Den inre kampenPer-Anders:
Hej, Per-Anders! Hur är läget?

Per-Anders: Det är väl ok. Lite trött, bara.

Per-Anders: Ja, vad är det som händer egentligen? Det har varit lite glest mellan blogginläggen på sista tiden.

Per-Anders: Ja, vafan. Vi går snart i tryck med våran personaltidning och den senaste veckan har det varit en hel del texter att skriva. Det känns som om jag jobbat dag och natt de senaste dagarna.

Per-Anders: Ja men, måste det gå ut över bloggandet då?

Per-Anders: Ja, det måste det. Jobbet är viktigare än bloggen och Facebook.

Per-Anders: Ja men, vafan...

Per-Anders: Precis så är det.

Per-Anders: Ja men, det är ju kul att blogga... och att lämna kommentarer i andra bloggar.

Per-Anders: Ja men, när jag kommit hem efter typ tio timmars skrivande och fotande på jobbet då är jag trött och vill inte ens komma i närheten av en dator. Då vill jag bara sitta i soffan och krama sambon.

Per-Anders: Menar du att du är så trött att du inte ens orkar smeka din iPhone?

Per-Anders: OK. Min iPhone orkar jag smeka.

Per-Anders: Tänkte väl det.

Per-Anders: Nu har jag ont i huvudet.

Per-Anders: Gå och lägg dig då.

Per-Anders: OK.

Fototriss: Färgstark


Veckans tema hos fotoutmaningen Fototriss är Färgstark. Socialdemokraternas nyvalde partiordförande Håkan Juholt verkar ju vara en färgstark person, men frågan är: står han till vänster eller till höger i partiet? Med andra ord: dominerar den röda partifärgen eller finns det ett blått inslag? Eller kanske finns det ett grönt?


Som jag nämnde i mitt förra blogginlägg så har jag under några dagar varit i Piteå. En kväll efter jobbet tog jag och kollegan en promenad genom Piteås trevliga centrum, och bland annat gick vi in i en av stadens gallerior. Där ville kollegan titta på kläder, och en av affärerna hon gick in i hette Esprit. Eller säger man E-sprit? T-sprit har jag hört talas om, men E-sprit..? Kan man handla alkohol på nätet där? Medan jag väntade på hennes shoppande fotade jag den färgstarka entrén till butiken.


Jag fick även en läsk i Piteå. En Sunkist. Visste inte att Sunkist fanns som kolsyrad läskedryck i burk. Jag trodde drycken endast fanns i engångsemballage av papper. Men burken har en färgstark utformning.

Mina trissbilder har jag denna gång fotat med iPhone-appen Hipstamatic.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

När björnen blev pissed off av off-piståkningEn 12-årig pojke som åkte off-pist i Funäsdalen råkade komma för nära en björn i ide. Björnen blev sur och drog ner pojken i idet där han bet och rev honom. Jag kan på sätt och vis förstå björnen. Om någon skulle störta in i mitt sovrum med skidor på sig när jag försökte sova skulle jag också bli förbaskad.

Kanske man skulle kunna säga att björnen blev pissed off av pojkens lite väl närgångna off-piståkning.

Efter pojkens ofrivilliga besök i björnidet försvann björnen och lämnade sina ungar kvar. Idag kom beskedet att björnungarna avlivats för att de var i ett alltför dåligt skick. Lyckligtvis överlevde den 12-årige pojken och kommer förhoppningsvis att slippa framtida men.

Bilden ovan har jag tagit i Piteå och visar ett björnskinn, inklusive björnhuvud, som var monterad på en vägg på ett av de arbetsplatser jag besökte förra veckan.


Aftonbladet:
Polisen: Björnungarna har avlivats

DN:
Övergivna björnungar har avlivats

Undrar om man släcker ljuset på s-kongressenImorgon mellan klockan 20.30 och 21.30 är det Earth hour. Egentligen hade sambon och jag tänkt vara hemma för att släcka ljuset men den här helgen pågår ju Timrå Folkfest så vi kommer att vara där i stället. Vi får väl se om en timmes ljussläckning ingår i programmet.

Timrå Folkfest är en vintervariant på sommarfestivalen Timråland. I ett jättestort tält på torget i Timrå blir det artistuppträdande med bland annat Nanne Grönvall och Markoolio. Arrangemanget startade redan ikväll, fredag, men eftersom jag just nu befinner mig i Piteå så får jag vänta till i morgon kväll innan jag kan uppleva den folkliga festen i Timrå. Men enligt uppgift så har det varit väldigt kallt ikväll i tältet.

Men så var det ju det här med Earth hour. Att släcka allt elektriskt ljus under en timme är ju ett sätt att uppmärksamma klimatförändringarna på jorden. Under den här helgen pågår ju socialdemokraternas extrakongress och frågan är ju om man även där tänker ägna sig åt en timmes Earth hour under lördagskvällen. Jag menar, socialdemokraterna tycker ju att klimatförändringarna är en viktig fråga för framtiden.

Bilden ovan tog jag idag i Piteå centrum. Att låta cykeln bli översnöad under vintern kan ju vara ett intressant alternativ till cykellås.

Katastrofer i stort och småttI Japan smäller kärnkraftsreaktorerna som champagnekorkar och i Libyen råder fullt krig. Just nu känns det som om världen står i brand och mycket tyder på att allt är supermånens fel. Om det var supermånen som slog till även mot vår villa ska vara osagt men igår upptäckte sambon plötsligt att det rann vatten från taket ner på hallgolvet. Efter lite klättrande på taket och på vinden upptäckte jag att en takpanna gått sönder och att vattnet från snösmältningen runnit in.

Sådana äventyr har jag ingen som helst lust med, särskilt inte på en söndag eftermiddag just som middagen är klar. Då vill man sitta ner i lugn och ro, äta gott och njuta av samvaron med familjen.

Men så inser jag ju att lite takdropp egentligen är ganska löjligt i jämförelse med den japanska tsunamin och en blodtörstig diktator i Libyen. På sätt och vis blev det ganska snyggt med glassboxen på hallgolvet som samlade upp droppvattnet (se bilden ovan). Har hört att det är modernt med dekorationsvattenfall inomhus.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,