Unik gäst på Sundsvalls Business Award

I torsdags gästade jag Sundsvalls Business Award - näringslivets eget jippo för inbördes beundran. Tillsammans med ett tiotal personer från mitt jobb var vi 700 gäster som åt och drack gott, samtidigt som diverse priser delades ut till framgångsrika företagare i Sundsvallsregionen.

Platsen var Hotell Södra Berget i Sundsvall och evenemanget kändes som en blandning av schlagerfestivalen och Oscarsgalan. Alla var galaklädda och lokalen läckert arrangerad med storbildsskärmar och fyra scener.

Det var naturligtvis en jättetrevlig tillställning och jag tycker det är ett privilegium att få vara med. Men ändå känner jag att skådeplatsen för nätverkande företagare inte riktigt är min värld, trots att evenemanget säkert är viktigt för de inblandade och på sikt kan stimulera den ekonomiska tillväxten.


När maten var uppäten, och jag minglat lite i baren, så åkte jag hem. Men för den skull var inte Sundsvalls Business Award över för min del. Min sambos bror hade nämligen en stor del i den tekniska utrustningen, och när festen var över skulle allt monteras ner och fraktas bort. Och eftersom personalbrist rådde för det arbetet fick jag och sambon rycka in och göra en insats. I lördags var jag alltså åter på plats, men denna gång för att rulla kabel och bära högtalare och vika ihop svarta enorma tygstycken.


Därmed måste jag nog vara ganska unik, eftersom jag varit både gäst och rodie på Sundsvalls Business Award.


Lördag kväll på Södra Berget. Vi kom hem klockan två på natten efter en helkväll bland packlådorna.

Fredag kväll i stugan

Det är fredag kväll. Jag sitter vid datorn och sambon sitter i vardagsrummet och ser på TV. Utomhus har mörkret lagt sig och temperaturen krupit ner till 9 grader.  Det känns verkligen att hösten är på g.

Den här veckan har vi bokat en resa till Amsterdam. Vi åker i slutet av september och blir borta fem dagar. Jag har just kollat på SMHIs hemsida och konstaterat att temperaturen i Amsterdam inte är just mycket högre än här i Timrå. Kanske skulle vi ändå ha bokat en restresa till Medelhavet i stället. Typ Kroatien, där vi var förra hösten. I september förra året var det 25 - 28 grader i Kroatien och det kändes verkligen härligt.

Men Amsterdam känns helt OK. Tack vare presentkort och kreditkortsbonuspoäng så kan vi hålla resekostnaden på en låg nivå. Har aldrig tidigare varit i Amsterdam men har läst och hört att det är en trevlig stad med trevliga människor. Även om det inte kommer att vara högsommarvärme så hoppas jag att det i alla fall inte regnar. Ser fram emot att kunna flanera på stan och åka med någon kanalbåt.

Apropå hösten, för ett tag sedan åt vi surströmming hemma hos svärfar. Vi satt ute i hans trädgård och efter en stunds ätande dök det upp en katt från en av grannvillorna. Vi hade ställt en av surströmmingsburkarna på marken och katten smög sig fram för att inspektera innehållet. Jag passade på att ta en bild som finns att se här intill. Katten verkade dock inte så intresserad av surströmmingen utan tassade i stället bort för att lägga sig att vila på gräsmattan under ett träd. Själv fick jag i mig inte mindre än sex surströmmingar.

Klicka på bilden för att se en förstoring.