Att slippa migrän av rödvin kräver riktig kompetens

 
I den moderna människans beteendemönster ingår bland annat att i organiserad form prova alkoholhaltiga drycker. Exempelvis kan man gå på ölprovning, whiskeyprovning eller grappaprovning. Själv ska jag imorn kväll gå på vinprovning där temat är rödvin.
 
Jag anmälde mig till provningen därför att jag inte gillar rödvin. De gånger jag tidigare druckit rödvin har jag alltid fått migrän och någon sa en gång att det är en viss druva man får huvudvärk av - man använder ju olika druvor för att tillverka olika sorters rödvin. Med morgondagens rödvinskurs hoppas jag alltså få lära mig mer om de röda druvornas hemlighet, för att på så sätt kunna undvika framtida migränanfall.
 
Jag har tidigare en gång varit på whiskeyprovning. Skälet att jag var där var detsamma som rödvinsprovningen - kompetenshöjning. Jag gillar inte whiskey men ville ju ändå kunna hänga med i snacket liksom. Jag vill inte påstå att whiskeykursen resulterade i att jag blev mer intresserad av whiskey. Men nu har jag i alla fall lite hum om skillnaden mellan maltwhiskey och Bourbon - dock inte vilken man får mest ont i huvudet av.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Vinprovning, rödvin, whiskey, whiskeyprovning
#1 - Kenneth

Så nu vet vi vad du inte gillar men vad gillar du då? :)

Svar: Bärs!
Per-Anders

#2 - Micke

Kul med sådana där sammankomster där man provar lite olika sorter.
Har varit på några av privat karaktär där man inleder aom riktiga proffs..spottar ut i en hink tex...men sen spricker det...hinken ställs åt sidan och sen kommer huvudvärken som ett brev på posten dagen efter ;)

Lycka till ikväll.

Svar: Under kvällens vinprovning så spottade vi inte i nån hink.
Per-Anders

#3 - Mia

Rödvin gillar jag, whiskey gillar jag också men det var länge sedan jag hade sådan i kylskåpet. Måste nog införskatta det, om inte i år så nästa år...

Svar: Kvällens rödvinsprovningen var faktiskt intressant. Jag trodde inte att det skulle vara det.
Per-Anders

#4 - Bp

Skoj! Hoppas bara att du inte får migrän imorgon!

Svar: Hoppas inte jag heller.
Per-Anders

#5 - Veiken

Jag besitter den där speciella kompetensen, men vill gärna veta om du fick lära dig något som du kan förmedla! Hoppas att Herr Migrän håller sig borta imorgon! :)

Svar: Jag lärde mig att dyrt vin är godare än billigt vin. Och att Zinfandel är en bra druva.
Per-Anders

#6 - KajsaLisa

Efter alla krystade förklaringar till hur vin smakar, typ svettig häst eller en karaktär av mandel och gödsel, måste jag säga att en migränanfall är mer konkret :)

Svar: På vinprovningen i torsdags kom jag på en ny smakreferens: bildäck.
Per-Anders

#7 - Arvid och Lydia

intressant område och intressant att prova nytt och lära sig. :-)

Själv älskar jag ett gott rödvin. Föredrar Rioja som vardagsvin men till fest finns det mycket annat som också är gott. När det gäller whisky har jag lärt mig att single-malt smakar bäst i min mun. resten är inte för mig. :-)

trevlig helg!

Svar: Själv har jag nu lärt mig att Laphroaig är en whiskey jag gillar.
Per-Anders