Riskfylld resa i hissen till tredje våningenMed kameraväskan över axeln och stativet i famnen står jag och väntar på hissen som ska ta mig till tredje våningen och min arbetsplats. Jag inser att jag är kissnödig och ställs inför ett val. Ska jag gå på toa innan hissturen, vilket innebär en massa bök med kamerautrustning, eller vänta tills jag kommer upp på tredje våningen?

Tankarna börjar snurra i huvudet.

Helst skulle jag vilja åka upp till tredje våningen, innan jag går på toa, för att lägga ifrån kamerautrustningen på mitt kontor. Det skulle kännas ganska bekvämt. Men tänk om hissen skulle gå sönder och jag blir fast mellan våningarna. Kissnödig.

För mig vore det ett katastroftillstånd. Att fastna i en hiss är, i sig, inget som skrämmer mig. Det handlar bara att ta det lugnt och vänta på hjälp. Men om jag fastnade i en hiss och samtidigt var kissnödig skulle jag nog hamna i ett trauma. Eller garanterat kissa på mig. Därför borde jag nog trots allt gå på toa innan jag kliver in i hissen. Trots att det skulle innebära en massa krångel med kameraprylarna.

Hur gick det då? Jo, jag tog hissen innan jag gick på toa. Och det gick bra.

Man måsta våga ta risker om man vill leva ett rikt liv.

Bilden ovan har jag tagit i en av hissarna på jobbet. Hissen är helrenoverad med diverse displayer och en röst som säger "åker neråt". Jag lyckades få med min spegelbild i texten som anger gränsen för övervikt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det gäller att välja rätt


Idag har jag fått det bekräftat. Jag valde rätt bil. Enligt Folksams studie av bilolyckor mellan 1995 och 2010 är följande bilar säkrast att färdas i: Toyota Avensis 2003-2008, Volvo S 60, V 70 och S 80 1998-2006, Honda Accord 1994-1998 samt Renault Laguna 1994-2001.

Jag har en Volvo V70 -06.

Studien visar också att nyare bilar är säkrare än gamla. Just säkerheten (tillsammans med driftsäkerhet och komfort) var ett viktigt skäl till att samtliga sju bilar jag ägt har varit av märket Volvo. Jag vill åka tryggt och säkert.

Glädjande nog finns även familjens andra bil, en Laguna -98, med i säkerhetstoppen. Kanske startar jag en Facebookgrupp med titeln "Vi som färdas säkert i Volvo V70 och Renault Laguna".


Aftonbladet:
Äldre bilar dödsfällor på vägen

DN:
Toyota och Volvo i säkerhetstoppen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fototriss: vid vatten


Vatten finns överallt. Vatten ger oss liv men om vi inte är försiktiga så är det lätt hänt att vi tar oss vatten över huvudet och då kan det gå illa. Temat för denna veckas Fototriss är Vid vatten. Bilden ovan visar en liten bäck som rinner under en viadukt.

I havet finns det mycket vatten. Här en lämning av en brygga vid Wifstavarv i Timrå.


Ytterligare en bild från den gamla kajen vid Wifstavarv. Samtliga bilder har jag tagit med min iPhone. Bilderna har jag sedan kört genom apparna Photoshop Express och Camera+.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det är mycket nu...Plötsligt bara händer det. Allt på en gång. Jobbet, hemmalivet, fritiden. Massor av aktiviteter och åtaganden som ska fixas samtidigt. Nu är sommarlugnet definitivt slut.

Det är bara att ta ett djupt andetag...


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Går det att få tag i en öl i Tripoli?Ser på tv från krigets Libyen. Diktatorn Gaddafi är på fall och jagas av rebellerna på huvudstaden Tripolis gator. Mitt bland kulsprutesalvorna och bombkrevaderna står Aktuellts korrespondent, klädd i hjälm och skottsäker väst, och rapporterar till oss i TV-sofforna. Jag beundrar hans mod.

Jag undrar hur det är att jobba som korrespondent i en krigszon. Är man rädd? Jobbet verkar ju vara livsfarligt, men kanske är man så fokuserad på sitt uppdrag så man kanske inte har tid att tänka efter. Ytterligare frågor dyker upp i mitt huvud. Får man risktillägg på lönen? Jobbar man dygnet runt eller finns det utrymme för lite fritid? Är allt stängt i Tripoli eller kan man som korrespondent gå ut och ta en öl efter jobbet?

