Telefonen ringer - men jag vägrar att svara

 
Jag står i vardagsrumsfönstret och tittar ut på vår gräsmatta. Den består av lika delar gräs och mossa och skimrar vackert grönt i solen. Jag är stolt.
 
Hemmatelefonen ringer. Jag tittar på displayen och konstaterar att det är nåt långt konstigt nummer som börjar på -08. Jag svarar inte.
 
Här hemma lever vi nämligen efter en viktig princip. Vi svarar aldrig i telefonen om någon ringer från ett nummer utanför vårt eget riktnummerområde. Det kan ju vara en telefonsäljare. 

Någon kanske invänder och menar: "registrera ert telefonnummer hos NIX då, så slipper ni alla oönskade påringningar".
 
Ja, det borde vi.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om telefonförsäljare

Nu är det förkylt

Idag har jag varit hemma från jobbet därför att jag är förkyld. Rejält förkyld. Det började med halsont på söndag kväll som under måndagen utvecklades till snuva. Hela dagen har jag legat i sängen men nu känns det lite bättre. Tror faktiskt jag mäktar med att gå till jobbet imorgon.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om förkylning, snuva

Fototriss: småkryp

Temat i veckans Fototriss är småkryp. Själv gillar jag att fota små insekter och gav mig idag glatt ut på villatomten för att ta mig an detta stimulerande tema. Den första modellen jag träffade på var en liljebagge som poserade vänligt i rabatten intill vår altan.
 
 
Att fota insekter är inte lätt. Många av dem är ganska rörliga vilket innebär att det kan bli många bilder tagna innan man blir nöjd. Ovanstående två små kryp envisades med att promenera omkring på grässtråna och ville inte alls bli fotograferade. Till slut lyckade jag dock fånga dem på bild men jag undrar varför den ena bar den andre på ryggen. De var endast ca tre millimeter långa och hade snyggt dekorerade skal (IT-humor!). Någon som vet vad de små varelserna kallas för?
 
 
Sista bilden tog jag på en för mig okänd insekt som just landad på dörrposten in till huset. Jag tror inte det är en mygga därför att den var större än en sådan, typ en dryg centimeter lång. Men den verka i alla fall ha ett välfyllt blodlager i rumpan.
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, småkryp, insekter

Kanske inte så tokigt ändå

Som jag berättade i föregående inlägg så har Blogg.se gjort om sitt bloggverktyg. Idag hittade jag en ny funktion som gör det möjligt att ge individuella svar på kommentarer. Den funktionen har länge funnits hos andra bloggtjänster, bland annat Wordpress, och nu har alltså även Blogg.se infört den. Bra, tycker jag. Jag testade att lämna några svar på kommentarerna igår och det funkade (ganska) bara. Att det var lite segt kanske beror på att Blogg.se fortfarande håller på att trimma in systemet, eller nåt...
 
Bilden ovan tog jag härom dagen på en märklig växt som stod i fikarummet på jobbet. Jag har ingen aning om vad det är. Kanske är det något sorts miniträd.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg.se, kommentarer, växter, blogg

Det är inte det att jag är emot förändringar...

...men när Blogg.se förändrar sitt bloggverktyg och jag tappar ett antal påbörjade inlägg - då blir jag förbannad. Jag hade nämligen sparat ett stort antal påbörjade inlägg i foldern "Utkast" som nu är helt borta. Elände!
 
Blogg.se har alltså gjort om sitt bloggverktyg som man hittar när man loggar in på sin blogg. Jag har ännu inte hunnit gå igenom alla förändringar men det mesta verkar bara handla om förändringar i layouten. Det är möjligt att det finns ett antal förbättrade funktioner men om det ska vara till priset att mina påbörjade inlägg i "Utkast" försvinner, då är det inte så mycket värt.
 
Ovanstående bild har jag tidigare publicerat på Instagram och den får illustrera hur bitter och frustrerad jag just nu känner mig.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg.se, blogga