Bajsattacken mot min brevlåda

Det hände i lördags. Jag gick ut för att hämta dagens tidning och precis när jag skulle ta sista steget fram till brevlådan upptäckte jag två klickar hundbajs som låg där på marken. Precis intill brevlådan. Om jag inte gjort en hastig undanmanöver hade jag trampat rätt ner i hundskiten. 
 
Frågan jag ställer mig är: hur kan man som hundägare lämna spillning efter sin hund precis framför en brevlåda? Kunde inte hundägaren i fråga räkna ut att risken skulle bli stor att den som skulle hämta innehållet i brevlådan riskerade att trampa i hundbajset? Eller hade hundägaren faktiskt räknat ut att det fanns en sådan risk men nonchalerade den? Typ, "det skiter väl jag i"
 
Eller var det så att hundägaren medvetet lät sin hund bajsa intill min brevlåda för att hen ville att jag, eller någon annan i min familj, skulle kliva i skiten? En bajsattack, alltså! 
 
Jag undrar varför.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hundägare
#1 - Mona

En riktig terrorhandling må jag säga

Svar: Exakt!
Per-Anders

#2 - BP

Oooops! Tack och lov att det inte var Sarin...
Nej, men visst är det förfärligt med lata hundägare som struntar totalt i att plocka upp skiten efter sina hundar.
Åt andra sidan är vi i Sverige väldigt bortskämda. Om man är i England eller Spanien så är man många gånger tvungen att åka slalon mellan bajset på trottoarer!

Svar: Vet inte om jag vill kalla det för att vi är bortskämda. Jag ser det som alldeles självklart att man tar upp sin hunds bajs. England och Spanien bör nog inte få bilda EU-norm i det här fallet.
Per-Anders

#3 - kalebass

Nä, det är nog ren slöhet, både till kropp och själ... Kröka rygg och dessutom tänka på andras väl o ve... Det blir för mycket!

Svar: Ja, det verkar som om vissa inte klarar sånt.
Per-Anders

#4 - AnnaKK

En gång när jag skulle hämta posten, så fanns det ingen brevlåda kvar på stolpen... :-/ Nån j-el hade alltså snott den - och det vet i tusan om jag inte hade föredragit lite hundskit på marken under den i det läget!

Men visst är det äckligt, och framförallt urdålig stil av hundägaren att inte städa upp efteråt...

Svar: Hoppas brevlådetjuven även betalade eventuella räkningar som låg i brevlådan.
Per-Anders

#5 - Veiken

Jag brukar säga att hundägare är det dummaste släkte som finns - det som hundarna skiter, skiter dom i! Det allra dummaste är när dom plockar upp bajset med en liten svart påse och sedan slänger påsen där dom står! Suck, vilket folk!

Svar: De där små påsarna med bajs har jag också sett här och var. Har undrat varför de lämnar kvar dem.
Per-Anders