Jultecken

 
Julen närmar sig. Det finns flera tecken på det. Julgardiner dyker upp i fönstren här hemma, julprylar till försäljning i affärerna, julreklam i postlådan. 
 
Idag dök ytterligare ett jultecken upp. Blogg 24.
 
Blogg 24 funkar som typ julkalendern. En nedräkning från 1 december fram till julafton. Fast istället för att öppna luckor skriven man blogginlägg. 
 
För en stund sedan läste jag att Blogg 24 kör igång även i år, och jag har bestämt mig för att hänga på. Jag har inte bloggat regelbundet sedan i somras vilket beror på att jag inte haft lust. Men nu fick jag plötsligt lust igen. 
 
Hoppas lusten håller i sig 24 dagar till.
 
Vill du veta mer om Blogg24? Sök på Blogg 24 på Facebook. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg24, blogg, jul

Neil Young tillbaka på Spotify

 
Av en slump upptäckte jag det: Neil Young är tillbaka på Spotify. Sedan ett antal månader tillbaka, kanske är det ett år (kanske flera år, min tidsuppfattning är lite bristfällig) så har nästan alla Neil Younglåtar varit borta från Spotify. Endast ett litet urval låtar har funnits där, vilka var endast mindre intressanta låtar. 
 
Men nu är alltså alla låtarna tillbaka. Och helt plötsligt fick min playlist med Neil Youngfavoriter nytt liv igen. Jag blev jätteglad. Tryckte genast igång Rocking in the free world och sedan Hey Hey, My My
 
Bilden är från Neil Youngkonceroten tidigare i år.
 
 

Just nu: fredagsmys

 
Fredag. Nästan mitten av november. Ute har det snöat och det är full vinter. 
 
Just nu pågår fredagsmyset för fullt här hemma; bärs i glaset, Led Zeppelin i högtalarna och en eld i öppenspisen. 
 
Idag har jag kört bil till Nordmaling, tur och retur. Jobbresa. Min nya bil går bra. Den är pigg och man sitter bekvämt i den.
 
I källaren står vår nya luft/vatten-värmeanläggning. Montörer var här och kopplade in den idag. Pelletspannan är bortforslad och ett minne blott. Ska bli spännande att få bekanta sig med vår nya energilösning.
 
Bilden tog jag för ett par veckor sedan inför halloweenfirandet. Men det blev inte av att jag använde den då. Dödskallen köpte jag för en dollar i USA. Den kan vara bra att ha.
 

Han visste att domedagen var nära

 
Vaknar av sambons klockradio som startar. Klockan är 06,30.
 
Morgonrutinen är oftast densamma här hemma. Sambon kliver upp och duschar före mig, vilket jag tycker är skönt. Då får jag dra mig en stund extra. 
 
Fast den här morgonen väljer jag att inte vända mig och somna om. Istället sträcker jag mig efter mobilen och surfar in på Aftonbladets hemsida. Jag vill veta vem som vunnit amerikanska presidentvalet. Jag läser att det troligen blir Donald Trump.
 
Jag drar täcket överhuvudet och tänker: herregud! Hur ska detta gå?
 
En timme senare sitter jag i bilen på väg till jobbet. 
 
I bilen lyssnar jag på Sveriges Radios valvaka i P1. Nånstans I höjd med avvfarten mot Skönsberg kom det definitiva beskedet. Donald Trump blir faktiskt USAs näste president.
 
Den svergidedemokratiske riksdagsmannen Mikael Jansson blir intervjuad. Han tycker resultatet är positivt.
 
"Trump har varit väldigt konkret i valrörelsen, medan Hillary mest har kommit med floskler", säger Jansson.
 
"Va..?", säger jag högt för mig själv. Hur kan man påstå att Trump varit konkret när han mest har profilerat sig med rasistiska och kvinnofientliga uttalanden? Hur kan en sådan person bli president i ett demokratiskt västland?
 
Okej. "Vallöftet" att bygga en mur mot Mexiko är förvisso konkret, men är det realistiskt? Vettigt är det definitivt inte. 
 
Bilden tog jag i Tampa, Florida för några veckor sedan. En man stod i en gatukorsning och skanderade att undergången är nära. Kanske hade han på känn att Donald Trump skulle vinna presidentvalet.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Donald Trump, ampol, presidentval, USA, Amerika, politik, undergång, Hillary Clinton