I Polen dricker man öl med sugrörTillbaka på hotellet igen efter en heldag i Gdansk. Idag har vi besökt fackföreningen Solidaritets museum (återkommer om det i senare blogginlägg), åkt turistbåt igenom Gdansk gigantiska hamn, samt shoppat och ätit gott.

Nu är jag helt slut och tänker stupa i säng. På bilden ovan dricker jag öl på polskt vis - med sugrör. Men jag tror jag föredrar att dricka som jag är van, direkt ur glaset. 

Varmt och skönt här i Polen"Ett kraftigt oväder från Polen drar in över Sverige". Så kunde vi läsa i Aftonbladet igår. Vad bra, säger jag. Eftersom vi just nu befinner oss i Polen på semester så kan vi alltså glädjas över ett minskat regnande som idag har övergått till värme och solsken.

Ikväll satt jag och sambon på en jättetrevlig uterestaurang vid floden Motlava i Gdansk. Där åt vi god mat och tittade på folk. Varmt och skönt var det också. Så medan delar av Sverige tydligen har regnkaos tänker vi fortsätta att njuta av sommarvärmen här i Gdansk. Imorgon kanske vi åker till stranden i Sopot.

På bilden ovan har jag fotat Neptunusfontänen på Långa Torget i Gdansk.


Aftonbladet:
Brandkåren hinner inte med översvämningar
Ölands campare flyr från regnet

Ännu en gång tar Ryan Air oss ut i världenSå har vi då gjort ännu en resa med vårt favoritflygbolag, Ryan Air. Idag flög vi mellan Oslo och Gdansk, och som vanligt är det högt tempo som gäller hos det irländska lågprisbolaget. Samtidigt som vi släpptes genom gaten så landade planet som vi skulle flyga med. Tjugo minuter senare (när de anländande passagerarna hade klivit ur, bagaget var lossat och lastat, och planet var tankat) kunde vi kliva ombord för att flyga i riktning mot Gdansk.

Jag tycker att Ryan Air är helt okej att flyga med. Visst, personalen kan ibland vara lite stressade och det är lite trångt mellan sätena. Men det är billigt, och då struntar jag i om det inte ingår mat i biljettpriset. 

Nu sitter vi på hotellet strax söder om Gdansk, och har just konstaterat att det finns ett trådlöst nätverk på rummet. Skönt. Då kan man sova gott.

Bra att det finns sista datum på matJag läser i Aftonbladet och Expressen att tusentals ton mat slängs i butikerna varje år. Nu ska Nordiska ministerrådet undersöka varför matsvinnet i butiker och grossister i Norden är så stort.

En butiksägare säger i Aftonbladet att man är tvungen att slänga mat som inte är ny och fräsch för att hålla kunderna nöjda. Han säger att välfyllda hyllor och bra bäst föredatum är ett måste för att inte konsumenterna ska byta butik. Vidare säger butiksägaren att det är svårt för inköparna att förutse hur mycket kunderna kommer att handla. Man beställer hellre in för mycket än att man riskerar att det tar slut, då kanske kunderna byter butik.

Är det alltså kunderna som är problemet? Trots allt är det väl inköparnas jobb att köpa in rätt mängd varor och att förutse hur mycket som kommer att säljas.

Enligt Aftonbladet tvekar också många butiker inför att rea ut varor som snart passerar utgångsdatumet. Enligt Svenska dagbladet är flera handlare rädda för att det ska pressa priser på andra varor också, och för att det skulle försämra kundernas intryck av butiken.

Kanske handlarna hellre skulle vilja märka om mat som närmar sig utgångsdatumet med ett nytt datum? Sådant verkar ju hända lite då och då.

Ibland hör man röster som klagar på att folk inte vill äta mat med passerat utgångsdatum. Men genom att smaka och lukta på mat man har hemma i kylskåpet tycker jag att det ofta är lätt att avgöra om maten är för gammal. Sedan kan man ju även äta rester. Jag brukar ofta komponera nya spännande maträtter med rester från tidigare måltider som grund. Pannkakskorv är ett sådant exempel.  

Jag tycker trots allt att vi ska vara rädda om systemet med datummärkning. Om inte datummärkningen fanns så tror jag risken är väldigt stor att mathandlarna skulle försöka lura på oss gammal mat.

Egentligen finns ju svaret på frågan varför så mycket mat slängs i butikerna: Köp in rätt mängd varor till butikerna, och sälj maten medan den är färsk. Och skyll inte på kunderna.

Bilden ovan: Inget är som mammas köttbullar. Köttbullarna på bilden är gjorda av min sambo.

Aftonbladet:
Tonvis med mat slängs varje år
Lukta och känn – bästa sättet att bedöma maten

Expressen:
Butiker slänger tusentals ton mat

En magisk upplevelse i HärnösandI fredags besökte jag Öbacka marknad i Härnösand. Delar av familjen var också med och bland annat köpte jag en rökt älgkorv och en svart t-shirt med "Red Hot Chili Peppers" tryckt på framsidan.

Efter en stunds promenerande bland marknadsstånden insåg jag att jag inte längre hade min bilnyckel på mig. Jag kände noga efter ytterligare en gång i alla fickorna, men kunde bara konstatera att nyckeln var borta. Samtidigt hittade jag också ett hål i byxfickan. Jag hade alltså tappat nyckeln nånstans därute bland alla marknadsstånden.

Shit också!

Vad gör man i en sån situation? Min första tanke var att gå samma runda som vi nyss gått för att kanske, kanske ha turen att hitta nyckeln. Min andra tanke var att ringa polisen för att kolla om någon kanske, kanske lämnat in nyckeln som hittegods.

Jag började alltså att gå samma runda bland marknadsstånden en gång till, längs Trädgårdsgatan, över Stora Torget, vände vid bankomaten och sedan vidare mot korvkiosken vid gångbron över till Mellanholmen. Hela tiden med blicken mot marken för att se om möjligen min bilnyckel låg där.

På Mellanholmen gick jag fram till bajamajan som jag besökte 20 minuter tidigare och sedan över en gräsmatta, och där - där låg min bilnyckel.

"Det är helt otroligt", tänkte jag när jag höll upp nyckeln framför mig. "Vilken fantastisk tur jag har".

Vilka slutsatser kan man då dra av denna sanna historia? Var det magi eller ren tur? Ja, vid liknande problemsituationer så tänker i alla fall jag på följande sätt:

1. Prova alla tänkbara utvägar.
2. Ge aldrig upp.
3. Säkerställ att det inte finns några hål i byxorna.

Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog att fotografera något under mitt Härnösandsbesök. Istället får detta blogginlägg illustreras av en bild jag tagit hemma på altanen. Bilden visar insidan av en tom Budweiserflaska.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Ska jag blogga eller klippa gräset?Jag sitter här med en prästkrage i handen och rycker bort kronbladen, ett efter ett. För varje blad säger jag omväxlande: "klippa gräset" - "blogga" - "klippa gräset" - "blogga..."

Det blev "blogga". 

Skönt! Om sanningen ska fram har jag ingen lust att klippa gräset.

Men att blogga, det gillar jag. Fast den senaste tiden har det blivit lite glest mellan blogginläggen. I den här värmen blir man lite, så att säga, blogg-off. Jag orkar inte så mycket mer än att - göra ingenting. Vilket faktiskt är jätteskönt.

Jag är nu inne på min andra semestervecka (av fyra). Hittills har jag njutit av att bara få vara hemma och varva ner, utan att behöva ha några som helst måsten. Nu känner jag emellertid hur den mentala styrkan börjar återta, och härom dagen föreslog jag min sambo att vi kanske kunde ta och resa någonstans. Vi brukar ju göra det varje sommar.

"Okej", sa hon.

