Fototriss: Text i bild


Veckans tema i fotoutmaningen Fototriss är Text i bild. Det handlar alltså om bilder där det förekommer texter och ord av olika slag. Bilden ovan har jag tagit på ett brunnslock och under det hittar man förmodligen vatten.


I min sambos bil hittade jag ovanstående ord på ett reglage som man kan manövrera sidobackspeglarna med.


I shoppingghettot Birsta, strax norr om Sundsvall, är det ganska lätt att fånga texter på bild. På bilden ovan ett koncentrat av ord från diverse olika butiker.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inget liknar den tyska likutställningenSnart kommer den omtalade utställningen Körperwelten (eller Body worlds som den kallas på engelska) till Sverige. Utställningen består av flera hundra riktiga människolik som presenteras på en rad olika sätt - hela och i delar. Utställningen har varit på turné över hela världen och själv besökte jag den i Berlin 2001.

Alla som vill kan donera sin kropp till utställningen och har man "tur" kanske man får bli ett av utställningsobjekten efter sin död.

Jag har tidigare bloggat om mitt besök på utställningen och mina funderingar på att kanske själv få bli ett av objekten. Läs om det här.

Utställningen har premiär i Södertälje den 20 juli i år.


Aftonbladet:
Här lever – de döda

DN:
Utställning med lik till Sverige

Länstidningen, Södertälje:
Tom Tit fylls av likdelar

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Per-Anders goes fucking crazy (nästan)Idag åt jag lunch på McDonalds. Jag beställde en M-Bacon & Co. "Vad vill du ha att dricka?", frågade tjejen bakom disken. "Fanta", svarade jag.

På McDonalds går det ju till så att när man gjort sin beställning får man en tom mugg som man själv fyller med valfri läsk. I mitt fall sa jag alltså till kassatjejen att jag ville ha Fanta vilket jag antar förutsätter att jag faktiskt häller just Fanta i muggen.

Men vad skulle hända om jag istället häller i Coca Cola? 

Den frågan ställde jag tyst för mig själv när jag stod där vid läskpåfyllningsstationen. Plötsligt kände jag mig lite rebellisk och insåg att jag nu hade chansen att göra något riktigt galet. Tänk att få släppa alla spärrar och bara göra något som är tvärt emot förväntningarna. Som en sorts protest mot etablissemanget. Bara helt fucking crazy, liksom.

Tänk att få sabba McDonalds hela beställningssystem så att de helt tappar kollen på hur mycket Cola respektive Fanta de har i tankarna. En handling nästan i nivå med en Reclaim the Streets-aktion.

Problemet är bara att jag inte gillar Coca Cola. Jag tycker drycken är alldeles för söt och när jag dricker den så blir det en sorts beläggning på tänderna som känns kärv och obehaglig. Sedan vet jag också att man på ett framgångsrikt sätt kan göra rent hårt smutsade toaletter med Coca Cola (jag har egen erfarenhet av det). Om jag skulle fullfölja mitt rebelliska upptåg så måsta jag alltså dricka en dryck jag inte vill ha och därmed inte få en optimal matupplevelse.

Så det blev inget crazy upptåg på McDonalds. Det blev Fanta.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Funkar det att hälla i mjölk?


I min förra bostad hade jag en tavla i hallen med följande text:

Mannens ålder kan liknas vid olika bilmärken:
Mellan 15 och 20 år: Som en Fiat, liten men ettrig.
Mellan 20 och 30 år: Som en Porsche, snabb och välsmord.
Mellan 30 och 40 år: Som en Volvo, lite tråkig men tekniskt fulländad.
Mellan 40 och 50 år: Som en Opel Rekord, lovar mer än den håller.
Mellan 50 och 60 år: Som en gammal Ford, man måste hälla i sprit för att få den att starta.

Intressant är att jämförelsen endast sträcker sig fram till 60 år. Undrar vilket bilmärke som motsvaras av perioden mellan 60 och 70 år. Eller mellan 70 och 80. Själv känner jag mig fortfarande som en Volvo och har gjort det ända från jag var 15 år. Kanske inte så djärv i formgivningen men driftsäker och trygg.

För sex år sedan slängde jag den där tavlan. Jag ville inte att den skulle bli en självuppfyllande profetia. Idag var det fyra år sedan jag fyllde 50 vilket innebär att jag snart hunnit halvvägs till 60. Tanken svindlar. Vad väntar sedan?

När spriten inte längre hjälper - funkar det att hälla i mjölk?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ett nytt försök att hitta livet


Redan för tre veckor sedan trodde jag att våren var på väg. All snö var borta från vår gräsmatta och krokusen började lite försiktigt titta upp bland de torra fjolårslöven. Jag kände att kanske någonstans därborta väntade en sommar.

Efter det har vi haft tre snöoväder. Det har varit kallt, blött och allmänt jävla trist. Krokusens längtan efter solen slogs brutalt ner av vädrets makter och var blev endast en vissen liten stjälk i den blöta snön.

Aprilväder kallas det visst.

Idag har åter all snö tinat bort och jag har varit ute och krattat löv. Det är fortfarande ingen värme att tala om men till min glädje noterar jag att krokusen faktiskt inte gett upp. Tre krokusblommor tittade upp ut det vissna gräset och lyste vackert i solen. Raskt hämtade jag kameran för att föreviga underverket.

Nu hoppas jag snön är slut där uppe i molnen så vi kan njuta av lite värme snart.


Aftonbladet:
Ovanligt varmt i Sverige i sommar
"Varmaste mars i USA någonsin"

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,