Fototriss: Text i bild


Veckans tema i fotoutmaningen Fototriss är Text i bild. Det handlar alltså om bilder där det förekommer texter och ord av olika slag. Bilden ovan har jag tagit på ett brunnslock och under det hittar man förmodligen vatten.


I min sambos bil hittade jag ovanstående ord på ett reglage som man kan manövrera sidobackspeglarna med.


I shoppingghettot Birsta, strax norr om Sundsvall, är det ganska lätt att fånga texter på bild. På bilden ovan ett koncentrat av ord från diverse olika butiker.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inget liknar den tyska likutställningenSnart kommer den omtalade utställningen Körperwelten (eller Body worlds som den kallas på engelska) till Sverige. Utställningen består av flera hundra riktiga människolik som presenteras på en rad olika sätt - hela och i delar. Utställningen har varit på turné över hela världen och själv besökte jag den i Berlin 2001.

Alla som vill kan donera sin kropp till utställningen och har man "tur" kanske man får bli ett av utställningsobjekten efter sin död.

Jag har tidigare bloggat om mitt besök på utställningen och mina funderingar på att kanske själv få bli ett av objekten. Läs om det här.

Utställningen har premiär i Södertälje den 20 juli i år.


Aftonbladet:
Här lever – de döda

DN:
Utställning med lik till Sverige

Länstidningen, Södertälje:
Tom Tit fylls av likdelar

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Per-Anders goes fucking crazy (nästan)Idag åt jag lunch på McDonalds. Jag beställde en M-Bacon & Co. "Vad vill du ha att dricka?", frågade tjejen bakom disken. "Fanta", svarade jag.

På McDonalds går det ju till så att när man gjort sin beställning får man en tom mugg som man själv fyller med valfri läsk. I mitt fall sa jag alltså till kassatjejen att jag ville ha Fanta vilket jag antar förutsätter att jag faktiskt häller just Fanta i muggen.

Men vad skulle hända om jag istället häller i Coca Cola? 

Den frågan ställde jag tyst för mig själv när jag stod där vid läskpåfyllningsstationen. Plötsligt kände jag mig lite rebellisk och insåg att jag nu hade chansen att göra något riktigt galet. Tänk att få släppa alla spärrar och bara göra något som är tvärt emot förväntningarna. Som en sorts protest mot etablissemanget. Bara helt fucking crazy, liksom.

Tänk att få sabba McDonalds hela beställningssystem så att de helt tappar kollen på hur mycket Cola respektive Fanta de har i tankarna. En handling nästan i nivå med en Reclaim the Streets-aktion.

Problemet är bara att jag inte gillar Coca Cola. Jag tycker drycken är alldeles för söt och när jag dricker den så blir det en sorts beläggning på tänderna som känns kärv och obehaglig. Sedan vet jag också att man på ett framgångsrikt sätt kan göra rent hårt smutsade toaletter med Coca Cola (jag har egen erfarenhet av det). Om jag skulle fullfölja mitt rebelliska upptåg så måsta jag alltså dricka en dryck jag inte vill ha och därmed inte få en optimal matupplevelse.

Så det blev inget crazy upptåg på McDonalds. Det blev Fanta.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Funkar det att hälla i mjölk?


I min förra bostad hade jag en tavla i hallen med följande text:

Mannens ålder kan liknas vid olika bilmärken:
Mellan 15 och 20 år: Som en Fiat, liten men ettrig.
Mellan 20 och 30 år: Som en Porsche, snabb och välsmord.
Mellan 30 och 40 år: Som en Volvo, lite tråkig men tekniskt fulländad.
Mellan 40 och 50 år: Som en Opel Rekord, lovar mer än den håller.
Mellan 50 och 60 år: Som en gammal Ford, man måste hälla i sprit för att få den att starta.

Intressant är att jämförelsen endast sträcker sig fram till 60 år. Undrar vilket bilmärke som motsvaras av perioden mellan 60 och 70 år. Eller mellan 70 och 80. Själv känner jag mig fortfarande som en Volvo och har gjort det ända från jag var 15 år. Kanske inte så djärv i formgivningen men driftsäker och trygg.

För sex år sedan slängde jag den där tavlan. Jag ville inte att den skulle bli en självuppfyllande profetia. Idag var det fyra år sedan jag fyllde 50 vilket innebär att jag snart hunnit halvvägs till 60. Tanken svindlar. Vad väntar sedan?

När spriten inte längre hjälper - funkar det att hälla i mjölk?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Ett nytt försök att hitta livet


Redan för tre veckor sedan trodde jag att våren var på väg. All snö var borta från vår gräsmatta och krokusen började lite försiktigt titta upp bland de torra fjolårslöven. Jag kände att kanske någonstans därborta väntade en sommar.

Efter det har vi haft tre snöoväder. Det har varit kallt, blött och allmänt jävla trist. Krokusens längtan efter solen slogs brutalt ner av vädrets makter och var blev endast en vissen liten stjälk i den blöta snön.

Aprilväder kallas det visst.

Idag har åter all snö tinat bort och jag har varit ute och krattat löv. Det är fortfarande ingen värme att tala om men till min glädje noterar jag att krokusen faktiskt inte gett upp. Tre krokusblommor tittade upp ut det vissna gräset och lyste vackert i solen. Raskt hämtade jag kameran för att föreviga underverket.

Nu hoppas jag snön är slut där uppe i molnen så vi kan njuta av lite värme snart.


Aftonbladet:
Ovanligt varmt i Sverige i sommar
"Varmaste mars i USA någonsin"

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,


Rösta inte på fel låt i Azerbajdzjan

Låt oss säga att du sitter i tv-soffan och tittar på Europafinalen av Eurovision Song Contest. Låt oss också säga att du tycker Danmarks bidrag är bäst och ringer in och röstar på det. Vi kan också säga att du efter programmet går och lägger dig och sedan inte tänker mer på det.

Men så händer det märkliga: En vecka senare blir du hämtad till förhör av SÄPO som menar att du röstat på fel låt. Enligt SÄPO är Danmark Sveriges fiende nummer ett, och du blir kallad landsförrädare som röstat på grannlandets bidrag i Eurovisionsschlagerfestivalen.

Ett osannolikt och skrattretande scenario? Ja, om det hade varit i Sverige. Men inte i Azerbajdzjan. Där är det verklighet.

För ett tag sedan såg jag på Uppdrag granskning på SVT1. Programmet handlade om Teliasoneras åtaganden i olika diktaturländer och hur det svenska företagets olika dotterbolag hjälper diktaturregimerna att avlyssna befolkningens telefonsamtal. De länder det handlar om är exempelvis Vitryssland och Azerbajdzjan där Teliasoneras dotterbolag samarbetar med diktaturregimerna så att de kan hålla den politiska oppositionen i schack.

Ett exempel på detta var den man i Azerbajdzjan som röstade på grannlandet Armeniens bidrag i Eurovisionsschlagerfestivalen 2009. Följden blev ett förhör hos säkerhetstjänsten där han blev kallad landsförrädare därför att han röstat på Azerbajdzjans fiendeland Armenien. I Azerbajdzjan ägnar man sig alltså åt att kontrollera (med hjälp av Teliasoneras dotterbolag Azercell) hur folket röstar i ett underhållningsprogram på TV. 

I Uppdrag granskning försvarade sig Teliasonera med att man med sina kommunikationslösningar underlättar demokratiprocesser. Och visst kan det vara så. Men i de fall som nämndes i programmet verkar Teliasonera ensidigt samarbeta med diktaturregimerna och därmed försvåra en fri politisk debatt i de aktuella länderna.

Bedrövligt, tycker jag.


DN:
Manifestation kräver att Telia Sonera drar sig ur Vitryssland

Aftonbladet:
Nu hänger det på dig, Loreen

Bolagets verksamhet en skam för Sverige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Om gangbang, hårknutar och bladlöss

Undrar lite vad människor som googlar på "bilder på gangbang" förväntar sig att hitta. Man kan ju bara gissa men vissa av dem verkar ibland hamna på min blogg. Möjligen blir de lite besvikna när de får kolla in ett inlägg från maj 2010 som handlar om bladlöss.

Om man kollar i rutan (från Feedjit) längst ner i högerspalten på min blogg kan man se vart bloggens besökare kommer ifrån (vilket emellertid inte alltid stämmer). Om man klickar på länken längst ner i rutan kan man även se varför besökarna hamnade just på den här bloggen och vilka sökord på Google man använt. 

Utan att ha fört någon noggrannare statistik har jag noterat att det är två sökbegrepp som mer än andra för folk hit. Förutom ovan nämnda "gangbang" handlar det även om "hur man gör en hårknut" vilket lett flera googlare till ett blogginlägg från oktober 2009. Det inlägget handlar om Ryan Airs flygvärdinnor och var nog inte heller det vad besökarna hoppats på.

För övrigt blir jag inte riktigt klok på det här med bloggens besöksstatistik. Jag har anslutit min blogg till Google Analytics vilket visar en helt annan besöksstatistik (dvs mycket mindre) än jag får från Blogg.se. Nån som har en förklaring varför? Vem ska man egentligen tro på?


Läs även andra bloggares åsikter om

Släpp fram de dolda tecknen i din iPhoneSticker emellan med en finess jag upptäckte på min iPhone för ett tag sedan. Om man håller nere vissa av bokstavstangenterna en sekund så får man alternativa varianter på bokstaven att välja på. Håll fingret på exempelvis E-tangenten och du kan välja bland ë, è, ę, é eller ê.

Håll fingret en sekund på U-tangenten och du kan välja bland ú, û, ū, ü eller ù.

Samma finess funkar även på iPad (se bilden ovan).

De som läser detta och redan kände till ovanstående finess får ha överseende med att jag stal 20 sekunder av era liv.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Min nya hobbyJag har bestämt mig för att inte delta i veckans Fototriss. Temat fyrkantigkänns alldeles för svårt för mig så därför ser jag ingen annan råd än att avstå. Istället tänker jag berätta om min nya hobby, som består i att ligga i sängen hela dagen.

Intresset för min nya hobby föddes för en vecka sedan. Då kände jag mig hängig och hade ont i kroppen vilket gjorde att jag fick lov att hålla mig i sängen drygt ett dygn. Men när jag så småningom kände mig piggare igen, och klev upp ur sängen, insåg jag raskt hur mysigt det faktiskt var där under täcket. Så jag bestämde mig för att gå och lägga mig igen.

Så har veckan fortsatt. Visserligen har jag ett arbete att sköta men varje dag efter jobbet har jag åkt raka vägen hem och gått och lagt mig i sängen - med täcket upp till näsan. I sängen känner jag mig trygg och kan på ett mysigt (och effektivt) sätt avskärma mig från omvärlden.

Nu har det alltså gått en vecka och jag inser att min nya hobby är bland det bästa som hänt mig. Att jag inte börjat med detta långt tidigare. Men allt som är roligt brukar ju ha en baksida. Det sociala livet har blivit lite lidande och blogginläggen är inte lika många som förut. Men vad gör väl det så länge jag är lycklig under täcket.


Läs även andra bloggares åsikter om hobby, influensa, huvudvärk, livskvalitet

Bomber är till för att dödaLite om Carl Bildt, vapenfabriker och Saudiarabien.

Det är möjligt att det svenska samarbetet med Saudiarabien följt gällande regler i Sverige. Det är också möjligt att det är en anläggning för renovering och modifiering av missiler (som Carl Bildt påstår) som man vill bygga, och inte en vapenfabrik (som många andra betraktar det). Men oavsett vad det kallas, tycker jag det är omoraliskt.

Bomber är till för att döda människor, oavsett om de är gamla eller nya.

Det politiska systemet i Saudiarabien kallas absolut monarki vilket innebär att kungen har all makt. I praktiken alltså en diktatur. Och jag tycker inte Sverige ska ägna sig åt att sälja varken missiler, vapenfabriker eller bombverkstäder till diktaturer. Sverige ska inte behöva sölas ner av diktaturers blod.

Jag gillar inte utrikesminister Carls Bildts cyniska attityd i den här frågan. "Det här är ingen skandal. Alla regler har följts", säger han. Underförstått tycker han alltså det är okej att sälja krigsmaterial, egentligen vad som helst till vem som helst, bara man kan tjäna pengar. Man kan ju undra när vi börjar sälja missiler till al-Qaida?

Jag tycker visst det är skandalöst att Sverige säljer krigsmateriel till diktaturer och skandalen blir heller inte mindre av att även Socialdemokraterna finns med på ett hörn av beslutsprocessen.

I sammanhanget kan man notera på vilket sätt försvarskoncernen Saab marknadsför sina krigsprodukter. ”See first - Kill first” är den slogan man använder samtidigt som man garanterar att stridsflygplanet Gripen har en ”hög dödsratio”. Fy fan, säger jag.

Bilden ovan har jag tagit på ett gäng uråldriga bössor på ett museum, en plats där jag tycker allt krigsmateriel borde finnas.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Troligen något som går

Idag är jag sjuk och ligger till sängs. Jag har ont i både huvudet och i övriga kroppen men lyckligtvis har jag inte feber. Jag vet inte riktigt vad det kan vara för fel men eftersom jag hört talas om fler som haft liknande symptom så skulle tro att det är något som går. Det brukar ju heta så när man känner sig hängig och måste vara hemma från jobbet. "Det är något som går".

Kanske light-influensa eller nåt.

Det var väldigt länge sedan jag senast var hemma från jobbet på grund av sjukdom. Minns inte riktigt när det var. Men jag måste faktiskt erkänna att det är lite mysigt att ligga i sängen och vara sjuk. Alltså, lagom sjuk. Inte för mycket. Att ligga nerbäddad i sängen under dagtid tycker jag känns lyxigt.

Bilden ovan: Trots vårt hushålls rikliga arsenal av febertermometrar har jag ändå inte tagit febern. Jag nöjde mig med sambons besked, sedan hon känt mig på pannan: "Jag tror inte du har feber".

 

 


Fototriss: Lång


I veckans Fototriss är temat Lång. I min första bild har jag fotat långa rader med påskdekorationer. Dekorationerna har jag placerat i sambons ljushållare som innehåller spegelglas. Därav effekten att de fem påskprylarna ser ut att vara i långa rader.


Bild nummer två har jag fotat inne i en pelletsslang som jag köpte för ett tag sedan. Den är lång, typ 1,5 meter.


Sista bilden har jag tagit på en ölkorv. De brukar vara ganska långa. Detta exemplar var ca 30 cm.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Glad Påsk!


Det är skärtorsdag, jag är ledig fem dagar från jobbet och jag har nyss ätit en god middag. Förutom att läget är helt okej så finns det inte så mycket mer att säga just nu. Jo, det finns faktiskt en sak att säga: Glad Påsk!

Bilderna ovan och nedan visar de fina påskdekorationerna som under helgen livar upp Timrå centrum. Det handlar om 34 krukor med påskris smyckade med totalt 3500 fjädrar. Fint, tycker jag.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Spontan fototävling: Häckar


Bloggen Konst eller konstigt har anordnat en spontan fototävling med temat Häckar. Och då handlar det varken om växtvarianten eller fåglarnas parningsperiod utan häckar med betydelsen rumpor. Här ovan är mitt bidrag. Fotot har jag tagit på en prydnadsko inköpt i Österrike.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Visa mig din resväska och jag berättar vem du ärSambon och jag diskuterar min resväska.

Vi står i sovrummet och packar upp efter en veckas vistelse i Sälen. När jag packat ur min resväska och stängt den upptäcker jag att den har två repor på locket och smutsränder på baksidan.

"Jag är stolt över min resväska", säger jag. "En sliten resväska gör att man får större trovärdighet som turist. Det signalerar att man är en globetrotter som har stor erfarenhet av resande."

Sambon ser frågande ut.

"Det vet jag inte om jag håller med om. Jag tycker en smutsig och sliten väska ger ett slarvigt intryck", säger hon.

"Slarvigt..? Nej då, en sliten resväska är status", säger jag.

"Fast jag vill nog hellre ha en resväska som är hel och ren. Jag tycker det ser trevligare ut", säger sambon.

"Jag tänker i alla fall inte tvätta bort smutsränderna", säger jag.

När jag är på en flygplats brukar jag kolla in hur folk och resväskor ser ut tillsammans. Om jag ser en sliten resväska som kommer åkande på bandet vid väskutlämningen brukar jag kolla in hur personen ser ut som hämtar väskan. Om även personen ser sliten ut så känner jag beundran och tänker att den personen är nog berest.

Men om det exempelvis är en man med rosa skjorta och en långärmströja hängande över axlarna då drar jag slutsatsen att han antagligen tagit fel väska. En sådan person kan inte vara berest och har antagligen en helt osliten väska.

Själv har jag inte rest så där extremt mycket men jag kanske kan få någon att tro det nästa gång jag befinner mig med min väska på en flygplats.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,


I stället för aprilskämt

I dag är det första april och jag hade egentligen tänkt att hitta på något aprilskämt i bloggen. Men jag har inte orkat fixa något sådant. Just nu är jag bara trött (precis som jag varit hela den senaste veckan) och kreativiteten är nere på noll.


I stället visar jag ovanstående bild som jag tagit på en av sambons alla ljushållare. Bilden är varken något aprilskämt eller datorfusk utan det är en spegel i ljushållaren som gör att de fyra värmeljusen ser ut som om de skulle vara... ja, hur många som helst.

 

 


RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter