare så uppslukade av sin självgodhet, just därför att de kör BMW, att de ser övriga bilister på vägen bara som någon sorts kuliss? 
 
Jag bara undrar.
 
Bilden ovan. Jag försökte fota en bakomvarande BMW i backspegeln men det gick inte så bra. Lyckades inte få med bilen bakom på bilden.
 
Läs även andra bloggares åsikter om BMW, trafiksäkerhet

Fototriss: negative space

Veckans tema hos fotoutmaningen Fototriss är negative space. Det handlar alltså om att skapa en enhetlig yta i bilden för att framhäva motivet. Samtliga tre bilder har jag fotat under lördagen. Min första bild är ett löv som ligger på asfalten. 
 
Nästa bild visar det havererade elaggregatet till min PC som jag placerat på en brädhög på gården. 
 
Den tredje bilden tog jag på en skalbagge som kröp över ett vedträ i vedhögen. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss

Woke up this morning

 
Lycka är när jag vaknar på morgonen och ligger och funderar en stund vad klockan kan vara och när jag till slut vänder mig om för att titta på klockradion ser jag att den visar 5:22. Yes, tänker jag. Nu får jag sova 1,5 timme till. 

Mindre lycklig blir jag när jag vaknar och det visar sig att klockan är 6:44, dvs en minut innan jag satt klockradion på väckning. Sånt är väldigt jobbigt. 
 
Bilden ovan har inget att göra med när man vaknar. Jag tog bilden i Timrå centrum för ett tag sedan. Undrar om man ska betrakta cykeln som ett renoveringsobjekt eller som en konstinstallation.
 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Cykel, konstinstallation, Timrå

When Hulken came to town

 
I söndags åkte vi de sju milen till Hudiksvall och årets upplaga av Hälsinge Marknad. Där köpte jag ett 10-pack strumpor med älgar på samt en 4-pack renkorv. Bilden ovan tog jag på marknadstivolit. På en av karusellerna stod en stor roterande Hulkenfigur. 
 
Förresten. Är det egentligen rätt att säga ett 10-pack strumpor och en 4-pack renkorv. Borde det inte vara ett båda gångerna?
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hälsinge marknad, Hudiks marknad, Hulken

En bro från båda hållen

 
Just nu byggs det på flera fronter i Sundsvall. Inte bara skateparken utanför mitt jobbfönster byggs det på utan det byggs även på en bro. Sundsvallsbron ska den heta och den kommer att sträcka sig från det norra brofästet till det södra. Eller tvärtom. Det beror lite på från vilket håll man kommer ifrån.
 
Vattnet bron ska gå över är i alla fall Sundsvallsfjärden och bit för bit växer bron från båda hållen. Hoppas bara ingenjörerna har räknat rätt så att brodelarna möts på samma ställe.
 
Bilden tog jag i fredags på den norra delen av brobygget.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Sundsvallsbron, Sundsvall, dubbelrum

Både Obama och Greider i stan

Den amerikanske presidenten Barack Obama har besökt Stockholm idag. Där fick han frågor om han verkligen ville bomba Syrien. "Ja", sa Obama. 
 
Jag ska erkänna att jag är besviken på Barack Obama. När han blev vald till president tyckte jag det kändes bra. Han ville införa ett sjukvårdsreform som gav fler än de rika möjlighet till en trygg sjukvård. Han verkade stå för något annat, sundare, än amerikanska presidenter brukar stå för.
 
Men när han tappat masken visar det sig att han bara är en war president som alla de andra. Visst, den amerikanska militärmakten har säkert en osynlig pistol i nacken på sin president och om inte Obama säger som militärerna vill så trycks pistolen av. Men ändå, Obama är bara en amerikansk president som alla de andra.
 
I kvällens sändning av Aktuellt läste min favoritpoet Göran Greider en egen betraktelse över dagens Obamabesök. Betraktelsen var klockren och kommer här:
 
natt drömde jag något jag aldrig drömt förut.
Jag drömde att det amerikanska herraväldet nått ett slut.
Jag drömde att president Barack Obama bodde i det svarta huset
och att inga drönare mera blixtrade i solen och i ljuset.
 
Han kom gående som en vanlig man på en gata i stan.
Han hälsade på alla presidentens män och kvinnor och små barn.
Han sa att han insett att livet är för kort för att bara vara amerikan.
Han sa att han begär asyl och hoppar av i den här stan.
 
Men jag vaknade ur en verklighet som bara var en dröm.
Jag såg alla avspärrade gator och poliser kring Stockholms ström.
Jag såg en undergiven svensk statsminister och en krypande Carl Bildt.
Jag såg en stad som blivit en inspelningsplats för en amerikansk film.
 
Jag såg ett litet land som plötsligt krympte lite till.
Barack Obama är i Stockholm och Stockholm är ett Capitol Hill.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Barack Obama, Obama, Göran Greider, dagsvers, betraktelse

Det händer saker utanför fönstret

 
En titt ut genom fönstret på jobbet och jag ser att det börjar hända lite saker. Bygget av skateparken har nu kommit så långt att det börjar bli dags att lägga in isolering. Tror jag. Jag kan inte tolka de orangea förpackningarna på annat sätt. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Sundsvall, skatepark

Det stora mörkret är här

 
Igår var det den 1 september. Då blev det höst. Regnet vräkte ner och det var 12 grader varmt ute. Därmed var sommaren slut för denna gång.
 
Förra veckan var det fortfarande sommar. Då satt folk fortfarande utomhus vid kanten av Selångersån i centrala Sundsvall och njöt av värmen och solskenet, vilket jag kunde konstatera när jag tog min lunchpromenad.
 
Idag hade jag jackan på mig när jag promenerade på lunchen. Det var (nästan) första gången sedan nån gång i juni jag hade jackan på mig.
 
Det stora mörkret är här. Och det kommer att stanna kvar ända tills någon gång i maj nästa år då det förhoppningsvis tänds ett litet ljus i den mentala tunneln. Då får vi återigen njuta av typ två månader sommar innan mörkret kommer över oss igen.
 
Problemet är att jag inte är redo än för höst, regn och kyla. Jag är inte klar med sommaren utan vill ha den kvar ett tag till. Jag vill fortsätta att sitta på altanen på kvällarna och njuta av den varma solnedgången. Jag vill fortsätta vara klädd i t-shirt och trekvartsbyxor. 
 
Jag vill inte gå in i mörkret!
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Höst, mörker, sommar, vinter

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter