Det kanske finns ett samband mellan politik och kläder

 
Sitter och kollar på bilder i mobilen. Hittar en bild jag tog när vi var i Helsingfors i början av juli. 
 
Bilden tog jag på Norra Esplanaden och visar entrén till en butik. Halonen, står det ovanför entrédörren. Det ser ut att vara en klädbutik. 
 
Jag tänker på Tarja Halonen, Finlands förre president. Och så tänker jag på Björn Borg och Börje Salming, före detta idrottsstjärnor som när karriären tog slut började designa kallingar och andra klädesplagg.
 
Kan det verkligen vara så att när Tarja Halonen avgick som president så gjorde hon en Salming och gick över till konfektionsbranchen? Började designa blusar och kjolar, typ. Coolt i så fall.
 
Kanske man snart kan köpa Obama Underwear. 
 
Lite längre bort på Esplanaden gick vi in i en annan klädbutik (eller om det var nån sportaffär eller nåt liknande). Där saluförde man Björn Borgkläder. Jag tog en bild på dem också.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Tarja Halonen, Björn Borg, Salming, Finland, konfektion, politik, kläder, idrott

En helg med Jerka och Miriam

 
En weekend i musikens tecken.
 
I fredags åkte vi till Skulebergets naturscen i Ångermanland. Skälet var att gå på konsert med Jerry Williams. Denne 74-årige rocker tillhör kanske inte någon av mina favoriter men showen han bjöd på var hur bra som helst och hans goda humör var klart smittsamt. Han verkar onekligen gilla det han håller på med.
 
Under jeansjackan hade han en t-skirt med en bild av den nordvietnamesiske kommunistledaren Ho Chi Minh.
 
Vi bodde i campingen några kilometer bort som också erbjöd transfer till och från evenemanget. Transfertransporten (Berras traktortaxi) utgjordes av en jordbrukstraktor som drog en ombyggd hövagn med sittplatser. Coolt! 
 
Vår rockweekend fortsatte på lördagen med ett besök på Waterfrontfestivalen här i Timrå. Dragplåstret där var Miriam Bryant. Hennes röst är fantastisk och kraftfull och hon bjöd på en helt ok show.
 
Ovan och nedan några bilder jag tog vid de två konserterna.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Jerry Williams, Folkan Waterfront, Miriam Bryant, musik

Tillbaka på jobbet

 
Semestern är slut. Första arbetsdagarna avklarade. 
 
Konstaterade i måndags morse att jag glömt lösenordet till datorn. Borde vara ett tecken på att mina fyra semesterveckor varit avkopplande. 
 
Och vädret under semestern har varit fantastiskt. Soligt och varmt i stort sett varje dag. Det känns nästan som jag har fått energi nog att möta en höst fylld av arbete.
 
Bilden har jag tagit i byn Hel i norra Polen.