Så blev jag markägare i Skottland

 
Jag tänkte bara berätta att jag är stolt ägare av ett stycke mark i Skottland. Ja, det är faktiskt sant. Marken ligger på ön Islay i nordvästra Skottland. 
 
Det är visserligen inte ett speciellt stort markområde, i själva verket är det ganska litet - närmare bestämt en kvadratfot. Men det är i alla fall en bit mark - och den är min.
 
Markområdet blev mitt i samband med att jag fick en flaska whiskey i present när jag fyllde år för ett par månader sedan. Whiskeyn var en Laphroaig, och om man äger en sådan (och registrerar sig på destilleriets hemsida) så blir man ägare av en kvadratfot på företagets ägor.   
 
Jag är egentligen inte så intresserad av whiskey. Tycker det smakar för d******t. Undantaget är dock Laphroaig som jag tycker är riktigt god. Jag gillar den rökiga smaken av tjära. 
 
Jag har tänkt att jag någon gång ska bege mig till Islay för att besöka min mark. Då ska jag stå där på min kvadratfot och känna den friska skotska luften svepa genom mitt hår. Eller nåt.
 
Bilden ovan kommer från Laphroaigs hemsida där min kvadratfot mark är markerad.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om laphroaig, whiskey, skottland, semester, sommar
#1 - BP

Vilken himla rolig idé! Såååå coolt tycker jag. Dricker inte sprit och whiskey tillhör ju den kategorin. Maken däremot gillar whiskey - rumstemperatur utan is. Yuck!

Skottland är vackert. grönt (för där regnar det ju hela tiden), men jag tycker absolut att du ska kolla in din mark. Du lär få plats med handen på din mark, absolut inte med foten om du inte ha 30 i skostorlek;-)

Svar: :)
Per-Anders

#2 - Kenneth

ett ställe jag vill besöka

Svar: :)
Per-Anders

#3 - Micke

Försökte "regga" mig där också när jag köpte en sådan flaska sist..men det hakade upp sig på nåt vis så jag gav upp.
Nästa gång så...jo...man får inte ge upp om man ska bli markägare ;)

Svar: :)
Per-Anders

#4 - Blåst af Kuling

En whiskey kan jag ju ta någon gång ibland. Det gillar jag. Men en tanke slår mig - är det verkligen sant att man kan bli tilldelad en bit mark i Skottland eller är detta bara ett slags lockbete till att få sälja whiskey? ;-)

Svar: Det lär ska stämma. Jag har hört att om man besöker Laphroaigs destilleri så blir man guidad till sin markbit.
Per-Anders

#5 - kalebass

Får nog ta och inhandla en sån där Laphroaig. Fast jag gillar förstås bara wiskey i samband med svamprensning efter en skön tur i svampskogen! Men vad gör man inte för ett stycke mark i Skottland!

Svar: Whiskey kan vara gott även i andra sammanhang.
Per-Anders

#6 - Znogge

En kul grej det där i alla fall och Skottland lär vara fint har jag hört!


Svar: Jo, det lär vara trevligt där. Fast kanske inte så mycket badväder.
Per-Anders

#7 - Lennart

Jag är medlem i Laphroaig och har också en liten tomtplätt där sen många år tillbaka. Den whiskyn är faktiskt väldigt god, fin rökighet tycker jag.

Svar: Håller med där.
Per-Anders

#8 - Åke

Så kul, jag gillar Laphroaig mycket bra! Men att bli medlem vet jag inte hur man gör... Jag tycker den passar utmärkt till en fin ostbit också :)

Svar: Den funkar också bra i berusningssyfte.
Per-Anders