Med siktet inställt på Beach 2013

På sätt och vis känns det lite patetiskt. Som ett billigt nyårslöfte bara för löftets egen skull. Men jag är motiverad och jag ska försöka att göra mitt bästa.

Jag har nämligen bestämt mig för att gå ner i vikt. Igen.
 
Förra veckan berättade jag här på bloggen att jag hade besökt vårdcentralen och fick då veta att jag hade för högt blodtryck. Sköterskan ordinerade mig mera motion (minst en halvtimmes promenad varje dag) och en förhöjd dos av min blodtrycksmedicin. Eftersom även mitt BMI låg högt bestämde jag mig också för att gå ner i vikt.

Följande strategi gäller: I skrivande stund väger jag ca 96 kilo och mitt mål är att åtminstone komma ner under 93 kilo, helst under 90. För att sätta press på mig själv att lyckas minska vikten lägger jag ut min viktkurva här på bloggen. Aktuell vikt kan man se genom att klicka på bilden längre ner i den högra spalten.
 
Det här med att lägga ut viktkurvor på nätet har jag provat förut. Under 2011 uppdaterade jag min vikt varje dag men till slut rann min strävan efter viktminskning ut i sanden. Nu gör jag alltså ett nytt försök.
 
Bilden ovan har sambon tagit på mig när jag slappar på stranden i Makarska, Kroatien. Tyvärr kunde jag vid tillfället inte leverera några magrutor och det är heller inte mitt mål med att gå ner i vikt. För mig handlar det om att må bra, och det hoppas jag kunna göra med (bland annat) rätt vikt och rätt blodtryck.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Nyårslöfte, nyårslöften, nyår, 2012, 2013, nytt år, viktminskning, vikt, viktnedgång
#1 - Catta

Heja!
När man väl kommer igång med någon form av motion och mer nyttigt liv så är det ju så skönt.
Det är just bara det där lilla steget man ska ta för att sätta igång som brukar vara svårt.

Svar: Precis. Nu har jag promenerat i ett par veckor och det börjar bli en trevlig vana.
Per-Anders

#2 - Lotta

Bra tänk! Man ska inte ge sig och jag vet hur mycket nytta lite promenad kan göra på dina myskilo.
Detta fixar du lätt :-)

heja heja!

Svar: Heja!
Per-Anders

#3 - AnnaKK

Högt blodtryck är inte att leka med, och det är det jag också har i åtanken när jag är ute och traskar/powerwalkar. Att det ska hållas på en sund nivå! :-)

Kan man sen gå av sej ett eller annat kilo också på kuppen, så är ju det en trevlig bonus.

Lycka till!!! :-)

Svar: Fast vad är skillnaden på att promenera och powerwalka?
Per-Anders

#4 - Snejky

Håller tummarna för dig, grabben..
Man ska vara rädd om sig...
God fortsättning...!

Svar: Jajamän, rädd om sig ska man vara.
Per-Anders

#5 - Micke

Långa promenader är ju inte fel...jo...hälsan går faktiskt före det mesta...det går före allt egentligen...undertecknad är inte så bra på det dock alltid...äter för mycket...rör mig för lite...men jag har gått ner ändå på nåt underligt vis.

Håller tummen här med...ha de gött.

Svar: Jag har inte heller varit så bra på det. Men beskedet om högt blodtryck gav mig en kick att försöka förbättra hälsan.
Per-Anders

#6 - kerstin

bara att önska LYCKA TILL!
Jag har 5 kg valkar på magen som skulle vara så bra att bli av med, men inte gav jag något löfte inte, håller det inte i.a.f.
Kanske kan jag skippa någon smörgås då och då...
Vi kämpar på...

Svar: Jag har inte heller givit något nyårslöfte. Det borde gå ändå...
Per-Anders

#7 - Beate

Önskar dig verkligen lycka till! Högt blodtryck och övervikt är ju verkligen ingen bra kombo. Å det är faktiskt inte så himla svårt att äta/leva sunt. Lite mindre mat på tallriken, inga stabbiga såser, inget sött och vin i stället för öl. Lägg därtill lite promenader (skippa powerwalken, det är bara lögligt) och du borde nå dina 90 kg inom en månad eller två.

Svar: Är vin bättre än öl?
Per-Anders