Göran Hägglund och den kristna svenska högern"Löntagarna har fått en försämring genom att A-kassan har höjts."

Ovanstående konstaterande kommer från Göran Hägglund, Kristdemokraternas partiledare som ikväll utfrågats i TV1. Göran Hägglund pratar mycket och väldigt snabbt, och han säger så mycket att han ibland trasslar in sig i sitt eget resonemang. När det blev tal om pensionärernas och löntagarnas skatter pladdrade han så intensivt så att, i alla fall jag missade logiken.

KD har ju tidigare pratat mycket om kristen etik, och i våras läste jag i media om en KD-politiker som föreslog att statsministern skulle avsluta alla sina tal med "Gud välsigna Sverige". Förebilden var amerikanska politiker som alltid säger "God bless America" i samband med sina tal.

Jag vill vara tydlig och säga att jag respekterar människor som har en kristen tro. För mig får man tro på vilken religion som helst, bara man respekterar sina medmänniskor (för övrigt tycker jag det finns inslag i buddhism som faktiskt verkar tilltalande).

Men när KD pratar om kristen etik, kryddat med lite homofobi och en gnutta elitistisk syn på familjen, så går i alla fall mina tankar till den kristna högern i USA. Väldigt många amerikaner påstår sig vara religiösa men vilka värderingar har de egentligen? Samma amerikaner som säger "God bless America" är ju samtidigt emot en allmän sjukförsäkring.

Här i Sverige pratar KD i sina valbudskap om att man ställer upp för verklighetens folk. Men vilka räknar man egentligen in i den gruppen. Alla lever väl i någon sorts verklighet, men våra respektive verkligheter ser väl bara lite olika ut.

Bilden ovan har jag hämtat från KDs pressbilder på deras hemsida.

Aftonbladet:
Hägglund i SVT: ”Jag är ingen feminist”
Göran Hägglund får högt betyg
”Lustigkurren Hägglund kliver fram”

DN:
KD vill minska skatteklyftan

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
#1 - Kerstin

Att använda "Gud välsigna Sverige" som en slogan verkar ju totalt obegripligt!

Minns när jag som ung såg en predikant snegla åt alla håll medan han bad en bön!

Verkade som han tänkte "hur många ser hur gudfruktig jag är"?

Tycker också att mycket i buddhismen är tilltalande!

#2 - Selma

Min verklighet och de slutsatser jag drar av att befinna mig i den är helt klart andra än KDs.

#3 - Kalmardamen

Välskrivet och bra inlägg!Träffsäkra slutord, om våra olika verkligheter!Ett av mina barn är Buddhist, har syskon och syskonbarn som är aktiva inom Missionsförbundet.

Självklart respekterar jag deras tro lika mycket som de respekterar min avsaknad av religös tro.

#4 - Per-Anders

Kerstin: Jag har tänkt att blogga någon gång om min buddhistbok som jag läst. Bara jag hittar den.Selma: Undrar om du tillhör verklighetens folk då?Kalmardamen: Vi är alla olika, vi är alla lika.

#5 - Beate

Ja du, samma amerikaner som säger "God bless America" är ju samtidigt emot en allmän sjukförsäkring ... och har en puffra undanstoppat i garderoben.

Vad jag vill säga är - hyckleri är ju bara förnamnet och Göran Hägglunds smajl får mig att... ja du vet... politiker å jag går liksom inte ihop.

#6 - Mia

Jag sympatiserar med dina tankar i inlägget, även ge dig en eloge för välskrivna tankar.