Sagt och gjort. Så nu har vi bokat en lite tripp till Gdansk i Polen, en plats som vi varit nyfikna på länge. Gdansk är ju ytterligare en av alla de gamla öststatsorterna runt Östersjön som nu blivit attraktiva turistorter, och som både erbjuder bad- och kulturupplevelser. Det ska bli riktigt spännande att åka dit.

Fast nu känner jag hur mitt bloggskrivande mattat mina krafter, och jag måste vila igen. Nu ska jag släpa mig ut på altanen och svalka mig med en bit melon.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Då vildhingst - nu kastrerad hankatt

Just nu pågår Dansbandsveckan i Malung, och i Aftonbladet.se kan vi läsa om en tillställning med naken hud, kondomer och skavsår. Att gå på dans handlar alltså om att leva ut sin brunst, och att knyta nya sexkontakter. Eller...?

Jag känner här att jag måste delge mänskligheten min analys av mitt liv på dansbanan, på den tiden det begav sig.

Läs mer här!


Aftonbladet:
Bra glid i Malung
Festivalen går som en dans
E-Type satsar på dansbandLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Jag vill ha större vågor i VivstavarvstjärnenUtan vidare omsvep så erkänner jag att jag är en badkruka. Det ska mycket till innan jag badar utomhus på sommaren. Och om jag ska bada då ska det vara varmt i luften, varmt i vattnet och gångavstånd från min bostad. Så egentligen finns det bara en badplats som uppfyller de kriterierna: Vivstavarvstjärn i Timrå.

Där har jag idag tagit mitt premiärdopp denna sommar.

Men om jag ska vara ärlig så finns det ytterligare ett kriterium för att min badupplevelse ska bli lyckad: jag gillar rejäla vågor. Exempelvis sådan som finns på badstranden Barceloneta i Barcelona. Där badade jag i höstas och det var en fantastisk upplevelse. Jag kunde inte få nog av jättevågorna och tyckte det var jätteroligt att svepas med av de enorma vattenkrafterna.

Tyvärr så bjuder inte Vivstavarvstjärn i Timrå på jättevågor modell Barceloneta, men min badupplevelse idag var helt okej ändå. Jag hade ju min kamera med mig så att sambon kunde dokumentera mitt premiärdopp.

Så här bloggade jag i höstas om Berceloneta:
Badterapi i Barcelona


Aftonbladet:
Nu drar åskan och regnet in
2010 – varmaste året sedan 1880

DN:
Urladdning efter värmeböljan
Gångna värmeböljan nästan som 1994


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Jag vill tjäna mina pengar på hederligt arbeteDet är tisdag eftermiddag, termometern visar 25 grader utomhus, och jag ligger på rygg på gräsmattan och begrundar ett litet brännsår jag har på foten. Brännsåret fick jag dagen innan då jag råkade trampa på en bit glödande kol som hoppat ut från grillen.

Plötsligt ringer telefonen, och eftersom nio av tio telefonsamtal hemma hos oss är till sambon så svarar hon. Men så hör jag hur hon säger "ett ögonblick" och jag förstår att det är till mig. Hon kommer ut till mig med den trådlösa luren, och i den hör jag en hurtig mansröst som säger:

"Hej, jag ringer från Miljonlotteriet och vill bara berätta att ditt namn kommit upp i en dragning som vi gjort. Det innebär att du faktiskt har fått en vinstgaranti hos oss på 350 kronor."

"Okej...?", säger jag och tänker: "Miljonlotteriet..? dragning..? jag..?".

"Känner du till Miljonlotteriet?", fortsätter den hurtiga rösten. Och eftersom jag inte gör det så svarar jag:

"Nä, har aldrig ens hört talas om det."

"Nähä. Men Miljonlotteriet visas på TV 3 med Hans Wiklund och Hannah Graaf som programledare, och om man deltar kan man vinna miljontals kronor, bilar eller resor. Och det är ju sånt man inte har nåt emot att vinna, va? Eller hur?", säger mansrösten upphetsat.

"Nä.., visst har man inget emot det", säger jag och sätter mig upp på gräsmattan.

"Så jag skulle bara vilja få skicka ett litet brev till dig med sex lotter i. Det kostar 240 kronor plus porto 10 kronor", säger mannen.

"Så om jag köper ditt kuvert med sex lotter, och inte vinner, så går jag ändå i vinst 100 kronor eftersom jag har vinstgarantin på 350 kronor?", undrar jag.

"Nja, du måste köpa tre försändelser, a 240 kronor plus porto 10 kronor, för att kunna få ut vinstgarantin. Men du kan vinna miljoner..."

Där nånstans tackade jag nej och lade på luren.

Jag läser i dagens Aftonbladet.se att det är fler européer som tror på lyckonummer än som tror på vetenskaplig forskning, vilket jag tycker är bekymmersamt. Själv har jag inget särskilt intresse för spel, utan vill istället försöka tjäna mina pengar på hederligt arbete.

Bilden ovan: det var på gräsmattan det hände. Där låg jag när jag fick samtalet från Miljonlotteriet. Enda spåret är nu vår bärbara telefon.


Aftonbladet:
”Hokus pokus kan inte styra Europa”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Jag vägrar klaga på värmen!Den här veckan är min första av fyra semesterveckor, och jag kan bara konstatera: vilken fantastisk sommar vi hittills haft i år! Strålande solsken, jättevarmt och semester. Kan det bli bättre?

Visst har det stundtals varit väldigt varmt, men det skulle inte falla mig in att klaga. Jag har fortfarande traumatiska minnen från i vintras, då temperaturen visade minus 25 och snön var meterhög. Då var jag tvungen att klä på mig en massa kläder för att kunna gå utomhus. Nu kan jag iklädd T-shirt och kortbyxor gå in och ut som jag önskar.

Varje sommar brukar vi resa någonstans, men i år har vi ännu inte planerat någon resa. Och det är väl lika bra det. Sommarvädret finns ju redan här hemma i Timrå. Just nu njuter jag av att endast göra det som faller mig in, och det är oftast ingenting.

Igår kväll gick jag dock en liten runda med kameran och hittade några smultron på villatomten. Resultatet blev bland annat bilden ovan.


Aftonbladet:
Hudläkaren: Brännskadan är en kraftig inflammation
Fixa bästa fuskbrännan
Solguide för smarta
SMHI varnar: Kraftigt åskoväder väntas i dag

DN:
Värmerekord runtom i landet
Vädret slog till med åska och tromb
Åska på väg till Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Vilket brott tyder mitt skägg på?I en kommentar till ett av mina blogginlägg om Littorinaffären säger HumanLabRat angående Sven Otto Littorins eventuella brott: "Lätt att se på det där hånflinet och det där skägget vilken typ av brott det handlar om!"

Aha! Det är alltså skägget det hänger på.

Här ovan publicerar jag en bild på mitt skägg som det ser ut idag (måndag 12 juli, 2010), och jag frågar mig själv: Vilken typ av brott begår man med den skäggväxten? Är det sexbrott, skattesmitning eller bankrån?

Kanske bäst att avslöja att jag inte begått något brott alls. Jag ser ut så här därför att jag nyss påbörjat min semester och då betraktar jag det nästan som kriminellt att raka sig. När man har semester då ska man vara orakad, och då ska man ha kortbyxor och T-shirt. Ty det står i semesterlagen. I alla fall i min semesterlag.

Okey, det händer faktiskt att jag då och då rakar mig under semestern. Det är när sambon fått nog och utbrister:

"Herregud vad du är skäggig. Du sticks. Nu får du faktiskt lov att raka dig!"

Då rakar jag mig. Men jag tycker ändå att mitt skägg är snyggare än Sven Otto Littorins.


