Telefonen ringer - men jag vägrar att svara

 
Jag står i vardagsrumsfönstret och tittar ut på vår gräsmatta. Den består av lika delar gräs och mossa och skimrar vackert grönt i solen. Jag är stolt.
 
Hemmatelefonen ringer. Jag tittar på displayen och konstaterar att det är nåt långt konstigt nummer som börjar på -08. Jag svarar inte.
 
Här hemma lever vi nämligen efter en viktig princip. Vi svarar aldrig i telefonen om någon ringer från ett nummer utanför vårt eget riktnummerområde. Det kan ju vara en telefonsäljare. 

Någon kanske invänder och menar: "registrera ert telefonnummer hos NIX då, så slipper ni alla oönskade påringningar".
 
Ja, det borde vi.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om telefonförsäljare

Nu är det förkylt

Idag har jag varit hemma från jobbet därför att jag är förkyld. Rejält förkyld. Det började med halsont på söndag kväll som under måndagen utvecklades till snuva. Hela dagen har jag legat i sängen men nu känns det lite bättre. Tror faktiskt jag mäktar med att gå till jobbet imorgon.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om förkylning, snuva

Fototriss: småkryp

Temat i veckans Fototriss är småkryp. Själv gillar jag att fota små insekter och gav mig idag glatt ut på villatomten för att ta mig an detta stimulerande tema. Den första modellen jag träffade på var en liljebagge som poserade vänligt i rabatten intill vår altan.
 
 
Att fota insekter är inte lätt. Många av dem är ganska rörliga vilket innebär att det kan bli många bilder tagna innan man blir nöjd. Ovanstående två små kryp envisades med att promenera omkring på grässtråna och ville inte alls bli fotograferade. Till slut lyckade jag dock fånga dem på bild men jag undrar varför den ena bar den andre på ryggen. De var endast ca tre millimeter långa och hade snyggt dekorerade skal (IT-humor!). Någon som vet vad de små varelserna kallas för?
 
 
Sista bilden tog jag på en för mig okänd insekt som just landad på dörrposten in till huset. Jag tror inte det är en mygga därför att den var större än en sådan, typ en dryg centimeter lång. Men den verka i alla fall ha ett välfyllt blodlager i rumpan.
 
Läs även andra bloggares åsikter om Fototriss, småkryp, insekter

Kanske inte så tokigt ändå

Som jag berättade i föregående inlägg så har Blogg.se gjort om sitt bloggverktyg. Idag hittade jag en ny funktion som gör det möjligt att ge individuella svar på kommentarer. Den funktionen har länge funnits hos andra bloggtjänster, bland annat Wordpress, och nu har alltså även Blogg.se infört den. Bra, tycker jag. Jag testade att lämna några svar på kommentarerna igår och det funkade (ganska) bara. Att det var lite segt kanske beror på att Blogg.se fortfarande håller på att trimma in systemet, eller nåt...
 
Bilden ovan tog jag härom dagen på en märklig växt som stod i fikarummet på jobbet. Jag har ingen aning om vad det är. Kanske är det något sorts miniträd.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg.se, kommentarer, växter, blogg

Det är inte det att jag är emot förändringar...

...men när Blogg.se förändrar sitt bloggverktyg och jag tappar ett antal påbörjade inlägg - då blir jag förbannad. Jag hade nämligen sparat ett stort antal påbörjade inlägg i foldern "Utkast" som nu är helt borta. Elände!
 
Blogg.se har alltså gjort om sitt bloggverktyg som man hittar när man loggar in på sin blogg. Jag har ännu inte hunnit gå igenom alla förändringar men det mesta verkar bara handla om förändringar i layouten. Det är möjligt att det finns ett antal förbättrade funktioner men om det ska vara till priset att mina påbörjade inlägg i "Utkast" försvinner, då är det inte så mycket värt.
 
Ovanstående bild har jag tidigare publicerat på Instagram och den får illustrera hur bitter och frustrerad jag just nu känner mig.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg.se, blogga

Pannkakor gräddade uppifrån


Härom dagen gräddade jag pannkakor. De var ämnade som middagsmat.

Så blev det också.

I nuläget finns inte så mycket mer att säga om det mer än att det blev goda pannkakor. Jag kan också tillägga att jag gräddade dem uppifrån med hårtorken. Därav ljusskenet snett uppifrån till vänster i bild.

Fast nu luras jag bara. Sanningen är jag lagt på filtret Sun i appen FilterMania i min iPhone.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En skalbagge vandrar över golvetEn skalbagge kommer krypande över hallgolvet. Den är cirka åtta millimeter lång. Jag avbryter dammsugandet och rusar efter kameran. Med makroläget på tar jag ett gäng bilder varav ovanstående blev den bästa. I nuläget finns inte så mycket mer att säga om det. Skalbaggen fick promenera vidare ut genom ytterdörren och jag gjorde sällskap med dammsugaren in i vardagsrummet.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Nästa års Eurovisionsfinal i Sundsvall?Segrare i årets upplaga av Eurovision Song Contest blev det svenska bidraget Euphoria med Loreen. Det innebär att Sverige blir värdland för nästa års final. Frågan är vart i Sverige. En av de svenska kommentatorerna i TV-sändning från Eurovisionsfinalen i Baku var Gina Dirawi som i förbifarten föreslog Sundsvall. En bra ide, tycker jag. Alla stora evenemang behöver väl nödvändigtvis inte äga rum i Globen i Stockholm.

Dessutom verkar ju det bli trångt i Globen de aktuella dagarna 14, 16 och 18 maj eftersom där samtidigt pågår ishockey-VM.

I Sundsvall diskuteras ett eventuellt bygge av en multiarena för olika sport- och nöjesevenemang. Dags att sätta igång med den nu. Kristallhallen i Baku byggdes ju på åtta månader, så då borde det väl gå att få till något pampigt bygge även här i Sundsvall (varför inte i hamnen) innan maj nästa år. Om inte kommunen har råd kan säkert näringslivet skjuta till lite pengar (okej kanske en hel del pengar, men jag tror de har råd).

När Eurovisionsfinalen är överstökad kan sedan multiarenan användas till ishockey (ny hemmaarena för Timrå IK) och ny huvudscen till Gatufesten. 

Bilden ovan: Just nu pågår bygget av nya bron över Sundsvallsfjärden. Det skulle vara snyggt att matcha den med en ny multiarena i hamnen.

här bloggade jag om Loreen när det stod klart att hon vunnit Eurovision Song Contest.


ST:
Euphorijaaaa! - Loreen vann i Baku

Aftonbladet:
Fick flest tolvor – någonsin
Det här är lika stort som ABBA
Så hyllas Loreen världen över
Sergels torg fylldes av euforiska firare
Nu börjar kriget om superevenemanget

DN:
Loreen: Tack för ert stöd
Loreens hälsning till svenska folket
Loreens seger skapar sportkaos
Alla resultat från finalen
Tre tänkbara finalstäder

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kreativ trädgårdsdesign på temat recycling


Det gäller att slänga skräpet snyggt.

Recycling är ordet. Genom att återanvända våra uttjänta gamla ägodelar kan vi spara på jordens resurser och minska sopberget. Men recycling handlar inte bara om att vara en god samhällsmedborgare för sakens egen skull. Recycling handlar också om design. Och eftersom jag vill hänga med i samhällets olika trender så slänger jag inte mina gamla saker så där utan vidare. Jag recyclar dem, och dessutom snyggt.

Se bara på min djärva och kreativa designlösning på bilden ovan. Mina kasserade gå-bortskor med hål i sulorna skulle egentligen ner soptunnan. Men just när jag skulle öppna soptunnelocket fick jag idén: Varför inte ge mina gamla skor ett nytt liv som blomkrukor?

Sagt och gjort. Ur påsen med plantor som sambon köpte härom dagen valde jag två blommor och vips hade jag berikat vår husentré med jättefin dekoration.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

En till maskrosHär kommer ytterligare en bild på en maskros. En vissnad sådan. Men ändå vacker. Om man tittar noga ser fröna i blomkronan ut som små stjärnor.

Enligt Wikipedia kan man göra både vin och kaffe av maskrosor. Bladen ska också gå att blanda i sallader. Men jag är inte säker på att jag vill prova maskrosor som livsmedel. Jag nöjer mig med att titta på dem.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Någon vet något vi andra inte vetStrax söder om Sundsvall står en båt uppställd på en gräsmatta. Båten ser ut att ha brunnit och jag gissar att den är placerad där i väntan på renovering. Ibland när jag åker förbi på den intilliggande E4an kan jag inte låta bli att fundera på vad som hänt, och vad som ska hända, med båten. Kanske planerar båtens ägare att någon gång i framtiden samla sin familj samt två exemplar av jordens alla djurarter på båten för att invänta syndafloden. Vad vet jag.

Tänk om båtens ägare vet något vi andra inte vet. Kanske har båtens ägare fått exklusiv information om när syndafloden kommer och tänker skynda sig att renovera båten innan dess.

Om så är fallet finns en risk att båtägaren valt en för liten båt.


Läs även andra bloggares åsikter om Sundsvall, fartyg, båt, syndafloden, katastrof, översvämning, noas ark

Armageddon närmar sigIdag har åskan gått här i Sundsvall-Timråregionen. Visserligen gick den inte så mycket men jag hörde hur det mullrade i fjärran. 

Däremot såg jag molnen tydligt. De kolsvarta molnen som lade sig som en stor hatt över Sundsvall. Känslan var nästan lite kuslig, som om tidpunkten för Armageddon närmade sig. Själv åkte jag upp på Norra Berget och fotade med min iPhone. Sedan åkte jag hem och boostade bilden i fotoappen Snapseed (jag använde filtret "Drama" där man kan lägga på en HDR-effekt). Resultatet blev bilden ovan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Maskrosor är vackra - även som vissna


För några dagar sedan lyste de vackert som solar. Idag är de vissna. Men fortfarande vackra.

Bilden har jag även lagt upp på Instagram.Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,


I Timrå finns åtminstone kolbullarIdag har sambon och jag firat Sveriges nationaldag - på två ställen. Först var vi i Sundsvall där Kjell Lönnå från scenen på Stora Torget berättade att vi var 26000 personer på plats. "Hur vet dom det? Har någon gått omkring och räknat?", undrade sambon. Jag hade inget svar på den frågan men skulle faktiskt vilja veta hur man fått fram den siffran.

Nationaldagsfirandet i Sundsvall var trevligt med en bra blandning av aktiviteter. Vi besökte nyöppnade Stenstan visitor center (premiäröppet idag), kollade på den häftiga dansuppvisningen "Rise up" (en dansmanifestation i samarbete mellan Svenska kyrkan, Katolska kyrkan och frikyrkorna i Sundsvall), samt tittade på en konstutställning utomhus.

Högtidstalet hölls av Sundsvalls senaste kändis Gina Dirawi som bland annat pratade om att våga förnya sig. Jag tycker hon har en väldigt sympatisk framtoning och jag gillade det hon sa i sitt tal.

Nationaldagsfirandet i Sundsvall var som sagt trevligt men det var en sak som jag saknade. Kolbullar. Därför for vi vidare till Timrå och nationaldagsfirandet på gräsmattan intill Vivstavarvskapellet. Där var betydligt färre människor, kanske inte lika spännande aktiviteter men där fanns i alla fall kolbullar. Ifall någon undrar vad kolbullar är kan man läsa mitt blogginlägg från förra årets nationaldag då jag tillägnade hela inlägget denna fantastiska maträtt. Läs här.

Bilden ovan tog jag idag på Stora Torget i Sundsvall. Förutom 26000 människor fanns även ett gäng duvor på plats som firade Sveriges nationaldag.


ST:
Bildextra från nationaldagen
Nationaldagen i Timrå

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

The social network - en småtrist filmIgår såg jag och sambon filmen The social network. Vi hyrde den på ICA för 10 kronor. Filmen handlar om hur Mark Zuckerberg och hans kompisar skapade Facebook. Jag ska erkänna att jag tyckte filmen var lite långtråkig. Det mesta handlade om affärsstrategier kring Facebook som företag, och hur Zuckerberg och hans kompanjoner till slut blev ovänner. Tyvärr handlade inte filmen så mycket om sociala nätverk som fenomen. Jag hade trott och hoppats det.

Idag är drygt 800 miljoner människor världen runt registrerade på Facebook. Jag är en av dem. I snitt uppdaterar jag Facebook ungefär en gång om dagen - ibland oftare, ibland mer sällan. För mig är Facebook en kul grej, men inte så mycket mer. Ett sätt att underhålla mig själv och de personer jag har som vänner på Facebook.

Bilden ovan: Själv var jag inte med i filmen The social network. Kanske därför den var lite trist.


Aftonbladet:
Facebook kan bli barntillåtet
"Barn är redan på Facebook"

DN:
Facebook vill öppna för barnen
Upp till Facebooks användare att anmäla trakasserier

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

RSS 2.0
Evenemang och konserter


Evenemang och konserter