Många ställer sig ju också frågan vad som kommer att hända i Libyen när Gaddafis regim är helt borta. Kommer de olika rebellgrupperna att kunna enas om hur landet ska styras? Själv undrar jag om Libyen så småningom kommer att öppnas för turister.

Vad jag vet har Libyen, till skillnad från exempelvis grannlandet Tunisien, ingen turism utan har hittills varit ett slutet land. Jag hoppas att ett demokratiserat Libyen så småningom kommer öppnas för oss utlänningar. Det skulle vara intressant att någon gång i framtiden kunna besöka Libyen som turist.  

Men just nu är turism och tillgången på öl det minst viktiga i Libyen. För närvarande står demokrati och fred högst upp på agendan.


Aftonbladet:
Den arabiska våren går mot en ny vår
Libyen bortom diktaturens fall
Kaos och terror är Gaddafis enda hopp

DN:
Khaddafi: Rensa Tripoli från förrädare
Rebellflaggan säljer som smör
Vem kan leda Libyen?
Frisläppta journalister visste inte om rebellernas framgångar
”Khaddafi omringad av rebeller i Tripoli”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

På kontrollbesiktning hos företagshälsovårdenHärom dagen blev jag föremål för en kroppslig kontrollbesiktning. Vart tredje år får vi nämligen genomgå en hälsoundersökning hos företagshälsovården och sköterskan började med att fråga: "Hur mår du?".

"Jag mår bra", svarade jag. "I alla fall så tror jag det, men jag vet inte säkert. Vi får väl se om resultatet av hälsoundersökningen visar att jag mår så bra som jag tror". 

Två timmar senare var hälsokontrollen klar och i min hand fick jag protokollet med min hälsostatus dokumenterad. Glädjande nog visade den att jag faktiskt mår lika bra som jag känner mig.

Hälsokontrollen bestod av flera delar. Blodprov, sex minuter på testcykel samt ett samtal med sköterskan om levnadsvanor. Blodprovet och blodtrycket visade på snygga värden, turen på testcykeln gick bra ("du har syreupptagningsförmåga som en brandman", sa sköterskan) och mina alkohol- och matvanor var helt ok. "Fast du borde motionera lite mer så att du kan ge ner några kilo i vikt", sammanfattade sköterskan.

Jag är naturligtvis jätteglad över det positiva resultatet av undersökningen. En av mina viktigaste ambitioner i livet är just - att må bra. Det är en bra förmån att få en regelbundna genomgångar av hälsotillståndet. Det mår både jag och företaget bra av.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Veckans Fototriss: solitär


Solitär. Eller solitaire, om man vill vara lite internationell i sitt uttryckssätt, är temat för veckans Fototriss. Solitär är inte något ord jag slänger mig med dagligdags men exempel på synonymer är ensamboende, allena, solo och enstaka. Ovanstående bild har jag fotat på vår gård. Några ensamboende blad har etablerat sig bland stenarna i vårt gårdsgrus.


Här ovan ser vi en solitär prislapp. Den är alldeles allena bland alla streckkoderna.


Vad säger man då om min tredje bild? Att flugan är solitär är det ju ingen tvekan om. Men varför på en trottoar, och varför med mitt ansikte i bakgrunden. Den här bilden är så djupsinnig att jag behöver hjälp med att förstå den. Nån som har något förslag?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Den engelske Wallanders polisbil är falskskyltadJag sitter i TV-soffan och ser ett avsnitt av den engelska varianten av deckarserien Wallander. Kenneth Branagh spelar huvudrollen och alla medverkande pratar engelska. Handlingen utspelar sig dock fortfarande i Skåne och alla ortsnamn är på svenska. Lite lustigt låter det när de engelskspråkiga skådespelarna uttalar ortsnamn och svenska personnamn med engelsk brytning.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den engelska Wallanderupplagan eller inte. Samtidigt som den känns osvensk så känns den också svensk. Jag tror det har något med ljuset att göra. Det känns som de engelska Wallanderfilmerna har mer mättnad i färgerna medan de svenska varianterna har ett mera neutralt ljus. De engelska Wallanderfilmerna känns därför coolare på något vis.