DN:
Littorinaffären visar att sexköpslagen varit en framgång
Littorins fallskärm: 1,3 miljoner

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


När verkligheten liknar ett Stieg Larsson-manusNu har vi fått ta del av ytterligare ett avsnitt i Aftonbladets IRL-såpa "Littorins okända brott". Aftonbladet antyder nu att det är sexbrott som Sven Otto Littorin gjort sig skyldig till, och låter en kvinna berätta att han köpt sex av henne för 2000 kronor.

Jag tänker på Göran Lindberg, den före detta polischefen som står åtalad för bland annat flera fall av våldtäkt och koppleri. Fallen radas upp där maktens män visar sitt förakt för medmänniskorna genom att förnedra dem sexuellt.

Jag tänker också på Milleniumtriologin av författaren Stieg Larsson där diverse makthavare begick övergrepp och med hjälp av sina positioner försökte förhindra att de blev avslöjade. När jag såg Milleniumfilmerna kände jag mig trygg därför att jag visste att allt var fiction, men nu när jag ser vad maktens män hittar på i verkligheten får jag obehagliga rysningar utefter ryggraden.

Som medborgare har jag höga förväntningar på våra samhällsbärare, oavsett om det handlar om politiker eller företagsledare. Makthavare ska vara ett föredöme, och om någon av dem avslöjas med att bete sig illa mot sina medmänniskor, så måste de räkna med att offentlighetens straff blir hårt.

Nu väntar jag på nästa avsnitt av Aftonbladets IRL-såpa, och jag ser fram emot att få svar på följande frågor:

Hur mycket visste Fredrik Reinfeldt och övriga regeringspolare innan i onsdags om Littorins funky business?

Varför berättade inte Aftonbladet på en gång vilket det påstådda brottet är?

Och framför allt: stämmer det att Sven Otto Littorin gjort sig skyldig till ett sexbrott, och i så fall, varför har det inte prövats rättsligt?
Aftonbladet:
Sahlin besviken på Littorin
Sålde sex till Littorin
Fredrik Reinfeldt ingen statsman
Salander får färre stjärnor

DN:
Littorin och Schyman mest omskrivna under Almedalsveckan
Reinfeldt mörkade om Littorin
Maktens dimridåer

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Häftig konsert med motorcyklar som instrumentÅrets häftigaste konsert under Sundsvalls Gatufest ägde rum på lördag eftermiddag. Men det var ingen rockgrupp eller trubadur som stod för underhållningen, utan ett 30-tal Harley Davidson-motorcyklar (inklusive förare) som samlats på Stora Torget för att ge en motorcykelkonsert. Dirigent och kompositör var en kille som heter Staffan Mossenmark och tillsammans med de 30 mc-förarna bjöd han på en minst sagt annorlunda musikupplevelse.

Innan konserten hade deltagarna samlats på en stor parkering utanför Sundsvall (arrangören hade hoppats på 150 HD-motorcyklar) för att repetera. Alla inblandade visste alltså precis hur dirigenten ville ha det under konserten, och följde hans instruktioner till punkt och pricka.  

Hur låter då en konsert där motorcyklar är instrumenten? Jo, jag tycker det lät riktigt maffigt. Precis som inför en symfoniorkester pekade och gestikulerade dirigenten åt deltagarna som svarade med att öka och minska varvtalen må sina hojar - ibland endast några av motorcyklarna, ibland alla tillsammans.

Även hojarnas signalhorn användes som instrument, och dirigenten utnyttjade det faktum att signalhornen alla lät olika. Det blev alltså ett fasligt tutande när alla satt igång sina signalhorn samtidigt.

HD-konserten var ett arrangemang av Gatufestens sommarfond till förmån för kroniskt sjuka barn. Själv tycker jag konserten var ett jättehäftig och gläds åt att det faktiskt verkar vara en del nytänkande inom Sundsvalls Gatufest.

Klicka på bilderna nedan för att se förstoringar. En av deltagarna var radioprofilen Gert Fylking, som för övrigt är presentatör under Gatufesten (se sista bilden i raden nedan). 

      

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

ST:
Up the chimney är osannolikt bra
Här är lördagsminglet
Så mycket har det aldrig tidigare mullrat på torget

Gatufesten nervous breakdownSå var det ju detta med Sundsvalls Gatufest, då. 

Den här veckan pågår alltså Gatufesten i Sundsvall, och precis som tidigare år så är det gratis inträde på onsdagen (under torsdag, fredag och lördag måste man betala inträde för att komma in på området). Och precis som så många andra så passade även jag och sambon på att besöka Gatufesten under gratis-onsdagen.

På Gatufesten är det alltid fruktansvärt många människor på plats, det är trångt och det är köer överallt. Och om man vill äta i något av restaurangtälten så måste man räkna med lång väntetid. Stående mitt i detta inferno frågar mig själv: varför utsätter jag mig för detta?

Tja, svaret är väl att det liksom hör till att gå på Gatufesten. Och vill man inte betala inträde så kan man i alla fall gå dit på gratis-onsdagen.

Det är egentligen inte mycket som lockar mig på Gatufesten, varken matupplevelser eller artister. Det som möjligen skulle kunna få mig att betala inträde är om Neil Young vore på plats för en konsert.

Istället ser jag fram emot den 7 augusti då Roxette kommer till Sundsvall. Sambon och jag har redan köpt biljetter och jag funderar på om jag till och med ska försöka mig på en Jimmy Jump.

På bilden ovan går jag lös på en portion revbensspjäll som jag köpte i ett av Gatufestens restaurangtält.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Aftonbladet:
Roxettes spelning flyttad till Halmstad

Vilken sorts skurk är egentligen Littorin?Igår avgick Sven Otto Littorin, arbetsmarknadsminister i Alliansregeringen. Han angav familjeskäl bakom beslutet, men idag hävdar Aftonbladet att Littorin avgick på grund av ett brott han begått. Men vilket brott det handlar om - det får vi inte veta.

Aftonbladet skriver att de under en längre tid undersökt Littorins förehavanden, och när tidningens journalist konfronterade Littorin med brottsteorin så vägrade han att svar - för att några timmar senare avgå från sin ministerpost.

Det vi naturligtvis vill veta är vilket brott det handlar om, men det vägrar Aftonbladet att berätta. Skälet till detta, säger Aftonbladet, är att Littorin numera inte är en offentlig person (han har ju avgått som minister).

Aftonbladet har alltså sagt A, men vill inte säga B. Att Littorin numera bara är en privatperson håller inte. Om anklagelserna stämmer så har han ju faktiskt varit minister och samtidigt haft ett brott på sitt samvete. Andra politiker som avgått på grund av oegentligheter har ju fått sina synder redovisade i medierna, så varför inte denna gång? Har Aftonbladet över huvud taget täckning för sina anklagelser? 

Och som alltid när man endast säger A, och inte B, då börjar spekulationer och rykten sätta fart.

Här tänkte jag avsluta blogginlägget med en lista där jag spekulerar vilka olika brott det skulle kunna röra sig om (där jag tänkte gissa på allt från smitning från TV-avgiften till övergrepp mot minderåriga), men jag har valt att avstå. Någon etik har man ju.


Aftonbladet:
Här tar det slut

DN:
Littorin avgår som minister
Reinfeldt: Han angav flera skäl

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Comviq eller Gudrun bäst på marknadsföring?Det är onsdag och vi står i ett av restaurangtälten på Sundsvalls Gatufest och väntar på maten vi beställt. Kön är jättelång och bakom disken springer ett gäng stressade restauranganställda fram och tillbaka och ser smått förvirrade ut.

Jag vänder mig om och tittar ut över det överbefolkade Stora Torget och får syn på en reklamaffisch för telefonbolaget Comviq. På affischen står det: 5 av 5 som är fulla på skön ringer billigare med Comviq. Tidigare under kvällen gick jag förbi en annan av Comviqs affischer som upplyste mig om att 7 av 7 svenskar som är otrogna på semestern ringer billigare med Comviq.

Tankarna går osökt till Gudrun Schyman som igår eldade upp 100 000 kronor i hundralappar för att få uppmärksamhet kring jämställdhetsfrågan.

Många blev upprörda när Gudrun Schyman eldade upp 100 lök i kontanter men om man istället ser 100 000 kronor som en kostnad för en reklamkampanj var det faktiskt väl använda pengar. Hon fick ju rejäl uppmärksamhet för sitt tilltag, och det var ju det som var meningen.

Gudrun Schymans parti Fi hade ju kunnat valt att istället göra en reklamfilm på 30 sekunder för visning på TV 4 (till en kostnad av 100 000 kronor), för att slippa risken att göra någon upprörd. Å andra sidan hade den reklamfilmen kanske "drunknat" i all annan reklam och den avsedda uppmärksamheten hade uteblivit.

För det gäller att skrika högst i reklamens värd.

Alltså, jag tar inte Gudrun Schyman i försvar som eldade upp en hel säck med pengar. Men jag känner inte heller någon sympati med Comviq och deras hjärndöda kampanj som ska få oss att köpa deras telefonabonnemang. 

Det här blogginlägget var meningen att handla om den pågående Sundsvalls Gatufest, men så blev inte fallet. Återkommer istället om den senare.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Aftonbladet:
Nu gick du för långt, Gudrun
Bålet borde varit nio gånger större
Pengabrännandet – en världsnyhet
Därför eldade vi upp 100 000 kronor


Undrar om jag passar i lederhosen?Lederhosen.

Ni vet, det där klädesplagget som karlar bär i Österrike, Schweiz och södra Tyskland. Vi pratar alltså kortbyxor av läder.

Jag står hemma i hallen och tittar mig i spegeln. Funderar på hur jag egentligen skulle se ut om jag vore klädd i lederhosen.

När jag tillsammans med min kollega besökte Österrike härom veckan såg vi flera butiker i den lilla staden Gmunden som sålde lederhosen, och vi frågade oss:  

"Köper folk verkligen sådana kläder, var det inte bara sånt man hade på sig förr i tiden?"

När vi sedan frågade våra guider på pappersfabriken om det här med lederhosen så svarade de:

"Jodå, de traditionella kläderna har åter blivit populära igen. Det gäller inte bara lederhosen utan också dirndl, den traditionella klädseln för kvinnor."

"Men vad är då skälet till att fler och fler bär de traditionella klädesplaggen?", frågade jag. 

"Därför att många i Österrike blir mer och mer intresserade av gamla traditioner", blev svaret.

Våra österrikiska vänner berättade vidare att det är vanligt att man klär sig i dirndl och lederhosen vid festliga tillfällen, som exempelvis familjehögtider och helger. Men det händer också att de klär sig traditionellt även på vardagar, och på jobbet. 

Så här står jag nu framför spegeln och undrar vad kollegorna på jobbet skulle säga om jag gjorde entré i fikarummet iklädd kortbyxor av svinläder (och vi pratar alltså om kortbyxor som slutar ovanför knäna).

Nja, jag vet inte jag. Det får nog bli ett par trekvartsbyxor från Dressmann istället.

På bilden ovan poserar jag intill skyltfönstret till en av de butiker i Gmunden som saluför lederhosen. Till höger en bild från nätet som visar en riktig lederhosenkille.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Jag bantar med grillat kött och ölVissa går ner i vikt med GI-metoden, medan jag bantar med PA-metoden.

Idag är det tre månader sedan jag började mitt viktminskningsprojekt. Då vägde jag 96,4 kilo och idag är jag nere på 94,2 kilo. Dagens vikt är dock bara en tillfällig topp på viktkurvan. Under de senaste veckorna har vikten hållit sig kring 93 kilo, så egentligen betraktar jag det som att jag hittills har gått ned tre kilo.

