EU-motståndet inte som förr

Image by frankieleon (License)
 
Brexit, dvs lämnasidan i Storbritanniens folkomröstning om EU, vann. 
 
Själv har jag alltid varit EU-skeptiker. I ja/nej-valet 1994 röstade jag nej och under årens lopp har jag skanderat "skyll inte på nej, jag röstade nej" när det blivit tal om byråkratiska tokigheter till följd av medlemsskapet i EU. 
 
Då för 20 år sedan var det "vänster" att vara mot EU. Det kändes logiskt att vara både EU-motståndare och emot kapitalet och byråkraterna som utgjorde den EU-vänliga sidan. 
 
Nuförtiden känns det lite annorlunda. 
 
Idag är det diverse nationalister och halvrasister som står i frontlinjen bland EU-motståndarna. SD i Sverige, Ukip i Storbritannien, Geert Wilders i Nederländerna. 
 
I det sällskapet känner jag mig definitivt inte bekväm. 
 
Det är nästan så att jag är beredd att ansluta mig till EU-anhängarna - trots att jag politiskt fortfarande hör hemma på vänsterkanten. 
 
Jag tycker det är synd att Storbritannien nu är på väg att lämna EU. Vinner Storbritannien på det? Vinner övriga Europa på det?
 
På nåt vis känns det hoppfullt när exempelvis gamla forna öststater blir medlemmar EU, vilket tyder (i alla fall borde tyda) på att de uppnått status som demokratiska och moderna länder. 
 
Fast jag kan ju också ha fel.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om EU, Brexit, politik

Resplanerna tar form

 
Snart har jag semester. Fyra veckor ska jag ha, från den första till den sista juli. 
 
Det kommer att bli en del resande, både inom- och utomlands. Redan till helgen värmer sambon och jag upp resväskorna med en liten midsommartripp till Dalarna - landskapet som i alla fall jag förknippar med just midsommar. Där ska vi bo på camping, klä oss i midsommarkransar och hänge oss åt unlimited midsommarfirande. 
 
Nästa helg åker vi till Helsingfors. Förutom några dagars turistande i största allmänhet ska vi bege oss till Hartwall Arena och en konsert med Neil Young. Den amerikanske rockikonen ska ju visserligen spela även i Sverige (Dalhalla) men biljetterna dit tog slut i ett nafs så det fick bli Helsingfors istället. Det ska bli riktigt kul.
 
I mitten av juli bär det av igen. Då ska vi åka till den polska badorten Sopot, vilket jag verkligen ser fram emot. Vi har varit där en gång tidigare och tyckte där var så trevligt att vi bestämt oss för att resa dit igen. 
 
Sedan blir det reseuppehåll ett par månader fram till oktober. Då kommer årets resehöjdpunt då vi ska bege oss till USA. Det blir min första resa utanför Europa och det känns väldigt spännande. Vi har hyrt ett hus i Florida med båtbrygga på tomten och det sägs att det finns alligatorer i vattnet intill. Det gäller alltså att ha kameran beredd ifall det kryper upp något sådant djur på gräsmattan. 
 
Bilden tog jag under en resa i Västerbotten. Även det ett trevligt resmål.
 
 
 

Nu leker livet i tvättstugan igen

 
Vår tvättmaskin har gått sönder. Det hände i förra veckan. Den var ganska gammal, typ 15 år eller nåt, så sambon och jag tog beslutet att köpa en ny. 
 
I torsdag åkte vi till VVS-butiken och beställde en ny. En Bosch. 
 
Igår kom leveransen. Idag känns det jättebra. Nu sitter jag här på en stol i tvättstugan och kollar på tvätten som tumlar runt i tvättmaskinen. 
 
Det är kul att köra tvättmaskin.
 
 

Mitt husdjur från yttre världsrymden

Veckens tema hos Fototriss på Instagram är film. Förutom stillbilder kan man ju lägga upp korta filmklipp på Instagram, vilket är utmaningen denna gång. Hittills har jag lagt upp två små filmer som jag taggat med #fototriss_film. En av dem visar jag här ovan. 
 
På filmen ger jag mig ut på en liten cykeltur åtföljd av mitt nya husdjur BB-8.
 
 

Målgång Blogg100

 
Då så. Framme vid det etthundrade inlägget i bloggutmaningen Blogg100. 
 
Om jag ska ge mig på en sammanfattning av tiden som gått sedan starten den 1 mars kan jag säga att "jodå, det har gått hyfsat bra". Jag har i stort sett lyckats posta ett inlägg om dagen med undantag av några dagar i slutet av april. Då missade jag några inlägg på grund av att jag hade väldigt mycket att göra på jobbet. Tiden räckte helt enkelt inte till. Det fick till följd att jag hamnade lite på efterkälken och kom i mål lite senare än beräknat.
 
Så vad händer nu? Tja, jag bloggar väl vidare fast kanske inte med samma regelbundenhet som de senaste månaderna. Sannolikt blir det nog lite glesare mellan inläggen ett tag framöver. 
 
Bilden har jag tagit på en av rondellerna i Timrå.
 
Blogg100/100