Riskfylld resa i hissen till tredje våningenMed kameraväskan över axeln och stativet i famnen står jag och väntar på hissen som ska ta mig till tredje våningen och min arbetsplats. Jag inser att jag är kissnödig och ställs inför ett val. Ska jag gå på toa innan hissturen, vilket innebär en massa bök med kamerautrustning, eller vänta tills jag kommer upp på tredje våningen?

Tankarna börjar snurra i huvudet.

Helst skulle jag vilja åka upp till tredje våningen, innan jag går på toa, för att lägga ifrån kamerautrustningen på mitt kontor. Det skulle kännas ganska bekvämt. Men tänk om hissen skulle gå sönder och jag blir fast mellan våningarna. Kissnödig.

För mig vore det ett katastroftillstånd. Att fastna i en hiss är, i sig, inget som skrämmer mig. Det handlar bara att ta det lugnt och vänta på hjälp. Men om jag fastnade i en hiss och samtidigt var kissnödig skulle jag nog hamna i ett trauma. Eller garanterat kissa på mig. Därför borde jag nog trots allt gå på toa innan jag kliver in i hissen. Trots att det skulle innebära en massa krångel med kameraprylarna.

Hur gick det då? Jo, jag tog hissen innan jag gick på toa. Och det gick bra.

Man måsta våga ta risker om man vill leva ett rikt liv.

Bilden ovan har jag tagit i en av hissarna på jobbet. Hissen är helrenoverad med diverse displayer och en röst som säger "åker neråt". Jag lyckades få med min spegelbild i texten som anger gränsen för övervikt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det gäller att välja rätt


Idag har jag fått det bekräftat. Jag valde rätt bil. Enligt Folksams studie av bilolyckor mellan 1995 och 2010 är följande bilar säkrast att färdas i: Toyota Avensis 2003-2008, Volvo S 60, V 70 och S 80 1998-2006, Honda Accord 1994-1998 samt Renault Laguna 1994-2001.

Jag har en Volvo V70 -06.

Studien visar också att nyare bilar är säkrare än gamla. Just säkerheten (tillsammans med driftsäkerhet och komfort) var ett viktigt skäl till att samtliga sju bilar jag ägt har varit av märket Volvo. Jag vill åka tryggt och säkert.

Glädjande nog finns även familjens andra bil, en Laguna -98, med i säkerhetstoppen. Kanske startar jag en Facebookgrupp med titeln "Vi som färdas säkert i Volvo V70 och Renault Laguna".


Aftonbladet:
Äldre bilar dödsfällor på vägen

DN:
Toyota och Volvo i säkerhetstoppen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Fototriss: vid vatten


Vatten finns överallt. Vatten ger oss liv men om vi inte är försiktiga så är det lätt hänt att vi tar oss vatten över huvudet och då kan det gå illa. Temat för denna veckas Fototriss är Vid vatten. Bilden ovan visar en liten bäck som rinner under en viadukt.

I havet finns det mycket vatten. Här en lämning av en brygga vid Wifstavarv i Timrå.


Ytterligare en bild från den gamla kajen vid Wifstavarv. Samtliga bilder har jag tagit med min iPhone. Bilderna har jag sedan kört genom apparna Photoshop Express och Camera+.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Går det att få tag i en öl i Tripoli?Ser på tv från krigets Libyen. Diktatorn Gaddafi är på fall och jagas av rebellerna på huvudstaden Tripolis gator. Mitt bland kulsprutesalvorna och bombkrevaderna står Aktuellts korrespondent, klädd i hjälm och skottsäker väst, och rapporterar till oss i TV-sofforna. Jag beundrar hans mod.

Jag undrar hur det är att jobba som korrespondent i en krigszon. Är man rädd? Jobbet verkar ju vara livsfarligt, men kanske är man så fokuserad på sitt uppdrag så man kanske inte har tid att tänka efter. Ytterligare frågor dyker upp i mitt huvud. Får man risktillägg på lönen? Jobbar man dygnet runt eller finns det utrymme för lite fritid? Är allt stängt i Tripoli eller kan man som korrespondent gå ut och ta en öl efter jobbet?

Många ställer sig ju också frågan vad som kommer att hända i Libyen när Gaddafis regim är helt borta. Kommer de olika rebellgrupperna att kunna enas om hur landet ska styras? Själv undrar jag om Libyen så småningom kommer att öppnas för turister.

Vad jag vet har Libyen, till skillnad från exempelvis grannlandet Tunisien, ingen turism utan har hittills varit ett slutet land. Jag hoppas att ett demokratiserat Libyen så småningom kommer öppnas för oss utlänningar. Det skulle vara intressant att någon gång i framtiden kunna besöka Libyen som turist.  

Men just nu är turism och tillgången på öl det minst viktiga i Libyen. För närvarande står demokrati och fred högst upp på agendan.


Aftonbladet:
Den arabiska våren går mot en ny vår
Libyen bortom diktaturens fall
Kaos och terror är Gaddafis enda hopp

DN:
Khaddafi: Rensa Tripoli från förrädare
Rebellflaggan säljer som smör
Vem kan leda Libyen?
Frisläppta journalister visste inte om rebellernas framgångar
”Khaddafi omringad av rebeller i Tripoli”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,