Blogg 100 so farAngående det här med Blogg 100. Utmaningen är alltså att skriva 100 blogginlägg på 100 dagar. Det innebär inte att man måste skriva ett blogginlägg om dagen utan det handlar om att man ska skriva 100 inlägg under en period på 100 dagar. Det är inte samma sak.
 
Idag är Blogg100 inne på dag 31 och det här är mitt 27e inlägg. Jag ligger med andra ord lite efter. 
 
Med andra ord har jag 69 dagar på mig att skriva 73 inlägg, vilket innebär ungefär 1,5 inlägg om dagen.
 
Det ska väl inte vara så svårt.
 
Bilden ovan har jag tagit på taklampan i vårt vardagsrum. Därefter har jag kört bilden genom appen Snapseed.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100

Fördelen med magsjuka


Under den gångna veckan har jag känt mig lite krasslig i magen. Det har inte direkt handlat om magsjuka men... ja, typ lite lätt illamående och ingen matlust. 

Kanske är det något som går..?
 
Det här har bland annat inneburit att jag ätit betydligt mindre än vanligt. I sin tur har det inneburit att jag gått ner flera kilo under veckan. Siktet är nu inställt på hålet längst till vänster (på bilden).
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, magsjuka, viktminskning

Stopp mot järnräcket mitt på vägen


I början av veckan var jag på en jobbresa norrut i landet. Några mil söder om Piteå såg jag hur bilarna framför mig saktade in och till slut stannade helt. Mitt på E4 stod en renflock som försökte ta sig över vägen men misslyckades eftersom de båda körriktningarna avgränsades av ett järnräcke. 
 
Efter en stund förflyttade sig flocken bort från vägen och en bit in i på en angränsande väg.
 
Jag vände lite längre fram på E4 och när jag kom tillbaka till platsen var renarna tillbaka vid järnräcket. Jag körde in på den angränsande vägen och tog några bilder innan en långtradare med ett intensivt tutande lyckades få renarna att åter ge sig av. 
 
Antagligen en inte speciellt märkvärdig händelse för lokalbefolkningen men för mig, som sörlänning (Timråbo), kändes det definitivt fotovänligt och exotiskt.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, #blogg100, renar, trafik

Moralens förfall i biltvätten

Jag sitter i bilen i kön till den lokala bensinstationens biltvätt. Bakom mig står ytterligare två bilar och en tredje ställde sig just sist i kön. Föraren i den sista bilen går in i butiken för att betala. 
 
När jag en stund tidigare anlände till macken började jag med att ställa bilen på parkeringen. Efter det gick jag in i mackens butik och betalade biltvätten. Därefter satte jag mig i bilen och ställde mig i bilkön till tvätten. 
 
Vid ett tidigare tillfälle när jag betalat i mackbutiken och skulle köra in i biltvätten stod en bil före i kön. Ingen förare syntes till och i själva biltvätten var det fritt fram att köra in. 
 
Efter en stund kom föraren utspringande från butiken, satte sig i bilen och körde in i tvätten. 
 
Hur gör du när du ska tvätta bilen i en biltvätt? Betalar du före eller efter att du ställt dig i bilkön?
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, #blogg100, biltvätt, moral