I filmen skymtar då och då bilnumret på Kurt Wallanders polisbil. Det är en Volvo V70 och bilnumret är MYC 222. Med hjälp av Bilregistrets iPhone-app söker jag på bilnumret som visar sig egentligen tillhöra en avregistrerad Saab 900 av årsmodell -89. Ägaren är Arons Bildemontering i Malmö. Undrar varför man valt att falskskylta Kurt Wallanders polisbil.

Vilken är då den bästa Wallandervarianten? Är det filmerna där Rolf Lassgård, Krister Henriksson eller Kenneth Branagh har huvudrollen?

Vad tycker du? 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Jag har upplevt den finska urkraftenNu är jag hemma igen efter tjänsteresan i de övre delarna av Norrland. Det blev många mil i bil och en del regntyngda strapatser i skogen. Men framme i Skellefteå kändes det bra att få pusta ut med ett mål mat på hotellrestaurangen.

I Skellefteå härjar ju otrevliga bakterier i dricksvattnet så därför bestämde jag mig för att dricka en öl till middagsmaten. Man vill ju inte riskera att bli sjuk. "Vi har Norrlands Guld, Mariestad och ett finskt öl som heter Karhu", sa servitrisen.

"Då får det får bli det finska ölet", sa jag.

Karhu är för mig ett ganska okänt öl men jag kunde konstatera att det var både kraftfullt och välsmakande. Min ölupplevelse fick sej dessutom en extra kick när jag läste på flaskans etikett:

"Myten berättar om urkraften Karhu.
Ett riktigt öl med vild och otämjd styrka."

Jag kände hur några extra hårstrån växte ut på bröstet.

Däremot uteblev lusten att likt en björn frambringa ett avgrundsvrål efter maten. Istället gjorde den otämjda styrkan mig trött och en halvtimme senare somnade jag gott i hotellsängen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

En stor och en liten nyhetDagens stora nyhet är att prinsessan Victoria är gravid. Roligt för henne och Daniel. Hoppas allt går bra och att de blivande föräldrarna, samt maginnehåll, ska behålla hälsan. Mycket mer än så kan jag inte komma på att säga om den saken.

Däremot kan jag berätta att jag just nu befinner mig i Skellefteå. Under dagen har jag och kollegan varit i skogarna kring Arvidsjaur och Älvsbyn för att göra reportage till personaltidningen. Det regnade hela tiden och både jag och kameran blev blöta. Jag försökte skydda kameran under jackan så gott det gick (bilden ovan) och jag tror inte den ficka några svårare vattenskador. I morgon åker vi tillbaka till Sundsvall igen.

Så ser alltså dagens nyhetsflöde ut: Prinsessan Viktoria är gravid och jag är i Skellefteå. Spännande värre.


Man borde titta mer på stjärnornaVi färdas hemåt i natten. Sambon bakom ratten och jag bredvid. Vi har varit på middag hos goda vänner och genom bilfönstret ser vi en rad med ljuspunkter på himlen. "Titta, Karlavagnen", säger jag.

"Jag tror det är positionsljusen på en lyftkran", säger sambon.

Vi sitter tysta ytterligare en kilometer på motorvägen.

"Nuförtiden är det inte så ofta man ser stjärnbilder. När jag var liten såg jag Karlavagnen lite då och då. Och Orions bälte. Finns inte stjärnbilder numera?", undrar jag.

"Det var faktiskt inte så länge sedan jag senast såg Karlavagnen", säger sambon. "Titta uppåt, du också, nästa gång det är stjärnklart!"

Jag tittar ut genom bilfönstret men ser inga stjärnor. Det är regn i luften och himlen är bara svart. Tyst undrar jag varför jag numera inte brukar titta efter Karlavagnen. Jag gjorde ju det som liten. Tänk om jag missat något under alla dessa år. Kanske stjärnhimlen blivit uppgraderad och det tillkommit nya stjärnbilder. Tänk om man numera kan ladda ner stjärnor via Internet.

Sambon svänger in på vår gård och vi kliver ur. Jag tänker: "Man borde titta mer på stjärnorna."

Natthimlen på bilden ovan innehåller inga stjärnor, men väl en lysande måne. Jag tog bilden för några veckor sedan i Kroatien.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Fototriss: Så här ser det ut där jag är


I denna veckas Fototriss är temat Så här ser det ut där jag är. Här i Timrå är det fortfarande sommar och idag har det varit en varm och solig sommardag. Första gången jag såg blomman (som min sambo placerat i vår trädgård)på bilden ovan trodde jag det var en köttätande växt, men min sambo upplyste mig om att det bara är en ofarlig dahlia. Jag tycker ändå att den har en något aggressiv mun, och det var med viss försiktighet som jag tog bilden.


Vi har nu kommit in en bra bit in i augusti och sommaren börjar närma sig höst. Men trots att blommorna i rabatten börjar kännas lite slitna så är färgerna vackra.


Vad gör man då när sensommarsolen värmer och naturen lockar med all sin prakt? Passar man på att njuta av de härliga färgerna och den sköna värmen? Nej, man blir sittande vid datorn och surfar på nätet. Och har man väl hamnat vid datorn kan man bli sittande hur länge som helst. Men det finns alternativ. På bilden ovan surfar jag på ett annat nät, nämligen det som sambon hängt över vårt körsbärsträd.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Välsmakande små fiskarHär kommer ytterligare en tillbakablick från vår semestertripp till Kroatien tidigare i sommar. En av kvällarna var det gatufest i Makarska där man grillade olika sorters fiskar, räkor och annat nyfångat från havet. Vid ett av stånden kunde man köpa små friterade fiskar som serverades med stekt potatis och bröd. Vid första anblicken såg dessa fiskar väldigt osmakliga ut men efter att ha fått provsmaka en liten fisk bestämde jag mig för att köpa en portion (se bilden ovan).

Sambon vägrade att befatta sig med dessa små fiskar som man åt upp helt orensade. "Jag gillar inte fisk där huvudet och ögonen är kvar", protesterade hon.

Skrolla neråt för att se några ytterligare bilder från det kroatiska fiskkalaset. Allra längst ner en bild där jag fotat de små delikata fiskarna på riktigt nära håll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Skönt att få slippa tobaksrök på svenska restaurangerAftonbladet rapporterar idag att rökning är farligast på morgonen. Om man röker dagens första cigarett inom en halvtimme efter att man vaknat är risken 79 procent större att drabbas av lungcancer. Detta jämfört med om man väntar minst en timme. Det har forskare vid Penn State Collage of Medicine i Pennsylvania, USA, konstaterat.
 
Detta borde vara intressant information för dem som röker. Med den kunskapen kan rökarna optimera sina rökvanor och skjuta tobaksrelaterade sjukdomar på framtiden. Själv röker jag inte alls. Därmed behöver jag inte fundera på om jag ska röka på morgonen eller kvällen för att slippa cancer. Jag behöver heller inte fundera på om jag ska besvära de jag har omkring med stinkande tobaksrök.
 
Det där med cigarettrök var något jag och sambon tänkte på när vi för några veckor sedan semestrade i Kroatien. I det (för övrigt trevliga) landet verkar man röka överallt, på badstränder såväl som på restauranger. I Sverige är det ju numera förbjudet att röka på restauranger, något jag inte riktigt reflekterat över förrän jag kom till Kroatien. Plötsligt insåg jag hur otrevligt det är med rökande bordsgrannar, och hur skönt det är att i Sverige få slippa tobaksrök när man äter.

Tummen upp för rökförbudet på svenska restauranger.

Bilden ovan: Maten är oftast god och atmosfären gemytligt på kroatiska restauranger. Däremot jobbigt att behöva stå ut med stinkande cigarettrök. 


Aftonbladet:
Morgonciggen ökar risken för lungcancer

Dagens medicin:
Morgonrökning allra farligast

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Höbalar ett vackert inslag i sommar-SverigeMan kan se dem överallt efter vägarna. Som stora marshmallows pryder de ängarna och i sina vitprickiga formationer, mot den gröna naturen, liknar de stora smycken. Själv tycker jag de plastförpackade höbalarna är ett vackert inslag i sommar-Sverige. De har numera också blivit en lika naturlig komponent i landskapet som träd och hus.

Vissa kallar dem helikopterägg. Jag kallar dem dinosaurieägg. När jag åker med bil genom den svenska landsbygden brukar jag ibland fantisera om hur en jättedinosaurie lagt sig till ro på den gröna sommarängen och där värpt sina jätteägg. Titta på bilden ovan (som jag tagit strax norr om Utansjö i Ångermanland). Tänk sedan tanken att en dinosauriemamma kommer ut på ängen för att ömt ruva på sina ägg.

Då skulle man kunna prata om kärlek i sommar-Sverige.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bazilian-Wester fick stämningen på toppTimrå folkfest, lördag.

Klockan är 22.30, och i det jättestora tältet på torget är det packat med folk. Stämningen är på topp och jag tänker för mig själv: "här står jag, på promenadavstånd från min bostad, och får just nu en musikupplevelse i världsklass. Och det är gratis. Fantastiskt."

På scenen står nämligen The Man, en musikduo som består av Mats Wester (som i vanliga fall är en del av duon Nordman) på nyckelharpa och Eric Bazilian (gitarrist och sångare i den amerikanska rockgruppen The Hooters). För att få den kompletta rocksättningen har de även med sig coverbandet Smalare än Thord på scenen.

Bazilian och Wester bjuder på en fantastisk konsert med flera nyskrivna låtar, men även ett antal Nordman- och Hootershits. Låtarna Karla with a K och Be mig möts av publikens jubel och i 500 Miles och Vandraren lyfter nästan tälttaket av publikens allsång.

Man kan undra hur det kommer sig att just dessa två herrar, med så olika bakgrunder, väljer att spela ihop. Mellan låtarna berättar de att de träffades första gången 1996, då både Nordman och The Hooters spelade på festivalen Piteå dansar och ler. Eric, som redan då var Nordman-fan, bad att få gästa dem i en låt. Sedan blev han kvar på scenen under resten av konserten eftersom han ändå kunde alla deras låtar.

Amerikanen Eric Bazilian verkar gilla Sverige och berättar att han har en svensk flickvän. Han sjunger även Nordmanlåtarna på svenska och jag ska erkänna att jag blir lite imponerad.

Efter The Mans bejublade konsert avslutar Smalare än Thord kvällen med en egen show. Själv är jag lite allergisk mot coverband och deras evinnerliga harvande av 80-talslåtar men jag blir kvar under hela showen. Stämningen i Timrå Folkfests jättetält är obetalbar och det är faktiskt hur kul som helst att vara här.

Lycklig, lomhörd och kissnödig tar jag sambon i hand och går hemåt i det uppfriskande duggregnet.


Så här bloggade jag om Timrå Folkfest igår:
AC/DC-låtar fredagens höjdpunkt på Timrå folkfest

The Man har en egen hemsida: 
Bazilian-Wester


ST:
Folkfyllt när sommarfestivalen fortsatte

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

AC/DC-låtar fredagens höjdpunkt på Timrå folkfestIbland förvånar jag mig själv. Aldrig tidigare har jag känt lusten att slänga upp mina kallingar på en scen för att visa uppskattning för artisterna som står där. Men igår på Timrå folkfest hände det. Lyckligtvis lät jag inte lusten övergå i handling, trots allt tror jag det inte blivit så uppskattat.

I helgen pågår alltså Timrå folkfest. I ett jättestort tält på torget bjuds det på musik i massor och i baren kan man köpa mat och öl. Till detta får man också möjlighet att trängas med en massa glada Timråbor, vilket är en upplevelse i sig.

Fredagens artistprogram avslutades med de två tributebanden Kyss och AB/CD. Kyss, som är ett hyllningsband till rockgruppen Kiss, berörde mig inte speciellt mycket. Likt Frankenstein monster stapplade de sminkade bandmedlemmarna omkring på scenen och betade av diverse Kisshits. Jag ska erkänna att jag aldrig varit någon beundrare av Kiss och i mina ögon kändes Kyss lika patetiska som förlagan.

Betydligt roligare blev jag när AB/CD klev upp på scenen. Som en explosion drog de igång sin konsert och under en dryg timme bjöd de på ett rockös utan motstycke. Att som tributeband profilera sig genom att endast spela låtar av ett annat band kan ju vara ett vågspel: risken är stor att man bara bli torftiga kopior av originalen. Detta gällde dock inte AB/CDs spelning igår. Med stor kärlek till AC/DCs låtar, och med glimten i ögat, lyckades faktiskt AB/CD lägga en egen touch på sina idolers låtar.

AB/CD levererade allt man kan önska av en rockkonsert. Fantastisk spelglädje, underbar rockattityd och en härlig närkontakt med publiken. För mig var det en sagolik njutning när jag kände de fläskiga gitarriffen greppa tag i ryggmärgen. Och när AB/CD dunkade igång inledningsriffen till låten TNT, då infann sig extasen hos mig. Det var just då jag ville kasta upp mina kallingar till bandet.

Men jag slängde en blick på min sambo och tänkte att det kanske inte skulle vara så roligt för henne att förklara en sån sak för grannarna. Så jag lät bli.

Som pricken över i avslutades AB/CDs fenomenala spelning med att Timrås egen sångfågel Ingela Enerud greppade mikrofonen. Som andra extranummer avslutade hon och AB/CD konserten med Shook Me All Night Long.

Bilderna ovan och under är från gårdagens konsert med AB/CD. Jag hade dock bara min iPhone med mig så bilderna är tyvärr inga höjdare. Dagbladet:
Unga stjärnor drog i gång sommarfesten

ST:
Sommarfestivalen i Timrå startade


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Jag spelar inte bort mina pengar på aktierHärom dagen fick jag frågan om jag har i aktier i företaget där jag jobbar.

"Nej", svarade jag. "Jag ägnar mig inte åt spel om pengar".

För mig är aktiehandel i princip samma sak som att spela på V75 eller Lotto.  Det vill säga: det handlar om ett visst mått av chanstagande där vinstchansen ökar med insatsen. Visst, om man har intresse och kunskap om aktiemarknaden, respektive stallbacken, så ökar kanske vinstchansen ännu mer. Men i grund och botten handlar båda om ett spel.

Det fanns en tid i mitt liv då jag ibland spelade på stryktipset och V65. Och en gång fick jag faktiskt 13 rätt på stryktipset. Men glädjen blev inte långvarig eftersom utdelningen endast blev 95 kronor. Det blev sista gången jag spelade.

Vissa kallar aktiehandel för sparande, men om man har otur kan man faktiskt förlora det man "sparat". Själv vill jag helst tjäna mina pengar på hederligt arbete och inte på något riskfyllt spel där allt kan gå förlorat.


Aftonbladet:
Börspanik – då sparar svenskarna på bankkontot
Börsen faller – då investerar experterna

DN:
Svajig start på Stockholmsbörsen
Bästa råden när börsen rasar
Därför spökar det på marknaderna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Rejäla gator i GävleVad betyder Gävle för dig?

Det hände sig en dag under sommaren att sambon och jag for till Gävle. Där besökte vi en trevlig Kinarestaurang och åt god mat. Därefter gick vi på stan ett slag och kollade på några glasfiberbockar. När vi gick över Rådhustorget startade ett klockspel. Melodin var Barfotavisan av Mats Paulson. 

Efter en timme i Gävle åkte vi vidare till det egentliga målet för dagen. Arlanda flygplats. Där hämtade vi en av våra ungdomar som varit i Utlandet på semester.

För mig är Gävle en stad man åker förbi på väg till Stockholm. Men de få gånger jag varit där har jag upplevt Gävle som en riktig stad. Rejäla gator och rejäla hus. Och flera rejäla torg.

Jag gillar Gävle. Tror jag kommer att åka dit igen. Vad är din relation till Gävle?


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Ett konstigt djurHär kommer mitt bidrag till Beates spontana fototävling på bloggen Konst eller konstigt. Temat är konstigt djur och djuret på bilden ovan tycker jag faktiskt ser lite konstigt ut. Bilden har jag tagit en ljum sommarnatt på vår altan. Djuret ifråga hade parkerat sig på altanlampan och försökte antagligen få lite nattvila hängande under lampan.

Jag tror det handlar om en mal, fast modell större. Att den har lite konstiga färger beror på att det vid fototillfället fanns flera olika ljuskällor på platsen. Om man tittar noga ser det ut som om djuret har päls. Kanske ett djur att gosa lite med?


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter