Blogg 100 so farAngående det här med Blogg 100. Utmaningen är alltså att skriva 100 blogginlägg på 100 dagar. Det innebär inte att man måste skriva ett blogginlägg om dagen utan det handlar om att man ska skriva 100 inlägg under en period på 100 dagar. Det är inte samma sak.
 
Idag är Blogg100 inne på dag 31 och det här är mitt 27e inlägg. Jag ligger med andra ord lite efter. 
 
Med andra ord har jag 69 dagar på mig att skriva 73 inlägg, vilket innebär ungefär 1,5 inlägg om dagen.
 
Det ska väl inte vara så svårt.
 
Bilden ovan har jag tagit på taklampan i vårt vardagsrum. Därefter har jag kört bilden genom appen Snapseed.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100

Fördelen med magsjuka


Under den gångna veckan har jag känt mig lite krasslig i magen. Det har inte direkt handlat om magsjuka men... ja, typ lite lätt illamående och ingen matlust. 

Kanske är det något som går..?
 
Det här har bland annat inneburit att jag ätit betydligt mindre än vanligt. I sin tur har det inneburit att jag gått ner flera kilo under veckan. Siktet är nu inställt på hålet längst till vänster (på bilden).
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, magsjuka, viktminskning

Stopp mot järnräcket mitt på vägen


I början av veckan var jag på en jobbresa norrut i landet. Några mil söder om Piteå såg jag hur bilarna framför mig saktade in och till slut stannade helt. Mitt på E4 stod en renflock som försökte ta sig över vägen men misslyckades eftersom de båda körriktningarna avgränsades av ett järnräcke. 
 
Efter en stund förflyttade sig flocken bort från vägen och en bit in i på en angränsande väg.
 
Jag vände lite längre fram på E4 och när jag kom tillbaka till platsen var renarna tillbaka vid järnräcket. Jag körde in på den angränsande vägen och tog några bilder innan en långtradare med ett intensivt tutande lyckades få renarna att åter ge sig av. 
 
Antagligen en inte speciellt märkvärdig händelse för lokalbefolkningen men för mig, som sörlänning (Timråbo), kändes det definitivt fotovänligt och exotiskt.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, renar, trafik

En skottkärra

En bild på en skottkärra. Roligare än så blir det inte idag. Bilden blev över då jag för någon vecka sedan fotade till Fototrisstemat grodperspektiv. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, skottkärra, vårkänning

Moralens förfall i biltvätten

Jag sitter i bilen i kön till den lokala bensinstationens biltvätt. Bakom mig står ytterligare två bilar och en tredje ställde sig just sist i kön. Föraren i den sista bilen går in i butiken för att betala. 
 
När jag en stund tidigare anlände till macken började jag med att ställa bilen på parkeringen. Efter det gick jag in i mackens butik och betalade biltvätten. Därefter satte jag mig i bilen och ställde mig i bilkön till tvätten. 
 
Vid ett tidigare tillfälle när jag betalat i mackbutiken och skulle köra in i biltvätten stod en bil före i kön. Ingen förare syntes till och i själva biltvätten var det fritt fram att köra in. 
 
Efter en stund kom föraren utspringande från butiken, satte sig i bilen och körde in i tvätten. 
 
Hur gör du när du ska tvätta bilen i en biltvätt? Betalar du före eller efter att du ställt dig i bilkön?
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, biltvätt, moral

Fototriss: tillsammans

Idag fyller min sambo år. Diverse familjemedlemmar och släktingar har varit på besök och tillsammans åt vi en god middag. På översta bilden ser vi min dukning av middagsbordet.

På kvällens meny stod fläskfilé med salami, mozzarellaost och basilika. Sambon stod för kockandet. 

Efter middagen och presentutdelning tog vi alla fram våra mobiler och surfplattor. Sedan tillbringade vi resten av kvällen både IRL och digitalt. 
 
Bilderna är mitt bidrag till veckans upplaga av fotoutmaningen Fototriss där temat är tillsammans. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, Fototriss, tillsammans

Gräsklipparöl från Norge


Som så mycket annat är också öl dyrt i Norge. Trots det köpte jag några bärsflaskor när jag var i norska Röros häromsistens. Kul att, bara för skojs skull, prova några exotiska öl från Norge. 
 
Ölen köpte jag i en Kiwibutik (norsk livsmedelskedja) och den hette Blonde.
 
På öletiketten beskrivs Blonde som ett gräsklipparöl; "...det ultimata du kan önska dig efter att ha klippt gräset en varm sommardag...". 
 
Blonde smakade helt okej. Det hade lite fällning, som typ veteöl, och var ganska lättrucket. 
 


Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, gräsklipparöl, Norge, öl, bärs

Move on up to the Waterfront

 
Sambon och jag sitter vid varsin sida om köksbordet. Vi har just ätit sambons fantastiska tacopaj och nu sitter vi och pillar på varsin iPad.
 
"Det är mycket waterfront nuförtiden", säger sambon. "Förutom Folkan Waterfront ser jag nu att en av mina Facebookvänner bor på nåt hotell i Stockholm som också heter Waterfront". 
 
"Ja, och så finns det även en låt med Simpel Minds som heter Waterfront", säger jag. 
 
Waterfront är ett coolt ord. Antagligen därför som fjolårets musikfestival i Timrå kallades Folkan Waterfront (den ägde rum alldeles intill havet). Det skulle nog inte låta lika coolt med en musikfestival som heter Folkan Vattenlinjen. 
 
I augusti blir det en ny upplaga av Folkan Waterfront. Tyvärr kommer inte Simpel Minds och spelar men däremot Miss Li. Jag ser fram emot det.
 
Bilden ovan har jag lånat från nätet. I Waterfront building i Stockholm finns förutom hotell också kontor och konferensanläggning.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, Timrå

Vårväder med förhinder


I söndags fotade jag årets första tussilago. Då hade vi haft näst intill snöfritt i en vecka. Igår återvände vintern som hade med sig massor av snö. 
 
Väderomslag av det slaget hör våren till. Ena dagen soligt och varmt - nästa dag snöstorm. Fördelen är att jag ytterligare ett tag inte behöver tänka på att kratta gräsmattan. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, tussilago, vår, våren, vårväder

Det svåra valet


Jag står i köket och ser ut genom förstört. Ute snöar det. 
 
Jag grubblar.  
 
Varje söndagskväll brukar jag se på Agenda (SVT2, kl 21,15). Jag tycker det är intressant med samhällsfrågor och jag tycker Agenda på ett (oftast) balanserat sätt belyser aktuella politiska frågor. Ibland även med en gnutta humor.  
 
Samtidigt med Agenda visades igår kväll ett avsnitt av thrillerserien Annika Bengtsson på TV4 som sambon såg på en annan TV i huset. Visserligen gillar jag TV-deckare men eftersom jag inte tidigare sett något avsnitt av Annika Bengtsson blev valet självklart att se Agenda. 
 
När Agenda var slut såg jag den sista timmen av Annika Bengtsson tillsammans med sambon. Det var då mina grubblerier började. Annika Bengtsson var ju skitbra.
 
Det var en välgjord och spännande deckare. Och jag gillar särskilt att det är en journalist som är hjälten.
 
Och nu är frågan: ska jag se Agenda eller Annika Bengtsson nästa söndag? 
 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, Annika Bengtsson, Agenda

Musik som gör mig Happy

 
Vill bara meddela att den här bloggens favoritband, Walk off the Earth, släppt en ny video. Walk off the Earth är denna gång förstärkt av bandet Parachute och låten de spelar är Happy (som också är en hit med Pharrell Williams).
 
Det är nu nästan bara en månad kvar tills jag och sambon ska bege oss till Stockholm för att se Walk off the Earth live. Walk off the Earth är ett band som förmedlar musikalitet, spelglädje och humor. Kort sagt: Walk off the Earth gör mig Happy!
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, Debaser, Walk off the Earth, Happy, musik

Inte lätt att se välden ur ett grodperspektiv


Om man var en groda. Då skulle man ständigt tvingas se världen ur ett grodperspektiv. Ibland skulle det vara hotfullt, ibland vackert. Fast mest hotfullt.
 
Ibland skulle man träffa på svårtolkade skyltar. Här en skylt som tyder på att handikapparkeringen finns nånstans uppe i det blå. Eller..?


Om man är en bilburen liten groda kan det vara besvärligt att tanka. Pumphantagen sitter då väldigt högt upp.
 
Bilderna är mitt bidrag till veckans upplaga av fotoutmaningen Fototriss - med temat grodperspektiv
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, foto, grodperspektiv, blogg100, #blogg100

Det försvunna planet är uppslukat av mörk materia

 
För en vecka sedan försvann det Malaysiska passagerarplanet MH370 spårlöst under en flygning mellan Kuala Lumpur och Peking. 
 
Planet försvann från radarn strax efter starten och ingen vet vart det  tagit vägen. De flesta bedömare är överens om att planet med största sannolikhet har störtat, men ingen har hört eller sett någon krasch och inte heller har några vrakdelar hittats. 
 
Jag tänker på serien Lost som gick på TV 4 för ett antal år sedan. Serien handlade om ett passagerarplan som startade i Australien men som under flygningen försvann spårlöst. I serien fick vi veta att det bröts sönder av en gigantiskt magnetisk kraft och sedan kraschade på en mystiskt tropisk ö. 
 
Många av passagerarna överlevde kraschen i Lost och fick under seriens gång vara med om en rad märkliga äventyr på ön. 
 
Jag tror något liknande har hänt MH370 och att både flygplanet och dess passagerare befinner på en okänd och mystisk ö i Sydkinesiska havet. Ön går inte att upptäcka därför att den består av mörk materia och dessutom kontrolleras den av en hemlig världsregering som kidnappat alla passagerarna och låst in dem i grottor på ön. 
 
Bilden ovan visar en schaman som häromdagen utförde en ritual på Kuala Lumpurs flygplats i hopp om att det sakande passagerarplanet skulle komma till rätta.
 
Fler intressanta konspirationsteorier finns att läsa på Expressen.
 
Vad tror du har hänt MH370?
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om MH370, blogg100, #blogg100, schaman, saknat passagerarplan, malaysia

SD lockar med näthat och järnrör

 
Jag ser på Aktuellt (SVT) att Sverigedemokraterna är det parti som är näst populärast bland LO-anslutna väljare. Hur kan tio procent (vilket är den ungefärliga opinionssiffra SD brukar hamna på) av Sveriges befolkning säga sig vilja rösta på ett parti vars företrädare hotar medborgare med järnrör och skriver anonyma inlägg på rasistsajten Avpixlat?
 
Just nu är SDs partiordförande Jimmie Åkesson ute på valturné där han riktar in sig på arbetsplatser med LO-medlemmar. I sin argumentation utnyttjar han många LO-medlemmars rädsla för att arbetskraftsinvandring och lönedumpning ska konkurrera ut svenskarna från arbetsmarknaden.
 
Självklart ska alla ha lika lön för lika arbete i Sverige. Billig arbetskraft ska inte vara ett skäl för svenska företag att locka hit människor från låglöneländer. Rasism och främlingsfientlighet är definitivt inte rätt sätt att hantera frågan.
 
Bilden ovan är från SD-riksdagsmännens egen film när de vevade runt med järnrör i centrala Stockholm. Vill vi att det partiet ska vara en del av Sveriges framtid?
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, SD, sverigedemokraterna, socialdemokraterna, järnrör, LO-väljare, politik

Kommer påsken tidigare i Norge?För några dagar sedan var vi alltså en sväng till den norska staden Röros. Där noterade vi att det rådde påskfeber. I stort sett i samtliga butiker vi besökte så såldes påskpynt av olika slag, allt från designade träkycklingar till gula stearinljus. Vid sidan av Peder Hiortgata hade man placerat en liten björk full med påskfjädrar.
 
Det är mer än en månad kvar till påsk. I alla fall i Sverige. Visserligen har jag inte varit inne i så många svenska butiker den här veckan men de få jag besökt hade inte någon försäljning av påskpynt. Onekligen verkar norrmänner ha god framförhållning när det gäller firandet av påsk.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om påsk, Norge, blogg100, #blogg100

Ibland kan det handla om sekunder innan det är för sent


Nu har vi lämnat fjällvärlden och är tillbaka på hemmaplan igen. Resan gick bra men nånstans i höjd med Kölsillre, i västra Medelpad, höll den på att ta tvärstopp. Plötsligt sprang en rådjursfamilj ut på vägen framför oss och jag fick göra en kraftig inbromsning för att inte köra på dem. 
 
När de tre djuren sprungit över vägen stannade de till och tittade nyfiket på oss. Eftersom jag hade kameran nära till hands öppnade jag sidorutan och lyckades ta några bilden innan familjen sprang vidare över fältet och in in skogen. 
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: vart än du befinner dig - ha alltid en kamera nära till hands. Det kan vara fråga om sekunder innan fotoläget är borta. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, rådjur, vilt

Ibland är det nödvändigt att shoppa i Norge


Idag tog vi en sväng till den norska staden Røros. Där strosade vi runt lite på de pittoreska gatorna och njöt av det soliga, men lite blåsiga, vädret. I Røros finns flera coola butiker och i Røros Lys kollade vi in deras spännande, och egentillverkade, sortimentet av levande ljus.
 
I Røros Lys finns ljus utformade i en rad olika varianter, allt från hjortron och jordgubbar till troll och dödskallar. Medan sambon förtjust kollade in ett ljus utformat som en tulpan hittade jag ett ljus som jag definitivt inte kunde motstå. Trots att det kostade hela 189 norska kronor.
 
Ljuset var utformat som ett ölglas innehållande ölfärgad ljusgelé toppad med skumliknande ljusmassa längst upp. Efter lite funderande bestämde jag att det skulle få följa med hem till Sverige. Expediten lovade 100 timmar brinntid, så med lite god vilja kanske man kan säga att det var värt sitt pris.
 
Jag gillar Norge. Jag gillar naturen där och jag gillar människorna. När jag är i Norge blir jag på gott humör trots att allt där är fruktansvärt dyrt. Smartast är naturligtvis att besöka Norge korta stunder så man slipper handla något, typ förnödenheter som bensin och mat.
 
Undantaget är förståss om man hittar levande ljus i ölformat. Då blir det nödvändigt att handla.
 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100

Det finns stunder då en man behöver varva ner

 
Jag befinner mig alltså på vintersportort i den svenska fjällvärlden. Innan jag reste berättade jag för en bekant om den kommande resan och hen frågade: åker du utför eller på längden? - som om det skulle vara en självklarhet att man åker skidor bara för att man har hyrt en stuga i fjällen.
 
Nej, tjusningen med att vara på fjällsemester tycker jag är att i lugn och ro få sitta i stugan och surfa på sin iPad. Kanske också få ta en bärs medan man sitter där och surfar.
 
Okej, jag har mina längdåkningsskidor med mig i takboxen. Pjäxorna och täckbyxorna också. Men det är inte säkert att jag kommer att använd dem.
 
Idag tog sambon och jag en promenad i det fina vädret. Vi gick till skidbacken och en bit i skidspåret, och sedan tillbaka igen. Det är motion, det också. 
 
Om någon frågar kan jag svara; "Ja vafan, vi har varit i backen idag. Det var jättehärligt". Jag funderar på att ta ut skidorna ur takboxen och ställa mot stugväggen som "bevis".
 
Det är inte det att jag är någon sorts anti-motionär. Tvärtom. Tack vara ett regelbundet motionerande (halvtimmeslånga, i stort sett, dagliga promenader) håller jag mig hyfsat frisk, både mentalt och psykiskt. Men det finns stunder då en man behöver varva ner lite.
 
Bilden ovan tog jag på vägen hit igår. Bilden är tagen genom framrutan och man kan tydligt se snöyran mot bilen. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100

Fototriss: hopp

Temas hos veckans upplaga av fotoutmaningen Fototriss är hopp. Just nu befinner jag mig tillsammans med delar av familjen i Hamra, Härjedalen. Här snöar det rejält. 
 
Eftersom temat är hopp så får jag väl leverera ett hopp. På första och andra bilden tar jag sats...
 
...och på den tredje bilden kommer hoppet. Jag kan tillägga att det är sambon som håller i kameran. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, foto, snö, blogg100, #blogg100

Fredagsmys med tapas


Visst, det är ganska töntigt att fota den mat man äter och sedan lägga upp bilderna på nätet. Det vet alla som har Facebook. Men eftersom jag ibland kan vara lite wild and crazy så gör jag det ändå. 
 
Idag har jag nämligen gjort tapas till middag. Det var premiär för min del och i arbetet hade jag också god hjälp av min son. Rätterna vi gjorde var inte så avancerade men vi tycker det blev riktigt bra. Sambon lät sig väl smaka och hon verkade nöjd.
 
Recepten kommer från boken jag härom dagen köpte på Coops bokrea. Här är rätterna jag gjorde:
 
Fräsande chiliräkor Det skulle egentligen ha varit tigerräkor men sådana fanns inte i affären jag handlade i, så det fick bli vanliga räkor istället. Stektes tillsammans med chili och vitlök.
 
Ugnsbakade tomatbon Helt enkelt urgröpta tomater med ett ägg i som sedan bakas i ugnen. 
 
Chorizo- och svampspett Korv och svamp på tandpetare.
 
Fajitas i ugnen. Tyvärr glömde jag att hälla i kryddorna och guacamole man det löste vi genom att stryka på dem efteråt uppe på fajitasrullarna.
 
Till det drack jag Höga Kusten öl.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fredagsmys, tapas, blogg100, #blogg100

Jag vill inte köpa fläskkarré på Elgiganten


Sambon och jag diskuterar det faktum att ICA Maxi säljer platt-TV-apparater. Jag säger att jag aldrig i livet skulle kunna tänka mig att köpa en 40 tums platt-TV på ICA. På ICA köper man mat, däremot går man inte på ICA för att göra en dyr investering i hemmaelektronik. "Vad vet en ICA-handlare om aktiv 3D eller bildfrekvenser?", undrar jag
 
"Men om priset på en platt-TV är fördelaktigt så struntar jag fullständigt i vart jag köper den. Då spelar det ingen som helst roll om jag köper den på ICA eller en traditionell radio/TV-handlare", säger sambon.
 
"Visst, men jag vill göra viktiga inköp av proffs. Skulle du vilja köpa fläskkarré på Elgiganten kanske?", säger jag.
 
"Varför inte. Om de hade rätt kylhållning och bra pris, så...", säger sambon.
 
Ovanstående diskussion utspelade sig för en vecka sedan. Igår kväll var jag på vår lokala Coopbutik och handlade en liter filmjölk och en brödlimpa. I Coopbutiken pågick även bokrea. På två lastpallar låg ett litet antal böcker och jag gissade att det från början varit betydligt fler som nu var sålda.
 
Jag fnyste för mig själv och tänkte: "Bokrea på Coop..? Känns ju väldigt oseriöst."
 
På väg förbi lastpallarna fastnade blicken på en liten bok: Tapas. En samling med läckra recept. Till saken hör att jag för ett litet tag sedan var ute med några kollegor och åt tapas på restaurang. Tapas kommer ju ursprungligen från Spanien men man kan ju även göra tapas av det mesta, allt från köttbullar till stekt ägg.
 
Tapas är faktskt både gott och spännande.
 
Jag bläddrade lite i Tapas-boken och hittad en rad olika lockande recept. 29 kronor, stod det på prislappen. "Bra pris, tänkte jag".
 
På fredag ska jag bjuda sambon få hemmagjorda tapas.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Tapas, ICA, Coop, hemelektronik, bokrea, konsumtion, blogg100, #blogg100

Att bekymra sig - eller inte bekymra sig


"Bekymra dig inte över vad folk
tänker om dig - de funderar mest över,
vad du tänker om dem."
 
Citatet kommer från den lilla boken Manligt av Gunnel och Kjell Swärd. Boken är inte speciellt märkvärdig men den innehåller faktiskt några tänkvärda citat som är värda att fundera lite på.
 
Själv tror jag att jag kommit dithän i livet att jag för det mesta struntar i vad andra tycker. Det finns viktigare saker att bekymra sig över - om man nu måste bekymra över huvud taget.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, manligt

Det blev lite fel igår. Men nu är det fixat.


Det här är mitt femte blogginlägg i serien #Blogg100. Det handlar om att det blev lite fel i mitt föregående inlägg. I gårdagens inlägg hade jag nämligen länkat till en film jag gjort, där jag utmanar Zlatan Ibrahimovićs manlighet, men tyvärr råkade jag ange fel länk och i stället visades en helt annan film än den jag tänk mig.
 
Nu är felet åtgärdat och det är rätt film som visas. Kolla in den här.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, video

En man. En Volvo. Två snögubbar

De flesta har väl sett den vid det här laget - Volvos reklamfilm där fotbollshjälten Zlatan Ibrahimović badar i en isvak. Själv skulle jag inte komma på tanken att hacka ett hål i isen på en svensk vintersjö för att bada i iskallt vatten. Jag tycker det är tillräckligt obehagligt att bada i en svensk sjö på sommaren - om inte vattnet är minst 25 grader förståss.
 
Däremot kör jag, precis som Zlatan, Volvo. Fast istället för isbad gör jag snögubbar - levande snögubbar. Kolla in videoklippet ovan hur det går till. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Zlatan Ibrahimović, Volvo, Timrå, blogg100, #blogg100, vinter, snögubbar

Krig i landet med den blågula fanan


För ett och ett halvt år sedan genomfördes EM i fotboll i Ukraina. Då kunde vi se bilder i media på svenska och ukrainska fotbollsfans som jublade tillsammans. De båda länderna har ju samma färger i sina flaggor vilket gjorde att fotbollsfansen då kände samhörighet med varandra. Kul, tycker jag.
 
Men idag verkar känslan av samhörighet vara den stora bristvaran i Ukraina. 
 
Situationen i Ukraina känns just nu väldigt olustig. Själv har jag egentligen inte så stor koll på vilka av de inblandade som är good guys respektive bad guys, men känslan man får är nog att de flesta aktörerna i konflikten är bad guys - om än i varierande grad. 
 
Varken presidenten Viktor Janukovytj (som nu flytt till Ryssland) eller hans politiske motståndare Julia Tymosjenko (nyligen släppt ur fängelse) verkar helt och hållet ha rent mjöl i påsen. Korruptionen i Ukraina är tydligen utbredd på alla nivåer.
 
Nu laddar emellertid Rysslands president Putin för krig. Ryska militära styrkor är på väg till halvön Krim i Ukraina, som geografiskt inte ligger så där värst långt från OS-staden Sojti. 
 
It's a thin line between love and hate.
 
Det verkar vara en tunn linje mellan sport och krig.
 
Vi övriga håller andan.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Ukraina, Putin, krig, blogg100, #blogg100

Fototriss: djur(iskt)


Veckans tema hos fotoutmaningen Fototriss är djur(iskt). Som genomgående motiv på mina bilder har jag denna gång valt vår katt Houdini. På den översta bilden sitter han på en stol vid vårt köksbord och tittar nyfiket över bordskanten. Han brukar alltid vara nyfiken på vad vi äter och är för det mesta djuriskt hungrig.

Houdini brukar också ofta vara sugen på att gosa. Då lägger han sig ner på golvet och vill att någon ska klappa honom. Man skulle kunna säga att han då är djuriskt gossugen.


Ibland är han också djuriskt trött och kan ligga och sova en hel eftermiddag. Bilden tog jag nu ikväll under pågående Melodifestival som Houdini med lätthet somnade ifrån.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, djuriskt, djur, Blogg100, #blogg100, foto, katt, katter

Hur klarar bloggandet den sociala mediekampen?

 
Jag började blogga 2007. Då kändes bloggning (för mig) nytt och spännande. Det direkta skälet till att jag då startade min blogg var att ge mina skrivarfingrar möjlighet till lite kravlös "barmarksträning" som avkoppling till mitt ordinarie skribentjobb.
 
Nu är det 2014 och min blogg lever fortfarande. Jag tycker fortfarande det är kul att blogga men frågan är vilken status bloggandet som fenomen har inom området sociala medier. Har bloggosfären idag blivit omkörd av Twitter, Facebook och Instagram? Och i så fall - varför? Nutidens människor kanske inte har tid att varken skriva eller läsa längre bloggtexter, utan attraheras istället av Facebooks och Twitters kortare budskap.
 
Fram till för nåt år sedan fanns möjlighet att länka sina blogginlägg till artiklar i nyhetsmedia, exempelvis Aftonbladets och DNs webbsidor. Dessa tidningar har numera tagit bort den möjligheten, vilket jag egentligen inte förstått skälet till. Däremot har de fortfarande kvar kommentarsfunktioner kopplade till Facebook och Twitter. Är det en signal om att bloggmediet är på utdöende?
 
Idag startar den tredje omgången av bloggutmaningen Blogg100 och självklart hänger jag på. Blogg100 handlar om att man ska skriva minst 100 blogginlägg på 100 dagar och man gör det för att det är kul. Jag deltog även i fjol och detta blir därmed mitt första inlägg denna omgång. Om allt går som det ska har jag skrivit 100 inlägg när kalendern visar den 8 juni.
 
Mina inlägg länkar jag till Twitter med taggen #Blogg100. Där kan man också hålla koll på inläggen som övriga deltagare skriver. Man kan också följa Blogg100 på Facebook.
 
Mer info om Blogg100.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, sociala medier, Facebook, Twitter

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter