Snömannen bor i Timrå. Och han är förbannad.

 
Som villaägare förväntas man ta ansvar. Det innebär bland annat att man ställer ut soptunnan på gatan och vänder den åt rätt håll så att sopbilen inte får några problem att tömma den. Man förväntas också skotta bort snön framför postlådan så att brevbäraren och tidningsbudet lätt kommer åt att lägga i post och tidningar.
 
Jag gör allt det där. Men trots att jag gör allt rätt så dyker ändå snömannen upp och försöker tillrättavisa mig. Jag måste helt enkelt bli ännu bättre på att skotta snö.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Timrå, snömannen, iceman, snöskottning, video

Fototriss: kontraster

Veckans tema hos Fototriss är kontraster. Begreppet kontraster kan ha många olika innebörder, allt från beskrivning av olika levnadsvanor till färger som är väldigt olika. Själv associerar jag ordet kontraster främst till kontrastverktyget i Photoshop. Bra att ha när man vill ge lite extra tryck i bilderna. I mina tre bilder har har jag skruvat upp kontrasten ganska mycket, nästan på gränsen till att det ska bli för mycket. Inte så att det ska bli för extremt.
 
Bilderna tog jag för ett tag sedan när vi var och fikade hos några vänner. Den översta visar hembakta cocoskakor och den andra bilden visar en skål med bland annat glass och granatäpple.
 
På den sista bilden har jag fotat chokladrutor, som var riktigt smarriga.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kontraster, bakverk, mat, foto, Fototriss

Nåt kanske händer när snön smälter

 
Jag har tidigare berättat här på bloggen om bygget av en skateramp utanför mitt jobbfönster. Det är snart ett år sedan bygget påbörjades och under året som gått har bygget pågått endast periodvis. Ibland har det dykt upp en grävmaskin som har grävt lite och sedan försvunnit. Sedan har inget hänt på flera veckor. 
 
Under den här vintern verkar arbetet ligga nere helt och hållet. Det ska bli intressant att se vad som händer när det blir vår och snön smälter. Kommer arbetet att återupptas då? När beräknas skaterampen bli färdig?
 
Bilden ovan tog jag idag på den blivande skaterampen som just nu är klädd i vinterskrud.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Skateramp, skateboardramp, Sundsvall, vinter

När speldjävulen tar nätet till hjälp

 
När jag var liten brukade min mamma ibland berätta om hur det var när hon själv var barn. Under 1920-talet var hon i förskoleåldern och hon berättade om olika familjetragedier som utspelade sig till följd av kortspel om pengar. Ofta handlade hennes berättelser om familjefäder i fattiga familjer som spelade bort hela sin lön (som inte var speciellt stor) vilket fick till följd att familjen blev utan mat.
 
I den familj min mamma själv växte upp i spelades det aldrig om pengar men hon såg på nära håll vilka familjekatstrofer flera av hennes vänner tvingades genomlida, just på grund av att familjefäderna spelade bort allt de hade. Detta upprörde min mor och jag tror det var ett minne hon bar med sig resten av livet.
 
I mitten av 1930-talet startades Tipstjänst för att försöka stävja den omfattande illegala spelverksamhet som då kommit att bli ett samhällsproblem i Sverige. Kanske fick det också till följd att spelmissbruket minskade.
 
Fast nu är vi där igen. Cyniska aktörer på den "fria" marknaden försöker slå mynt av svagsinta medmänniskors spelbegär med lockelser om guld och gröna skogar.
 
Jag undrar vad min lilla mamma (som lämnade jordelivet för åtta år sedan) skulle säga om hon såg dagens TV-reklam för diverse spelformer, typ nätpoker mm. Flashigt utformade reklamklipp (från Pokerstars, Unibet, Bet365 m fl) som försöker locka oss att spela bort våra surt förvärvade pengar.
 
Jag tror hon skulle reagera med bestörning och säga "usch!"
 
För så reagerar i alla fall jag.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Poker, spel, speldjävulen, cynism

Sen promenad genom Sliema

 
Det var i somras på Malta. Vi promenerade en sen kväll genom stadsbebyggelsen i Sliema. Jag stannade till då och då och fotograferade. Det var ganska mörkt ute och eftersom jag inte hade något stativ med mig (för det har man naturligtvis inte när man går på restaurang på en semesterort) var det lite trixigt att hitta stabila ytor att ställa kameran på (det blir ganska lång slutartid när det är mörkt ute och enda belysningen är små försynta gatlysen).
 
Bilden ovan är en av dem jag tog under promenaden. I min iPad har jag sedan kört bilden genom HDR-filtret och fick därmed fram strukturen på husfasaden. Det blev nästan lite spöklikt. Men coolt. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Sliema, Malta, HDR, foto