Vad är då min kommentar till resultatet hittills? Jo, jag är faktiskt ganska nöjd. Visst går viktminskningen kanske lite sakta, men trots allt så visar den långsiktiga trenden att jag faktiskt går ner i vikt. Och det är det som är det viktiga.

Mitt mål är fortfarande att jag ska nå en vikt på 90 kilo, kanske till och med 87 kilo. Och om trenden håller i sig så är jag kanske där nån gång på höstkanten.

Min metod för att gå ner i vikt är traditionell kaloribantning, i kombination med regelbundet motionerande. Det innebär att jag äter all "vanlig" mat, fast i lagom mängd. Fikabröd och godis låter jag däremot bli (nästan) helt och hållet.

Men i mitt viktminskningskoncept ingår också att jag ibland kan unna mig lite extra gott, exempelvis grillat kött, friterad potatis och en öl. Det är också därför som viktkurvan ibland gör små hopp uppåt när det är helg (som den gjorde denna och föregående helg).

Så trots att min egen bantningsmetod (PA-metoden) innebär att jag ibland kan unna mig lite gott så gäller det att unna sig med måtta. Det finns inga genvägar till den perfekta vikten, utan det är rätt mängd mat och regelbunden motion som gäller.

Här kan du följa min viktminskning, dag för dag. Sidan kan också nås från startsidan på min blogg.Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , ,

Fredagstomater, nygrillat och AC/DCIdag har det varit en dag med ett fantastiskt sommarväder. Och inte bara det. Det har dessutom varit fredag - hela dagen. När jag kom från jobbet vid typ halv femtiden så tog jag en promenad genom Timrå city. När jag kom hem igen tog jag en dusch, öppnade en öl samt hällde i lite kol i grillen.

Fast det var inte riktigt sant. Mellan duschen och ölen pluggade jag in min iPhone i stereon och öste på med lite AC/DC, vilket är ett skönt sätt att neutralisera veckans alla aggressioner (jag kunde faktiskt inte låta bli att spela lite luftgitarr på altanen till låten TNT).

Hur som helst, en halvtimme senare satte sambon och jag oss tillrätta på altanen för att inmundiga diverse nygrillat (samt en påse nyfriterade strips som jag hittade i frysen).

Med andra ord - en jättehärlig fredag kväll.

Fast vad jag egentligen ville berätta var att min sambos ampeltomat (som står på en tunna på gräsmattan) nu har börjat leverera tomater. Tog en bild på den första tomaten som kan skådas här ovan. Fint, va?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Aftonbladet:
Värmerekord i helgen

iPoo - appen som gör toabesöket roligare

Idag tipsar Aftonbladet om de 25 bästa sommarapparna till iPhone. Men det finns en app som man kan säga är en riktig skitapp - därför att den ska bara ska använda på toa. Läs mitt blogginlägg om appen iPoo här.


Läs även andra bloggares åsikter
om
, , ,


När timingen blir felTiming är allt.

Finns det något mer störande än när man är på väg hem från jobbet och man lyssnar på en bra låt på bilens CD-spelare och när man kommer hem så är låten inte slut än och man måste sitta kvar i bilen hemma på gården för att lyssna färdigt på låten?

Fan...

Härom dagen hände det igen. Jag var på väg hem från jobbet och just som jag svängde av motorvägen i Timrå så startade Are You Ready med Pacific Gas & Electric (grym låt från 1969) på en av mina egenhändigt brända CD-skivor med blandade låtar. När jag körde in på villatomten så hade låten inte kommit längre än till första refrängen. Blev tvungen att sitta kvar i bilen för att kunna höra klart låten. Ville ju så gärna höra gitarrsolot.

Kissnödig var jag också...

Var den nån som sa nåt om i-landsproblem?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter