SD lockar med näthat och järnrör

 
Jag ser på Aktuellt (SVT) att Sverigedemokraterna är det parti som är näst populärast bland LO-anslutna väljare. Hur kan tio procent (vilket är den ungefärliga opinionssiffra SD brukar hamna på) av Sveriges befolkning säga sig vilja rösta på ett parti vars företrädare hotar medborgare med järnrör och skriver anonyma inlägg på rasistsajten Avpixlat?
 
Just nu är SDs partiordförande Jimmie Åkesson ute på valturné där han riktar in sig på arbetsplatser med LO-medlemmar. I sin argumentation utnyttjar han många LO-medlemmars rädsla för att arbetskraftsinvandring och lönedumpning ska konkurrera ut svenskarna från arbetsmarknaden.
 
Självklart ska alla ha lika lön för lika arbete i Sverige. Billig arbetskraft ska inte vara ett skäl för svenska företag att locka hit människor från låglöneländer. Rasism och främlingsfientlighet är definitivt inte rätt sätt att hantera frågan.
 
Bilden ovan är från SD-riksdagsmännens egen film när de vevade runt med järnrör i centrala Stockholm. Vill vi att det partiet ska vara en del av Sveriges framtid?
 
 
#1 - krulli

Absolut inte! Vad de får sina % ifrån är brist på information! Kan man informera om vad som är riktigt så skulle de försvinna fort som sjutton! De är egentligen inte så många som de verkar tror jag. Bara väldigt aktiva!

Svar: Ja, och högljudda.
Per-Anders

#2 - Rozie

Ja, vad ska man säga (skriva)? Rasism och främlingsfientlighet är skrämmande. Många gånger används "siffror" på hur orättvist det är fördelat mellan invandrare och "den vanlige svensken" i samhället. Men det finns motargument också, vilka visar på att siffrorna inte alls stämmer. Ett "läger" säger att invandraren "roffar åt sig". Det andra "lägret" säger att de inte alls gör det, för staten kräver "motprestation" samt att bidragen så småningom måste betalas tillbaka till staten igen så småningom (t.ex. när personen i fråga har fått ett arbete).

Jag själv vet inte hur det verkligen förhåller sig med allt detta. Jag är inte alls insatt. Men jag tycker ändå att alla människor har lika värde och ska således behandlas lika - oavsett hudfärg och härkomst.

Svar: Själv tycker jag inte de tillför så mycket konstruktivt i politiken.
Per-Anders

#3 - BP

Nej, det vill jag verkligen inte!

Svar: Bra.
Per-Anders

#4 - Veiken

Det är baske mig inte klokt att någon överhuvudtaget sympatiserar med SD....... dom är väl så unga att dom har glömt ordet "stöveltramp" Du får ha en trevlig helg!

Svar: Tack detsamma!
Per-Anders

#5 - Susanne Hultman

Det mest skrämmande är för mig att i och med att de valts i demokratisk ordning så har deras åsikter blivit alltmer accepterade och rumsrena och en del som varit tveksamma i sina åsikter börjat slira på värderingarna.

Svar: Det ligger mycket i det.
Per-Anders